BF3 pukovnici, časnici, komesari, generali i ostali, slijedi moj mali sitrep današnjeg igranja (prvog) nakon kojeg ćete vjerojatno samoinicijativno shvatiti da meni treba pomoć i dati mi nekoliko uputa, neki oblik walktrough-a.
Prekjučer biješe dan i odlučim kupiti Humble Bundle (faggot sam bio i kupio ga tek sada, i jedan sam od Humble Bundle Nooble 4 Pro Players Trouble pristaša koji uđu na server i ginu). Instaliram BF3, pokrenem, odaberem random skoro pun server koji je vrtio mapu Canalization, Canal neki bog, ne znam ni sam.
Uđem, vidim kako je to sve user friendly napravljeno, pa je tu i squad formacija uz koju bih se ja trebao držati, što bih ja ruku na srce radio da je svaki od njih jedan od drugog u krugu od 20 metara i da ne love imaginarne gazele po mapi iako to nije svrha. Zanemarim ja to i skužim da od tima nema ništa, uzmem đip i zaletim sa ne flag point (nisam siguran zove li se tako), lijepo parkiram đip, izađem iz njega i neki lik dobije gomilu bodova jer me skinuo sa "xxxx" metara, a tek sam zatvorio vrata đipa. U chat već vidim nekog tipa Ph4nt0m koji tipka i govori: n00b rofl.
Nakon "xx" smrti i čini mi se desetak fragova, promijenim ja klasu, odaberem Recona odnosno snipera. Najednom postajem meta helikoptera, tenkova, topova, mina, bombi, metaka, ljudi, neljudi i imam dojam da sam najnepoželjniji stvor na cijeloj mapi. Isti lik, već gore spomenut govori kako trebam obrisati igru (možda i trebam) na što mu odgovaram da ju igram prvi puta i da se smiri, jer ionako debelo vodimo bez obzira što sam ja tu niškoristi bio na mapi i u žaru akcije. Pomislim možda da se krećem oko stubova, što i učinim, te kao ker počnem označavati svoj teritorij, i vidi vraga, dobijem 4 fraga zaredom. Budem sretan i Ph4nt0m piše: "at last something good from you noob." Već se počinjem pitati zašto on prati šta ja radim i zašto se ne fokusira na svoju igru (imao je odličan skor however) i svoj squad.
Shvatim da mi vrlo lako padaju ubojstva snajperom i da je SVD the real deal za mene i odem malo bliže epicentru baruta i eksplozija. Umirem nekoliko puta zaredom i već sam otkinuo kabal iz miša (iako slučajno, može se pripisati bijesu, onom slatkom i zabavnom), te si mislim "omfg where dah phuck iz my t3am, still ch4sing reindeerz".
Vrlo smiješna stvar se dogodila kad mi je Ph4nt0m napisao "fuck yeah noob" nakon što sam skinuo nekog lika koji je skakao s padobranom, iako iz drugog pokušaja, tj. iz drugog pucnja.
Meč završava, znojim se kao zatvorenik na golom otoku i gledam vlastiti stid i sram u brojkama na score screen-u, stavljam ruku na srce i dođe mi osjećaj zadovoljstva jer je BF3 ipak the FPS stvar koji mi treba.
Sad, nakon i ako ste pročitali ovaj crapshittalkstory narode, recite i dajte preporuke, šta i kako da radim, kuda da se krećem, uz koga, zašto i kako, preporučite nekoliko servera, bilo noob, bilo random-human-friendly.
Hvala, lp, po mogućnosti me primite u svoj squad i dodajte za prijatelja. PM.

)....kada igram inžinjerca ukrasti protivnički tenk što je češće moguće, kao support obavezni suicid sa tenkom na kojeg lijepim c4 te slične gluposti