Možda da napraviš nešto po pitanju set piecesa...mislim da ručno postaviš kako da se braniš kada protivnik ima korner...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Primam puno golova, posebno glavom iz kornera, jel ima tko kakav savjet što da namjestim recimo u player instructions
da bi se to barem umanjilo?
a prvo sta mi pada na pamet igraci nemaju visok concentration, heading, decision i positioning i jumping
u team setting ne mozes tu nista napravit
@galiante
pod set pieces ti sebi namistat kako ce tvoji izvodid a ne kako ce se branit
jedino pod show instructions al to nikad nisam dira...
U pravu si....krivo sam napisa...ugl. pogodija si na što mislim....ja sam nešto sitno minja...više manje sam ostavija na defaultnim postavkama.....evo recimo znam da sam namistija to da kada moji izvode korner da sam stavija da igrač koji mi ima dobar šut iz daljine (većinom neki CM) bude na liniji šesnaesterca da vreba odbijanac ili sl.
U pravu si....krivo sam napisa...ugl. pogodija si na što mislim....ja sam nešto sitno minja...više manje sam ostavija na defaultnim postavkama.....evo recimo znam da sam namistija to da kada moji izvode korner da sam stavija da igrač koji mi ima dobar šut iz daljine (većinom neki CM) bude na liniji šesnaesterca da vreba odbijanac ili sl.
da. dobro ni to ne diram. ne znam, nek bude sta bude sa kornerima. nemam problema sa njima, mislim da dugo nisam primio gol iz kornera.
ja se također ne sjećam kada sam primio gol iz kornera.....jedino ih zabijam....
Neznam za vas ali ja mogu namjestiti tko će mi stajati kod izvođenja kornera. I kad se branim i kad ja imam korner.
Probaj prije utakmica stavljati da ti igrači treniraju def. set pieces.
da mozemo i mi, nije to problem. samo mene vise interesiraju njegovi igraci, najvise dc jer oni su ti koji imaju primarnu ulogu cistit kornere...
Ma ja odustajem od ovog Leedsa....evo druga sezona je, ništa se nije promjenilo, od svih protivnikovih udaraca u okvir mog gola 70 % su golovi, istureni napadač koji je sam naprijed ne zabija golove, tj zabija ali svaku 3 tekmu, nevjerojatno zicere i mrtve šanse pet metara od gola nabiju ili u nebesa, kod izvođenja auta moji igrači ne pokrivaju suparničke, svako uklizavanje (mojeg igrača ili njihovog) odbijanac odlazi njima, moj igrači neidu na glavomet kad golman izbija ili npr kod rezultata 0:0 gdje sam totalni favorit ja stavim overload 10 minuta prije kraja moji igrači do kraja ne opale po golu uopće.....stvarno sam sve i svašta pokušao, svaku moguću taktiku i narikatavao sve i svašta i više neznam što da radim. Evo slike mojih defenzivaca i golmana. Znam da su sranje ali nemam bolje, a na tržištu bolji su "unrealistic targets" i ne žele doći, a ovi koji žele su još gori.
Tesko je sa njima. Uzmi neki mid-table klub iz prve lige pa sa njima probaj.

Ma ja odustajem od ovog Leedsa....evo druga sezona je, ništa se nije promjenilo, od svih protivnikovih udaraca u okvir mog gola 70 % su golovi, istureni napadač koji je sam naprijed ne zabija golove, tj zabija ali svaku 3 tekmu, nevjerojatno zicere i mrtve šanse pet metara od gola nabiju ili u nebesa, kod izvođenja auta moji igrači ne pokrivaju suparničke, svako uklizavanje (mojeg igrača ili njihovog) odbijanac odlazi njima, moj igrači neidu na glavomet kad golman izbija ili npr kod rezultata 0:0 gdje sam totalni favorit ja stavim overload 10 minuta prije kraja moji igrači do kraja ne opale po golu uopće.....stvarno sam sve i svašta pokušao, svaku moguću taktiku i narikatavao sve i svašta i više neznam što da radim. Evo slike mojih defenzivaca i golmana. Znam da su sranje ali nemam bolje, a na tržištu bolji su "unrealistic targets" i ne žele doći, a ovi koji žele su još gori.
Kolko vidim obrambeni ti imaju dosta dobre ocjene. 2 oko 7, jedan 7.30, dok jedino zadnji ima 6.80.
Izgleda da tebi negdje drugdje "propušta" probaj centar malo bolje rasporediti. Probaj napadati samo po jednoj strani tako barem ja igram. U večini slučajeva napadam samo po ljevoj jer tamo mi je bek koji je bolji u napadu nego u obrani. Probaj igrati na kontre, sa quick settingom i dugim loptama. Ja tako obično igram u gostima ili protiv jačih ekipa ili kad pada kiša. Probaj ih motivirati preko teamtalka, kad odigraju dobro poslje utakmice pohvali igrača ili mu reci da nisi zadovoljan kad odigra loše. Probaj bolje namjestiti onaj opposition instructions, ako neznaš pitaj si asistenta ili nekoga tko je ekspert za obranu. Evo ti tut.
Problem je što mi neznamo kako ti igraš i neznamo protiv koga igraš pa nebremo točno odrediti.
Moja iskustva do sada ako vam se da čitati:
Novi FM sam počeo sa Fulhamom, čisto jer sam htio izazov (klub za sredinu tablice), a opet da imam neke šanse napraviti čudo (bez dugova, odlično financijsko stanje u klubu). I čudo sam i napravio. Nisam se osladio u kupovima, ali sam zauzeo odlično 4. mjesto u ligi ispred arsenala, chelsea i liverpoola. Ulaskom u ligu prvaka i odličnim plasmanom kapnula je ozbiljna lova te sam krenuo u ozbiljnu rekonstrukciju ekipe što se kasnije pokazalo kao loš potez. Dovedeno je previše novih igrača i kohezija ekipe se raspala. Praktički sam pola momčadi promjenio u nadi da će kvaliteta prevladati nad timskom igrom. Prevario sam se. Druga sezona je krenula očajno, a izborena skupina LP je maximalno što sam mogao napraviti u tom natjecanju. Izdržao sam do polusezone i ponukan lošim rezultatima prekinuo igranje.
Dugo sam razmišljao s kojim klubom krenuti ispočetka, simpatizer sam slabih i prosječnih klubova, i u RL i u igrama te nakon dugog traženja odlučio se za Romu. Možda nekome to nije prosječan klub, ali nije ni stalno u vrhu. Dapače, Roma se pokazala kao pravi izazov zbog stare i limitirane ekipe te standardno loših financija koje vladaju u talijanskom nogometu. Bez sudjelovanja u europskim natjecanjima mogao sam se kompletno posvetiti seriji A. Start je bio odličan, maximalni bodovi iz prvih 4-5 utakmica, odlično posložena ekipa i potentan napad u vidu Osvalda i Destra po potrebi. Čvrsto sam zauzeo vrh tablice ali kako je sezona odmicala tako je umor sve više utjecao na staru ekipu te su ozljede počele nagrizati momčad. Sve više bodova sam počeo prosipati te sam bio primoran čuvati ključne igrače za utakmice sa velikim klubovima (juve, inter, milan, napoli) a rezerve koristiti kod "nevažnih" utakmica. U sami finiš sezone juve i ja smo ušli poravnati, ali na moju sreću, dva kiksa stare dame su mi omogućila osvajanje serije A. Tu sezonu sam osvojio i talijanski kup igrajuči isključivo sa rezervama do finala (ždrijeb me mazio). Naravno osvajanje serije A, kvalifikacije za LP i TV prava su mi osigurale neophodnu financijsku injekciju za normalno funkcioniranje kluba. Ekipa je pojačana i pomlađena, te sa nestrpljenjem ulazimo u drugu sezonu. Planovi su ponoviti uspjeh u seriji A te ostvariti što bolji plasman u LP te si poboljštai europski koeficijent.
Ako nekoga zanima mogu baciti gore taktiku, pojedinačne uloge, par SS te dobre igrače koje sam našao kad dođem doma. Da sad ne pišem iz glave, vjerojatno bih pogriješio.
i ja se isto slazem. igraci su za taj klub pristojni. nisu sad top igraci ali bi trebali odradit svoj posao.
tako da slazem se sta jack govori... sve ovisi o tome kako ti igras.
evo malo sam detaljnije pogleda leads... igraci su skorz ok, obrana im je cak najbolji dio momcadi.
po meni u obrani bi trebali igrat paddy kenny kao sw d, leeds na dc, peltier na dr warnock na dl i zadnji dc bi bio jason pearce. to je obrana. naravno da bi sa njima igra rigid, jer nema tu neke pretjerane kvalitete. sa njima igra offisde trap jer dva dc to mogu igrat bez problema.
Ma sve sam probao......primarni problem mi je trenutno što iz prvog protivnikovog udarca u okvir mog gola je velika vjerojatnost da će past gol, i onda tako ostane do kraja, još kad se na to nadoda da mi je napada u golgeterskoj krizi, eto ti sranja i 7 poraza iz prvih 13 kola! I sve porazi tipa 1:0, 0:1, 1:2 i slični. Npr izgubim od Ipswicha koji zadnje 3 tekme ima 3 poraza i nije dao nijedan gol u te tri tekme, dođu men i pobjede me 2:0 glatko. Evo sad zadnju tekmu dođem u goste Brightonu, izgubim 1:0 mom golmanu lopte prošla kroz prsa kao da je duh hebote. I ne stvara mi protivnik puno prilika, ali su nevjerojatno učinkoviti! Čak i ja imam zadovoljavajući broj prilika, ali suparnički golmani jednostavno brane čuda ili moji fulaju nemoguće. Team talk na poluvrijemenu zna pomoći, ali ako popušim tekmu onaj nakon tekme mi NIKAD nije pomogao, kao i team meeting koji ničemu ne služi. Najjače mi je kad se na tom team meetingu jedini naljuti igrač koji je najlošiji u momčadi LOL
Evo ovo mi je glavna isturena špica, trebao bi imati već golova koliko i nastupa, a pogledajte mu očajnu statistiku
dobro, a kakvu igras formaciju, kakak ti je team instructions?
npr., ne mora znacit da se poacher ili target man uklapaju u svaku formaciju... negdi jedno bolje pase a u drugim formacijama ne.
btw...Istu formaciju ja igram.
previsoko ti je def linija,igraj normal ili deep,creative freedom stavi na default,igraj drill croses ili float(cha više voliš).nikako mi idu zajedno kratki pasevi i quick tempo...što se roaminga tiće,stavi stick to position.
Evo TI, neda mi se ponovno stavljat PI
e pa o tome sam govorio... ti drziz napadaca kao target mana ali on se uopce po tom profilu ne uklapa kao target man. po ovakom sustavu tebi treba ili nekakav trequartista ili deep lying forward, pa mozda cak i poacher. buduci da zelis igrat brzi nogomet nije ti u interesu da target man samo stoji i prosljeduje balun.
takoder fail je kod tvog target mana sto nisi stavio da je on taj igrac na kojeg se cilja jel onda nema smisla da on stoji na supportu kad nista ne radi. ali kazem target man je nepotreban u ovoj formaciji. eventualno da su umisto IF wingeri.
ovaj jedan ball playing dc, njega stavi na central defend. za BPD ti treba stroj a takvi se tesko nalaze.
sto se tice taktike, ja bi s njima igrao rigid, bez roaminga, bez more expressive u creativity freedom. ne znam da li ti igraci uopce mogu zadovoljit ove dvije zadnje stavke. to se preporuca za igrace sa dobrim mentalnim atributima. druga je stvar recimo ako imas od 3 igraca u sredini jednog kreativca. uvik mu mos posebno namistit kako da se ponasa.
pressing ja sa njima ne bih igrao, prije bih stavio default.
vidim da su ti IF na attacking. smanji im skroz long shots. bolje da se on useta u 16m, nego da topa sa 25-30m. makni counter attack. na attacking formaciji oni to automatski rade
tempo stavi jednu crticu manje od quick-a.
uglavnom ima dosta nelogicnosti.
e sad je bitno da uskladis igrace da zadovolje. uloge koje si ti njima dodijelio, upitno je da li oni to mogu zadovoljit kako spada. ipak je to leeds a ne man city.
Da li je preporuljivo uopće igrati attacking ako igraš rigid? Tj da li ide jedno s drugim?
ova igra meni nije jasna... Zgazim olimpijakos u LP,PSG lovim,super tekma pobjede me na sreću...i dođe poslje toga ye*eni pomorac u kupu i ubije me ono wtf
Da li je preporuljivo uopće igrati attacking ako igraš rigid? Tj da li ide jedno s drugim?
rigid ti je samo stil igre, on ne definira nista drugo nego koliko ti igraca sudjeluje u pojedinoj fazi.
mos ti igrat i na counter nije problem, samo ce odredeni igraci sudjelovati u tome, a ne vecina ekipe kao na fluid
Vodim protiv hebenog Sheff Utda sa malim savjetovanim izmjenama, vodim 2:1 to 90-e minute i oni mi sa igračem manje u sučevoj nadoknadi zabiju gol. Po milijunti put. Zbogom Leeds zauvijek, idem vidjeti šta ima u Adelante ligi
Pa kad vodiš nemoj više igrati attacking stavi na counter ili defend. Odnosno ja rijetko kad igram attacking eventualno control protiv slabih protivnika, ali kad povedem odmah mjenjam na counter.
Pa kad vodiš nemoj više igrati attacking stavi na counter ili defend. Odnosno ja rijetko kad igram attacking eventualno control protiv slabih protivnika, ali kad povedem odmah mjenjam na counter.
Zašto bih maknio na counter ako imam igrača više? Osim toga, moja poanta nije to, već da štogod napravio, isto se događa, nikakve izmjene ništa ne naprave. Ovdje protivnik igra s igračem manje, zabije mi gol u 90 i nekoj i zasere pobjedu, u idućoj ja dobijem crveni, protivnik odmah u iiduća dva napada mi zabije 2 gola. Ja u ove dvije sezone nisam imao APSOLUTNO NITI JEDNU nezasluženu pobjedu, ono, kao da me protivnik nadigrao a ja ipak pobijedio, niti jednom. Dok sam zasluženih pobjeda zasrao u zadnjim trenucima koliko ti bog hoće. Idem vidjet kakav je Deportivo.....
to odes u shouts i stavis pass to feet, retain possessin, take a breather. i tako se cuva balun.
to odes u shouts i stavis pass to feet, retain possessin, take a breather. i tako se cuva balun.
To i radim, svaku tekmu, nema promjene, Leeds United je uklet klub
nije uklet klub nego ti igras sa njima kao da igras sa barcelonom. u tome je problem.
jednostavno se ne znas prilagodit klubu...
@yoosep
jel tebi ovo prvi manager ili...
leeds je prevelik zalogaj za tebe.manager se uči na barceloni,portu,....ovako ćeš izgubti živce i volju za igrom
kad platis vidala samo 15 mil :D...
lik ne da se uklopio nego ono
sad zamisli da dovedeš Rooneya besplatno u klub poput GladBacha i još par igrača poput Doumbie,Douglasa,...jedino Lamelu nisam uspio dovesti
inače Rooney se odlično uklopio ostat će još 2 sezone za 5 milja godišnje.klub je stvarno profirao jer je privukao nove sponzore + prodaja dresova i sl
btw Dominguez je iza Messija najbolji igrač u Europi 2016.