Lord of The Rings OnLine (iliti LOTRO)

poruka: 6.271
|
čitano: 1.028.470
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Lord of The Rings OnLine (iliti LOTRO)
Berta kaže...

nego sam se iznenadio nakon sto si toliko pljuvao po lotro i mmo-u opcenito :)

Ajde budimo ljudi i dogovorimo se - idi čitaj 24sata ili nešto još jednostavnije, samo nemoj više čitati moje tekstove, i ne-daj-bože tumačiti ih, molim te, eto kao čovjek, ako ti to vrijedi, jer da si bio čovjek onda i u jednoj vedroj društvenoj igri ne bi bio jedini osoran tip kojega se sretne na serveru, a da čovjek ne zna što ti je skrivio.

segregator kaže...

Nije valjda Smijeh

*facepalm*, što drugo da ti velim?

Da shvatiš liniju mojeg razmišljanja trebao bi obuhvatiti bar jednu godinu mojih postova ovdje, a to nikome ne bih preporučio ni za jednog autora. Najgori zaključci ikada u povijesti čovječanstva izvedeni su kada su izjave vađene iz konteksta, odnosno kada si htio nekome nauditi.

liberate tutemet ex inferis
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 8:36 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...
segregator kaže...

Nije valjda Smijeh

*facepalm*, što drugo da ti velim?

Da shvatiš liniju mojeg razmišljanja trebao bi obuhvatiti bar jednu godinu mojih postova ovdje, a to nikome ne bih preporučio ni za jednog autora. Najgori zaključci ikada u povijesti čovječanstva izvedeni su kada su izjave vađene iz konteksta, odnosno kada si htio nekome nauditi.

A čuj, moja skraćena verzija doživljaja tvojih postova je "AOC uber alles, ostalo ništa ne valja" Smijeh

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

moja skraćena verzija doživljaja tvojih postova je "AOC uber alles, ostalo ništa ne valja" Smijeh

*implied facepalm*

OMG...

Bar si iskren, pa kažeš "moja... verzija"

PS. hajde da ljudima ovdje ostavimo prostora za igru, a ja se ispričavam što ulećem u dijalog s vama, zaboravljajući da mnogima, osobito kod nas u Hrvatskoj, a i šire u regiji, nedostaje temeljno poimanje vještine kritike. Kad se napravi kritički osvrt na neki objekt ili njegove aspekte, naši ljudi odmah obilježavaju autora kao fanboya ili kao mrzitelja, nema diskusije, i to je bolest koja nije specifična samo za ovaj forum i govori o nezrelosti naše zajednice. Ali to je već problem za sociologe i politologe, jer je to epidemija na svim područjima kod nas.

liberate tutemet ex inferis
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 8:54 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

Jesi li ti sociolog i politolog? Nešto jesi čini mi se iz ove tvoje priče.

Previše se "primaš" brate.

Čovjek ti napiše "O pa nisam znao da si se vrato" i ti planeš.

Jesi li mogao zaobići taj post?

Ili možda i ti spadaš u taj problematični dio društva o kome pričaš?

on topic:

LOTRO je ku%ac od igre Belji se

I kneel only to God, I don't see him here!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno sa više nervoze i nestrpljenja iščekujem tvoj odgovor nego LOTRO ekspanziju Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem LOTRO-a je koliko ja vidim malo ekipe na srednjim levelima..  nemam s kim igrat, ne viđam baš ekipu po mapama i sl. Čitav svijet je nekako 'prazan', što mi je nekako depresivno za jedan MMO (ili sam se bio previše navikao na gužve u WoW-u - pogotovo u glavnim gradovima).

Taj problem je koliko se sjećam bio prisutan i prije u Age of Conanu - poluprazan polumrtvi svijet sa mrtvom ekonomijom (zbog premalo aktivnih igrača) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Problem LOTRO-a je koliko ja vidim malo ekipe na srednjim levelima..  nemam s kim igrat, ne viđam baš ekipu po mapama i sl. Čitav svijet je nekako 'prazan', što mi je nekako depresivno za jedan MMO (ili sam se bio previše navikao na gužve u WoW-u - pogotovo u glavnim gradovima).

Igram tek trial i slazem se s navedenim.. vjerujem da ce se situacija promjeniti kada na jesen stupi na snagu F2P

FOR THE HORDE!!!
17 godina
neaktivan

Također sam ju probao igrat, igra mi je koma, nemože se uopće mjerit s wow-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crash11 kaže...

Također sam ju probao igrat, igra mi je koma, nemože se uopće mjerit s wow-om.

Mislio si reć WOW se ne može mjerit sa LOTROM ili sam ja nešto krivo razumio?

15 godina
neaktivan
Berta kaže...

pa prema tablici imaju limit na 5golda s tim da mogu kupiti čvč cap, imaju limit na 3 torbe ali mogu kupiti vise i imaju limit na 3 charactera po serveru ali isto mogu kupiti vise, platise su ti Premium useri a lifetime korisnici su ti VIP

Lijepo ti to malo bolje prouči pa ces vidjeti da VIP status imaju lifetimeri i subscriberi dok plaćaju pretplatu . Playeri koji imaju 2 expanzije nemaju limite na klase i slotove vec dobivaju ono sto su vec odavno platili .

Playeri koji ce igrati free ili eventualno preci na VIP bez da kupe expanzije imaju restrikcije koji ti navodis.

Malo više pažnje pa da se ne šire krupne dezinformacije jer bi ovako netko pomislio da će subscriberi gadno popušiti a lifetimeri su kao neka elita .

Istina je da je to sve isto osim sto su liferi platili svoje unaprijed, a Turbine je to mudro pobrao prije objave F2P.

Ono što je po meni loše za ovu igru je što za ovu godinu nije planirana expanzija.

Volume 3 Book 2 se ne kvalificira kao expanzija niti blizu.

-Only time will tell-

17 godina
mislim da si se malo zeznio aktivni subscriberi i founderi prelaze na VIP, klasicni pretplatnici koji pocnu igrat poslje ovog idu na premium ukoliko ne uzmu VIP, a restirkcije onda vrijede kako i sam i napisao
Berta lvl 65 Elf Champ rank8
16 godina
neaktivan

Prije 5 dana sam uzeo basic igru (nisam uzimao triple pack zato sto ce biti free za par mjeseci) i poceo da igram. Igra traje nekih 40-ak dana do isteka zbog toga sto sam usao u trial pa mi je i to ukljuceno u ovaj period.

Mogu da kazem da sam igrao skoro sve free-based MMO igre i poznajem dosta to podrucje. Igrao sam i Lineage II, WoW i GW na retail serverima takodjer. LOTRO zaista izgleda odlicno (sa graficke strane), ali mi se ne svidjaju sljedece stvari:

• Debilno kretanje lika - animacije kretanja su uzasno uradjene u poredjenju sa drugim igrama!
  • Quest track - uzasno uradjen quest-tracking system pa je zbog toga uveliko otezano rjesavanje questova isl...
  • Mobs - stvorenja u igri imaju ocajne animacije i putanje kretanja! Imate osjecaj da vas "namirise" na 100 kilometara... cak i iza ledja kad im prilazite! Da ne spominjem uzasno kretanje stvorenja gdje vise gledaju u jednu tacku (i stoje ukoceni) nego sto se krecu.
  • Auction house - koliko vidim ekonomija u igri je jednostavno unistena! Previse high-level stvari za relativno jeftinu cijenu. Dok na pocetku low-level playeri mogu zaraditi pretezno preko NPC preprodaje! Nisam vidio skoro niti jedan lvl 1-10 item u AH sto je stvarno uzas u poredjenju sa drugim igrama!
  • Nedostatak addon podrske - mnogo bitnih gresaka bi se moglo rijesiti pomocu dodataka - sto LOTRO uopste nema a to je ogroman minus za mene!
  • PVP - SMECE - Pvp sistem je ogroman nedostatak i jednostavno SMECE u poredjenju sa drugim igrama. Licno ne volim PVP ali mnogo ljudi igra igre samo zbog toga!

