Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 272.167
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Fallout 4
Jesus kaže...

Ako će ovome nekome pomoći, super. Meni nije, no nekima je. Neće se ništa desiti ako probate.

U Fallout4.ini nađite sljedeće:

bDeferredCommands=1

bMultiThreadedAccumulation=1
bMultiThreadedRenderingUNP=1

Postavite to sve na 0.

U teoriji ovo isključuje multithreading directX 11 renderiranja jer je, navodno, loše optimiziran.
Prema nekim ljudima na Steamu, to im je drastično poboljšalo framerate u teškim situacijama, kao u npr. gradu.

E ovo je odlično. Nakon šta sam ovo ubacio/podesio igra radi fantastično. Bez ijednog trzaja, padova FPSa i ostalih gluposti, tako da eto, meni je jako pomoglo 

13 godina
neaktivan
Fallout 4

šta se više isplatiti pretvoriti u snajper laser musket ili hunting rifle?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fallout 4

Uvijek mozes isprobat, pa ako ti ne valja vratit na staro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
njuska11 kaže...

šta se više isplatiti pretvoriti u snajper laser musket ili hunting rifle?

hunting rifle, musket kasnije stavis onaj mod sto ti daje  6 metaka jer ta stvar one shota gotovo sve ako pogodis u glavu.

http://pastebin.com/DXwqCPC6 | http://pastebin.com/kheqY90X http://pastebin.com/xrfBayiE |Quidquid latine dictum sit, altum sonatur/ http://pastebin.com/jC7WFb8N /http://i.imgur.com/TTQ0qCq.jpg
16 godina
protjeran
Fallout 4

Ja vas molim da prestanite išta ovdje komentirati naime, spoilate mi igru.

Hvala.

p.s.
Nemojte me citirati, spoilate mi trolanje.

4mal kaže...

tko je ono rekao da grafika ne valja

Hrvati.

Hrvati su to rekli.

Znaš one, prosječne hrvate - imaju ženu i par djece + par djece kod raznih ljubavnica jer su genijalci u poslovnom životu (većina njih se bavi profesionalnom izradom animacije i svega za kompjuterske igre pa kuže stvari) ali isto tako su genijalc i u privatnome životu pa kao što vidiš, puno se šale primjerice na bugovom forumu govore kako je grafika loša u igri iz 2015 godine koju uspoređuju sa igrom iz 2012 godine (skyrim).

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 20:47 (HaM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Uvijek mozes isprobat, pa ako ti ne valja vratit na staro.

Daj mislim! Nemoj mi spoilat! Hoću to sam otkrit!

9 godina
neaktivan
Fallout 4

U jednom kamenolomu gdje vas može poslati onaj crnjo iz minutemana možete naći bobblehead za sneak.

0 0 hvala 0
17 godina
Jesus kaže...

Ako će ovome nekome pomoći, super. Meni nije, no nekima je. Neće se ništa desiti ako probate.

bDeferredCommands=1

Postavite to sve na 0.

U teoriji ovo isključuje multithreading directX 11 renderiranja jer je, navodno, loše optimiziran.
Prema nekim ljudima na Steamu, to im je drastično poboljšalo framerate u teškim situacijama, kao u npr. gradu.

Odradio sam ovo i potpuno je riješilo stuttering, no ne znam je li slučajno, ali dogodilo mi se da mi se dva puta smrznuo PC nakon što sam ovo napravio... Prije nije bilo smrzavanja.

Koristite blage riječi i jake argumente
13 godina
neaktivan
Grozni_Zabac kaže...
Jesus kaže...

bDeferredCommands=1

Postavite to sve na 0.

E ovo je odlično. Nakon šta sam ovo ubacio/podesio igra radi fantastično. Bez ijednog trzaja, padova FPSa i ostalih gluposti, tako da eto, meni je jako pomoglo 

meni nije pomoglo no smanjuje li to kvalitetu grafike ili slobodo ostavim sa tim promjenama

12 godina
neaktivan
njuska11 kaže...

meni nije pomoglo no smanjuje li to kvalitetu grafike ili slobodo ostavim sa tim promjenama

Mislim da ne. Samo isključuje multithreading jer to uzrokuje manji load na grafičkoj prilikom zahtjevnijih scena. No to nekome radi, nekome ne.
Meni ni GPU ni CPU nisu na 100% iako framerate pada na 30 u gradu. Drže se na oko 60%.

14 godina
Jesus kaže...
njuska11 kaže...

Mislim da ne. Samo isključuje multithreading jer to uzrokuje manji load na grafičkoj prilikom zahtjevnijih scena. No to nekome radi, nekome ne.
Meni ni GPU ni CPU nisu na 100% iako framerate pada na 30 u gradu. Drže se na oko 60%.

Stavi shadow distance na medium (miče fps drop u gradovima) te u nvidia inspectoru ili control panelu stavi vsync tear control na adaptive te ili sa inspectorom ili nekim drugim programom ograniči fps na 60. Također isključi vertical sync u igri (preko .ini fila) te igru pokreni u borderless windowed modu. To bi ti trebalo zagarantirati 60 stabilnih fps-ova i potpuni gubitak bilo kakvog stutteringa.

Meni rijetko kada pada ispod 60 a čak sam si i povećao ugridstoload na 7...mislim da to može i više ali za mene zaista nema potrebe jer se ionako dovoljno daleko vidi.

Ne znam kako vi, ali ja idem na full ranged stealth build i dns sam prvi puta sreo glowing onea..........frajer je totalna spužva za metke ali ne i za granate i mine 

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 22:07 (Granzon).
17 godina
Fallout 4

Rekao bih odlično; pipboy svjetlo stvara sjene!

EDIT: probao; malo bugovito, ali ovo je moralo biti u igri!

I tek sam danas otkrio da u opcijama mogu isključit opciju da kamera i kod razgovora ostaje u prvom licu

Uz ovaj konekstualni menu totalo paše...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 23:23 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Netko je rekao da su boje bzvz jer podsjecaju na bioshock

E pa meni se bas svidja jer volim B tj taj uvrnuti twisted svijet sa retro futuristickim post apokalipsa 

Poetikom na tragu jul verna pa i george orwela ukratko fuckinv nice ! ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Granzon kaže...
Jesus kaže...
njuska11 kaže...

Stavi shadow distance na medium (miče fps drop u gradovima) te u nvidia inspectoru ili control panelu stavi vsync tear control na adaptive te ili sa inspectorom ili nekim drugim programom ograniči fps na 60. Također isključi vertical sync u igri (preko .ini fila) te igru pokreni u borderless windowed modu. To bi ti trebalo zagarantirati 60 stabilnih fps-ova i potpuni gubitak bilo kakvog stutteringa.

Meni rijetko kada pada ispod 60 a čak sam si i povećao ugridstoload na 7...mislim da to može i više ali za mene zaista nema potrebe jer se ionako dovoljno daleko vidi.

Ne znam kako vi, ali ja idem na full ranged stealth build i dns sam prvi puta sreo glowing onea..........frajer je totalna spužva za metke ali ne i za granate i mine 

al ak stavim shadow distance na medium onda mi se sjene učitavaju pred nosom

zato sam u ini fajlu stavio vrijednost na 7000 što se ti tiče shadow distance opcije pa mi ajde rijetko kad padne ispod 30

P.S. fov mi je na 80 inače by bye fps

12 godina

Malo je bezveze što mobovi imaju levele. Igram neki quest chain i skužim da su mi standardni mobovi prejaki, pogledam preko onog perka iskužim da su mobovi postali 10 levela jači. Mogu lagano zaboravit da ću završiti chain u jednom cugu.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 23:41 (DeniZg).
16 godina
neaktivan
Fallout 4

Jel netko probao igrati igru sa 6gb rama vidim na youtube-u da neki igraju i sa 4GB.

0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Nekto u Bethesdi voli Sons of Anarchy...

Upravo čitam dosje i vidim da mi je nešto poznato.. Opie, brada, tetovaže, kožna jakna, kapa, motor..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 23:49 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fallout 4

Novi Fallout i tu je i novi alien blaster, fora je, ali ipak vise vjerujem u svoj narbijani pipe rifle. 

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

0 0 hvala 0
13 godina
Fallout 4

Upravo imao WTF moment.

Idemo pisat u spoiler mod   (stvarno, ima spoilera, radi se o jednom mjestu)

Krenuo rješavat neki radnom minuteman quest, kad naletim na neko mjestašce zvano Covenant. A pošto sam kratak s municijom, mislim si, aj da uđem i vidim šta ima. Na ulasku sjedi neki čiča, te kaže da za ulazak moram proći SAFE test. Kažem ajde i taj test krene. A kad ono U SLOVO ISTI G.O.A.T test iz Fallout 3. Ista pitanja s istim odgovorima. WTF?? Jel to neka šala ili nisu imali ništa pametnije za smislit pa su se odlučili na reciklažu??

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 23:58 (Grozni_Zabac).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Fallout 4

Probao sam sve .ini postavke navedene u topicu, igrica  radi savrseno vani, ali u nekim unutrasnjim prostorijama ( vault i corvega za sada ) frameovi padaju na 30, nisam jos do Diamonda dosao ali pretpostavljam da ce biti katastrofa, definitivno nesto sa lightningom nije OK.

Sutra cu probati jos jednu opciju, ne znam da li je ko probao:

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/275/?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fallout 4

Zna li itko gjde pokupit 2mm EC municiju?

Spoil!!! Znaci u Prydwenu ispred oruzarnice moze se ukrast key jednom od npc-a, uc u oruzarnicu i sve pokrast neopazeno :D

[G] carapa_junior
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fallout 4

Ima li kakve pomoci za sjene tj.fps boost osim postavljanja shadow distance na medium koji je zlo zivo jer dva metra ispred tebe sjene iskaču.

Vidim da ekipa sa puno snazijim konfiguracijama dobivaju jedva 30 fps u gradovima gdje i ja dobijem uzasan fps drop te da jedino shadow distance pomaze na medium.

http://steamcommunity.com/app/377160/discussions/0/496881136903217221/

Valjda bude izasao kakav patch da popravi to,.ini tweakanje ne pomaze bas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Ima li kakve pomoci za sjene tj.fps boost osim postavljanja shadow distance na medium koji je zlo zivo jer dva metra ispred tebe sjene iskaču.

Vidim da ekipa sa puno snazijim konfiguracijama dobivaju jedva 30 fps u gradovima gdje i ja dobijem uzasan fps drop te da jedino shadow distance pomaze na medium.

http://steamcommunity.com/app/377160/discussions/0/496881136903217221/

Valjda bude izasao kakav patch da popravi to,.ini tweakanje ne pomaze bas 

Meni je poprilično pomogao "FPS lock" na 60 fps uz pomoć Rivatunera i malog OC-a uz pomoć MSI Afterburnera, sve postake većinom na "High/Ultra", osim tekstura jer mi se događaju povremeni padovi FPS-a zbog 5 godina stare grafe GTX570 GLH koja ima samo 1280MB GDDR5 , GodRays off (naravno, jer nema nikakve razlike, samo žderu grafičku). Ima i opcija u "Fallout4Prefs.ini" datoteci iShadowMapResolution=2048, koju se manualno može staviti na manju vrijednost od 2048 (jer je to minimum, ako koristiš onaj konfigurator prije pokretanja igre). Stavio sam tu opciju na 1024 i igra radi sasvim OK, čak nemam problema sa padom FPS-a u gradovima. Iz nekog razloga igre počne štekati kad se šećem uz rub mape, gdje je većinom drveće i kamenje...

Inače, mislim da čak i nije problem toliki u samoj neoptimiziranosti, koliko u nedostatku opcija, unutar konfiguratora, da si možeš "fino" podesiti sve postavke da igra šljaka bez problema. Ovako, igrači su prepušteni sami sebi i manualnom tweakanju postavki. Kad vidim u igri da su u postavkama samo stavili 4 stavke grafičkih postavki "Low", "Medium", "High", "Ultra", odmah znam da je developerima u prvom planu bile konzole a tek onda PC. Domaći Serious Sam, svi nastavci, je primjer mnoštva grafičkih opcija unutar igre, pa si ih složiš kak ti pašu i kak misliš da će najbolje raditi na tvom PC-u.

Nadam se da će modderi napraviti neki "user-friendly" konfigurator za sve moguće grafičke opcije u F4.

11 godina
neaktivan
Fallout 4

Ovaj minugun je lud ko struja haha, nemoze ubijat ghouls, ali zato moze napraviti invalide od njih. Gamma gun ima tako genijalnu animaciju dok puca, a i inpact sound je extra, stvarno ima fun wepsa u igri.

Sad sam radio par misija sa power armorom i sjetim se ovog:

Power armor je totalno op btw.

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Crank1d kaže...

Inače, mislim da čak i nije problem toliki u samoj neoptimiziranosti, koliko u nedostatku opcija, unutar konfiguratora, da si možeš "fino" podesiti sve postavke da igra šljaka bez problema. Ovako, igrači su prepušteni sami sebi i manualnom tweakanju postavki. Kad vidim u igri da su u postavkama samo stavili 4 stavke grafičkih postavki "Low", "Medium", "High", "Ultra", odmah znam da je developerima u prvom planu bile konzole a tek onda PC. Domaći Serious Sam, svi nastavci, je primjer mnoštva grafičkih opcija unutar igre, pa si ih složiš kak ti pašu i kak misliš da će najbolje raditi na tvom PC-u.

Nadam se da će modderi napraviti neki "user-friendly" konfigurator za sve moguće grafičke opcije u F4.

Na ovo očito nitko ne zna odgovor.
Ljudi nonstop spominju da se sjene smanje na "medium", ali nitko se ne osvrće na to da igra se uopće ne trudi iskoristiti sve resurse prilikom zahtjevnijih scena.

Imam vsync i igra radi na 60 fps-a većinu vremena, dođem u grad, padne na 30, ali grafička i procesor nisu ni blizu 100% load-a. Oko 60-65% se kreću.
Ako me logika služi, zar ne bi load trebao porasti ako je scena zahtjevnija??

Probao sam apsolutno sve tweakove, ini trikove i ništa nije pomoglo.

14 godina
neaktivan
Jesus kaže...
Crank1d kaže...

Na ovo očito nitko ne zna odgovor.
Ljudi nonstop spominju da se sjene smanje na "medium", ali nitko se ne osvrće na to da igra se uopće ne trudi iskoristiti sve resurse prilikom zahtjevnijih scena.

Imam vsync i igra radi na 60 fps-a većinu vremena, dođem u grad, padne na 30, ali grafička i procesor nisu ni blizu 100% load-a. Oko 60-65% se kreću.
Ako me logika služi, zar ne bi load trebao porasti ako je scena zahtjevnija??

Probao sam apsolutno sve tweakove, ini trikove i ništa nije pomoglo.

Podebljanim si sve reka. Ako igra vidi da nemoze s ukljucenim vsyncom radi na 60, automatski ga loka na 30.

17 godina
Fallout 4

Spoiler/glitch alert. Laki način kako na početku doći do Cryolator-a. Ne pokretati video ako vas ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Crank1d kaže...
1 . GodRays off (naravno, jer nema nikakve razlike, samo žderu grafičku
2. Kad vidim u igri da su u postavkama samo stavili 4 stavke grafičkih postavki "Low", "Medium", "High", "Ultra", odmah znam da je developerima u prvom planu bile konzole a tek onda PC

1. Ovo nije istina. Igra izgleda "plosnato" i dosadno bez godraysa; Čak sam demonstriro i razliku izmđeu ultra i high, a ne da nema razlike između on i off!

2. Opet pizdarija:

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 8:51 (doktor1).
11 godina
Fallout 4

Ma nije groblje daj se koljite meni je jebeno 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

2 0 hvala 0
14 godina
Fallout 4

nije groblje već vas par glumite uvrijeđene princeze, samo pizdite. dajte malo drugarstva. tema je gora od fifine gdje se kolju na dnevnoj bazi.

btw, podesio sam ona 3 parametra kaj je Jesus dao - sad radi sve po špagi, posebno u diamond city-u gdje mi je fps sa 60 padao na 20-25. fala isus

Thats what she said!

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice