Nakon što se ekipa poslije 3-4 sezone ustalila, po običaju ili bolje rečeno, po nekom mom iskustvu dosadašnjeg igranja FUT-a, kola su krenula nizbrdo. Poraz za porazom i ispadanje iz DIV 2 u čak DIV4, u kojoj naliječem na neshvatljivo jake oponente i otvaram sezonu sa 3 poraza. Bio sam na rubu da sve pustim niz liticu, a sa druge strane znam što sam sebi rekao, a to je da neću rasprodati ovaj squad, pa makar ispao u DIV10. Buduć da sam pokupovao brdo igrača iz serije A, neke sam poslao na hlađenje (Gomez, Barzagli, Asamoah) a iz pričuve povukao Caceresa, Higuaina, Hernanesa i El Shaarawy-a. Pretumbao sam sastave tj. izmješao ekipu jer očito da Benatia nemože sa Chielliniom (u mom slučaju) dok sa Caceresom surađuje odlično, ITD... Sada su stvari krenule na bolje, ali prije toga su me neki protivnici pobjeđivali "ni krivi ni dužni". Gomez maši zicer sa 2m, Balloteli unutar kaznenog puca kao da mu je ocjena za šut 60, jednostavno kao da nešto poništava ocjene i chemistry moje ekipe.
Znači, neke promjene u sastavu su donijele bolju igru i totalni zaokret, jer Balo ponovo zabija kao lud koji je btw., nenad*ebiv. Čak sam kupova klektivni fitnes kako bi što duže potrajala ova čarolija sa squadom koji sam iskombinirao u 4-4-2 formaciji. S druge strane omjer pobjeda i poraza mi se totalno srozao, pa je moguće da me sada spaja sa tamo nekim protivnicima koje uspijem rješiti sa pola gasa. Uglavnom sinoć sam ja bio taj koji je imao poguranac ili šta već. Vratio sam se u DIV 3 i vidjet će mo što će se dalje dešavati. Da stvar bude još slađa kada sam krenuo da pogasim sve, vidim da su se silveri iz BPL prodali (i to svi odjednom) te samim time i klub financijski stabilizirali. Šteta što nisam pratio da li im je cijena skočila, jer mogao sam možda još više zaraditi na njima, budući da sam im snizio nabavnu cijenu.
Uglavnom onaj krizni period je prošao, kada sam pucao i bacao sve na market i ponovo gradio ekipu. Žao mi je što neke situacije nisam snimio, pa da zakačim ovdje kao bi se vidjelo, jer je jasno kao dan da se ponekad igrači ponašaju kao telad i da jednostavno nije do tebe. TEST SE NASTAVLJA.