DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.673
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
DayZ (standalone)

Činjenica da je to zombie apocalypse igra bez zombija ne utječe ni na šta? Kao što rekoh, nekolicina vas glasnih koji traže samo platformu za napucavanje dovoljno glasno branite ovaj poluproizvod nakon 4 godine razvoja, da je teamu sasvim svejedno u kakvom je igra stanju, dokle god se vi kunete da je zabavna.

Ako je renderer ovdje bio najveći problem u 26€ "prilagodbi moda u standalone" nakon 3-4 godine bez ikakvih pomaka, onda svaka čast svemu, zaslužili smo da nam je ovako kako jest.

Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
Re: DayZ (standalone)

O naravno da je i to rhodin što ti govoris problem,ALI budimo realni najveci problem igre je optimiziranost.

Bilo koja igra koja u 2016toj radi ispod 60fpsa treba prvo to srediti,a onda sve ostalo. To je logično.

To što mi imamo drukcije prioritete sad je nebitno,ali objektivno gledajuć performanse trebaju bit #1,a ovo ostalo ce lako dodavati.

15 godina
DayZ (standalone)

Mene zanima zasto se nemogu spojiti ni na jedan server kad stavim experimental odnosno 0.60 patch

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Činjenica da je to zombie apocalypse igra bez zombija ne utječe ni na šta? Kao što rekoh, nekolicina vas glasnih koji traže samo platformu za napucavanje dovoljno glasno branite ovaj poluproizvod nakon 4 godine razvoja, da je teamu sasvim svejedno u kakvom je igra stanju, dokle god se vi kunete da je zabavna.

Ako je renderer ovdje bio najveći problem u 26€ "prilagodbi moda u standalone" nakon 3-4 godine bez ikakvih pomaka, onda svaka čast svemu, zaslužili smo da nam je ovako kako jest.

Meni nije jasno sta vise radis na ovoj temi? Meni je igra extra, skoro 500 sati utukao, tebi nevalja, pa brate mili vozi dalje, nadji nesto da te zabavi, a nemoj spamat iste gluposti na forumu vec dvije godine.

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.
13 godina
dreadmoore kaže...

Mene zanima zasto se nemogu spojiti ni na jedan server kad stavim experimental odnosno 0.60 patch

mozda zato što si na drugoj verziji igre nego ovi serveri koji nisu 0.60?

Al samo MOŽDA.

15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

sigurno si skinuo experimental patch? možda zato što je gužva, ja sam probao par puta i nisam mogao ući, svi serveri puni.. čekam da se malo smiri situacija 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

O naravno da je i to rhodin što ti govoris problem,ALI budimo realni najveci problem igre je optimiziranost.

Bilo koja igra koja u 2016toj radi ispod 60fpsa treba prvo to srediti,a onda sve ostalo. To je logično.

To što mi imamo drukcije prioritete sad je nebitno,ali objektivno gledajuć performanse trebaju bit #1,a ovo ostalo ce lako dodavati.

Nakon ovoga ide se na base building, dodatna vozila i kao i helikopteri i jos hrpa contenta, AI zivotinja i vjerorojatno novi za zombije

Ako se ista od ovoga povise doda u 0.61 FPS ce opet lagano curit.

Optimizacija i bug fixing ide na kraju.Optimizacija nije najveci problem nego gameplay. 

Kao survival tip igre, najmanji problem su zombiji, hrana i smjesaj. smjesno

Kada pises nesto u Wordu, da li ti uredjivas tekst stranicu po stranicu, ili kada sve zavrsis?

13 godina
neaktivan
Abomb kaže...
Rocinante2112 kaže...

Nakon ovoga ide se na base building, dodatna vozila i kao i helikopteri i jos hrpa contenta, AI zivotinja i vjerorojatno novi za zombije

Optimizacija i bug fixing ide na kraju.Optimizacija nije najveci problem nego gameplay. 

Kada pises nesto u Wordu, da li ti uredjivas tekst stranicu po stranicu, ili kada sve zavrsis?

budi realan....u dayZ-u zombiji su bili i bit ce samo za ukras tako rec da te ometaju dok pucas u drugog igraca i na taj nacin mozda spase njegov zivot nista vise nista manje.....zaboravite nekakve horde zombija od kojih da bi pobjegli trebamo se udruzit to bi bilo super da je tako ali nije a iskreno to od dayz-a nikad nisam ni ocekivao......ali stoji ti ova teza kada ubace vise itema da ce fps opet biti loš sto je jasno kao dan.......

mjesta popravcima uvijek ima ali mi je kljucan za ikakvu igru taj fps koji je do sada bio prelos

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 17:08 (Ipe77).
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Problem je to što stari renderer rendera svaku zgradu i unutrašnjost i zato toliko laga. Zato vam i laga puno više u gradovima jer se tamo ima više stvari za renderat. To valjda svi shvaćaju, nije tako teško. To što oni dodaju dva auta po mapi i možda helikopter nema nikakve veze s fps-om. Eventualno na serveru bude previše građevina kad ubace base building, to je jedino što bi moglo utjecat. Dodavanje novih itema neće pogoršat FPS.

Meni je samo interesantno kako su oni popravili problem s FPS-om. Dodali su maglu nakon 300 metara i ne vidiš ništa. Bojim se da bi sve bilo po starom da maknu tu maglu

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/

1 0 hvala 0
13 godina
Roko567 kaže...

Problem je to što stari renderer rendera svaku zgradu i unutrašnjost i zato toliko laga. Zato vam i laga puno više u gradovima jer se tamo ima više stvari za renderat. To valjda svi shvaćaju, nije tako teško. To što oni dodaju dva auta po mapi i možda helikopter nema nikakve veze s fps-om. Eventualno na serveru bude previše građevina kad ubace base building, to je jedino što bi moglo utjecat. Dodavanje novih itema neće pogoršat FPS.

Meni je samo interesantno kako su oni popravili problem s FPS-om. Dodali su maglu nakon 300 metara i ne vidiš ništa. Bojim se da bi sve bilo po starom da maknu tu maglu

Nebi,i dalje bi sve jezgre proca radile,a ne samo jedna kao dosad. Iskorištenje graficke bi samim time bilo više,a i proc bi sudjelovao. Ovak smo bottleneckani.

15 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...
Abomb kaže...
Rocinante2112 kaže...

budi realan....u dayZ-u zombiji su bili i bit ce samo za ukras tako rec da te ometaju dok pucas u drugog igraca i na taj nacin mozda spase njegov zivot nista vise nista manje.....zaboravite nekakve horde zombija od kojih da bi pobjegli trebamo se udruzit to bi bilo super da je tako ali nije a iskreno to od dayz-a nikad nisam ni ocekivao......ali stoji ti ova teza kada ubace vise itema da ce fps opet biti loš sto je jasno kao dan.......

mjesta popravcima uvijek ima ali mi je kljucan za ikakvu igru taj fps koji je do sada bio prelos

zasto mislis da nece biti horde zombija? isto kao sto ste mislili da je nemoguce imati 30+fps-a u velikim gradovima. samo je pitanje vremena.. 

12 godina
neaktivan
MatejCro kaže...

zasto mislis da nece biti horde zombija? isto kao sto ste mislili da je nemoguce imati 30+fps-a u velikim gradovima. samo je pitanje vremena.. 

1 fps

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ne znam da li ste primijetili još jedan mod izlazi http://2017mod.com/ od Bohemia Interactive 

šteta što nisu odmah namirisali i napravili dobar prije dayz jer ovi se možda trude ali im je to preko glave 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 19:32 (Jim Carrey).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
MatejCro kaže...

1 fps

Na starom rendereru, da.

13 godina
neaktivan

kratko i jasno zombiji ce tu biti samo za ono sto sam vec rekao....neka bude srece da budem u krivu ali tesko tesko....bit ce mozda vise zombija nego sta je bilo ali oni ce uvijek biti samo da te ometaju dok skupljas loot ili se boris s drugim igracima nista manje nista vise.....bilo bi mi drago da budem u krivu ali sumnjam....da i taj video mi govori šta tocno?! da imam stavljeni 100 zombija na hrpu u 5 fps-a na najjacoj pili na serveru sa 0 igraca...ako nemas nesto suvislo nemoj to stavljat kao dokaz mislis da bi novi renderer uspio podic server sa tolikim brojem zombija jos kad mu pridodas 60 igraca i sve iteme unutart igre i da to sve radi u 40-ak FPS-a...ma daj molim te smijurija 

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 23:00 (Ipe77).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

lol pa bolje da je macro scriptu napisao  ma čak ni to nije potrebno ako imaš neki gamerski miš ili kb. 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
9 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...

kratko i jasno zombiji ce tu biti samo za ono sto sam vec rekao....neka bude srece da budem u krivu ali tesko tesko....bit ce mozda vise zombija nego sta je bilo ali oni ce uvijek biti samo da te ometaju dok skupljas loot ili se boris s drugim igracima nista manje nista vise.....bilo bi mi drago da budem u krivu ali sumnjam....da i taj video mi govori šta tocno?! da imam stavljeni 100 zombija na hrpu u 5 fps-a na najjacoj pili na serveru sa 0 igraca...ako nemas nesto suvislo nemoj to stavljat kao dokaz mislis da bi novi renderer uspio podic server sa tolikim brojem zombija jos kad mu pridodas 60 igraca i sve iteme unutart igre i da to sve radi u 40-ak FPS-a...ma daj molim te smijurija 

Kakvi bi po tebi zombiji trebali biti?

12 godina
Jim Carrey kaže...

Ne znam da li ste primijetili još jedan mod izlazi http://2017mod.com/ od Bohemia Interactive 

šteta što nisu odmah namirisali i napravili dobar prije dayz jer ovi se možda trude ali im je to preko glave 

Isto ovako je izgledao i DayZ Standalone kada je trebao da izadje...Crafting,building ovo ono 100 sranja...Prosle su 4godine i vidim sta smo dobili...Ako i na ovo nasjednu ljudi,onda smo stvarno retardirani...

13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

barem rade 

2 0 hvala 0
13 godina
DayZ (standalone)

ima li neki info kada bi 0,6 mogao izaci na stable?

ne idem frizeru niti pedikeru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Tamo za svetog Antu (iduce godine).

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa npr. bilo bi super da ima zombija solidan broj onako dovoljno da ih se moras rjesavat i da te napadaju pritom bi bilo genijalno kad ne bi mogli udarat kroz zidove i otvarat vrata (ili ako vec moraju otvarati vrata neka se vrata kao otvore nakon par udaraca) i vec bi to bilo vise nego dovoljno i naravno da se nemogu penjat uz ljestve.....sad dal da budu infektivni kao u armi 2 nekada da moras trazit okolo antibiotike da se izljecis to neznam a to je isto vise stvar ukusa nekom bi se svidilo nekom ne ali eto naveo sam ti nesto osnovno sto bi bilo super kad bi bilo,što se mene tiče..... 

Team32Ipe77
14 godina
neaktivan
Dayz treba zombije iz 7 days to die. Nista vise, nista manje...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

eto da bacim neku recenziju posto sam se uspio spojit i skupit jedno 3 h igre u ovom novom nam 0.60 patchu, mogu rec sa sigurnoscu da to ide na nesto bolje, stojim na neboderima sjeverno od cherna gledam tocno u grad frame neide ispod 35 sa stock i5(3.5Ghz) 4690k i postavkama na sve ultra high sa AA na med... trcim kroz grad jos bolja situacija, mslm varira frame, ali ispod 30 nece past, barem u mojoj situaciji, ima nekad one situacije kad trcis imas 50-60fps-a i onda se okrenes i pogledas u drugom smjeru a on ti odma rokne na 30ak pa dobijes dojam kao da je igra trznila, ali to me nesekira, dapace nije meni ni prije toliko laggala igra (govorim o prijasnjim patchevima) posto sam ja imo cfg-ove i fino sam si optimiziro igru, ali u chernu i vecim mjestima nikad nije islo vise od 35-40 frejmova, a naravno da je islo i ispod 25 :S 

ali eto neznam, meni je ovaj patch svakako novitet i napokon sam ga isprobao i skonto kako se spojit, treba lupat taj mrtvi enter 10ak min ali upadnem :D

Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
DayZ (standalone)

Koji je najbolji način da upadnem na server?

battlelog: marinacsmrad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marinac88 kaže...

Ubit će me ako ti kažem! ^^

11 godina
Teknokyo kaže...
marinac88 kaže...

Ubit će me ako ti kažem! ^^

Evo skužio sam i ušao za 30ak sec ^^

11 godina
DayZ (standalone)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

a fps counter ništa?