Baldur's Gate III

poruka: 440
|
čitano: 206.953
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Baldur's Gate III
memulica kaže...

Samo vi dajte uživajte do BG no.10 , ali točno se zna kad je neka PC franšiza ubijena. Npr. kad su ubili Fallout, Mass Effect, CoD, itd.

ako ces zivjeti tako u proslosti nece ti vise nijedna igra biti dobra, jer vise nemas toliko godina koliko si imao kada si ih prvi puta zaigrao

ljudi s stavom kao ti samo gledaju nostalgicno na stare igre, i nista od novih im ne valja. ima hrpu takvih ljudi na RPG/mmo forumima/temama. ali barem se mogu lako igrat sve te starije igre, pa ima sta za igrat

8 godina
neaktivan
Odigrao par sati i prvi utisak je da je grafika fantastična, pogotovo ako poredimo npr sa novim Company of Heroes ili recimo Age of Empires naalovima gdje okretanje kamere, zumiranje i slično, sjecka i prikazuje poligone uz velike sistemske zahtjeve. Što se tiče prethodnih naslova, bio sam mlad da bi me tada kupili i bili su mi prekomplikovani (probao sam dvojku, kao i Icewind Dale). Diablo sam naprosto obožavao. Početak igre mi je malo previše morbidan, ali vidjećemo, daću joj šansu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Baldur's Gate III

Nemam ja problema sa igrom ko igrom, jer sam igrao DOS 2 koja mi je odlična igra. Ova je vjerovatno još bolja, ali to više nije Baldur's Gate.

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Moj PC  
2 4 hvala 0
3 godine
Baldur's Gate III

Pun mi je qu tipova sa spikama, prije je bilo bolje, mladi će uništiti svijet, sve novo ništa ne valja, nemate vi pojma, "in those days...", pate od selektivnog pamćenja, loše se zaboravlja a dobro pamti, istina je da kad bi danas upalili bg1 ne bi ga igrali niti 15 minuta i to ne radi toga što nemaju vremena.

Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
Baldur's Gate III

Fallout 2  i Arcanum Of Steamworks and Magick Obscura  su jedne  mi od najboljih igara uopce.

BG mi nije sjeo davnih dana ,pa tako ni  BG3 nakon testitanja vanille.

Ocito me ne privlace turn-based igre u grupi

Kad bi uradili Fallout 2 i Arcanum ... na modernom engine-u dao bi lijevo jaje odmah..

Éire
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2023 18:06 (DukeOs).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
memulica kaže...

Nemam ja problema sa igrom ko igrom, jer sam igrao DOS 2 koja mi je odlična igra. Ova je vjerovatno još bolja, ali to više nije Baldur's Gate.

Igra moze biti dobra ili losa, to je individualno naravno, ali reci da to nije Baldurs Gate je glupost.

Wizards of the Coast - Dungeons&Dragons, su vlasnici prava, oni daju licence za izradu igara po D&D licenciranim pravilima odredene edicije.

5-a edicija je napravljenja bas za BG3

ljudi koji posjeduju prava, odreduju sustave, nacine, pravila, ne samo za ovu igru vec za SVE IGRE koje su se radile ili se izradju u D&D svijetu sa D&D pravilima, u bilo kojem obliku, fitzicki ili digitalno, ODOBRAVAJU sav sadrzaj i svu implentaciju.

bez njihovog odobrenja nema igre.

i onda ti dodes i izvalis, to nije BG 

13 godina
memulica kaže...

Samo vi dajte uživajte do BG no.10 , ali točno se zna kad je neka PC franšiza ubijena. Npr. kad su ubili Fallout, Mass Effect, CoD, itd.

zna se. Fallout umro poslije NV-a i opcenito kad su presli u 3d perspektivu, elder scrolls umro poslije obliviona, mass effect poslije 2ice, cod umro poslije originalnog MW (ilitiga četvorka..)
Al ovo zasigurno nije smrt BG-a :)

16 godina
Q-Tip kaže...
SamoPitam3 kaže...

Ja sto vise gledam sve mi vise lici na Divinity, a sve manje na BG. Mozda se varam, jer ne zelim puno gledati da mi ne unisti pricu. No obicno se rijetko prevarim. No, to ne znaci da necu kupiti. Budem pricekao prvi "veci" popust.

Ne znam što ljudi očekuju, da će igra u 2023. godini biti ista kao ona napravljena prije dva i pol desetljeća. Što točno želi čovjek koji hoće BG3 da bude kao BG1 i BG2? Igra se temelji na D&D 5e pravilima i posve logično koristi turn based sistem, za razliku od prva dva nastavka. 

Ne znam što su trebali, vratiti se na neku staru verziju D&D da bi ljudi rekli "da, ovo je Baldur's Gate"? 

Izgleda slično Divinity: Original Sin? No shit, na istom je engineu i od istog izdavača kao što su D:OS igre. Jednako kao što je BG2 bio na istom engineu, od istog izdavača kao BG1. Jednako kao što je Icewind Dale bio na istom engineu od istog izdavača kao BG serijal i jednako kao što je Planescape Torment bio na istom engineu kao BG serijal.

Što su trebali, razviti kompletno novi engine da bi ljudi rekli "da, ovo nije D:OS, ovo je Baldur's Gate?"

Da se razumijemo, igrao sam i BG1 i BG2 i ni najmanja mi nije namjera reći da su bili inferiorni. Za svoje vrijeme, apsolutne legende CRPG-a. Poanta je - BG3 ovakav kakav jest je rezultat dobrih odluka developera, i što se tiče enginea i što se tiče ruleseta. I recite što hoćete, ali danas ne postoji developer koji bi BG3 napravio s više detalja i posvećenosti nego što je to Larian. Pokušajte zamisliti kako bi BG3 izgledao da ga radi današnji ofucani Bioware pod kapom EA ili Blizzard pod kapom Activisiona/Microsofta.

Gle, ja shvaćam što ti želiš reći, ali shvati i ti neke od nas. BG serijal, osim što treba imat neko naslijeđe u settingu, treba imati naslijeđe u gameplay-u.

Prva dva nastavka su bila "umjetni" real time. Dakle imali su turnove i tickove unutar turna, te pause. Dapače ja sam pauzu na max težini stiskao bekad i više puta unutar turna.

Ono što me zanima je dali su zadržali BG format, ili su Divinity zapalirali u BG i žele nas uvući u to sa mahanjem BG naslova pred nosom.

Naime BG 1 i 2 , kao i modernije ekspanzije/dlc u remastered verziji sam kupio sve imigram ih i danas, larianov divinity nijedan nisam uspio preći, ne leže mi, ne znam zašto... da li sam podlegao pritisku modernog ili starog, ne znam.

CRPG mimje omiljen pristup igri, a opet larian koliko god podržavam idejno u tome što mi rade, nekako se ne mogu natjerati završit.

Isto kao Dragon age, prvi nastavak prešao 3-4 puta, obožavam zga, dvicu nikako tunele preći, trojku sam igrao ukupno 2-3 sata u dva pokušaja, oba puta zaključio da je to single player, mmo eksperience smeće.

Zašto mi treba 6 people party, umjesto 4? Ne znam!

Zašto mi treba BG look and feel, a ne paše Divinity? Ne znam!

Zašto dan danas radije igram originalne BG, Icewind tale, Falliut, Nevewinter i slične s

naslove opet se ponovo, a ne mogu nove, moderne? Ne znam!

... ali je tako

13 godina
Rhodin kaže...
Q-Tip kaže...
SamoPitam3 kaže...

Ja sto vise gledam sve mi vise lici na Divinity, a sve manje na BG. Mozda se varam, jer ne zelim puno gledati da mi ne unisti pricu. No obicno se rijetko prevarim. No, to ne znaci da necu kupiti. Budem pricekao prvi "veci" popust.

Ne znam što ljudi očekuju, da će igra u 2023. godini biti ista kao ona napravljena prije dva i pol desetljeća. Što točno želi čovjek koji hoće BG3 da bude kao BG1 i BG2? Igra se temelji na D&D 5e pravilima i posve logično koristi turn based sistem, za razliku od prva dva nastavka. 

Ne znam što su trebali, vratiti se na neku staru verziju D&D da bi ljudi rekli "da, ovo je Baldur's Gate"? 

Izgleda slično Divinity: Original Sin? No shit, na istom je engineu i od istog izdavača kao što su D:OS igre. Jednako kao što je BG2 bio na istom engineu, od istog izdavača kao BG1. Jednako kao što je Icewind Dale bio na istom engineu od istog izdavača kao BG serijal i jednako kao što je Planescape Torment bio na istom engineu kao BG serijal.

Što su trebali, razviti kompletno novi engine da bi ljudi rekli "da, ovo nije D:OS, ovo je Baldur's Gate?"

Da se razumijemo, igrao sam i BG1 i BG2 i ni najmanja mi nije namjera reći da su bili inferiorni. Za svoje vrijeme, apsolutne legende CRPG-a. Poanta je - BG3 ovakav kakav jest je rezultat dobrih odluka developera, i što se tiče enginea i što se tiče ruleseta. I recite što hoćete, ali danas ne postoji developer koji bi BG3 napravio s više detalja i posvećenosti nego što je to Larian. Pokušajte zamisliti kako bi BG3 izgledao da ga radi današnji ofucani Bioware pod kapom EA ili Blizzard pod kapom Activisiona/Microsofta.

Gle, ja shvaćam što ti želiš reći, ali shvati i ti neke od nas. BG serijal, osim što treba imat neko naslijeđe u settingu, treba imati naslijeđe u gameplay-u.

Prva dva nastavka su bila "umjetni" real time. Dakle imali su turnove i tickove unutar turna, te pause. Dapače ja sam pauzu na max težini stiskao bekad i više puta unutar turna.

Ono što me zanima je dali su zadržali BG format, ili su Divinity zapalirali u BG i žele nas uvući u to sa mahanjem BG naslova pred nosom.

Naime BG 1 i 2 , kao i modernije ekspanzije/dlc u remastered verziji sam kupio sve imigram ih i danas, larianov divinity nijedan nisam uspio preći, ne leže mi, ne znam zašto... da li sam podlegao pritisku modernog ili starog, ne znam.

CRPG mimje omiljen pristup igri, a opet larian koliko god podržavam idejno u tome što mi rade, nekako se ne mogu natjerati završit.

Isto kao Dragon age, prvi nastavak prešao 3-4 puta, obožavam zga, dvicu nikako tunele preći, trojku sam igrao ukupno 2-3 sata u dva pokušaja, oba puta zaključio da je to single player, mmo eksperience smeće.

Zašto mi treba 6 people party, umjesto 4? Ne znam!

Zašto mi treba BG look and feel, a ne paše Divinity? Ne znam!

Zašto dan danas radije igram originalne BG, Icewind tale, Falliut, Nevewinter i slične s

naslove opet se ponovo, a ne mogu nove, moderne? Ne znam!

... ali je tako

A ništa onda, propao je BG3, serijal je na izdisaju i ni za živu glavu nemoj ga igrati. Što da ti ja drugo kažem, da trošim vrijeme na promjenu mišljenja koje se ne želi promijeniti? Drži se BG1 i BG2 i dobro... peace.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Baldur's Gate III

Josh Swayer, odgovoran za Fallout: New Vegas, i Pillarse je rekao nakon izlaska Pillarsa 2, da je trebao promjeniti pristup sa dvojokom! Jer je vidio da su se ljudi zasitili "combat with pause"!

Zato i je ubacio u Pillarse dva turn based mod da vidi reakciju ljudi! I rekao je da je bila pozitivna reakcija.

Ali je skužio da su se ljudi zasitli "Icewin Dale - Pillarsa" i uhvatio se drugog projekta za promjenu -- napravio je Pentiment

Blade Runner, Baldurs Gate, Sanitarium su mi bile jedne od prvih igara, ali treba skinut roze naočale!

U redu, ne sviđa ti se Larianova vizija Baldura, pošteno, kažeš da to nije za tebe i mirna bosna, ali po forumima "solit pamet" ljudima da to nije Baldurs Gate, čiji je zadnji nastavk izašao pred 20 godina nema smisla!

Igra je toliko složena, da nakon 10, 15 sati dobivaš dojam --- VAU, fantastično

A tko kaže da je ovo Original Sin zamaskiran u D&D ruho nema pojma!

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Baldur's Gate III

Nisam igrao BG 1 ni 2. Ova igra mi je fenomenalna. Možda su spomenute bile bolje, ali SAD me za to baš i nije briga.

Your mind is like a parachute! Useless unless its open

0 0 hvala 0
10 godina
Baldur's Gate III

Isprobao sam jogurt verziju jer sam se bojao kupovati, nisam dugo igrao ovakvu igru, ali moram priznati da mi igra izgleda vrhunski. Ono teški fantasy, dungeons and dragons, baš mi odgovara. Tako da mislim da ću si kupiti. U pravoj verziji ne piše u gornjem desnom kutu koja je verzija igre, jel tako?

Moj PC  
4 0 hvala 0
3 godine
Cansee kaže...

Isprobao sam jogurt verziju jer sam se bojao kupovati, nisam dugo igrao ovakvu igru, ali moram priznati da mi igra izgleda vrhunski. Ono teški fantasy, dungeons and dragons, baš mi odgovara. Tako da mislim da ću si kupiti. U pravoj verziji ne piše u gornjem desnom kutu koja je verzija igre, jel tako?

To je bug koji se u novijoj verziji djelimično ispravio, jogurt ti radi kako treba.

4 godine
Baldur's Gate III

Pravi hrvat plaća samo hardver!!!

7 0 hvala 1
10 godina
Bevanda kaže...

Pravi hrvat plaća samo hardver!!!

Ma ne, nisam ja za to. Larianu svaka čast i njima ću dati pare, treba poticati prave developere.

16 godina
Baldur's Gate III

Jucer nasao fantastican armor za svog druida.

Speak with dead i animal fenomenalni. Pogotovo ovaj animal koji je doslovno pisurija kad se upustis u raspravu sa zivotinjama 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
notloB kaže...
Cansee kaže...

To je bug koji se u novijoj verziji djelimično ispravio, jogurt ti radi kako treba.

to sad znači da kada sad kupim, u igri neće pisati ništa gore desno?

3 godine
Cansee kaže...

to sad znači da kada sad kupim, u igri neće pisati ništa gore desno?

Ukoliko budeš nastavio igrati ovu verziju igre pisat će, ukoliko budeš instalirao noviju na nekim dijelovima će pisati a na nekima neće, ponavljam, to je bug u igri i nema veze s jogurtom.

16 godina
Na steamu nema vise verzije unutar dijalog, al ispod mape se i dalje nalazi, al to ne radi problem i nije toliko upecatljivo. Garant ce i to maknit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Baldur's Gate III

Ima mod na nexusu koji miče i ovu verziju ispod minimape

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Baldur's Gate III

Na jogurt verziji sam prešao onaj prvi dio, taj leteći brod, i sad kupio igru na Steamu i krenem igrati kad mi ono fino učitalo sejv, tak da samo nastavljam

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Baldur's Gate III

Igra je brutalna i ima toliko opcija u dijalozima da ti ne može ponestat odabira. Kako napraviš lika i izabereš tim koji će biti sa tobom je jako bitno baš znog tog aspekta. Došao do onog frajera sa vjetrenjače i čekam godišnji idući tjedan da nastavim da nisam polumrtav kad dođem sa posla. Jedino me nervira što sam loot freak i volim imat puno para pa kupim sve što vidim, a waypoint barem u prvom acta je daleko od shopa pa gubiš vrijeme uzalud da sve prodaš i oslobodiš inventory. nadam se da u ostalim actovima nije taj slučaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baldur's Gate III

Izaso danas novi fix i rijesili su vam ovu verziju ispod mape koja vas je sprecavala da zaigrate igru:

UI

• Removed the version number that was below the minimap.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
AmonZero kaže...

Izaso danas novi fix i rijesili su vam ovu verziju ispod mape koja vas je sprecavala da zaigrate igru:

UI

• Removed the version number that was below the minimap.

Koga je to spriječavalo da zaigra igru?

16 godina

Netko je bio pisao u temi da razmislja dal da kupi igru, a ovaj verzija mu je problem radila.

17 godina
Baldur's Gate III

Ovo je bolja promjena

GAMEPLAY

• Penises C and D no longer clip through some githyanki clothing.

Do not approach me unannounced – especially while I am eating!
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Baldur's Gate III

Ekipa znam da je PC thread, ali da li netko zna da li ce verzija za PS5 biti only digital ili ce biti i u fizickom obliku? Jer ne vidim nigdje igru za prednaruciti u fizickom obliku za sada....

hvala

0 0 hvala 0
9 godina
Baldur's Gate III

Nema. Ni collectors edition ne sadrži ni disk ni steelbook.

0 0 hvala 0
10 godina
NathanDrek kaže...

Nema. Ni collectors edition ne sadrži ni disk ni steelbook.

Sramota...

ali hvala na odgovoru

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice