Dakle, da objasnim. Kupio sam prije par tjedana Borderlands na Steamu dok je bio na akciji. Tada nisam znao da se uz GOTY dobe dlc-ovi, pa sam kupio samo Borderlands jer je bio malo jeftiniji. Sada kada sam prešao igru želio bih odigrati te DLC-ove, a ako ih kupujem prek Steamu potrošio bih dosta novaca.Neki dan sam vidio Borderlands GOTY u Algoritmu za 100kn te sam si mislio dali bih mogao kupiti to te dali bih mogao te DLC-ove koji dobim uz to aktivirati na Steamu?Jer ne mislim prelaziti igru iz početka.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, da objasnim. Kupio sam prije par tjedana Borderlands na Steamu dok je bio na akciji. Tada nisam znao da se uz GOTY dobe dlc-ovi, pa sam kupio samo Borderlands jer je bio malo jeftiniji. Sada kada sam prešao igru želio bih odigrati te DLC-ove, a ako ih kupujem prek Steamu potrošio bih dosta novaca.Neki dan sam vidio Borderlands GOTY u Algoritmu za 100kn te sam si mislio dali bih mogao kupiti to te dali bih mogao te DLC-ove koji dobim uz to aktivirati na Steamu?Jer ne mislim prelaziti igru iz početka.
Pozdrav,
nisam imao Goty, ali sam imao "Zombie island of Dr. Ned" ekspanziju skupa sa vanilla igrom pa ću ti probati predočiti na temelju toga što sam zapazio.
DLCovi se "aktiviraju" odlaskom na ta "nova" područja. U Zombie Island slučaju, moraš otputovati u Jakobs Cove, potpuno novu mapu (novi svijet, ako hoćeš), da bi započeo priču ekspanzije i mislim da ne smetaju stock kampanji vanilla igre (jer vanilla igra ima svoja, odvojena područja, a DLCovi svoja odvojena područja).
Možda ćeš bolje shvatiti ako si možda igrao Fallout 3 ili NV Goty, tamo je na istom principu napravljeno, moraš otići u novo područje da bi započeo neku ekspanziju (često su ukomponirani na samom rubu, kao i u Borderlands DLCovima).
Jedini problem bi ti mogla praviti razlika u verziji igre, pa se pobrini da imaš iste patcheve na vanilla igri i Goty izdanju prije prebacivanja savea (da se ne koruptira).
Evo guglao sam malo dok sam pisao post i ispada da će biti sve ok ako prebaciš save.
LINK na raspravu
E hvala ti na odgovoru, vidim stvarno si se potrudio. Znači ako sam dobro shvatio ja bi trebo upisat taj key koji dobim uz GOTY u Steam i trebalo bi mi se aktivirat bez brisanja save-ova? Oprosti što toliko ispitujem ali ne želim se zeznut pa da sve izgubim. I pošto si ti odigro barem Zombie island of Dr. Ned, isplate li se ti DLC-ovi? Imaju li zanimljiv sadržaj?
Ne gnjaviš, ne, najdraže mi je pričati o nečemu što volim, a Borderlands sigurno ulazi u to.
Prvo ću ono što znam:
Zombie island je super, sadržajan, prepun novih neprijatelja, oružja, još duhovitosti, wow faktora (vidjet ćeš kad budeš igrao Zombie island, kakav twist na polovici priče :D ). Imaš main story (quest) kao i u vanilli, ali imaš i dosta side misija koji otkrivaju povijest tog mjesta. Čak možeš otići i u Old Haven grad, koji je sada Zombie Haven :D. Za ostale dlc-ove ne znam, mogu samo pretpostaviti da su također odlični. Za 100kn, absolute no-brainer.
Drugo, najbolje je da odeš u Algoritam i pomno proučiš kutiju, najčešće na njoj piše kako se redeemaju DLCovi, jesu li na dvd-u, skidaš li ih putem Steama itd. Ja imam ratpi pa ne bih znao. 
Treće, zadrži original igru (install na PCu mislim) kad budeš instalirao Goty ukoliko ti dopusti i kopiraj save u Goty verziju. Ako save radi, slobodno izbrišeš vanilla igru.
I ne brini, neće ti Goty ništa sam pobrisati, mislim da su dlc-ovi potpuno odvojeni od "base" sadržaja igre (onaj koji je u vanilli).
Bio sam na još par foruma nakon mog posta i čak i na Gearbox official forumu ljudi tvrde da sve radi bez problema (vanilla save u Goty verziju).