Čitam po forumima da je igra strahovito neoptimizirana, pogotovo na ATI karticama. Ok, ni prvi dio nije briljirao po tom pitanju (ipak su u pitanju Ukrajinci), ali barem su tada optimizirali igru za ATI :-)
Koliko vidim po insertima i slikama, igra bi trebala biti grafička poslastica, ali i ne previše novog u odnosu na prošli dio po pitanju priče - svi je zapravo opisuju kao malo usavršenu i proširenu verziju Metroa 2033.
Ktome, mnogi se žale da dobar dio tekstura i nije bogznašto (vjerojtano zbog konzola). Primijetio sam i ja da (iako igra koristi DX11) recimo cigle ne izgledaju 3D kao što bi se očekivalo (zaboga, i stari Stalker je imao "izbočene" cigle i kamenje), a i raslinje (biljke) su izrazito dvodimenzionalne... No, grafički je svejedno očito vrlo impresivna igra - ne u rangu Crysisa ili Stalkera, ali svakako na njihovom tragu.
Ono što je mene razočaralo i odbilo od kupovine (barem dok ne padne cijena) jest priča - koliko čitam, ne nudi ništa novo (prošireni original), a uz to je i poprilično linearna (eh, blaženi Stalker). Plus što nema opcije za najteži nivo već se to plaća kao dodatak (DLC)... Malo glup potez koji je već izritirao mnoge, čak dotle da su igri počeli davati jedinice (1 od 10)!!
Šteta, očekivao sam puno više od dugoočekivanog "nasljednika Stalkera", kako su najvaljivali godinama ovaj nastavak...
Ništa, dok ne pojeftini (jer je ipak želim imati u kolekciji) i ne optimiziraju je za ATI, a ionako mi se ne žuri, pročitat ću Glukhovskyevu knjigu do kraja (Metro 2033)...
STALKER ne izgleda izgleda bolje od ove igre! Nađi mi ovakav teren u STALKERU - teselacija je ovdje isključena
Spominješ bilje i STALKER, a potonji ima onu visoku kukuruznu statičnu travu koja je u vrijeme izlaska igre izgleda očajno, a kamoli danas. I gdje si ti vidio to "2D" raslinje? Daj malo argumentiraj. Raslinje izgleda dobro i nije nikakav 2D
Daj malo te mnoge komentare koji se žale na dobar dio tekstura. Da pročitam i vidim...
Priča te je odbila? Igra prati knjige Dmitry Glukhovsky i normalno da će se nadovezat na priču od prethodnika kao i knjiga, (ne u potpunosti, ali uzima djelove iz 2034 knjige).
Spominješ tog STALKERA stalno... Tko je igrao prvi Metro znao je šta može očekivat i od nastavka, a sada fantazirat da se je očekivao neki open world i tako nema potrebe. To nije očekivao nitko nako 2033.
Ovo naplaćivanje Ranger moda jeste jako bezobrazno, ali igra ima Hard Mod, odnosno tri lvla težine van Ranger Moda. A stvar je u tome da će taj Ranger Mod igrata 5% igrača. Ali opet, nije na mjestu od staren izdavača.