Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 214.713
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Metro:Last light
Danyel kaže...

Čitam po forumima da je igra strahovito neoptimizirana, pogotovo na ATI karticama. Ok, ni prvi dio nije briljirao po tom pitanju (ipak su u pitanju Ukrajinci), ali barem su tada optimizirali igru za ATI :-)

Koliko vidim po insertima i slikama, igra bi trebala biti grafička poslastica, ali i ne previše novog u odnosu na prošli dio po pitanju priče - svi je zapravo opisuju kao malo usavršenu i proširenu verziju Metroa 2033.

Ktome, mnogi se žale da dobar dio tekstura i nije bogznašto (vjerojtano zbog konzola). Primijetio sam i ja da (iako igra koristi DX11) recimo cigle ne izgledaju 3D kao što bi se očekivalo (zaboga, i stari Stalker je imao "izbočene" cigle i kamenje), a i raslinje (biljke) su izrazito dvodimenzionalne... No, grafički je svejedno očito vrlo impresivna igra - ne u rangu Crysisa ili Stalkera, ali svakako na njihovom tragu.

Ono što je mene razočaralo i odbilo od kupovine (barem dok ne padne cijena) jest priča - koliko čitam, ne nudi ništa novo (prošireni original), a uz to je i poprilično linearna (eh, blaženi Stalker). Plus što nema opcije za najteži nivo već se to plaća kao dodatak (DLC)... Malo glup potez koji je već izritirao mnoge, čak dotle da su igri počeli davati jedinice (1 od 10)!!

Šteta, očekivao sam puno više od dugoočekivanog "nasljednika Stalkera", kako su najvaljivali godinama ovaj nastavak...

Ništa, dok ne pojeftini (jer je ipak želim imati u kolekciji) i ne optimiziraju je za ATI, a ionako mi se ne žuri, pročitat ću Glukhovskyevu knjigu do kraja (Metro 2033)... 

STALKER ne izgleda izgleda bolje od ove igre! Nađi mi ovakav teren u STALKERU - teselacija je ovdje isključena

Spominješ bilje i STALKER, a potonji ima onu visoku kukuruznu statičnu travu koja je u vrijeme izlaska igre izgleda očajno, a kamoli danas. I gdje si ti vidio to "2D" raslinje? Daj malo argumentiraj. Raslinje izgleda dobro i nije nikakav 2D
Daj malo te mnoge komentare koji se žale na dobar dio tekstura. Da pročitam i vidim...

Priča te je odbila? Igra prati knjige Dmitry Glukhovsky i normalno da će se nadovezat na priču od prethodnika kao i knjiga, (ne u potpunosti, ali uzima djelove iz 2034 knjige).

Spominješ tog STALKERA stalno... Tko je igrao prvi Metro znao je šta može očekivat i od nastavka, a sada fantazirat da se je očekivao neki open world i tako nema potrebe. To nije očekivao nitko nako 2033.

Ovo naplaćivanje Ranger moda jeste jako bezobrazno, ali igra ima Hard Mod, odnosno tri lvla težine van Ranger Moda. A stvar je u tome da će taj Ranger Mod igrata 5% igrača. Ali opet, nije na mjestu od staren izdavača.

ššššš - možda su u šumi
12 godina
hrcek kaže...

prelose radi na amd,vani ga vrti ok jos al u nekim prostorijama katastrofa,kum koji ima gtx470 radi mu savrseno na max a hd6850 toxic nis

Upravo zbog toga volim NVIDU... driveri za metro pusteni su 13.5. i poboljsavaju performanse samo sa driverima za 10 % . Ja imam predobar gameplay sa gtx 660 ti pe + jos tih VISE 10% boosta i fpsa

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 9:44 (Sandro HR Zagorje).
16 godina

Igra je odlična, sviđa mi se jako..grafika isto tako...ja igram sve na full postavke i radi OK!

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

STALKER ne izgleda izgleda bolje od ove igre! Nađi mi ovakav teren u STALKERU - teselacija je ovdje isključena

Spominješ bilje i STALKER, a potonji ima onu visoku kukuruznu statičnu travu koja je u vrijeme izlaska igre izgleda očajno, a kamoli danas. I gdje si ti vidio to "2D" raslinje? Daj malo argumentiraj. Raslinje izgleda dobro i nije nikakav 2D
Daj malo te mnoge komentare koji se žale na dobar dio tekstura. Da pročitam i vidim...

Priča te je odbila? Igra prati knjige Dmitry Glukhovsky i normalno da će se nadovezat na priču od prethodnika kao i knjiga, (ne u potpunosti, ali uzima djelove iz 2034 knjige).

Spominješ tog STALKERA stalno... Tko je igrao prvi Metro znao je šta može očekivat i od nastavka, a sada fantazirat da se je očekivao neki open world i tako nema potrebe. To nije očekivao nitko nako 2033.

Ovo naplaćivanje Ranger moda jeste jako bezobrazno, ali igra ima Hard Mod, odnosno tri lvla težine van Ranger Moda. A stvar je u tome da će taj Ranger Mod igrata 5% igrača. Ali opet, nije na mjestu od staren izdavača.

Daj mi reci kak ova 650 ti gura metro? Na kojoj rezi igraš (kak ti se kreće fps) i kojim postavkama? Gledam da bi nabavil tu grafu, al boost verzija, al sve me strah da bu to trzalo, pošto grafa nije nekaj extra:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 11:12 (zvonac).
14 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Čitam po forumima da je igra strahovito neoptimizirana, pogotovo na ATI karticama. Ok, ni prvi dio nije briljirao po tom pitanju (ipak su u pitanju Ukrajinci), ali barem su tada optimizirali igru za ATI :-)

Koliko vidim po insertima i slikama, igra bi trebala biti grafička poslastica, ali i ne previše novog u odnosu na prošli dio po pitanju priče - svi je zapravo opisuju kao malo usavršenu i proširenu verziju Metroa 2033.

Ktome, mnogi se žale da dobar dio tekstura i nije bogznašto (vjerojtano zbog konzola). Primijetio sam i ja da (iako igra koristi DX11) recimo cigle ne izgledaju 3D kao što bi se očekivalo (zaboga, i stari Stalker je imao "izbočene" cigle i kamenje), a i raslinje (biljke) su izrazito dvodimenzionalne... No, grafički je svejedno očito vrlo impresivna igra - ne u rangu Crysisa ili Stalkera, ali svakako na njihovom tragu.

Ono što je mene razočaralo i odbilo od kupovine (barem dok ne padne cijena) jest priča - koliko čitam, ne nudi ništa novo (prošireni original), a uz to je i poprilično linearna (eh, blaženi Stalker). Plus što nema opcije za najteži nivo već se to plaća kao dodatak (DLC)... Malo glup potez koji je već izritirao mnoge, čak dotle da su igri počeli davati jedinice (1 od 10)!!

Šteta, očekivao sam puno više od dugoočekivanog "nasljednika Stalkera", kako su najvaljivali godinama ovaj nastavak...

Ništa, dok ne pojeftini (jer je ipak želim imati u kolekciji) i ne optimiziraju je za ATI, a ionako mi se ne žuri, pročitat ću Glukhovskyevu knjigu do kraja (Metro 2033)... 

Stalker nemože ni prismrdit metrou po pitanju grafike.

13 godina
floks kaže...
Danyel kaže...

Ma kakav STALKER kakvi bakrači.

Molim te kakva ti je to usporedba.

Iz priloženih doktorovih screenshotova može se jasno vidjeti da se sa Metrom 2033 LL rijetke igre mogu mjeriti po grafici i još nije uključena teselacija.

15 godina
Danyel kaže...

Toliki post samo jer si negdje nešto pročitao? Šta će bit kad nabaviš igru? Kupi igru, odigraj pa onda sudi.
Pun mi je kufer prepametnih koji na temelju dva članka presude igri a ni probali je nisu.

Nema potrebe ovo uspoređivati sa Stalkerom, ko voli više linearniju priču igrat će ovo, kome se više igra open world nek igra STalker i bok.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan

Šta mislite jer bu mi išao na low na laptopu iz potpisa?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

STALKER i Metro nisu usporedive igre osim što imaju sličnu stmosferu i radnju. I jedna i duga su odlične u svom segmentu postojanja.

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
WItcher kaže...

Šta mislite jer bu mi išao na low na laptopu iz potpisa?

Da.

Ja imam phenom 2.1 3cores, 4gb rama, 57301gb, i radi od 25-50fps ovisno o tome di sam, i ok izgleda, ima onu neku atmosferu, iako je seks kad vidim slike od doktora1 ovdje :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Danyel kaže...

Toliki post samo jer si negdje nešto pročitao? Šta će bit kad nabaviš igru? Kupi igru, odigraj pa onda sudi.
Pun mi je kufer prepametnih koji na temelju dva članka presude igri a ni probali je nisu.

Nema potrebe ovo uspoređivati sa Stalkerom, ko voli više linearniju priču igrat će ovo, kome se više igra open world nek igra STalker i bok.

Očigledno je da lik uopće nije igrao nego sve sudi po slikama i njemu je još uvjek stalker najljepša igra koja izgleda

katastrofalno u usporedbi sa metro ll

13 godina

Možda.

Jesi probao prethodni nastavak ?

Samo meni bi bilo glupo igrati ovako neku igru na low postavkama.Ipak treba uživati u grafičkim čarima.

Da slažem se sa odgovorom koji će uslijediti.Kako da igram na max.postavkama kad nemam bolju konfu, ali ovo je samo moje mišljenje koje ne treba  uzimati zdravo za gotovo.

14 godina
odjavljen

upravo run-ao benchmark ovo nije normalno kako dobro igra izgleda!al prosjecni FPS na very high mi je 19,molim da neko stavi one upute za optimizaciju.Mislio sam kupovati novu grafu za total war ali sve izgleda da ce trebati za ovo.{#}

0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...
doktor1 kaže...

Daj mi reci kak ova 650 ti gura metro? Na kojoj rezi igraš (kak ti se kreće fps) i kojim postavkama? Gledam da bi nabavil tu grafu, al boost verzija, al sve me strah da bu to trzalo, pošto grafa nije nekaj extra:)

Ovo su postavke...

Igra radi na cca 40 FPSa i nema štekanja. Vidio sam u par scena kada dolazi do izražaja jaka svjetlost i osvjetljenje da zna past na 25 FPSa, ali uglavnom radi od 35-40...

Ovdje i ovdje igra na Very High postavkama se vrti na 40 FPSa na GTX 650 Ti, (teselacija je isključena i napredna fizika iako sam probao stavit teselaciju na normal i nisam primejtio pad FPSa)

I igra je sama prilikom pokretanja detalje stavila na Very High + teselacija normal.

A GTX 650 Ti Boost je osjetno bolja od GTX 650 Ti i nećeš pogrješit sigurno. jako dobre kartice.

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Možda.

Jesi probao prethodni nastavak ?

Samo meni bi bilo glupo igrati ovako neku igru na low postavkama.Ipak treba uživati u grafičkim čarima.

Da slažem se sa odgovorom koji će uslijediti.Kako da igram na max.postavkama kad nemam bolju konfu, ali ovo je samo moje mišljenje koje ne treba  uzimati zdravo za gotovo.

Ma nije to meni važno odigrao sam ja prvi na low i imao  15 -25 fpsa al i dalje mi je igra po atmosferi najbolji fps al sad ima drugu konfu pa nez kako ce to ici.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 11:54 (WItcher).
13 godina
Nitro233 kaže...

upravo run-ao benchmark ovo nije normalno kako dobro igra izgleda!al prosjecni FPS na very high mi je 19,molim da neko stavi one upute za optimizaciju.Mislio sam kupovati novu grafu za total war ali sve izgleda da ce trebati za ovo.{#}

Sve na Very High 19 fps u prosjeku.

Koji imaš CPU i GPU ?

14 godina
odjavljen
darijoman kaže...
Nitro233 kaže...

Sve na Very High 19 fps u prosjeku.

Koji imaš CPU i GPU ?

ah kod mene je to sve pomalo zastarjelo Phenom II 955 BE X4 i radeon sapphire 4870 1 gigabyte GDDR5

13 godina
doktor1 kaže...
zvonac kaže...
doktor1 kaže...

Ovo su postavke...

Igra radi na cca 40 FPSa i nema štekanja. Vidio sam u par scena kada dolazi do izražaja jaka svjetlost i osvjetljenje da zna past na 25 FPSa, ali uglavnom radi od 35-40...

Ovdje i ovdje igra na Very High postavkama se vrti na 40 FPSa na GTX 650 Ti, (teselacija je isključena i napredna fizika iako sam probao stavit teselaciju na normal i nisam primejtio pad FPSa)

I igra je sama prilikom pokretanja detalje stavila na Very High + teselacija normal.

A GTX 650 Ti Boost je osjetno bolja od GTX 650 Ti i nećeš pogrješit sigurno. jako dobre kartice.

Meni iste te postavke kao kod tebe, a confa je iz potpisa, i igra radi odlicno prosjecan fps je oko 40, isto tako gdje je ta svjetlost izrazenija zna fps naglo pasti ali ne ide ispod 25, i igra izgleda prelijepo.

13 godina

ah kod mene je to sve pomalo zastarjelo Phenom II 955 BE X4 i radeon sapphire 4870 1 gigabyte GDDR5

Nadajmo se uputama za bolju optimizaciju jer ipak za ovo čudo treba bolja konfa.

17 godina
doktor1 kaže...
zvonac kaže...
doktor1 kaže...

Ovo su postavke...

Ima razlike u u prikazu slike teselacija off/on, osim u padu fpsa?

Zakaj ti je vsync na on, stavi na off, i išla bu prek 60.. Mada, nije grafa tak jaka pa se to ni ne primjeti, to bi možda vrijedilo u slučaju ak se ima 680/7970..

17 godina
zvonac kaže...

Zakaj ti je vsync na on, stavi na off, i išla bu prek 60.. Mada, nije grafa tak jaka pa se to ni ne primjeti, to bi možda vrijedilo u slučaju ak se ima 680/7970..

Nema potrebe iskljčiti vsync kada niti ne ide do 60, a i nema potrebe da prelazi refresh rate monitora...

Evo usporedba teselacija on/off

Slika1 - bez teselacije je korišten Parallax Occlusion Mapping dok sa teselacijom kamenje na zidu dobiva volumen - možemo vidjeti kako je sjena od baklje na zidu bez teselacije ravna, dok sa teselacijom prati volumen kamena

Slika2 - stolice i gumbići na ploči dobivaju volumen

Slika3 - kamenje na podu bez teselacije koristi POM dok sa teselacijom dobiva 3d izgled

P.S. - ovaj parallax mapping ima i u obliku moda za Skyrim

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 12:33 (doktor1).
13 godina

uspoređivati open-world igru Stalkera i linearnu "zatvorenu" igru Metroa, taman da su u iste godine napravljene te igre se nemogu uspoređivati. Za mene su obe igre skoro pa umjetnost po atmosferi, pogotovo Stalker SoC... A sada si novo racunalo kupiti pa da mogu i u Last Lightu uzivat. lp ;)

Ubi bene, ibi patria.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

meni je igra za sad super. doso sam do dijela kad pobjegnes iz zatvora. imam ATI 7850 hd karticu i radi dosta dobro. jedini problem koji sam vidio je da fog izgleda katastrofa, znaci ono ko da radi na 5 fps-a i trza :D al ajde moze proc. tu i tamo ima neki manji pad fps-a.

igra izgleda super. vidi se veliki pomak u grafici od prosle igre. evo malo slika i od mene.

0 0 hvala 0
16 godina

Probao igru na svom jadnom PCu. FPS se vrti od 20 do 50. U prosjeku je na oko 30.

Tamo na samom početku di se učiš pucati, tamo gdje je puno ljudi mi je palo čak i ispod 20, ali to je bilo samo jednom i samo tamo tih par sekundi. Inače mi u zatvorenim prostorima ide oko 30-35, a vani je palo na 25-30, ali i vani je u nekim momentima znalo porasti na čak na 45.

To sve sa starim driverima koji nisu za metro, a igram sve na low dok je rezolucija 1920x1080. Fascinantno je kako igra dobro izgleda čak i na low. To je to za sad tih 15 minuta što sam odigrao, možda kasnije bude drugačije stanje, ali eto to sadašnji izvještaj.

Evo i dvije slike koje sam ugrabio:

EDIT: Inaće igra djeluje predobro i odrađena dosta u detalje, čak si i gasmasku moraš obrisati kako ti kapljice nebi smetale.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 12:58 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...
zvonac kaže...

Nema potrebe iskljčiti vsync kada niti ne ide do 60, a i nema potrebe da prelazi refresh rate monitora...

Evo usporedba teselacija on/off

Slika1 - bez teselacije je korišten Parallax Occlusion Mapping dok sa teselacijom kamenje na zidu dobiva volumen - možemo vidjeti kako je sjena od baklje na zidu bez teselacije ravna, dok sa teselacijom prati volumen kamena

Slika2 - stolice i gumbići na ploči dobivaju volumen

Slika3 - kamenje na podu bez teselacije koristi POM dok sa teselacijom dobiva 3d izgled

P.S. - ovaj parallax mapping ima i u obliku moda za Skyrim

Itekako se primjeti razlika sa uključenom teselacijom.

17 godina

Igra i na low postavkama izgleda odlično, a ova teselacija i nije bogzna kaj, a skine ti za više od 15fpsa dolje, da bi imal kaj, 3d kamenje i tipke, di i bez teselacije izgleda odlično..

EDIT:

Možda se i primjeti teselacija al nije wow efekt, al kaj ti znači i titan grafa, kad ju metro baci prek koljena.. Al to je sad druga pjesma o neoptimiziranosti igre..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 13:15 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zvonac kaže...

Igra i na low postavkama izgleda odlično, a ova teselacija i nije bogzna kaj, a skine ti za više od 15fpsa dolje, da bi imal kaj, 3d kamenje i tipke, di i bez teselacije izgleda odlično..

EDIT:

Možda se i primjeti teselacija al nije wow efekt, al kaj ti znači i titan grafa, kad ju metro baci prek koljena.. Al to je sad druga pjesma o neoptimiziranosti igre..

Djelomično se slažem ali to se odnosi za slabije konfiguracije.Kod high-end konfiguracija bitno je izvuči svaki detalj grafike tako da je teselacija u svakom slučaju poželjna u on mode jer za grafe poput Titana nema nekog pada fps da bi narušio fluidnost igranja jer su to mrcine koje žvaču sve ko kašu.

13 godina
odjavljen

Citam na netu i mislim... Stvarno jadno kako mi sa AMD/ATI karticama moramo da ispastamo. Barem da radi kao 2033, a on radi jos losije. Nisam je jos igrao, planiram da reinstaliram komp, pa onda... Dako za dva do tri dana budemo mogli da dobijemo neki FIX od AMD-a i nove drajvere. Kazu da cak i na nizim rezolucijama igra podjenako brljavi, sto meni nikako ne ide u korist. Ocekivao sam puno. Sta se desilo?.... Da li ce ovo ostati ovako, pitam se i ja?... Jadno uglavnom... Blago onima koji imaju nVidiu, barem da imam GTX260, stvari bi mozda bile drugacije. Ovako, cekaj i nadaj se...

0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Probao sam uključiti teselaciju na Normal, (bila je isključena) i nisam primjetio pad parformansi, a kamoli nekih 15 FPSa...

ššššš - možda su u šumi
12 godina
Comi123 kaže...

Citam na netu i mislim... Stvarno jadno kako mi sa AMD/ATI karticama moramo da ispastamo. Barem da radi kao 2033, a on radi jos losije. Nisam je jos igrao, planiram da reinstaliram komp, pa onda... Dako za dva do tri dana budemo mogli da dobijemo neki FIX od AMD-a i nove drajvere. Kazu da cak i na nizim rezolucijama igra podjenako brljavi, sto meni nikako ne ide u korist. Ocekivao sam puno. Sta se desilo?.... Da li ce ovo ostati ovako, pitam se i ja?... Jadno uglavnom... Blago onima koji imaju nVidiu, barem da imam GTX260, stvari bi mozda bile drugacije. Ovako, cekaj i nadaj se...

Ma ovo dns je takvo jeb*** sranje. Trebas imat 2 kompa. Jedan komp za AMD platformu a drugi za nvidiu i intel platformu da bi iskoristio igru, te iz igre izvukao 100% fpsa...

A i desilo se to sto je nvidia dala masne pare da se igra napravi bas na njihovoj platformi. Pa sta mislis zasto su "djelili" igru bas uz gtx 660 i 660ti (pa na dalje)?  

MAFIJA SUSED, MAFIJA!!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice