Evo upravo sam clocknuo Celeron D330 na 2.90GHz (2.66 default). FSB 145 x 20. Probati ću ga još malo
Vaš prvi ili najbolji overclock
- poruka: 249
- |
- čitano: 66.064
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
moji prvi oc je uzrokovao pad biosa... skoro sam ubil kompa..
ali sam ubrzo rijesio i dosao do 3.33ghz, nije neki rekord ali je odlican pocetak..
Ah .... prvi overclock je bio K6/2 266MHz na 333 MHz ak se ne varam :) to je leeetilo :)
Evo digao sam Celeron D na stock hladnjaku na 3.63GHz, kada kupim bolji hladnjak ide na 3.83GHz (4GHz isto boota pa možda i to probam)
AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz @ 2.6 GHz stock hladenje, bez dizanja napona
najbolji:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=363886
nasao sam da je najbolji overclock tog Athlona sa Venice jezgrom oko 2.9 GHz, tako da ovih 2.8 GHz nije lose, jos da nije bilo ljeto i da sam kupio neko bolje hladenje
Digao sam bio HD3650 AGP na 905MHz za GPU (default 725MHz). Visok clock, ali se grafa jako grijala (iako je radila stabilno), pa sam spustio clockove na default, jer mi OC grafe ne treba :)
BTW proceosr mi radi na 3.83GHz (celeron D)
Meni sa 2.0 na 2.4...LOLOL....
moj najviši a i prvo overclockiranje uopce izgleda ovako:
proc q6600 na 3,0ghz (333x9)
nvidia 9800gt 600/1500/900 OC-ed @ 771/18871038
Intel Core 2 Cuo E7400 2.80 Ghz sam Overclockirao na 3.36 Ghz...dalje nisam mogao jer se komp "zamrzavao"...temp. je bila 45-55C...
AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz @ 2.6 GHz stock hladenje, bez dizanja napona
najbolji:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=363886
nasao sam da je najbolji overclock tog Athlona sa Venice jezgrom oko 2.9 GHz, tako da ovih 2.8 GHz nije lose, jos da nije bilo ljeto i da sam kupio neko bolje hladenje
moje je bilo s 2,1 na 2,7 amd athlon 4000+ x2 stok lađenje
Jedini procesor koji sam clockao je AMD Athlon 4200+ jer mi nebi bil ga ni žao da krepa. Sa 2.21GHz sam ga digao na 2.77GHz.
Evo i validacija! Što kažete?
Jedini procesor koji sam clockao je AMD Athlon 4200+ jer mi nebi bil ga ni žao da krepa. Sa 2.21GHz sam ga digao na 2.77GHz.
Moj prvi overclock je bio na Celeronu 333 Mhz, kad sam promjenom jumpera na matičnoj digao frekvenciju na 500 Mhz, manje, ni više se nije moglo. Doduše radio je tako nekih 4 min i onda se rušio zbog pregrijavanja. To je bilo malo eksperimentiranja.
Moj prvi overclock je bio na mom starom kompu gdje sam proc AMD Sempron 3000+ (1.8 GHz) digao na 2.21 GHz.
Novi komp još nisam pokušavao overclockati jer trenutno to smatram nepotrebnim.
A zna neko neki program za gledanje temperatura?
Ja sam i svojega malo clockao.A gde mogu videti temperature?Sa 2 na 2.5 Ghz.
Ja sam i svojega malo clockao.A gde mogu videti temperature?Sa 2 na 2.5 Ghz.
Puno previše za idle. Testiraj sa Everestom stabilnost nakon što ga opet klokneš
Puno previše za idle. Testiraj sa Everestom stabilnost nakon što ga opet klokneš
Pritisak tipke Turbo na 486-ici .. Kako Doom leti poslije toga..
Sve se zasniva na dizanju FSB-a. Dižeš FSB do točke kada se Boot krene rušiti i tada malo digneš voltažu, ako uspije bootati, odvrtiš test stabilnosti. U slučaju da rokne test natrag u BIOS i opet diži voltažu i opet tako. Uzmi da test traje 30 min dok ne nađeš neki sebi zadovoljavajući takt, a kada ga dobijš da boota onda odvrti test na jedno 2h-5h. Ja sam samo FSB od celerona digao da je takt proca bio 3.8ghz (sa 2.66) bez dizanja voltaže :)
Sve se zasniva na dizanju FSB-a. Dižeš FSB do točke kada se Boot krene rušiti i tada malo digneš voltažu, ako uspije bootati, odvrtiš test stabilnosti. U slučaju da rokne test natrag u BIOS i opet diži voltažu i opet tako. Uzmi da test traje 30 min dok ne nađeš neki sebi zadovoljavajući takt, a kada ga dobijš da boota onda odvrti test na jedno 2h-5h. Ja sam samo FSB od celerona digao da je takt proca bio 3.8ghz (sa 2.66) bez dizanja voltaže :)
moj prvi clock je bio sa amd sempron 2400+ sa 1,0GHz na 1,7GHz.
A može meni neko odgovoriti?