Ola drugovi,
Ovako, pošto nemam u potpisu prvo ću navesti konfiguraciju:
GB mbo K8NF-9 (rev 1.x)
AMD Athlon 64 4000+ @ 3GHz (default je 2.4, jednojezgren je)
GB GeForce 9600GT 512MB aktivni Zalman
2GB DDR RAM-a 400MHz - 4 keksa po 512 (dva Take MS, dva Kingmax)
SmartBox napajanje 450W
Cooler Zalman bakrena ruža
Kućište je otvoreno (iako, postoji protok zraka), pasta na procu je 2 mj. stara Arctic Silver.
Ugrubo procesor je podignut na 3.0GHz, omjer frekvencije RAM-a i HTT-a je smanjen tako da
RAM radi na gotovo istoj frekvi kao i prije (oko 340MHz), latencije nisu dirane, voltaža na procu
je 1.45V, na RAM-u nije dirana...
Northbridge ne prelazi 1000MHz, procesor se ne pregrijava, u 100%-tnom opterečenju ne prelazi
63 stupnja (CPU dioda), odnosno 45 stupnja (CPU core), mjereno Everestom.
Od kada je overclockan, tj. od prije otprilike 3 mj. zna se dogoditi da se smrzne (sve u potpunosti)
i zvuk koji trenutno svira zablokira (zvući kao iz matriksa, kratki loopovi). Prvi puta se smrznuo otprilike
3 tjedna nakon overclocka, a sada je dogurao do smrzavanja svakih 2-3 dana, uvijek tokom igranja igrica.
Spustio sam ga na 2.9GHz da budem miran, ali nisam si puno pomogao.
Uvjeren sam da nije do procesora, RAM mi je malo sumljiv, ali u biti nemam pojima kaj mu je...
Dosta ga gazim sa raznoraznim igrama, Crysis na 1240x1024 sa anti alisingom x4 i svemu na medium,
to je ovoj mašini noćna mora, ali uspjeva (mada se nikada nije srušio pod Crysisom), Grid na malo većim
postavkama od Crysisa itd...
E sada stvarno neznam od kuda da krenem, i što bi to smrzavanje moglo uzrokovati!
Ima li netko sličnih iskustava? Prijedloga? Savjeta?