Da ne bude sve crno, evo par stvari koje mi se svidjaju:

• Grafika - odlicna grafika sa podrskom za DX10 - mogla bi biti i bolja ali eto necemo sad traziti dlaku u jajetu :)
  • Zvuk - soundtrack mi se svidja - posebno opcija da mozete svirati na nekim instrumentima.
  • Dosta questova - Questovi izgledaju interesantni (u vecini slucajeva) i ima ih stvarno dosta koliko mogu da vidim. Ali nedostatak kvalitetnog trackinga je totalno unistio kvalitet questova uopste!
  • Crafting - crafting je po meni jedna od interesantnijih stvari u LOTRO-u - stvarno dobro uradjen i uredjen! S tim da je tesko pronaci dosta resursa na zoni.

Da dodam uprkos svim svojim naporima da pronadjem barem nekoga sto prica "nas jezik" u puna 2 dana nisam dobio niti jedan jedini reply na moja pitanja. Vise sam prestao da spamujem kanale. Da jos dodam da je tesko naci nekoga kad se odradjuju questovi - stecen dojam je da ima vrlo malo igraca na serveru - mnogo manje od ostalih slicnih igara.

Volio bih da me "razuvjere" ovi sto aktivno igraju LOTRO - ali izgleda da ja za ovo necu placati nekih 10$ mjececno. Mozda ipak pocnem igrati kad bude dostupna besplatno. Mislim da bi tad bilo mnogo vise igraca na serverima I kvalitet igranja bi bio neuporedivo bolji!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam ja shvatio premium korisnici su oni koji mjesecno kupe bar nesto preko game store-a. VIP korisnici su oni sto placaju mjesecnu predplatu i lifetime predplatnici. Razlika je u tome sto lifetime ne placaju mjesenu predplatnu kao obicni - sto je i logicno!

17 godina
Ljiljan kaže...
  • Debilno kretanje lika - animacije kretanja su uzasno uradjene u poredjenju sa drugim igrama!
  • Quest track - uzasno uradjen quest-tracking system pa je zbog toga uveliko otezano rjesavanje questova isl...
  • Mobs - stvorenja u igri imaju ocajne animacije i putanje kretanja! Imate osjecaj da vas "namirise" na 100 kilometara... cak i iza ledja kad im prilazite! Da ne spominjem uzasno kretanje stvorenja gdje vise gledaju u jednu tacku (i stoje ukoceni) nego sto se krecu.
  • Auction house - koliko vidim ekonomija u igri je jednostavno unistena! Previse high-level stvari za relativno jeftinu cijenu. Dok na pocetku low-level playeri mogu zaraditi pretezno preko NPC preprodaje! Nisam vidio skoro niti jedan lvl 1-10 item u AH sto je stvarno uzas u poredjenju sa drugim igrama!
  • Nedostatak addon podrske - mnogo bitnih gresaka bi se moglo rijesiti pomocu dodataka - sto LOTRO uopste nema a to je ogroman minus za mene!
  • PVP - SMECE - Pvp sistem je ogroman nedostatak i jednostavno SMECE u poredjenju sa drugim igrama. Licno ne volim PVP ali mnogo ljudi igra igre samo zbog toga!

Volio bih da me "razuvjere" ovi sto aktivno igraju LOTRO

Tesko da te itko moze razuvjerit pogotovo kod nekih stvari

- ovisi koju si rasu izabrao stoji da hobiti imaju debilno kretanje a za ostale nemogu rec, mozda pak stvar navike i ukusa

- quest track je relativno nova stvar u lotro-u i jos uvijek je u razradi i kako u zadnje vrijeme idu fixovi i updatevoi bit ce u razradi jos neko vrijeme

- sto se tice mobova tu ti nemam sta rec, meni je to sasvim ok odradjeno, mozda sto sam navikao

- ah je unisten totalno i to stoji jer u zadnjih godinu dana ima jako jako malo igraca uopce i sve se pretezito vrti na end-gameu dok low lvl igraci trebaju biti tajkuni da bi nesto kupili

- addoni mi osobno nefale cak mi je i drago da ih nema

- pvp - 100 puta sam ga branio pa cu i sada, lotro se ne vrti ono pvp-a neko pve-a a pvp je samo popratan sadrzaj pa mogu rec da je sasvim ok, ako se skupi ekipa zagarantirana zabava na par sati

- nasih ljudi nema u zadnje vrijeme eto u swimu ima 3 covjeka aktivna i ima jos nekih desetak Hrvata, btw na kojem si serveru igrao? mi smo ti pretezito na Eldar serveru

Berta lvl 65 Elf Champ rank8
16 godina
neaktivan

Doduse igram sa hobitom... bas cu probati nekakvu drugu klasu. Nadam se da ce ovaj nedostatak aktivnih igraca biti rijesen kad izadje F2P verzija - sto ce vjerovatno olaksati i poboljsati vecinu stvari u samoj igri. Na Eldar serveru sam se i registrovao... nick Meradard... trenutno sam lvl 11 ali igram vrlo malo pretezno zbog ovog quest-traker problema. Hvala za konkretan odgovor.

17 godina
neaktivan

Kretanje lika se ni meni ne sviđa baš, jedino mi je na dwarfu super, ono ko da tenka vozim Belji se, na Man-u i Elfu mi je nekako preukočenuo i čudno, hobit je onako, ništa posebno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 22:23 (Kapetan).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, što se animacija tiče puno su lošije od recimo (prastarog) WoW-a, ali scenografija je to što spašava igru vizualno. Okoliš je jednostavno predivan!

To da se mobovi ponašaju debilno i ukočeno definitivno (na žalost) stoji Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ljiljan kaže...

Koliko sam ja shvatio premium korisnici su oni koji mjesecno kupe bar nesto preko game store-a. VIP korisnici su oni sto placaju mjesecnu predplatu i lifetime predplatnici. Razlika je u tome sto lifetime ne placaju mjesenu predplatnu kao obicni - sto je i logicno!

E i ja sam to tako skontao!

Čuj meni je lotro odlična igra, ali je u zadnjih 2 mjeseca situacija dosta loša što se tiče broja igrača jer je turbine u zadnje vrijeme jako slabo izdavao dodatne sadržaje, ali WB je nedavno otkupio turbine pa će valjda upumpati više novaca u razvoj.

Problem što nema low lvl itema na ah je to što se prebrzo lvl-a, mislim da su trebali napraviti da se barem duplo duže mora lvlati.

Ja sam jedno vrijeme kraftao opremu i oružje za likove do lvl-a 40 i jako slabo se to prodavalo. A baš je razlog taj što rulja brzo lvla i ne isplati mu se kupovati armour set kad će već za dan dva trebati novi.

Kad se sjetim Lineagea, dizanje lika je trajalo čitavu vječnost.

Recimo ja sam tip osobe koja voli riješavati kvestove i ufurati se u priču, i baš mi je bilo glupo što bi tako riješavajući kvestove vrlo brzo bio 3-4 lvla iznad preporučenog lvla za kvest.

16 godina
neaktivan

Mislim da bi se PvP mogao izvrsno rijesiti dolaskom rohana,gondora i mordora :D dvije kule (minas tirith i Minas morgul(nekad minas ithil)) i usredini osgiliath ma rokačina :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko sam ja skužio, oni dosta napora ulažu da se poboljša i izbalansira pvp.

Problem je što ljudi jednostavno nemaju previše poticaja igrati u ettenu.

Armour setovi koje tamo možete dobiti nisu radiance i nešto su lošiji od amour setova koje možete skupiti u instancama.

Mene u etten jedino vuče želja da nabijem rank i da se dobro zabavim, češće bih išao u etten kad bih znao da barem neki dobar komad nakita mogu tamo zgrabiti ili nešto.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja stvarno ne kuzim o kakvom quest tracker problemu pricas?

Igrao sam igru godinu i pol prije nego je quest tracker uopce postao dostupan. I nije mi trebao nikakav tracker.

Pa questovi su apsolutni jasno i detaljno napisani i sve se skuzi gdje se mora ic i sta se mora raditi.

A sa ovim quest trackerom postaje cisto ko bebina guza.

Al mozda u tome i je problem. Danasnji mmo igraci su se razmazili. Niko ne cita nista, ne pokusava nista sam. Daj mi easy mod i to je to. Zato se i svi levelaju prebrzo pa im je dosadno nakon mjesec dana.

Zahvalan sam sto je LotrO na trzistu, i sto mi je pruzio neke od najnezaboravnijih igracih iskustava, jer levelanje u toj igri i samo questanje je nesto neopisivo. Atmosfera kakvu nema ni jedan mmo.

E da, pocetne zone za levelanje su takodjer skroz revampane da nema setanja simo tamo, nego su questovi podijeljeni u tematske hubove te je dodatno olaksano igranje pocetnim igracima. Cak su dodani i novi stable masteri koji prije nisu postojali.

17 godina
Dachande kaže...

Zahvalan sam sto je LotrO na trzistu, i sto mi je pruzio neke od najnezaboravnijih igracih iskustava, jer levelanje u toj igri i samo questanje je nesto neopisivo. Atmosfera kakvu nema ni jedan mmo.

Dobro nemojmo sad pretjeravat, OK je, ali imaju i drugi MMO-i što za ponudit, npr meni je AOC prvih 30-ak levela super, možda i najbolji PVE.

S druge strane, DAOC je imao možda na prvi pogled tako-tako PVE, al je na fin način tjerao ljude da igraju u grupi i pomažu drugima

17 godina

Ne pretjerujem. A i ne iznosim samo svoje misljenje. Po misljenju mnogih, kako laika, tako i strucnih recenzenata, atmosfera i prica u LotrO-u je ispred konkurencije.

A sad, teskim fanovima moze i Warhammer i Aion i Conan ili nesto cetvrto imati bolju atmosferu, naravno.

Conan je odlican mmo, ali atmosfera na pocetku mi nikako nije usporediva sa LotrOm. Pogotovo sto je uvijek isto. Tortage, tortage, tortage.

17 godina
neaktivan

LOTRO je solidan MMO, ali nikako nije savršen - da jest ne bi prelazio na besplatan model igranja za privlačenje igrača Neodlučan

(jedan WoW, AoC ili EVE nikada nisu trebali biti besplatni na primjer..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nisam rekao da je savršen. Rekao sam u kojem je aspektu ispred konkurencije.

A za AoC cemo tek vidjet dal ce prec na F2P ili ne.

S tim da kolicina igraca ne znacu kvalitetu. Apsolutno se ne slazem sa takvim tvrdnjama. Nikako.

17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

S tim da kolicina igraca ne znacu kvalitetu. Apsolutno se ne slazem sa takvim tvrdnjama. Nikako.

OK to ne mora biti mjerilo, naravno..  bilo je jako kvalitetnih igara koje su imale svoju (omanju) publiku koja je bila dosta žanrovski 'ciljana' (tj. opredjeljena) - recimo Sins of the Solar Empire Namigiva

S druge strane, ako jednu igru igraju milijuni, a drugu 'samo' stotine tisuća to IPAK nešto govori (ako ništa drugo o samoj igrivosti i replay-abilnosti naslova).

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Dachande kaže...

OK to ne mora biti mjerilo, naravno..  bilo je jako kvalitetnih igara koje su imale svoju (omanju) publiku koja je bila dosta žanrovski 'ciljana' (tj. opredjeljena) - recimo Sins of the Solar Empire Namigiva

S druge strane, ako jednu igru igraju milijuni, a drugu 'samo' stotine tisuća to IPAK nešto govori (ako ništa drugo o samoj igrivosti i replay-abilnosti naslova).

A i o reklami...eto ja se uvijek zaprepastim kako skoro nitko nije čuo za DAOC iako je najbolji MMO ikada

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

LOTRO je solidan MMO, ali nikako nije savršen - da jest ne bi prelazio na besplatan model igranja za privlačenje igrača Neodlučan

(jedan WoW, AoC ili EVE nikada nisu trebali biti besplatni na primjer..)

Pa mislim da je glavni motiv prelaska na FTP model da se još više novaca izvuče iz LOTRA, naime psihologija ljudi je takva da će rulja dati puno više ako im uzimaš malo po malo ... dokaz su Farmwille i mafia wars.

Igre su totalna debilana i imate hrpu klikanja, a na desetke tisuća ljudi plaća samo da dobije neki item ili nešto...

Micropayment će se uvući u sve igre jer se developerima to najviše isplati.

17 godina
Brajki kaže...

Micropayment će se uvući u sve igre jer se developerima to najviše isplati.

Istina...frend igrao neku web based bezveznu igru i pobrisao acc kad je skužio da je potrošio 600 eura a da nije ni primijetio, lol

16 godina
neaktivan

Travian primjerice....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice