DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.068.307
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: DayZ (standalone)
VooDooZg kaže...
wtf je sa igrom danas od poslje 20:00 prvo mi nageerani lik umre jer se server odlucio restartati i ja sam pokusao pobjec u kucu na kat ali naravno sniam uspio jer više ni jedna komanda nije radila i poslje reseta servera eto mene na plaži gol - vrhunski osječaj gameinga nedugo nakon toga reko ajd idem ispocetka odtrcim 20min sakrijem se u štalu na katu normalno izađem iz igre odem nešto obaviti i vratim se nakon pola sata opet pokrenem igru i čim ulazim zombie me udara i padam u nesvjest reko wtf ( isti server sve isto znaci na play sam usao direkt ) probudim se iz nesvjesti da bi vidio da sam kod pruge kod Slonicija a nisam bio ni blizu kad sam se logoff-ao !!??!?!?!??!

kaj izvađaju ?? sad mi je vec stvarno dosta tog sranja

Neznam dal si primjetio ali igra je u alphi, takve stvari su normalne za alphu.

VooDooZg kaže...

Nije mi pukla veza nego je bila klasicna fora crvena ikona i nakon 5sec je pocelo odbrojavanje za restart ono sa kao nema poruke - to jos jedna od nepodnosljivih stvari da se ne uvede nekakav sat u igru na bilo koji nacin ( da li kao dio geera ili da bude gore u kutu automatski ) i da avaki server mora upisati kad se resetira u koliko sati i da se uvede automatizam da te upozori 10min prije reseta i jos jednom 5min i onda nebi bilo sranja - sa vezom nikad nisam imao problema imam optiku i 12 megabitnu vezu i 1.5 megabit upload stalno tak da ja s pingom nemam probkema u ovoj igri s mohe strane

Kaj otkrio si toplu vodu? 99% servera u Armi 2 i Armi 3 ima upozorenje prije restarta. Vrlo je velika vjerojatnost da ce i DayZ imat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 18:41 (steelman).
13 godina
VooDooZg kaže...

Nije mi pukla veza nego je bila klasicna fora crvena ikona i nakon 5sec je pocelo odbrojavanje za restart ono sa kao nema poruke - to jos jedna od nepodnosljivih stvari da se ne uvede nekakav sat u igru na bilo koji nacin ( da li kao dio geera ili da bude gore u kutu automatski ) i da avaki server mora upisati kad se resetira u koliko sati i da se uvede automatizam da te upozori 10min prije reseta i jos jednom 5min i onda nebi bilo sranja - sa vezom nikad nisam imao problema imam optiku i 12 megabitnu vezu i 1.5 megabit upload stalno tak da ja s pingom nemam probkema u ovoj igri s mohe strane

Nadi sat pa ces ga imat..

Druga stvar, ovo nije do igre... ovo je do admina servera koji ne stavlja upozorenje da ce biti restart.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina
SimeKZ kaže...
VooDooZg kaže...

Druga stvar, ovo nije do igre... ovo je do admina servera koji ne stavlja upozorenje da ce biti restart.

Kaj nisu rekli da ce admini imat neki panel gdje mogu birat razne opcije (dan/noc, hardcore i slicne stvari)? Mislim opet se vracamo na isto, igra je u alphi i pol sistema nije u igri.

13 godina
steelman kaže...
SimeKZ kaže...
VooDooZg kaže...

Kaj nisu rekli da ce admini imat neki panel gdje mogu birat razne opcije (dan/noc, hardcore i slicne stvari)? Mislim opet se vracamo na isto, igra je u alphi i pol sistema nije u igri.

Sasvim nebitno, poruke se i dalje mogu staviti da automatizmom nakon nekog vremena se pojavljuju... uostalom, ja na jos nisam naletio na server koji ima mrak, svi sibaju po danu... A to da je Alpha, tako nebitno kad za par mjeseci dolazi potpuno novo sve.

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Moram si nekako nabaviti prije nego sto izade iz alphe i dobije cjenu 40€ {#}

2 1 hvala 0
12 godina
SimeKZ kaže...

Sasvim nebitno, poruke se i dalje mogu staviti da automatizmom nakon nekog vremena se pojavljuju... uostalom, ja na jos nisam naletio na server koji ima mrak, svi sibaju po danu... A to da je Alpha, tako nebitno kad za par mjeseci dolazi potpuno novo sve.

Pa to i govorim, zasto bi se neki admin zaj**o sa serverom kad ce se sve promijenit. Kad otvore DayZ za modding onda se mozemo razgovarat.

15 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

Otiđi na prazan server, ištekaj mrežni kabel iz kompa ili resetiraj router pa mi reci jeli ti odbrojava i da li ti je bia žuti pa crveni lanac.

Drugo neki serveri imaju upozorenja na restart i ne resetiraju se na taj način di ti se pojavi žuti pa crveni lanac, već te samo šibne van servera i napiše ti "session lost"

Fr4nk_Horrig4n
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)
Danas sam dobio DayZ Standalone da malo probam i to , mene zanima da li bih mogao igrati playable sa Core 2 Duo E8400 3ghz, 2GB rama , HD 5450 1 GB na 1368x768 rezoluciji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cromar kaže...
Danas sam dobio DayZ Standalone da malo probam i to , mene zanima da li bih mogao igrati playable sa Core 2 Duo E8400 3ghz, 2GB rama , HD 5450 1 GB na 1368x768 rezoluciji?

Smanji detalje i bit će igrivo, naravno.

Fr4nk_Horrig4n
12 godina
Hedrick kaže...
Cromar kaže...

Smanji detalje i bit će igrivo, naravno.

Ovisi kolko FPS-a je tebi igrivo. U Elektru ili chernu ces imat ispod 15-20 fps garant. Sad jos k tome imas problem ako stavis sve na low ne vidis druge igrace dalje od 200m, bug u igri. Znaci trenutno bas i nije playable.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 19:35 (steelman).
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)
Sto nema tamo onaj "distance view" setting?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hedrick kaže...
VooDooZg kaže...

Otiđi na prazan server, ištekaj mrežni kabel iz kompa ili resetiraj router pa mi reci jeli ti odbrojava i da li ti je bia žuti pa crveni lanac.

Drugo neki serveri imaju upozorenja na restart i ne resetiraju se na taj način di ti se pojavi žuti pa crveni lanac, već te samo šibne van servera i napiše ti "session lost"

Ovo me sad podsjeca na pricu kak neke brine jel se svjetlo u frižideru ugasi kad se zatvore vrata frizidera :))

koliko je meni poznato serveri koje iznajmljuješ i placas se ne gase te imaju minimalno ups i druge protu-sustave koji omogucavaju nesmetani rad samog servera, a i ne znam kakve veze ima moj komp, ja sam imao uredno vezu i sruju i sve izašao sam kulturno ( drugi put sam bio cak i na katu i to na serveru na kojem inace igram i za koji znam da se reseta u 17 a ja sam izasao u 15:30 )  itd...  znam da je alpha necemo više o tome - ja sam rekao da necu vise o tome i ja cu pricekat taj veliki upgrade pa cemo onda svi uživati, samo kažem da se neke stvar i unatoc alphi daju rješiti lako i efikasno ništa više 

13 godina
VooDooZg kaže...
Hedrick kaže...
VooDooZg kaže...

Ovo me sad podsjeca na pricu kak neke brine jel se svjetlo u frižideru ugasi kad se zatvore vrata frizidera :))

koliko je meni poznato serveri koje iznajmljuješ i placas se ne gase te imaju minimalno ups i druge protu-sustave koji omogucavaju nesmetani rad samog servera, a i ne znam kakve veze ima moj komp, ja sam imao uredno vezu i sruju i sve izašao sam kulturno ( drugi put sam bio cak i na katu i to na serveru na kojem inace igram i za koji znam da se reseta u 17 a ja sam izasao u 15:30 )  itd...  znam da je alpha necemo više o tome - ja sam rekao da necu vise o tome i ja cu pricekat taj veliki upgrade pa cemo onda svi uživati, samo kažem da se neke stvar i unatoc alphi daju rješiti lako i efikasno ništa više 

Svaki server ima restart point... svaka 3 sata vecinom. Jer da nema toga, nebi bilo loota na mapi uopce.

15 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Hedrick kaže...

Ma sve ok, ja san ti samo tia objasnit zašto si se spawna na plaži, jerbo se to mojoj ekipi na TS-u konstantno događa, ali ti imaš neke svoje tvrdnje. Nema veze pričekat ćemo igru da izađe onda ćemo dalje vodit ovu besmislenu raspravu. Lip pozdrav. {#}

Fr4nk_Horrig4n
12 godina
Cromar kaže...
Sto nema tamo onaj "distance view" setting?

Ne, al u cfg mozes smanjit slicnu stvar sceneComplexity=1000000; to ti je isto ko i da smanjues objects detail u settingsima ali mozes ici jos manje.

13 godina
Hedrick kaže...
VooDooZg kaže...
Hedrick kaže...

Ma sve ok, ja san ti samo tia objasnit zašto si se spawna na plaži, jerbo se to mojoj ekipi na TS-u konstantno događa, ali ti imaš neke svoje tvrdnje. Nema veze pričekat ćemo igru da izađe onda ćemo dalje vodit ovu besmislenu raspravu. Lip pozdrav. {#}

Ma sve 5, nemoj se ljutiti ja se malo zezam samo ;)

Skuzio sam ja vec uzorak ponasanja tih nekih bug-ova ali jucer je bas nekaj cudno bilo i 2-3 puta me grdo izigrala igra, ali dobro - odlucio sam da cu i ja cakati taj novi sistem pa valjda bude kroz kojih mjesec-dva-tri pa cemo vidjet svi skupa di smo, a za beta - rekli su tek kraj godine pocetak druge ( ak cemo se vec pouzdat u to kaj pise )

15 godina
DayZ (standalone)

beta izlazi tek  2020god  a mozda i kasnije

Moj PC  
1 7 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

E jel netko zna cemu sluzi scene complexity posto sam ja to povecavo i smanjivo a nisam neku razliku primjetio

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sceneComplexity=100000 - this number affects your object details. Setting it anywhere from 50000 to 20000 can improve performance significantly.

12 godina
BulletProof305 kaže...

E jel netko zna cemu sluzi scene complexity posto sam ja to povecavo i smanjivo a nisam neku razliku primjetio

Stavi na 100 pa gledaj dal ces primjetit razliku.

15 godina
neaktivan
D.Bradley kaže...

sceneComplexity=100000 - this number affects your object details. Setting it anywhere from 50000 to 20000 can improve performance significantly.

Ako stavimo između pedeset tisuća i dvadeset tisuća.. Su mislili dvjesto tisuća? :D

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ja neznam sta mi je s igrom kad udem na neki server pocnem i dropat fps i mutna mi je grafika 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I meni je u zadnjih par dana dropao fps jako.. Također sam skužio da mi se jučer 3 puta resetirao lik. Znači spawnao sam se, pa sam se zgirao onako lijepo, i drugi put kad sam ušao u igru, bio sam fresh spawn.. Sta je bilo nemam pojma :/
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma moja graafika nekako glupoo izgleda nesto sam radio oko dayz i onda sam nez zeznuo

0 0 hvala 0
12 godina
dr_kaotik kaže...

Ja neznam sta mi je s igrom kad udem na neki server pocnem i dropat fps i mutna mi je grafika 

Postprocess effects stavi na off.

tonchy kaže...
D.Bradley kaže...

sceneComplexity=100000 - this number affects your object details. Setting it anywhere from 50000 to 20000 can improve performance significantly.

Ako stavimo između pedeset tisuća i dvadeset tisuća.. Su mislili dvjesto tisuća? :D

Nemoj slusat ove mulce kaj pisu na redditu jer gluposti pisu svi, radje sam isprobaj sve. Cim ti je taj broj manji tim ti je manji viewdistance za druge igrace a vec dok je i na 150k ti je viewdistance za igrace oko 200m. Znaci sve ispod objects detail na very high ti je pusiona, very high je 1 000 000 mi se cini.

Evo jedan primjer je da su na redditu svi uvjereni da dok aimas down the sight da je accuracy puno bolji, kaj je cista laz, cak i velike face na youtube, twitch gluposti govore. Na Armi 2 i DayZ nema nikakve razlike izmedu crosshair pucanja i aiming sight osim kaj dok aimas ti puska pol ekrana zauzme i daleko je teze pucat. Kaj je najbolje ljudi upvotaju takve stvari a neznaju opce kak radi igra, i sad neko vidi 100 upvotes na redditu ili youtube i misli si da je tocno, a u stvari su lazi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 17:03 (steelman).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

https://i.imgur.com/o6epgmW.jpg ovako mi izgleda grafika 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 17:09 (dr_kaotik).

1 0 hvala 0
14 godina

Koji je to grad i ja sam u njemu,potpuno sam se izgubio,pokusavam doci u neku military bazu da se opremim.

11 godina
neaktivan

Kreni prema moru kad vidis zeljeznicu kreni po njoj i nac ces je 

{#}

13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

stavis si ovo na steam web browser preko igre i žeži {#}

http://dayzdb.com/map/chernarusplus

http://i.imgur.com/DyHcAeC.jpg

0 0 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

Imam jedan problem sa igrom.

Na koji god da se server pokušam spojit uvijek me baca na jedan te isti server. 

EDIT: Dok se preko nekog drugog spajam onda je dobro, ali dok sam pokušam na neki server uvijek me baca na jedan te isti.

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 18:03 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice