Buseve radiš tamo u tom programu, a mape nisam siguran, mora biti neki map editor omsi.
Dakle izasao je za OMSI Mercedes O405N2, druga generacija niskoprohodnog O405, po meni, najbolji model napravljen za OMSi do sada, cak mi je bolji i od standardnih MAN-ova od M&R-a, napravio sam puno km s njim, Voith mijenjac je odlican , dok ZF malo "zafrkava" ,ali to ce sve biti popravljeno s vremenom!
Ja sam dobar prijatelj ovdje u Zadru s dosta Liburnijinih vozaca, te sm jucer pozvao kuci bas vozaca koji zapravo vozi O405N2 u liburniji, te je rekao da je iznenaden kako je dobro napravljen u simulaciji, kaze da je sve isto kao zapravo, samo sto jeli ovo je simulacija, nije prava voznja ;))
Ako jos niste probali odvoziti đir s O405N2 savjetujem vam da probate pod hitno uz jednu napomenu, na malo losijim PC-evima ga je tesko ucitati, pa smanjite malo grfiku, O405N2 ima pregrst funkcija koje cu staviti dole u screenshotovima!
Ima jos jedna novost, novi OMSI 2 izlazi Q4 2013 godine, s mnogo novih funkcija, sa zglobnim MAN NG272 te sa MAN NL202, novom mapom Berlina, te poboljsanom radu za novije masine (ici ce bolje na dual/quad corevima), a uostalom sami to mozete procitati OVDJE
Odličan autobus, budem ga isprobao... što se tiče OMSI 2, to svi željno isčekujemo, naravno kad mi svih 7 kora udara po OMSI-u, lag zaboravljam.
Nema volan pa pitam jel moguce napraviti sekvencijalni mijenjac da pomocnu tipkovnice mijenjam brzine,ali da kvacilo ne koristim ?
Može se igrati tipkovnicom, i mogu se minjenjati brzine na istoj. Kvačilo si bindaš na jednu tipku i njega moraš koristit. Zapravo sve zavisi kakav bus voziš, neki su ful automatski, dok su neki sekvencijalni itd.
A ja igram sa Mišem (skrećem i dajem gas (kočim)) dok sa tipkama prčkam po kontrolnoj ploči.
Dobio si PP za igru.
Ovako nevezano za neke modove ja imam problem...Skinuo sam igru OMSI i sve instaliro i sve ijep se instalira ali glupi aerosoft mora upast trazi e-mail adresu i serijski code i dobro naso sam od tamo nekih ljudi e-mail i serijski kljuc li kad kliknem offline meni trazi prodcte key...A na online activate nezeli pomozite molim vas zelim igrat tu igru plss pomozite mi nekako !!!
Ovako nevezano za neke modove ja imam problem...Skinuo sam igru OMSI i sve instaliro i sve ijep se instalira ali glupi aerosoft mora upast trazi e-mail adresu i serijski code i dobro naso sam od tamo nekih ljudi e-mail i serijski kljuc li kad kliknem offline meni trazi prodcte key...A na online activate nezeli pomozite molim vas zelim igrat tu igru plss pomozite mi nekako !!!
Kupi pa igraj...
Je najavljen ali bez datuma izlaska, jos se ceka...
Napisali su okvirno, u četvrtom tromjesečju 2013. (10.-11.-12. mj.)
Kad upalim igru autobusi počnu skakat, zna neko rješenje problema???
Kad upalim igru autobusi počnu skakat, zna neko rješenje problema???
Preslab PC imas, probaj spustiti grafiku na najnize, ili kad upalis OMSI, odi na settings i Load UP: PC 2006 settings (to su ti graficke postavke), ako to ne pomogne, onda je vrijeme za obnovu PC-a
Nekužim kako mi pc može biti slab za tu igru kad mogu igrati dirt 3 na medium postavkama.
Igra je neoptimizirana, pogledaj koji ja PC imam, a isto imam problema , vrtim OMSI na 20-30FPS
To je preslab PC za OMSI, a pogotovo me bode u oci ovih 1GB RAM-a
Mozda ti igras Dirt 3 na medium postavkama, ali to je dalko vise optimizirana igra nego ovo, pa ja Igram BF3 na Ultra (1920x1080), pa opet OMSI ide ka sranje
To su cinjenice, nemas samo ti problema s OMSI, vecina ih ima, u novom OMSI2 koji izlazi krajem ove godine ce valjda biti bar donekle poboljsan gameplay
Evo ja instalirao i OMSI ali traži mi neku aktivaciju na nekom aerosoft launcher.... šta s tim.... upisao sam mail i pass sa stranice torrenta s kojeg sam skinio i kaže da je fail... a kada sam instalirao igricu sve je prošlo bez ikakvih problma .... -.-' pomozite pls
dakle, hebeš m isve... prvo mi treba 5 min da uđe u igru... kada uđe, jedva sam skon to kako da uzmem autobus... e kada sam skonto kako da uzmem autobus, trebalo mi je još cca 15-ak min da skontam kako da ga upalim uopće... nakon što sam ga upalio (i dalje ne znam kako ) nisam znao kako da ga pokrenem... kad sam ga pokrenio (opet ne znam kako ) malo sam se vozio (naravno da nisam znao kuda da idem ni na koja stajališta treba stati niti išta drugo) mal ose provozo, stao bzvz na neko stajalište, niko nije htio ući, zatvorim vrata, taman da krenem i opet ne znam kako... i tako unedogled dok nisam pop*zdio i izašao iz igre... igra je totalno komplicirana... kontam da je zakon kada se skonta, ali brate nisu ga mogli više zakomplicirati... jel nije jednostavnije staviti komande strelice za kretanje i ovo ostalo slova, tipa kao u ETS-u i to je to.... ovo je prekomplicirano...
Za upalit autobus i i prebacit ga u driving mod potrebno ti je samo stisnut 3 tipke jednu za drugom, a sta se tice putnika normalno da niko ne ulazi kad trebas rutu podesit na pocetku, savjetujem ti da pogledas tutorijale sa stranice spomenute ranije.
dakle, hebeš m isve... prvo mi treba 5 min da uđe u igru... kada uđe, jedva sam skon to kako da uzmem autobus... e kada sam skonto kako da uzmem autobus, trebalo mi je još cca 15-ak min da skontam kako da ga upalim uopće... nakon što sam ga upalio (i dalje ne znam kako ) nisam znao kako da ga pokrenem... kad sam ga pokrenio (opet ne znam kako ) malo sam se vozio (naravno da nisam znao kuda da idem ni na koja stajališta treba stati niti išta drugo) mal ose provozo, stao bzvz na neko stajalište, niko nije htio ući, zatvorim vrata, taman da krenem i opet ne znam kako... i tako unedogled dok nisam pop*zdio i izašao iz igre... igra je totalno komplicirana... kontam da je zakon kada se skonta, ali brate nisu ga mogli više zakomplicirati... jel nije jednostavnije staviti komande strelice za kretanje i ovo ostalo slova, tipa kao u ETS-u i to je to.... ovo je prekomplicirano...
Zato se igra i zove Omnibus simulator.. jer je simulator... koje čudo.
A sve tutorijale imaš na youtube-u, meni su pomogli kada sam kretao. Igra je vrh.
Kao sta su ti rekli, igra je simulator, nema preskakanja koraka, moras raditi sve sto bi i vozac morao...
Ali se slazem da su mogli puno stvari napraviti jednostavnije...
Valjda ce OMSI 2 - koji, da se razumijemo, nije nista drugo nego modificirani i optimizirani OMSI 1 sa nesto malo novih buseva (NG 272 i sl.) biti bolji... (Ali racunaj na to da ce i dalje biti simulator :D )
planiram kupiti logitech driving force GT pa me zanima jeli netko probao taj volan na omsi-ju?
planiram kupiti logitech driving force GT pa me zanima jeli netko probao taj volan na omsi-ju?
Probao sam i taj i Logitech G27.... GT je dobra stvar.. ali opet nije to to niti je to pun osjećaj kada nemaš pravi mjenjač niti kvačilo.
ma znam imao sam prije volan od 340 kuna pa ocu ici na nesto "malo" bolje i gledam taj volan mi se cini jako dobar... probat cu kupiti novi jel tesko da cu ga naci u ducanu ili cu ga morati naručiti.... neznam idem sutra prvo do vemila pa cu vidjeti.
GT je super volan za te pare, pogotovo ako nađeš lagano rabljenog za malo para. GT ti je bolji od DF Proa.
G27 je ipak klasa iznad, tako da ne možeš uspoređivati.
napokon sam pohvatao kak ose vozi, gdje trebam, ići i sve te sitnarije... sada još da usavršim vožnju da mi ljudi ne izlaze autobusa :) :)
btw. čitao sam ovu temu i prije par stranice je bilo riječi da se može svoja mapa napraviti... pa me zanima kako to ovdje ide sa modovima, mapama i te finese?
Danas sam bas imao priliku voziti Citaro kod garaze buseva, sto se tice papucica na njemu, vrlo je slican osijecaj kao i na G27,
Logitech G27 je odlican volan za igrati OMSI, a sto se tice ovog tipa gore sto nezna upaliti autobus, jesi li ikad upalio auto/kamion/autobus?? Ako ne pa kako ga mislis onda na OMSI-u upaliti**
Meni je baš u tome i gušt. Sve te silne tipke, poluge itd, čisti gušt mi je to.+mapirao sam si sva vrata, stajališnu i ručnu kočnicu, brzine, brisače itd. na svoj vjerni Trust 15077 joystick, njegove tipke dušu dale za to. Za upravljanje i bitnije funkcije imam X360 kontroler.
Uđem u igru, 5 minuta provedem na stajalištu, podesim klimu, svjetla, proučim koju rutu izabrati i onda peglam.
Meni je baš u tome i gušt. Sve te silne tipke, poluge itd, čisti gušt mi je to.+mapirao sam si sva vrata, stajališnu i ručnu kočnicu, brzine, brisače itd. na svoj vjerni Trust 15077 joystick, njegove tipke dušu dale za to. Za upravljanje i bitnije funkcije imam X360 kontroler.
Uđem u igru, 5 minuta provedem na stajalištu, podesim klimu, svjetla, proučim koju rutu izabrati i onda peglam.
Ja sam nabavio volan od MAN-a , ali neznam jeli bas pametno stavljati ga na G27 umijesto njegovog, viti cu, mozda preko lita kupim neki jeftiniji volan pa sam njega koristim za OMSI, a G27 za trke..
To je malo zeznuto.. sa jedne strane, ne bi stavljao ovaj od MANa na G27 (jer postoji mogućnost da ga upropastiš, volan je skup u pm, moraš sav sklop raspojiti: leptir-poluge za brzine, tipke itd.), a s druge strane, nisam siguran može li se na neki jeftiniji volan uopće staviti zamjena kola (volana).