Diablo 3 izdvojena tema

poruka: 24.333
|
čitano: 4.555.659
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
16 godina
Diablo 3

Diablo 3 nam je otiso u k*r*c , a tek mjesec dana sto je online. Moji razlozi za ove tvrdnje?

Pa krenimo. Osim odredjenih tehnickih propusta koje su imali, koji su sada vise manje rijeseni, odredjenih balance problema i cinjenice da ce vec sada nerfat inferno, tu se desio problem sa novcima.

Naime dosta citam o tome i pratim general chat, kineski farmeri su odlucni u unistavanju igre, a Blizzardovi propusti im samo pomazu. Naime, postoje farmeri koji farmaju oko 60-100mil zlata u satu. Da, u satu. Znaci u tjedan dana svaki od njih, u prosjeku, izbaci oko 10 milijardi zlata (ako racunamo da su svi na 60 mil u satu, a oni koji farmaju vise zaokruzujem na 60 da se iskompenzira vrijeme potrebno da se gold prebaci u stash, trejda sa likom koji prodaje itd.)

Kao da to nije dovoljno, blizzard dozvoljava tehnicke glitcheve poput vezanja AH na vrijeme na racunalu, pa su tako ljudi svjedocili cinjenici da na AH prodas item za malo, poberes lovu, vratis vrijeme na kompu u nazad i item ti je jos na AH i odbrojava onaj cancel timer, cancelas i voila, eto ti itema nazad. Iskreno, nadam se da ce ovi svi accounti koji su radili slicne radnje biti trajno banani. Osobno nisam isprobavao radi straha, ali i nade, u trajni ban takvih accounta, mogu potrazit link gdje sam to citao ako nekome treba potvrda.

Kad se sve ovo zbroji nastaje cinjenica da su milijarde zlata u opticaju daleko prije nego su trebale biti. Itemima na AH cijena raste nebu pod oblake, mi normalni igraci koji smo zeljni samo farmat zlato i iteme u prosjeku ne vise od 4-6 sati dnevno i sa 1 accountom dolazimo do zida. Naime zlata nebumo vidli u milionskim iznosima, npr. kao onaj 1h koji sam naso za 45mil ili prsten za 80mil i slicno. Slicni itemi ce nam dropat "once in a blue moon" oliti jako, jako rijetko, a ne znam kako vi, ali ja nemam tatu da mi iskesira 400-500€ da kupim tonu zlata pa da ih onda bacam na slicne iteme. Sam zaradujem novac i takve gluposti mi ne padaju napamet.

Dok RMAH jednom i zazivi ekonomija ce biti toliko u k*rc* da je pitanje sto ce se uopce moci prodavati, a ako ne isprave ranije spomenuti glitch bit ce i gadnijih problema za real money.

Imao sam na umu levelat likove i povremeno dic koji euro na tome, ali i tu su kinezi doskocili, pa usprkos nerfanju brojnih questova i dalje postoje questovi gdje se lik od lvl 1-60 moze nabuildat u jnekoliko sati. Meni je jako dobro mjesto za dic mog DH sa 48-50 da mogu doci na hell bio prvi quest u ACT 4 - udjes nutra, summona se gro onih malih shadow vermina, ubijam ih po 50 po hitu, masakar na kraju broji nerijetko preko 150 mobova, traje 1-2 minute i po runu mi je davao oko 40-50k expa. Iako je lvl 49-50 zahtjevao 488k xpa to mi je trajalo oko 15-20 minuta. Vjerujem da kinezi imaju i naprednije metode.

Ako vas zanima gold farm, mjesto radnje act 2 hell - oni laboratoriji ili stogod ispod pijeska, zoltan khulle, kad se rijese lijevi i desni put ode se na srednji. Tamo se cesto summonaju 2-3 guardian tornja istovremeno i oni neprekidno summonaju po 3 pauka. Ja imam dobro LoH oruzje, nabavio sam si ga sa ignores durability loss, kao i pokoji dio armora sa +gold find i ignores durability loss - zasto je ovo bitno? pa +gold find vam treba iz ocitih razloga, a ignores durability loss dobro dodje jer dok lupate ostecuje vam se oruzje.

Ja sam koristio barbara, ali vjerujem da se moze bilo koja klasa sa short range skilovima - morate paziti da ne trgate tornjeve.

Sa 3 tornja i ne previse gold finda moze se stvarno ufarmat oko 100-150 tisuca po satu, ako skupite i nephalem valor 5, prvih pola sata imat cete jako dobru zaradu. Cak se nisam pretjerano trudio nabavit potreban gear vec onako, da mogu vidjet radi li to.

Ako ja ko amater mogu, sto ne bi kinezi... trebalo im je valjda 10ak dana da osposobe farme, ali sada je to vec jako dobro uhodano.

Blizzard sa druge strane ne kaznjava accounte koji farmaju ovako danonocno, ili farmere koji farmaju milijarde, ne blizzard je odlucio nerfat chestove i gobline koji nama obicnim smrtnicima omogucuju da na act 1-2-3 inferna sa MF gearom pokusamo pridobiti item ili 2 koji si zbog ranije opisanih stvari ne mozemo priustiti.

Sretno svima sa farmanjem, ja nekako mislim da nam je uzaludan trud. Imao sam jos neke aluzije da ce sve skupa radit dok je mil golda bio oko 20€, trenutno se nadje za 8$ i jos daju 5-20% vise golda, ovisno koliko kupujete.

EDIT: mozda nisam bio najprecizniji kod farmanja para sa metodom sa 2-3 guardian towera. Dakle ideja je bindat attack na neki broj, a ne na lijevi klik misa, i sa cackalicom uglavit shift i attack, misa okrenut prema tornjevima i svi pauci padaju bez iznimke. Vi cete dakako to vrijeme provest spavajuci, na poslo ili kako god. Bitno je pazit da se nije desio IP reset i igra vam naravno ne moze biti u pozadini. To su jedine mane ove metode.

Zasto ovo govorim? Uz rizik da dodatno zeznem ekonomiju, iskreno, zasto ovo davat samo kineskim farmerima? Zasto si i prosjecna osoba ne bi malo podebljala iznos na racunu

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 12:29 (Rhodin).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Diablo 3

mene ništa to ne dira, jer tako sami sebi uništavaju igru. pari da je jedini cilj zeznit pošten način igranja, da bi si olakšao put do kraja igre i najboljih itema, a s druge strane se plače da je prelagana igra i glupa i da im je dosadna itd... 

jedino što mene dira je to što AH dere inflacija radi tih hotštaplera,  i dosta poštenih igrača je zapelo na ACT I inferno i dovedeno je u bezizlazenu situaciju....

Međutim sve se to može rješit, grindanjem dugo dugo dugo i mislim kad fixaju blacksmitha, neće se toliko ovisit o AH. 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Diablo 3
Thog kaže...

mene ništa to ne dira, jer tako sami sebi uništavaju igru. pari da je jedini cilj zeznit pošten način igranja, da bi si olakšao put do kraja igre i najboljih itema, a s druge strane se plače da je prelagana igra i glupa i da im je dosadna itd... 

jedino što mene dira je to što AH dere inflacija radi tih hotštaplera,  i dosta poštenih igrača je zapelo na ACT I inferno i dovedeno je u bezizlazenu situaciju....

Međutim sve se to može rješit, grindanjem dugo dugo dugo i mislim kad fixaju blacksmitha, neće se toliko ovisit o AH. 

Sto dobijes tim dugim dugim dugim grindanjem?

Mislim, ako se isplati da dam otkaz na poslu pa da se mogu ko covjek bavim dugim dugim dugim grindanjem...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
neaktivan
Diablo 3

Grindanje je meh, AH je meh.

Igra bi trebala bit igra, a ne obaveza ili posao.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diablo 3

kolko se dugo prelazio diablo 2;ja sam ga otprilike normal tezinu prosao za duplo vise vremena nego trojku...jel se meni cini ili je trojka normal tezina kraća igra???

stay awhile and listen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

blizzard ti je otisa u qurac vec davnih dana u vezi diabla 3 kad su rekli da je internet veza must i da ce koristiti zivu lovu... to ne da place za exploits i ostalim slicnim stvarima, nego ono...

interesantno kako se ljudi cude nekim stvarima, a u wow-u je ta praksa ko dobar dan.

a opet kad pogledas, diablo je uvik bija veliki grind, samo je sa diablo 3 to podignuto na vecu razinu...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan
Diablo 3

Ja ne znam što ste vi očekivali čim su najavili RMAH.

Valjda je svakom nenaivnom bilo očito da će:

(a)kinezi pregazit tržište

(b)kad su prave pare u pitanju uvijek biti više ljudi koji će naći načina zlorabiti sistem nego što će blizzard stići krpati rupe

RMAH je za kineze da nude stvari i za budale da kupuju, ostalima preporučam da kompletno zaborave na to, više ćete uživati u igri.

2 0 hvala 0
15 godina
Diablo 3

Hahaha ovo je tragedija, evo sto se dogadjalo od izlaska igre. Tek se sad otkrilo i ljudi koji su ovo radili sada imaju miljarde golda i unistili su cijelu ekonomiju u Auction Hausu i Diablu!

Evo sto su tocno radili:

1.Player A puts item up on AH
2.Player B buys item
3.Player A takes out the gold from that transaction
4.Player B turns back the clock on his desktop by 2 days
5.Player B will get back the money he spent on the item, and player A will also have the money that was originally paid, thus duping the gold.

gg Blizzard

Bang!

3 0 hvala 0
17 godina
WindEmperor kaže...

Hahaha ovo je tragedija, evo sto se dogadjalo od izlaska igre. Tek se sad otkrilo i ljudi koji su ovo radili sada imaju miljarde golda i unistili su cijelu ekonomiju u Auction Hausu i Diablu!

Evo sto su tocno radili:

2.Player B buys item
5.Player B will get back the money he spent on the item, and player A will also have the money that was originally paid, thus duping the gold.

gg Blizzard

to je za ah, al ima jedan tako slican priko checkpoints za dupliciranje itema preko craftinga...

13 godina
neaktivan
Diablo 3

blizz je fino balansirao igru bas je dobro igrat prava milina!!!!mojoj sreci nema kraja!!!!{#}

All that's left of proud Tristram, are ghosts and ashes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diablo 3

Dok sve to ne poprave najbolje bi bilo da privremeno ugase AH, pa neka ljudi igraju sa onim kaj im dropa jedno vrijeme. Teže  bude ali bolje i to nego da kompletno unište ekonomiju dok se čekaju patchevi. Iako je već i sada dobro uništena. A možda bi se moglo i razmisliti da se uveda maksimalna količina zlata koju može jedan igrač imati.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 13:02 (ROADRUNNER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Diablo 3

Je***e blizzarda, strpali su vagone love u djep, zaboli ih ona stvar sta se pise i kritizira.

Izdavat ce patcheve, ekspanzije, DLC-e i ko zna sta li vec i opet ce zaradit vagone love.

A nisu im ni kinezi mrski, i oni su valjda kupili igru/key :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Što se ekonomije tiče, nije to ništa novo ni čudno. Očito nisi igrao WoW kad ti je to sve novo. U WoW-u Kinezi odavno gaze po ekonomiji, ali je činjenica da se to ne odražava previše na igru. Tj. da, inflacija je malo udarila po AH, ali ne previše. Kinezi su štetni i u stvarnosti i tu se nema što napraviti. Naravno, možda blokirati azijske IP adrese za EU i US tržište, ali očito postoji razlog zašto to ne rade.

Rješenje kao i u WoW-u: guildovi gdje si ljudi međusobno pomažu. Igra je OK i tako. A botanje, makroe i čačkalice u tastaturi nisu apsolutno strane za niti jednu igru. Čak ni u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 13:17 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...
WindEmperor kaže...

Evo sto su tocno radili:

2.Player B buys item

gg Blizzard

to je za ah, al ima jedan tako slican priko checkpoints za dupliciranje itema preko craftinga...

Ovo gore sam probao i sam i ne radi. Jeste probali?

Opiši ovo drugo... kako ide?

14 godina
Diablo 3

Kao sto rekoh vec par puta ovo nije dostojan nasljednik Diabla fokus je iskljucivo na zaradi naravno da imaju pravo

na to ali onda su barem trebali isporuciti kvalitetan proizvod a ovako smo dobili polu-proizvod u sredistu kojeg

je (RM)AH tako da se srz jedne igre tipa diablo totalno izgubio i ovo sam fakat ocekival od svih samo ne od Blizzarda.

twice the pride double the fall
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Diablo 3

Tonči to su hotfixali jucer...

Bang!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindEmperor kaže...

Tonči to su hotfixali jucer...

I prije, jer sam to probao još prošli tjedan i nije radilo. Možeš cancellati aukcije, ali ovo s dupliranjem nije radilo u srijedu i četvrtak prošli. Ako je ikad radilo...

15 godina

Radilo je, vjerojatno nisi nesto dobro ucinio. Blizz je tek shvatio za dupanje golda u nedjelju i to na Azijskom serveru, zbog toga je Azijski server bio down skoro 30 sati. Trebalo im je toliko vremena za damage control.

Bang!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 13:13 (WindEmperor).
16 godina
odjavljen
WindEmperor kaže...

Radilo je, vjerojatno nisi nesto dobro ucinio. Blizz je tek shvatio za dupanje golda u nedjelju i to na Azijskom serveru, zbog toga je Aziski server bio down skoro 30 sati. Trebalo im je toliko vremena za damage control.

Stvarno? Mi smo u guildu našli na forumima onakvu uputu i nije prolazilo. Mogli smo (i još možemo) cancellati aukcije (nisam jutros probao), ali nikako da dobijemo nazad item ili gold na bilo kojoj strani. Uvijek bi ostali bez itema ili bez golda (srećom, međusobno). Baš na praznik smo probali na dva safe accounta (kojih nije šteta ni ako ih se banira).

Ako je to prolazilo, onda je to užas. Blizz mora napraviti reset golda na svim računima ili, ako imaju logove, oduzeti sav gold dobiven na taj način.

17 godina
Tonči kaže...
WindEmperor kaže...

Radilo je, vjerojatno nisi nesto dobro ucinio. Blizz je tek shvatio za dupanje golda u nedjelju i to na Azijskom serveru, zbog toga je Aziski server bio down skoro 30 sati. Trebalo im je toliko vremena za damage control.

Stvarno? Mi smo u guildu našli na forumima onakvu uputu i nije prolazilo. Mogli smo (i još možemo) cancellati aukcije (nisam jutros probao), ali nikako da dobijemo nazad item ili gold na bilo kojoj strani. Uvijek bi ostali bez itema ili bez golda (srećom, međusobno). Baš na praznik smo probali na dva safe accounta (kojih nije šteta ni ako ih se banira).

Ako je to prolazilo, onda je to užas. Blizz mora napraviti reset golda na svim računima ili, ako imaju logove, oduzeti sav gold dobiven na taj način.

Uzas? Ne, to je stvarno monstruozno...

Kada pomislim da je ovaj svijet dobro mjesto za zivot procitam neku takvu monstruoznu vijest o dupanju itema u igrici te se zapitam: jel ovo dobar svijet za imat djecu?

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
15 godina

0 0 hvala 0
17 godina

i kako to njih moze zaustaviti da kupe novu igru i naprave novi account?

15 godina
neaktivan

Evo jedan DH lv 60 traži ekipu za igranje inferna :) Slobodno se javite u PP ili me dodajte Anzabukar#2438 ....

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
16 godina
odjavljen
Diablo 3

Usput, ATVI je od izlaska Diabla 3 pao s 15B na 12,89B market capa. http://www.google.com/finance?cid=353353

To je itekako važno i uznemirujuće za dioničare, kompaniju, ali i industriju igara općenito, jer se radi o kompaniji koja ima važnu ulogu. Doživjeti ovakve propuste od kompanije s tolikim novce, iskustvom i dugotrajnim razvojem dobro je samo za Torchlight 2 i Guild Wars 2 timove. AH je praktički neupotrebljiv za igrače koji ne kupuju virtualnu valutu od Kineza, jer su cijene opreme dosegle desetke milijuna, a takvi iznosi su nedostižni normalnim igračima, pogotovo nakon nerfa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Pa kada 3-4 puta pokupe ban vjerojatno ne budu više kupovali novu igru.  Ne bude valjda netko toliko puta kupovao igru samo da može koristit cheatove, hackove itd.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
16 godina
neaktivan
Diablo 3

Jedino rješenje za sve to je: disable AH na neodređeno dugo vremena ( naravno da vrate sve iteme ), traženje hackera, brisanje njihovih accounta i vraćanje AH. To moraju napraviti prije RMAH-a. Mislim da harcore aukcijske kuće nemaju baš takvih problema, njih mislim da ne treba disableati.

Warbringer007 ( EUNE ), zasad ( EUW ) te moj brat Chomet ( EUNE ) BOSEVI FTW!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blizek kaže...

Jedino rješenje za sve to je: disable AH na neodređeno dugo vremena ( naravno da vrate sve iteme ), traženje hackera, brisanje njihovih accounta i vraćanje AH. To moraju napraviti prije RMAH-a. Mislim da harcore aukcijske kuće nemaju baš takvih problema, njih mislim da ne treba disableati.

ja se samo nadam da im nece trebat 4 godine da to rijese koliko im je trebalo za D2....

13 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...
Obi Wan kaže...

Pa kada 3-4 puta pokupe ban vjerojatno ne budu više kupovali novu igru.  Ne bude valjda netko toliko puta kupovao igru samo da može koristit cheatove, hackove itd.

Ako može za 60$ kupit igru i cheatanjem dobiti 1000$ prije nego ga banaju zašto nebi i dalje uzimao, blizzard je se uvukao u g.... kada je krenuo u igru ubacivati pravi novac.

16 godina
Rhodin kaže...

Diablo 3 nam je otiso u k*r*c , a tek mjesec dana sto je online. Moji razlozi za ove tvrdnje?

....

Odlično napisano.

Žalosno je da se danas sve više izdaje ovakvi poloproizvodi koji samo imaju za cilj dodatnu zaradu za vlasnike a smisao igre se u potpunosti gubi.

Mislim da je blizzard kod dosta igrača trajno narušio svoj ugled (kod mene sigurno je) baš zbog ovih piz*arija sa Diablom.

Šteta, ali kako se ono kaže tko s vragom (activision) tikve sadi o glavu mu se razbiju.

14 godina
b0.0ster kaže...

eto...nakon 2 lika lvl60,da i ja nes napisem

WD,do kraja hell rasturio sam tako,15k DPSa,1 jedini legendary na normalu....ali je bilo zabavno

i onda na infernu burnnn,odem na AH sad cu ja kao kupit 900 dmg dagger,kad ono,pa nemam 5 milja za plavi (wtf je to opce)

izracunam si da mi treba 15milja da igram kolko tolko na inferno,pa reko idem malo probat druge likove

napravim monka,lvl 60,sve do inferno laganina,0 legendarija

odlucim otic na AH i sad kad imam 5 milja para,nedam sve za 25% monkove opreme :/

pa mi se sad malo vise neda,odmorit cu,jer mi se ne grinda u hack and slash igri,neznam ko je gluplji,ljudi koji ne kuze da itemi ne vrijede toliko,ili blizzard i njihov sistem koji mi se svaki dan sve manje svidja...

Pa u Diablo 2 si morao isto grindati. Samo što je bilo monotonije.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice