Da, nisam fan ACa a imam sve originale iz zajebancije jelda? U jedinici je dobra priča uz ogroman open world u kojem nemašNIŠTA za raditi, neiskorišteni prostor, no nekako su nadoknadili storylineom. Dvojka je najbolja po meni, po ovome što sam vidio od Black Flag jako mu je blizu možda čak i bolja ali čekam da završim igru pa ću tada dati konačan dojam.
Kad si tolki fan pitam se dal si svaki AC prešao 100%, svaki sync? Because ja jesam, za svaki sam se potrudio.
Nemaš ništa za raditi? U jedinici je to najbolje što je neiskorišten prostor, glavna priča je samo bila i to je po meni S-T-R-A-V-A, ideš po gradovima i ubijaš frajere s liste! NEma boljeg! A ne gubit vrijeme na side-misije, nije bilo side-gluposti, bilo je assassinate i gotovo, i to je čar jedinice.
Što se tiče storyline-a, AC serijal ima jedan od boljih priča, stvarno se trude, bit će kao neki film u sklopu serijala, nadam se da ga neće zeznuti, u suprotnom nas čeka blockbuster poput svakog AC-a.

I mene je šokirala Yoseepova izjava da je prvi deo najgori u serijalu. jer on je: započeo celu stvar, imao fenomenalnu priču, najbolje negativce i odličan setting, uključujući tu i Kingdom (briga me što nisam mogao ubijati sitne životinje, mogao sam biti tamo). No isto tako mislim da nema smisla da se takmičimo ko je potrošio više para na igre, ili ko je sakupio 100% sinhronizacije na svim delovima, ili ko je istetovirao "Nothing is true; everything is permitted" na 15 jezika (bila je grupa ljudi na Ubijevom forumu koja je sakupljala prevode kako bi baš to uradila).