Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 214.661
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

prelose radi na amd,vani ga vrti ok jos al u nekim prostorijama katastrofa,kum koji ima gtx470 radi mu savrseno na max a hd6850 toxic nis

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Metro:Last light
doktor1 kaže...

Čitao sam u reviewima da ako smo u mraku NPC nas neće spazit. E to nije istina. Korz ovu rupicu me me je osvjetlio sa baterijom i skužio. Kako je skiljio plavo svjetlo na satu se je palilo i gasilo... Dakle, nije istina da smo u maku potpuno sigurni..

Inače ranger mod je must igrati....

Iskreno, meni je ovo OK, čak i realno.. Jer je logično da ako gleda kroz tako malu rupu, lakše će primijetiti nešto.

Btw, možeš li mi ti ili netko drugi pojasniti ranger mod, je li kao i u 2033, da oni tebe ubiju u par hitaca, ali i ti njih?

Da se nadopunim: prijašnja igra je bila i vrlo notorna po svojim stealth dionicama jer bi jedan promašeni metak iz prigušenog oružja koji bi promašio neprijatelja značio instant uzbunu za cijelu bazu (iako bi bio mrtav za manje od pola sekunde od strane drugog metka). Zato sam oduševljen novim sustavom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:00 (AlienWare1).
17 godina
k1klop kaže...

Po onim prvim ingame trailerima igra je graničila sa CGI po grafici, ali koga briga jer ionako nitko nemoze vrtit na max...

A nije ni daleko od CGIa.....

Prepuno detalja i fantastičnog osvjetljenja...

A oni pauci kada prolazimo kroz razne ventilacije...aaaaa mrzim ih... Pa razne životinjice.... bljak... Zbilja je atmosferična...

ššššš - možda su u šumi
17 godina
AlienWare1 kaže...

Btw, možeš li mi ti ili netko drugi pojasniti ranger mod, je li kao i u 2033, da oni tebe ubiju u par hitaca, ali i ti njih?

Padaju momentalno....

Samo je nezgodno jer uopće nam inventorija i nemožeš vidjet koliko metaka imaš... Zato je Bastard najbolji jer mu vidiš sanžer {#}

Možeš nosit samo dva oružja na Ranger Hardcore...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 21:47 (doktor1).
14 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Mi moze netko reci kako ce mi igra raditi sa MOJ PC?

Katastrofalno na svim amd karticama

17 godina

Ali sve u svemu stealth je odličan za jedan FPS... Jesu ponekad malo glupi i prođu kraj tebe na deset centimetara kada si zbuksan u mraku i ako nemaju lampadinu neće te vidjet. Ali i bolje to nego da imaju neku Terminatorsku dioptriju. Ipak je to Metro, podzemlje i treba gasiti lampadine da se stvori mrak itd.

Čak se i zaboravim da je to FPS pa mi dođe da probam sakrit tjelo... {#}

Također sam primjetio - na ovome sam ugasio rasvjetu te je došao tip i upalio te odšeto dalje. Nakon toga sam opet ugasio te je tada došao drugi tip koji je bio bliže i ponovno upalio... Ipak i funkcioniraju kolko tolko... Također reagiraju i na zvuk i ako ste sakriveni i pomaknete neki kamen vraćaju se u inspekciju, (tako me je skužio onaj kroz pukotinu u zidu)... I reagiraju na leševe..

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:02 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

Ali sve u svemu stealth je odličan za jedan FPS... Jesu ponekad malo glupi i prođu kraj tebe na deset centimetara kada si zbuksan u mraku i ako nemaju lampadinu neće te vidjet. Ali i bolje to nego da imaju neku Terminatorsku dioptriju. Ipak je to Metro, podzemlje i treba gasiti lampadine da se stvori rak itd.

Čak se i zaboravim da je to FPS pa mi dođe da probam sakrit tjelo... {#}

Također sam primjetio - na ovome sam ugasio rasvjetu te je došao tip i upalio te odšeto dalje. Nakon toga sam opet ugasio te je tada došao drugi tip koji je bio bliže i ponovno upalio... Ipak i funkcioniraju kolko tolko... Također reagiraju i na zvuk i ako ste sakriveni i pomaknete neki kamen vraćaju se u inspekciju, (tako me je skužio onaj kroz pukotinu u zidu)... I reagiraju na leđeve..

Ma igra je strava {#}

15 godina
neaktivan

Moze li se po hardverskoj zahtjevnosti porediti sa Metro 2033 ili je zahtjevniji? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam igrao, ali sudeći po onome što čitam, možda bi bolja riječ bila "neoptimiziraniji".

17 godina
Almin94 kaže...

Moze li se po hardverskoj zahtjevnosti porediti sa Metro 2033 ili je zahtjevniji? 

Meni radi bolje nego 2033, (nvidia) dok ljudi sa ATI karticama imaju velikih problema...

ššššš - možda su u šumi
13 godina
neaktivan

Igra je koliko sam vidio odlicna i gameplay bi trebao biti dobar i uzbudljiv ali cim ulazim u igru i vidim onaj natpis THE WAY ITS MEANT TO BE PLAYED-NVIDIA potonem :(

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Koliko sam ja skužio Metro 2033 Last Light je bolje optimiziran a i hardverski zahtjevniji ako ćeš ga igrati na max.postavkama sa uključenom teselacijom.

17 godina

evo fredu koji ima slicnu konfu ko ja na max sa telesacijom i all max out novim force driverima ide poprilicno solidno 40-50 fps sto je za razliku od metroa 2033 15ak fpsa vise od istih postavki !

tako da cant wait to play this baby .. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako sam ovdje odletio u zrak; nisam vidio špagu preko puta jer sam se divio detaljima... Momentalni game over, ali srećom chek point je odmah tu... {#}

Igra je u svemu bolja od Metro 2033 naslova i definitivna preporuka. A i ne traje pet sati. Vidio sam u jednoj recenziji da je na normal prešao za 10 sati. Tako da Ranger Hardcore traje i više... Pootovo stealth pristup

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Decki sve to super sta ste naveli ali nitko nije uzeo u obzir onih 5$ za najtezi mod u igri tj (ranger mode) tjeraju vas da placate najtezu tezinu i najzabavniju tezinu opcenito.
Igra je sve 5 ali kad malo bolje pogledas to nije nist nego obicni money maker. 

0 3 hvala 0
13 godina
odjavljen
shaxmaxzu kaže...

Decki sve to super sta ste naveli ali nitko nije uzeo u obzir onih 5$ za najtezi mod u igri tj (ranger mode) tjeraju vas da placate najtezu tezinu i najzabavniju tezinu opcenito.
Igra je sve 5 ali kad malo bolje pogledas to nije nist nego obicni money maker. 

a kaj sad radi toga bi bojkotirali igru ?
Nitko te ne tjera da to platis

Igra je Money maker kao i svaka druga
ovo nisu napravili neko hobisti volonteri

http://revohd.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
If u choose Peace be ready 4 War. If u choose Love be ready 4 Hate. If u choose Truth be prepared 4 Lies.The enemy has a job 2 do as well.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trebala mi je opcija da mi lik normalno šeta a ne trčkara ili šprinta. TO je bilo moguće samo kada čučnemo jer nema mogučeg keybindinga unutar igre da pomalo šetamo...

ALi sam u user.cfg datoteci našao komandu koja to omogućuje

bind accel kX komanda

Dakle kod kretanja treba držati tipku X da bi lik hodao an ne trčkarao... Probao sam ubaciti komandu kao i za crocuh da se ta radnja izvršava samo pritiskom tipke, a ne konstantnim držanjem; bind crouch_toggle kX komanda omogućuje da lik ostane u tom položaju samo pritiskom određene tipke dok kada stavim bind accel_toggle kX komandu igra je ne registrira i samo ju izbriše i cfg datoteke, (probao i sa read only opcijom u obe cfg datoteke, ali ne radi..)

No sve u svemu, tko želi hodat a ne trčkarat kada se šulja, a da nije u čučnju - držati tipku X.

Samo zašto to nisu stavili u kontrolne opcije u samoj igri kada je tu....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 23:56 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina

Meni na normal ide od 20 - 50 fps-a, proc je na cca 50-60% a grafa na cca 80% što znači da igra i nije baš optimizirana. Ali mene to ne je.be toliko... ja igram i so far so good!

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 0:03 (zeko73).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Svi sa ATI karticama neka samo promjene dx, i to je to, ima negdje par postova unazad kako to odraditi. . .
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
LP...

skinuo sam od reloaded-a igru. Muci me kad idem pod OPTIONS>video imam samo sljedece postavke :

Resolution 1920x1080
Qualuty - Very High
SSAA - Auto
Texture Filtering - AF 16X
Motion Blur - Normal
Vsync - Off

Fali mi POSTAVKA Tessellation

Isao sam isto tako i pod Options>GAME options>te sam stavio kvacicu na ANDVANCED PHYSX no medutim i dalje se nije prikazivalo u meniu.
p.s. imam zadnje NV drivere 320.14.

Jel zna mozda netko kako to ukljucit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

skinuo sam od reloaded-a igru. Muci me kad idem pod OPTIONS>video imam samo sljedece postavke :

Kupi originalnu igricu.

13 godina
C:\Users\yourname\AppData\Local\4A Games\Metro LL\1100001005bfb04

tu nadji

r_api i stavi mu kolicinu 2
14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Kupi originalnu igricu.

Ako nemaš šta pametnijeg za reći onda šuti.

17 godina
ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Prelijepo.Slažem sa ocijenom.

13 godina

Kao sto su kolege iznad spomenule,igra na AMD karticama,pa tako i na mojoj HD 6870, radi katastrofalno..probao sam onu izmjenu cfg file-a,malo je bolje,ali daleko od dobrog...Sramota...nadam se da ce sto prije izaci ili neki patch ili novi driveri .Toliko cekam ovu igru i sad ovo ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Kao sto su kolege iznad spomenule,igra na AMD karticama,pa tako i na mojoj HD 6870, radi katastrofalno..probao sam onu izmjenu cfg file-a,malo je bolje,ali daleko od dobrog...Sramota...nadam se da ce sto prije izaci ili neki patch ili novi driveri .Toliko cekam ovu igru i sad ovo ..

Meni se čini da  nvidia ima prste u tome jer sa uključenim phyxom pada na 5 fpsa a fizika je minimalna tj svaki dual core cpu bi je mogao obradit.

16 godina
neaktivan

Čitam po forumima da je igra strahovito neoptimizirana, pogotovo na ATI karticama. Ok, ni prvi dio nije briljirao po tom pitanju (ipak su u pitanju Ukrajinci), ali barem su tada optimizirali igru za ATI :-)

Koliko vidim po insertima i slikama, igra bi trebala biti grafička poslastica, ali i ne previše novog u odnosu na prošli dio po pitanju priče - svi je zapravo opisuju kao malo usavršenu i proširenu verziju Metroa 2033.

Ktome, mnogi se žale da dobar dio tekstura i nije bogznašto (vjerojtano zbog konzola). Primijetio sam i ja da (iako igra koristi DX11) recimo cigle ne izgledaju 3D kao što bi se očekivalo (zaboga, i stari Stalker je imao "izbočene" cigle i kamenje), a i raslinje (biljke) su izrazito dvodimenzionalne... No, grafički je svejedno očito vrlo impresivna igra - ne u rangu Crysisa ili Stalkera, ali svakako na njihovom tragu.

Ono što je mene razočaralo i odbilo od kupovine (barem dok ne padne cijena) jest priča - koliko čitam, ne nudi ništa novo (prošireni original), a uz to je i poprilično linearna (eh, blaženi Stalker). Plus što nema opcije za najteži nivo već se to plaća kao dodatak (DLC)... Malo glup potez koji je već izritirao mnoge, čak dotle da su igri počeli davati jedinice (1 od 10)!!

Šteta, očekivao sam puno više od dugoočekivanog "nasljednika Stalkera", kako su najvaljivali godinama ovaj nastavak...

Ništa, dok ne pojeftini (jer je ipak želim imati u kolekciji) i ne optimiziraju je za ATI, a ionako mi se ne žuri, pročitat ću Glukhovskyevu knjigu do kraja (Metro 2033)... 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 6:08 (Danyel).
12 godina
Xpider kaže...
C:\Users\yourname\AppData\Local\4A Games\Metro LL\1100001005bfb04

tu nadji

r_api i stavi mu kolicinu 2

Hvala ti stari. Najbolji si 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice