Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.289.699
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Guild Wars 2
Ashelor kaže...

Tebi trokira razumijevanje procitanog, (zlocin za koji cesto optuzujes ostatak foruma)

Da si procita ostatak mog posta, skuzia bi da se 8 godina odnosilo na WoW koji je izasao 23. studenog 2004. godine.

U meduvremenu je na trziste izaslo jako puno MMO-a i velika vecina ih je optuzena za kopiranje WoW-a , te etiketirano "WoW klon".

Zapravo, jako dobro čitam i povezujem činjenice. Tvoje riječi su, citiram: "GW2 je jedini MMO u zadnjih 8 godina koji stvarno nema veze s WoW-om". Dakle, tih "zadnjih osam godina" se odnosi na period od danas pa unazad osam godina. Kako je Guild Wars izašao 2005. godine, on upada u taj vremenski raspon i sasvim je očigledno da si izrekao glupost. Čak i ako se ovo tvoje izmotavanje uzme kao istinito, opet si izrekao glupost jer se ne znaš niti izražavati materinjim jezikom.

Ashelor kaže...

Sam Guild Wars se i nemoze svrstat u MMO-e jer osim broja prodanih primjeraka nista u vezi njega nije bilo masivno.

Interakcija s drugim igracima je bila samo u mission hubovima i outpostovima, a u explorable zone se moglo ici s drugim osobama jedino ako ste unaprijed napravili party.

GW je prije MORPG , nego MMORPG.

Ovo je toliko predvidljiv i toliko puta pobijen argument da mi se uopće ne da ulaziti u daljnju raspravu. Nisam niti očekivao da nećeš krenuti s ovom pričom.

17 godina
neaktivan
Nisam kaže...
rashomon kaže...

A zašto je problem što je čovjek rekao da je igra WoWasta, kad jeste. Da je drugačija, odnosno da ima ikakve jače veze sa GW1 ja bih je igrao – a ne vi...  i nije to samo stvar dizajna čini mi se...

GW2 je suptilni WoW klon. Čitav koncept je osmišljen oko toga da igra bude WoW nakon WoW-a sa blagom inverzijom u smislu odsustva pretplate. Negirati to, da igrate WoW nakon WoW-a ne djeluje mi baš OK, radije to prihvatite... onda će biti lakše shvatiti šta se to dešava u igri...{#}

I ne smeta to meni, sve je to meni OK, samo što ja ne mogu i ne želim igrati WoWaste igre, niti sam ikada poželio i pomislio igrati WoW, a GW1 mi je bio OK. Moglo se i GW1 štošta zamjeriti, ali opet je imao OK sistem.

Sve to stoji i nema tu nikakvih problema, izuzev nebuloza koje si napisao. Više informacija potražite na prethodnim stranicama.

Meni je ova posljednja Olegova kolumna posebno draga :D

Ma daj, ne zezaj me, da nisam u GW1 ne znam ni sam koliko, i da nisam što kroz GW Guru 1 i 2, što kroz ovu temu, što kroz temu na Forum.hr, ArenaNet blog i komunikaciju sa guildashima koji su u GW2 i sve one YouTube prezentacije pratio stvari, to bi bilo nešto kao prigovor, ali nije...

Ja uzmem sebi omiljene klase (mesmera u GW1 i GW2), napravim komparaciju i vidim katastrofu od koncepta kojoj se ja ne mogu prikloniti. A nisam jedini, susreo sam istomišljenikaaaaa (za množinu), evo ih ima ovdje, a ima i drugdje. Pogotovo u Presearingu gdje još uvijek dolaze ljudi. E sad, da jesmo manjina kojoj smeta WoWizacija kroz GW2, jesmo... I šta je problem ako se to izrazi?

GW1, instanciran i nikakav MMO po nekim standardnim mjerilima mi je bio OK. Sa jednom rasom isto tako... Pokvarili su suštinski koncept slaganja skillova. Ja to iz svega što mogu vidjeti jednostavno osjetim... Ganjaju se nekakvi traitovi... 90% stvari, to apsolutno na svakom mjestu možeš pročitati, je sad tamo nasumični button mashing gdje gotovo niko ne konta što se zbiva, a ne da se priča o nekoj strategiji i razmišljanju, interruptu, nabacivanju conditiona, hexanju, healanju & protectionu, blokadi, KD-u i slično...

Od svega je možda ostalo kajtanje i promjena setova oružja i štitova... Te stvari su bile u GW1 i bile su smislene ali samo kao djelić strategije, ne kao suštinski koncept...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 16:48 (rashomon).
17 godina
neaktivan
Ivan_T kaže...

Evo jedno pitanje (ili par) za sve one koji igraju sa elementalistom:

Kako savladavate prebacivanje izmedju atunemnta, i da li to uopce koristite? Ovdje mislim najvise na PvE i evente.

Elementalist ima toliko opcija. Gledao sam par videa online, citao neke teme na stranim forumima, i nekako je opce misljenje (a to je valda i ideja arenanet-a) da se sa elementalistom treba igrati sa vise atunmenta. No meni to prebacivanje cesto ne ide, pogotovo u zaru borbe. Lagano se izgubim gdje je sta, i kad se maknem jednom sa Fire, cesto je to moje posljednje sto sam napravio. Ovdje mislim na fajteve sa veteranima mog levela i slicno.

Tesko mi je tako igrati, a opet vjerojatno ako to ne savladam, bojim se da cu brzo izgubiti prednost koju nudi ta profesija, pogotovo na visim lvl-ima.

Gle i ja vecinu vremena kad questam samo koristim   fire, ali u grupama switcham attunmenete. Kad pobacam fire spelove,prebacim se npr. na water,zapamatis 3 spela (ne moras svih 5 baciti) za hilanje, bacis,odmah switchas na air bacis 2 jaka spela (ne moras, ai mozes svih 5 iako mi se cini da nema potrebe). Vratis se na fire i igras malo fire i onda opet switchanje. Probaj na pocetku dok se ne naviknes zapamtiti recimo 2 spela od air i 2 spela od water, sve fire i  samo njih bacati .Brzo se naviknes....a i kod samog switcanja attunmenta dobija grupe neke bonuse....

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 17:09 (drocketman).
17 godina
neaktivan
Ivan_T kaže...

Evo jedno pitanje (ili par) za sve one koji igraju sa elementalistom:

Kako savladavate prebacivanje izmedju atunemnta, i da li to uopce koristite? Ovdje mislim najvise na PvE i evente.

Elementalist ima toliko opcija. Gledao sam par videa online, citao neke teme na stranim forumima, i nekako je opce misljenje (a to je valda i ideja arenanet-a) da se sa elementalistom treba igrati sa vise atunmenta. No meni to prebacivanje cesto ne ide, pogotovo u zaru borbe. Lagano se izgubim gdje je sta, i kad se maknem jednom sa Fire, cesto je to moje posljednje sto sam napravio. Ovdje mislim na fajteve sa veteranima mog levela i slicno.

Tesko mi je tako igrati, a opet vjerojatno ako to ne savladam, bojim se da cu brzo izgubiti prednost koju nudi ta profesija, pogotovo na visim lvl-ima.

Dobar video koji opisuje kako složiti build i kako igrati:

Naravno, ovo je samo jedan od hrpe načina igranja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 17:33 (FioPro).
17 godina

Odlican video koji objasnjava Combo fields-e. Mnogima promaknu dodatne mogucnosti sto ih pruza.

15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Za zainteresirane koji traže nabaviti si igru.

Naprosto mi nije sjela, odlična je ali trenutno nije za mene pa prodajem ili mijenjam.

Sorry na offu.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FioPro kaže...

Dobar video koji opisuje kako složiti build i kako igrati:

Naravno, ovo je samo jedan od hrpe načina igranja.

S obzirom na to kako je gwammz0r pricao o elementalistu, fakat sam pomislio da je toliko beskoristan, nakon ovog videa vise nemam to misljenje.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
17 godina

nije beskoristan nego je dosadan.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

nije beskoristan nego je dosadan.

Pa po ovome videnom, ne izgleda mi ni najmanje tako. A ono, morat cu ga sam zarollat.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
16 godina
Guild Wars 2

Meni je odlican, cak i to sto pricaju da je mekan... je, jako, ali ima izlaza nekih iz toga

Ipak jako je gear dependant i situational klasa po meni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Popularnost igre naglo opala ; wow still number one bez obzira sta vi govorili bolji losiji 

Ako se miuslite izmedu wowa i GW2 uzmite rade wow vise igraca , bolji support , pve bolji , pvp kako za koga bolji

Suba
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
Save kaže...

Popularnost igre naglo opala ; wow still number one bez obzira sta vi govorili bolji losiji 

Ako se miuslite izmedu wowa i GW2 uzmite rade wow vise igraca , bolji support , pve bolji , pvp kako za koga bolji

Gdje si to pročitao?

A da nije slučajno...?
17 godina
neaktivan
Save kaže...

13 godina
neaktivan

zamisli igram i jedno i drugo i znam koliko je ljudi odustalo od gw2 i vratilo se na wow ... 

Sad puno ocekujemo od panda pa cemo vidit -.- WoW nevoilte zato sta ga placete ? a puno vam je dat 20kna misecno ?

Ma necu  se svadat ni nista samo kazem svima koji mise se sta ce uzet wow

Suba
16 godina
Save kaže...

LINK

LINK

LINK

iii LINK... mislim ima jos, ali what would be the point?

... ajde ono... bar se informiraj prije pisanja bedastoca. Wow je na zalazu. Ne znaci da jos uvijek nije medju vecima, ali polako se gasi.

Znas koja je nova stvar koju moras zapamtit? "

"

15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Dovoljno je bilo vidjet niti 100 ljudi na ponocnoj prodaji u algoritmu, i paletu neprodanih box-ova  koji tamo stoje.

frend koji je igrao WOW do prije 3 mjeseca, nije niti razmisljao o kupovini WOW-a (kupio je GW2 prije 2 tjedna), a lik je Nr1 blizz fanboy, ima sve njihove igre.

Guild sa kojim je igrao, vecina je prestala, nitko nije kupio novu ekspanziju.

Tako da WOW  ce jos neko vrijeme imati najveci broj pretplatnika, ali je na zalazu.

Sta mislis zasto Vivendi gleda prodat dionice Blizzarda, jer je zavrsila krava muzara, pa da sad utope ljudima dionice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

kad smo vec kod blizza i znam da je off ali to s dionicama vjeruj kada im wow padne ku*** za usi oni ce izac opet s necim sto ce privuci dosta mase jer je blizz ipak veoma jaka kompanija samo je pitanje koliko su zagrijani za pojedini nastavak ili novu igru...

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DaDoXy kaže...

kad smo vec kod blizza i znam da je off ali to s dionicama vjeruj kada im wow padne ku*** za usi oni ce izac opet s necim sto ce privuci dosta mase jer je blizz ipak veoma jaka kompanija samo je pitanje koliko su zagrijani za pojedini nastavak ili novu igru...

Izgleda da sam ja u manjini koja voli MMO igre, a nikada nije igrao WoW (osim trial-a).

Ne znam zakaj, ali jednostavno nisam osjetio  ono nesto kaj bi me privuklo da igram WoW, dok s druge strane GW2 mi je skoro pa savrsen (nisam HC igrac 

pa su mi vjerojatno kriteriji malo nizi).

OK priznajem mozda mi se ne svida inzenjerska klasa u jednom takvom svijetu,mada sam se vec naviko i jedino kaj me smeta je to sto kod velikih

fajtova na WvWvW mapama imam slideshow iako mi komp i nije tako slab.

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
16 godina
Guild Wars 2

WoW ima JAKO puno pretplatnika koji placaju godisnje, pogotovo sa akcijom da dobijes i D3.

Koliko ih doista igra stalno...

Ipak prodaja MoPa je samo dokaz da neide kako su planirali.

Ne zelim puno raspravljat o njima, ne brinem se ja za kompaniju. Potjerali su sve koji su valjali, ali vjerujem da imaju nekoliko aseva u rukavu. ako nista 2 nastavka SC2 koji ce se prodavati u ogromnim nakladama, relativno najavljeni titan itd.

Doduse ako ce sve liciti na D3 i MoP ljudi ce nakon odredjenog vremena prestat kupovat samo zato kaj je blizz igra.

Vec sam pisao, nekoc je netko rego "to je blizz igra", slijedece pitanje bilo je koliko kosta i kad dolazi i/ili gdje je mogu kupiti. Danas je sve manje tako.

WoW sam igrao jer me samo dodatno uvuko u warcraft 3 svijet (zacudo W2 nisam toliko igrao, najvise originalni Warcraft i W3).

Kod GW2 nece biti nekih definitivnih pokazatelja, buduci je jedini pokazatelj broj prodanih primjeraka. Ne znaci da su svi igraci aktivni, a nema pretplate da se potvrdi koliko ih jest aktivno. Sa druge strane nije se smanjio red cekanja za WvW pa mi je i to neki pokazatelj. Jos uvijek znam zavrsit u overflow serveru (rijetko ali desi se) itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Guild Wars 2

A mozda ponocne rasprodaje vise nisu ni neko mjerilo, mislim da nas sve vise kupuje stvari preko interneta...

Mislim sad biraj hoces stajat pred nekim ducanom par sati, ili ces ( tjednima ) ranije uplatit igru preko neta, mozda dobit neki bonus, i imas ju vec u ponoc dok ostali cekaju pred vratima, ili par dana prije kao pre-launch...

Mislim da bi jedino jos mogli citat o guzvi na premijeri Twilight-a :D ali vjerujem da je i to vec dosadilo ljudima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

ma nisam ja sad nesto na strani blizza jesam igro i wow i warcrafte i starcrafte i iskreno nemam namjeru se vratit na wow iako me malo vuce eto samo da probam pande al mi se ne placa samo da probam... ali blizz kao kompanija je vrlo mocna i imaju para tako da ako njima zagusti da propadnu ili sta vec vjerujte da onda ide neki extra naslov... sad za sad se kupuje sto je blizz i mogu se ovako "zajebavat" sa nama... ali kad bi im pravo zagustilo vjerujem da bi to opet bio veliki naslov u igrama... Anet mi je do sada draga ali me malo nervira kako kazu nije grind igra pa onda ti ne daju grindat a nemas drugog nacina da dobijes odredjeni item.. il da craftas za sta ti treba bruku para a to nemas pa kupujes gemove... i postaje polahko p2w :S jbg al sad za sad gw2 mi je fenomenalan i uzivam... imam finu ekipu CM i ne treba mi nista vise ... i igram samo da se zabavim... kao i svi mi...

0 0 hvala 0
15 godina
Save kaže...

zamisli igram i jedno i drugo i znam koliko je ljudi odustalo od gw2 i vratilo se na wow ... 

Sad puno ocekujemo od panda pa cemo vidit -.- WoW nevoilte zato sta ga placete ? a puno vam je dat 20kna misecno ?

Ma necu  se svadat ni nista samo kazem svima koji mise se sta ce uzet wow

E i ja bi WoW za 20 kn mjesečno {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
14 godina
neaktivan

MODOVI MOLIM VAS DA POČISTITE TEMU ( OPET )

Croatian Maniacs
15 godina
Guild Wars 2

Igram aktivno gw2, na wow mi se jednostavno ne vraca jer nemam osjecaj da mogu pruziti ista novoga sto nisam vidio u zadnjih 7 godina koliko sam ga igrao. Wow je definitivno obiljezio moj gaming svijet i uvijek cu ga pamtiti ali njegovo vrijeme je pri kraju. Zna to i sam blizz pa sprema titana. Gw2 je sasvim lijepo osvježenje u mmo svijetu, ima toliko lijepih stvari koji bi trebali postati osnova za sve buduce mmo.e ali po meni gw2 nije revolucija i evo mjesec dana od izlaska ja ne znam sto bi vise radio u igri. Eto ima dana kada se ni ne logiram a sjedim za racunalom. Nadam se da ce dlc.ovi to popraviti i da cemo dobiti malo vise od jedne lv 80 zone.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Doci ce DLC-ovi, ali imam osjecaj da ih je strah izbacit ih prerano jer ako opet budu bugfest ljudi ce se i dalje zalit, a to im nije cilj.

Mislim vidio si kolika je mapa.

Meni je stvar sto vecinu dungeona jos nisam uspio dovrsit sve explorable modove. Nisam ni blizu dungeon mastera. Ali igram 2 nova lika, vec su oko lvl 50 i uzivam. Desavaju mi se stvari koje nisam ni vidio na warrioru, igra se na poptuno drugaciji nacin, jednog cak igram dosta u WvW, a to je iskustvo i levelanje samo za sebe.

SPvP sam u stvari najvise zanemario.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Igram aktivno gw2, na wow mi se jednostavno ne vraca jer nemam osjecaj da mogu pruziti ista novoga sto nisam vidio u zadnjih 7 godina koliko sam ga igrao. Wow je definitivno obiljezio moj gaming svijet i uvijek cu ga pamtiti ali njegovo vrijeme je pri kraju. Zna to i sam blizz pa sprema titana. Gw2 je sasvim lijepo osvježenje u mmo svijetu, ima toliko lijepih stvari koji bi trebali postati osnova za sve buduce mmo.e ali po meni gw2 nije revolucija i evo mjesec dana od izlaska ja ne znam sto bi vise radio u igri. Eto ima dana kada se ni ne logiram a sjedim za racunalom. Nadam se da ce dlc.ovi to popraviti i da cemo dobiti malo vise od jedne lv 80 zone.

Ma to je vise manje postalo normalno da nemas vise sta radit ( u bilo kojoj igri ), pogotovo ako nisi PvP player, a trenutno nema bas previse popratnog sadrzaja osim ako ti se rjesava jumping puzzle.

Meni se recimo ne bi dalo od pocetka sa novom klasom jer bi opet rjesavao iste questove, a to mi se neda, to mi se zapravo neda niti u jednoj igri :D

A da se to posebno odnosi na GW2 jer bi opet isao u iste zone radio iste questove, al sa drukcijom profesijom sto mi iskreno i nije bas interesantno.

14 godina
neaktivan
istina je da je puno ljudi odustalo od gw 2 jednostavno sve prebrzo zavrsi,a ni pvp nije bog zna sta te arene nisu lose,al nema borbe za neki bolji gear sve je skill vazan! treba brzo dodat nesto novo neznam di im je GvG sta su cekali sa time,vise dugeona itd.
16 godina
astraldemon kaže...

Meni se recimo ne bi dalo od pocetka sa novom klasom jer bi opet rjesavao iste questove, a to mi se neda, to mi se zapravo neda niti u jednoj igri :D

Igram sa novom profesijom i do 40 levela još nisam ni jedan isti "quest" odradio kao sa prvim likom. Svaka profesija ima svoje mape samu su zadnje 2-3 (Orr) iste za sve.

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Nakon dizanja thiefa na 80 i farmanja CoF armora(pain in the ass), napravia sam Warriora u nedjelju i pocea lagano exploration.

Znaci cilj mi je 100% map completion a ne dostizanje lv80.

Trenutno sam lv32 i na 16% map completion, 100% exploran je Queensdale,Divinity Reach,Kessex Hills,Black Citadel i Plains of Ashford, na 40% je Gendarran Fields,a trenutno sam u Diessa Plateau na 32%.

Nakon Diesse na repertoatru su Hoelbrak,Wayfarers Foothills,Snowden Drifts,Rata Sum,Metrica Province,Grove,Caledon Forest,Brisban Wildlands,dovrsetak Gendarran Fields pa Fields of Ruin.

To planiram completeat do utorka,pa cu vidit di dalje.

Sam sebi zadas cilj i uzivas.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
JackIsBack kaže...
astraldemon kaže...

Igram sa novom profesijom i do 40 levela još nisam ni jedan isti "quest" odradio kao sa prvim likom. Svaka profesija ima svoje mape samu su zadnje 2-3 (Orr) iste za sve.

da ukoliko igras s drugim rasama mozes ici razlicitim podrucjima do zadnje 3 zone, barem tako ja igram ali mi je nekako tlaka levelati opet.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice