Kupnja smartwatcha izdvojena tema

poruka: 994
|
čitano: 551.852
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Kupnja smartwatcha
zuper kaže...

Sigurnost. Banka određuje na kojoj platformi  se smije imati beskontaktno. No name kinez sa kuhanim softverom sigurno neće biti taj

CyberDemonVZ kaže...
zuper kaže...

Sigurnost. Banka određuje na kojoj platformi  se smije imati beskontaktno. No name kinez sa kuhanim softverom sigurno neće biti taj

Tako je. Ako ti treba plaćanje satom JAKO dobro provjeri kako radi na našem tržištu. 

Npr:

"Nisam uspio podesiti plaćanje"

Tip u videu spominje Curve (wallet). "Nisam uspio podesiti plaćanje jer nemam Curve".

Gledat ću koji od tih jeftinijih satova može biti uparen s mobitelom za plaćanje.

6 godina
protjeran
zelenapaprika kaže...
zuper kaže...

CyberDemonVZ kaže...
zuper kaže...

Tako je. Ako ti treba plaćanje satom JAKO dobro provjeri kako radi na našem tržištu. 

Npr:

Tip u videu spominje Curve (wallet). "Nisam uspio podesiti plaćanje jer nemam Curve".

Gledat ću koji od tih jeftinijih satova može biti uparen s mobitelom za plaćanje.

Kako misliš uparen s mobitelom za plaćanje?

4 godine
love2ml86 kaže...
zelenapaprika kaže...
zuper kaže...

CyberDemonVZ kaže...
zuper kaže...

Npr:

Kako misliš uparen s mobitelom za plaćanje?

Zanemari.

8 mjeseci
protjeran
Kupnja smartwatcha

Čini se da moj stari Hauwei GT2 Pro dolazi kraju, zna mu poblesaviti senzor mjerenja koraka, a i baterija je na 50-60% od one originalne. Htio bih opet Huaweia, zbog baterije što mi je prvi kriterij, pa trebam preporuku novog modela? Htio bih elegantniji dizajn sata kao GT2 Pro a ne sportski, narukvica je nebitna, nju lako zamjenim.

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
15 godina

Molim preporuku pametnog sata koji ima dobro praćenje dnevnih aktivnosti kao i praćenje čim više zdravstvenih parametara (koliko je to pouzdano?).
Trebam pod obavezno nešto što može pratiti tlak i zasićenost krvi kisikom, a sve ostalo je plus.
Povezivanje sa android mobitelom (Xiaomi), bt, WiFi i NFC pod obavezno...

I da ga ne moram puniti barem par dana...
Nešto do cca 200 eura

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2024 8:00 (tintin).

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
tintin kaže...

Molim preporuku pametnog sata koji ima dobro praćenje dnevnih aktivnosti kao i praćenje čim više zdravstvenih parametara (koliko je to pouzdano?).
Trebam pod obavezno nešto što može pratiti tlak i zasićenost krvi kisikom, a sve ostalo je plus.
Povezivanje sa android mobitelom (Xiaomi), bt, WiFi i NFC pod obavezno...

I da ga ne moram puniti barem par dana...
Nešto do cca 200 eura

Jedino Samsung sat ali mora biti uparen ali sa Samsung mobitelom da bi sve funkcije radile. Po tvojim kriterijima nemamo što preporučiti.

15 godina
Kupljen Samsung Galaxy watch 5 pro i bez problema uparen sa Xiaomi 13T Pro s tim da uz par minuta modanja sve funkcije sata rade ko da je uparen sa Samsung mobitelom.
Ništa preteško za napraviti s tim da mobitel ne mora čak biti niti rootan.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
tintin kaže...
Kupljen Samsung Galaxy watch 5 pro i bez problema uparen sa Xiaomi 13T Pro s tim da uz par minuta modanja sve funkcije sata rade ko da je uparen sa Samsung mobitelom.

Super, znači uspio si dobiti tlakomjer na Xiaomiju, možeš napisati postupak ili linkat di si to našao?

15 godina
Varijanta pomoću računala:
https://shorturl.at/gVrjl

Varijanta samo sa mobitelom:
https://shorturl.at/AUNtH

Probao sam i jednu i drugu metodu i sve radi.
Preporučam drugu jer ima detaljnije upute unutar aplikacije i sve se odradi samo sa mobitelom.

1 0 hvala 0
13 godina
tintin kaže...

Super! Uživaj! I sam sam to prošao, pa kasnije shvatio da tlakomjer moraš kalibrirati svakih toliko dana i da mi je to prevelika gnjavaža i nije vrijedno truda. Idući reset sata i više nisam podešavao te gluposti. Također, jedna stvar ti ipak ne radi ako nemaš Samsung mobitel: kada si doma i mobitel i sat su ti na istoj wifi mreži, ako odeš izvan dometa bluetootha na satu nećeš vidjeti kad budeš imao poziv, samo notifikaciju o propuštenom pozivu nakon što osoba koja te zove odustane i prekine poziv. Inače, da je Samsung mobitel u pitanju, preko wifija bi vidio i poziv i mogao bi se i javiti. Meni je to recimo korisna funkcija.

S obzirom da nemam Samsung mobitel, a te neke stvari ne rade kako treba na drugim mobitelima, u nedostatku neke kvalitetne ponude smartwatcha, odlučio sam se za Huawei. Danas naručen GT5. Tek kasnije mi prošlo kroz glavu da još neke stvari gubim prelaskom sa Wear OS-a na Harmony OS ali dobro, dugo sam vagao i mislim da je više dobrih stvari. A i volim probavati nove stvar. Novi Galaxy Watch bi bio samo mrvicu brži, a to mi nije dovoljan razlog da zamjenim trenutni Galaxy Watch 4 novijim modelom.

13 godina
Kako dosta proučavam satove sad kad kupujem naletim na svašta... Preporuka za pogledati: Oppo Watch X. Lijep sat po meni, wear OS sa nešto boljim trajanjem baterije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kupnja smartwatcha

OnePlus Watch 2 309 eura + Buds 2 Pro slušalice poklon.

I ovako je to jedan od ponajboljih WearOS satova, a sa ovim bundleom je vrlo dobar deal

Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
Kupnja smartwatcha

Pozdrav, kako mi je sadašnji sat (Imilab IMISW12) praktički na izdisaju tražim nekakvu zamjenu za njega do nekih 150 eura. Sat mi treba za povremenu vožnju biciklom, vježbe kod kuće,  plivanje i ronjenje u moru do nekih 6-7 metara. Naletio sam na Xiaomi Watch S3  pa me zanima da li se isplati kupovina istoga ili ima nešto boljega za iste pare. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kupnja smartwatcha

Imam kod od Samsunga sa 10% popusta na njihovoj stranici koje neću iskoristi pa ako netko želi može uzeti npr. Galaxy Watch6 Classic 43mm za 189 eura sa time

CRP-93CW-SMZ9-58EZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Došao mi Huawei GT5 napokon. Za sada sam zadovoljan, ne vidim nekih većih mana. Čak iznenađujuće dobro i radi. Lijepo mi izgleda.
Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina
Dobar dan, treba mi preporuka za kupnju pametnog sata s naglaskom na sportske funkcije. Budžet nije striktan, al recimo da me za početak zanima nešto u rangu 300-400 eura. Unaprijed hvala na pomoći!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2024 18:44 (ApageSatanas).

0 0 hvala 0
8 mjeseci
protjeran
display name ivo kaže...
Došao mi Huawei GT5 napokon. Za sada sam zadovoljan, ne vidim nekih većih mana. Čak iznenađujuće dobro i radi. Lijepo mi izgleda.

Zašto iznenađujuće, pa Huawei oduvijek radi dobre pametne satove.

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
13 godina
Kido Butai kaže...
display name ivo kaže...

A iskreno, očekivao sam da će sve biti nekako jadnije nego što nudi recimo Samsung, osim baterije. Ali sat stvarno i dobro izgleda i dobro radi. Ekran je super. Ali nakon početnih pozitivnih dojmova, vrlo brzo sam shvatio ograničenja tog sata. Iako su mi svi koji imaju Huawei satove govorili da notifikacije dolaze za sve i sve je divno, uvjerio sam se da to baš i nije tako. Sve poruke su na principu dođe ti notifikacija, možeš ju pročitati, ako ju odbaciš ostaje na mobitelu, odgovarati se može samo na Viber i Whatsapp, Gmail i Outlook vidim samo naslov, ništa više. Health tracking je ok, sportske aktivnosti i GPS nisam probavao, ali ovo s notifikacijama, kao i paleta wathcface-a koji nisu baš po mom ukusu bili su mi dovoljni da zaključim da to nije sat za mene. Tako da je otišao, a ja sad čekam one plus watch 2 od kojeg očekujem da će se više poklopiti s onim što mi primarno treba od pametnog sata.

15 godina
Ja uhvatio danas Garmin Fenix 6X Pro Solar sa jos godinu dana garancije za 360 eura.... probaj polovno tako nesta nac... mozda i neku nizu seriju... gledao sam i 7-icu ali je vec duplo skuplja... da se razumijemo Garmini jesu vrhunski ali preskupi su... pa je jedina normalna opcija naci do godinu dana starog na oglasu...
VenAtoR#2231
14 godina
display name ivo kaže...
Kido Butai kaže...
display name ivo kaže...

A iskreno, očekivao sam da će sve biti nekako jadnije nego što nudi recimo Samsung, osim baterije. Ali sat stvarno i dobro izgleda i dobro radi. Ekran je super. Ali nakon početnih pozitivnih dojmova, vrlo brzo sam shvatio ograničenja tog sata. Iako su mi svi koji imaju Huawei satove govorili da notifikacije dolaze za sve i sve je divno, uvjerio sam se da to baš i nije tako. Sve poruke su na principu dođe ti notifikacija, možeš ju pročitati, ako ju odbaciš ostaje na mobitelu, odgovarati se može samo na Viber i Whatsapp, Gmail i Outlook vidim samo naslov, ništa više. Health tracking je ok, sportske aktivnosti i GPS nisam probavao, ali ovo s notifikacijama, kao i paleta wathcface-a koji nisu baš po mom ukusu bili su mi dovoljni da zaključim da to nije sat za mene. Tako da je otišao, a ja sad čekam one plus watch 2 od kojeg očekujem da će se više poklopiti s onim što mi primarno treba od pametnog sata.

ne govori neistine

moze se odgovarat i na facebook messenger i na sms poruke i to predefiniranim porukama ili sa tipkovnicom 

ja imam GT 5 PRO

e sad ako je to samo za pro verziju onda sorry

ali mislim da to vazi za gt 5 generaciju satova

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2024 19:29 (pasko).
13 godina
pasko kaže...
display name ivo kaže...
Kido Butai kaže...
display name ivo kaže...

ne govori neistine

moze se odgovarat i na facebook messenger i na sms poruke i to predefiniranim porukama ili sa tipkovnicom 

ja imam GT 5 PRO

e sad ako je to samo za pro verziju onda sorry

ali mislim da to vazi za gt 5 generaciju satova

Facebook messenger ne koristim ali moguće da na SMS ne mogu odgovarati jer mi je defaultna aplikacija google razgovori, imam Pixel 9 pro XL. Ima logike s obzirom da je Huawei zblokan od Amera. Uglavnom, ponavljam, nije to za mene. Ne kažem da nije dobar sat ali nije mi legao, previše toga mi smeta.

8 godina
Kupnja smartwatcha

Pozdrav ekipa imam jednu molbu odredio sam kupiti Apple Watch  ali sada koji model nemam pojma.Uglavnom ultra watch otpada jer ogroman . Gledao sam Watch s10 ili  SE 2024 . Ako netko ima iskustva sa ovim satovima nek napise šta mi je pametnije. Trenutno imam Garmin 2 venu plus ali funkcioniranje sa Iphone bas i ne ide najbolje 

0 0 hvala 0
11 godina
Kupnja smartwatcha

Da li za Iphone baš mora biti Apple watch ili može neki drugi? Kako to funckionira s njima?
Htio bih pokloniti curi SW (ima Iphone 15) ali satovi od Applea mi se čine kao porez za budale...
Ako može, što bi preporučili do cca 200€?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iamdanny kaže...

Da li za Iphone baš mora biti Apple watch ili može neki drugi? Kako to funckionira s njima?
Htio bih pokloniti curi SW (ima Iphone 15) ali satovi od Applea mi se čine kao porez za budale...
Ako može, što bi preporučili do cca 200€?

Pogledaj GTR 4 ili GTS 4 od amazfita. Ovisi dali više voli okrugle ili kockaste.

Ja sam imao prije GTR3 i zamjenio za fenix 7x, a žena si uzela GTR3 kao "proba" al joj se svidio sat.

Baterija traje cca 2tj, jako dobro se sinkronizira sa IOSom, lagani sat što se mojoj dragoj dopada, ima na aliju/ebayu miljardu raznih narukvica (navodno to je ekstra važno) :D

Uglavnom, jako dobar sat do 200€ uloženo/dobiveno.

13 godina
Kupnja smartwatcha

Evo da se javim nakon što sam vratio Huawei GT5 i zamjenio ga sa One Plus Watch 2... Imam ga sad već više od tjedan dana i mogu reći da je to to. Sat nije bez mana ali je više ono što meni paše. Baterija mi za 3 dana korištenja ostane na 25% i onda ga punim, situacija s notifikacijama i pregledom istih je nebo i zemlja, sat mi osobno izgleda ljepše, sve funkcije koje su meni bitne rade bez greške. Aplikacija na mobitelu bi mogla biti ljepša i s više informacija, vibracija bi mogla biti jača, a to što kruna nema funkciju mi i nije minus jer mi je nebitno. U usporedbi sa Samsungom koji sam prije imao, jedino vezano uz notifikacije što sam primijetio je da ne mogu sam postavljati predefinirane odgovore nego samo one koje imam na satu. I sat je na engleskom, nema hrvatski. Ako netko ima pitanja nek puca.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

gdje si kupio i koliko si platio, vidim da sad daju neke poklone na njihovoj stranici...

također, kako se prikazuju naši znakovi u porukama čćšđž?

može li se razgovarati preko sata?

koji mobitel imaš i kakva je sinkronizacija s istim?

eto 

13 godina

Kupio sam na njihovoj stranici, izašao me 279€. Poklone koliko vidim stalno daju, netom prije nego sam naručio mogao si slušalice gratis dobiti ali su rasprodane bile tako da sam dodatni punjač i remen odabrao. Vidim da je od onda cijena išla još dolje. Hrvatski znakovi se normalno prikazuju u porukama. Od aplikacija koje koristim, whatsapp, poruke, gmail, outlook se mogu instalirati na sat pa možeš u sve prijašnje razgovore ulaziti i listati kao na mobitelu. Ima i opcija da se, kad odeš izvan dometa bluetootha, spoji na wifi pa ti i dalje dolaze notifikacije.  Može se razgovarati preko sata. Nije da prakticiram baš ali probao sam i može poslužiti u nuždi. Ono što bi volio jest da mogu odbiti poziv sa predefiniranom porukom koju ja postavim ali nema ta opcija, samo neke koje su oni stavili i na engleskom su naravno. Imam Pixel 9 pro xl i nisam primijetio nikakve probleme sa sinkronizacijom. Notifikacije mi uredno dolaze, vezu ne gubi. Da ga još malo software-ski dorade bio bi još bolji ali i ovako mi je odličan. Tipa, ne nađem opciju da mi navečer ne pali ekran kod podizanja ruke, to sam mogao narediti poslije toliko i toliko sati na samsungu, kod ovog je to on automatski skuži kad spavaš pa ne pali ekran. I još jedan info, google wallet radi odlično. Znači ono, nije ni jednom bilo da ne uspije plaćanje a jednostavno se naredi da ga pozovem pritiskom tipke (može se uređivati šta koja tipka radi, jedan klik ili dvostruki klik).

16 godina

super, hvala na infu!

pitanje vezano za plaćanje, kako to funkcionira s ovim forsiranim zaključavanjem? tj, na koji način potvrđuješ plaćanje?

Ja kad plaćam s mobitelom isti moram otključati ... kako to radi na satu?

13 godina
Kupnja smartwatcha

Kad aktiviraš plaćanje na satu moraš postaviti pin. Svaki puta kada skineš sat i ponovno ga staviš moraš unijeti taj pin, dok ti je na ruci i kuži da ga nosiš ne treba mu verifikacija. Kod plaćanja trebaš pokrenuti google wallet aplikaciju na satu i tada ti se prikaže na zaslonu sata kartica iznad koje piše hold to reader i tada samo prisloniš na POS. Zbog jednostavnosti korištenja, najlakše je postaviti pokretanje google wallet aplikacije nekim od prečaca na tipkama sata. Npr. meni je dvostuki klik na donju tipku sata.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 21:35 (display name ivo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice