Scythe Yasya

poruka: 93
|
čitano: 23.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Scythe Yasya

došla Yaca i meniSmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Scythe Yasya
tajo1960 kaže...

kako radi? zadovoljan?

nisam je još smontirao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tajo1960 kaže...

ova je ipak malo smanjena, na zahtjev the mir-a 

To je chief big tower ne?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tajo1960 kaže...

iako je "big" što se gabarita tiče, u chieftecu ga deklariraju kao midi; big su one serije koje su dosta višnje od ovoga

Ja to kućište nemogu ni naći na njihovoj stranici.Smijeh

Ovaj moj model je najveći kojeg imaju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM | Downloading only High Definiton
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tajo1960 kaže...

moje je staro skoro 5 godina, a slično sam kupio sinovima prije cca godinu i nešto sitno... u slovima malo drugačija oznaka, ali u biti isto kao i moje, osim... završna obrada je malo popustila, vodilice za hdd-ove su od malo manje krute plastike, prednji usb i firewire i slušalice i microphone konekti su višlje i sa strane kučišta i tako... ima par sitnica razlike. ostala ista težina i gabariti /otprilike/

moje je u današnjim products-ima ovo: http://www.chieftec.com/BX02.html

E ovaj do toga s lijeva je moj, ali ima drukčiju prednju masku. U biti tvoj je samo malo niži, iznutra su gotovo isti. Chief FTW

http://www.chieftec.com/BA01.html

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM | Downloading only High Definiton
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Scythe Yasya

Kaj je to neka konkurencija Mugenu 2 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A pa kako bi mu bila konkurencija kad ih proizvodi ista firma.

Uglavnom, vrlo su slicnih performansi a Scytheu kazu da je ovo

rijesen design za maticne kojima je kockasti mugen2

nezgrapan. I dalje u mugena hvale mogucnost ugradnje

venta s bilo koje stranice, a ovoga hvale kao laganijeg, manjih

gabarita, a jednake cijene i performansi.

16 godina
Scythe Yasya

Evo ja bih trebao kupiti Scythe Yasyu a zanima me bi li išla na Asrock A770DE+?

Na Scytheovoj stranici nisam ništa našao u vezi s time.

Death has a thousand faces,evil only one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Scythe Yasya

evo slika Yasye,s kojim problemima sam se susreo prilikom montaže pročitajte ovdje

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

evo slika Yasye,s kojim problemima sam se susreo prilikom montaže pročitajte ovdje

Malo sam pogledao slike sa PC eksperta i imaš par ozbiljnih problema.

Prvi je da si nanio jako puno previše paste, čak se na prilično lošim slikama vidi kako je sloj debeli.

Drugi problem je loše sjedanje coolera na procesor. Tamniji dio je pasta što znači da na tom dijelu cooler nije dodirnuo površinu procesora, a svijetli dio je gdi baza coolera sjeda na procesor.

Uglavnom više od 50% baze coolera ne dodiruje procesor. A to se vidi i po temperaturama gdi su dvije jezgre primjetno hladnije od druge dvije.

Ajde odvrti pet minuta stres CPU-a i stavi slike da vidimo temperature pod punim opterečenjem, tek onda možemo vidit dal su temperature dobre ili ne.

I'll be back
17 godina
odjavljen
microman kaže...
M4X kaže...

Malo sam pogledao slike sa PC eksperta i imaš par ozbiljnih problema.

Prvi je da si nanio jako puno previše paste, čak se na prilično lošim slikama vidi kako je sloj debeli.

Drugi problem je loše sjedanje coolera na procesor. Tamniji dio je pasta što znači da na tom dijelu cooler nije dodirnuo površinu procesora, a svijetli dio je gdi baza coolera sjeda na procesor.

Uglavnom više od 50% baze coolera ne dodiruje procesor. A to se vidi i po temperaturama gdi su dvije jezgre primjetno hladnije od druge dvije.

Ajde odvrti pet minuta stres CPU-a i stavi slike da vidimo temperature pod punim opterečenjem, tek onda možemo vidit dal su temperature dobre ili ne.

stavljat ću slike na pcekspert,vrtio sam oko 5 minuta prime95 i onda sam prekinuo,nije mi izbacio nikakav eror

koji cpu stres program da pokrenem ali da se vide i temperature?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 0:24 (M4X).
17 godina
M4X kaže...

stavljat ću slike na pcekspert,vrtio sam oko 5 minuta prime95 i onda sam prekinuo,nije mi izbacio nikakav eror

OCCT LINPACK ili INTEL BURN TEST, 30 min pa da vidimo temperature. HWmonitor uvijek mora biti online.

EDIT: i ja pogledao slike, jedva našao. It's way to much of thermal paste!

3 minute prime 95 si odvrtio, sramota. Na koliko rpm-a se vrtio vent od coolera i na koliko je GHz proc radio?

Anyway čestitam na cooleru.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 1:08 (Hyperion).
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
M4X kaže...

OCCT LINPACK ili INTEL BURN TEST, 30 min pa da vidimo temperature. HWmonitor uvijek mora biti online.

EDIT: i ja pogledao slike, jedva našao. It's way to much of thermal paste!

3 minute prime 95 si odvrtio, sramota. Na koliko rpm-a se vrtio vent od coolera i na koliko je GHz proc radio?

Anyway čestitam na cooleru.

znam da sam previše žvake stavio,ali sad mi se neda opet sve skidat i stavljat ponovno...kasnije

pokrenuo sam standard intel burn test,malo je trajao i temperatura prema HW monitoru mi je bila najveća 54....skinuo sam verziju  2.50 intel burn test

da stavim na maximum i kako da nariktam da mi traje 30minuta?

16 godina
neaktivan
Scythe Yasya

Što se stresa tiče dosta je vrtit nekih pola sata da se vide temperature, a sat do dva da se vidi stabilnost.

Također pazi koliko ti oni držaći za vent stiskaju RAM-e, jer meni je sa mugen2 bila ista stvar na Patriot Viper serji, čak mi je taj mali držać uspio odljepiti pasivni hladnjak sa RAM-a.

Uključi HW monitor(Everest je prilično neprecizan) i OCCT koji ne štedi procesor, vrti ga pola sata i zatim stavi screenshoot da vidimo koje su max temperature sa pola sata stresa.

Po mom nekom mišljenu za stock taktove i napone nebi smjelo prelazit 60°c.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 13:56 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tajo1960 kaže...

da si pogledao par postova gore - ne bi morao turpijati kučište; i ja sam imao problem sa nemogućnošću provlačenja potenciometra van sa onog limića iz kučišta, ali... da sada ne preciziram - jedna mi je dobra duša prije par postova sugerirala: "taj se potenciometar vadi van, samo izvuci metalni dio /kolut, krug, kako god želiš/" - i to je to. kada ga staviš - vratiš opet /natakneš/ ga nazad i gotovo... nema turpijanja i oštećivanja zadnje strane kučišta.

btw, i ja sam imao problema s montažom, ali ne baš ovakvih kao ti, jer sam imao netom prije katanu 3, a slično se stavlja /zapravo isto/, ali - pravilo postaje /mada proizvođač piše da ne treba/ - ploča mora van i gotovo! teško je staviti ovakav cooler bez vađenja ploče; mislim ono... da se ne pravimo sada tu u smislu "ja sam ju odprve, ja od druge" itd... ploča mora van i nema tu priče. da li si tu rabotu napravio ili ne - nisi napisao, ali da jesi - ne bi imao problema sa "škljocajem" pojedinih zbbaca za pričvršćivanje /i to sam sam napisao u jednom od postova gore/.

nisam znao da se izvlači potenciometar jer nisam to pročitao u uputama...sad je kasno...ali ne smeta...turpijao sam mm samo da uđe

ploču nisam vadio...još da i to radim nema šanse...imam rupu na kućištu tako da mi se neda vuć matičnu van

Daj mi reci kak se skida...zavrti se za 180stupnjeva u smjeru strelice onaj crni pin i onda se izvuku van...jel tak ide?

Inače ja sam hladnjak namontirao vodoravno da mi je ventilator dolje i da puše prema vrhu jer su mi gore 2*140mm venta...a ispred 1*120mm upuhuje direktno ispod venta od yasya....rear 1*120mm(iza na kućištu) izbacuje zrak van a još su 2*120mm ispred diskova koji upuhuje zrak unutra........to mi je odlična ventilacija ali kako sam naveo samo da mi onaj nosač ventilatora yasye ne pritišće memoriju....

neznam sad da stavim ovako kao ti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo tvoje montiranje mi se nesviđa, vent nema zraka od grafičke, a i uvlači topli zrak od nje. To je dobro jer je ona hladnija,ali proc će biti topliji.

Nesviđa mi se ta "L" kombinacija 3 venta, ova dva vuku prema gore, a ovaj prema odozada i tako se kolju tokovi no valjda oni koji su to radili znaju dinamiku 1000x bolje nego ja i vjerovatno su to testirali.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 14:26 (Hyperion).
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Ovo tvoje montiranje mi se nesviđa, vent nema zraka od grafičke, a i uvlači topli zrak od nje. To je dobro jer je ona hladnija,ali proc će biti topliji.

Nesviđa mi se ta "L" kombinacija 3 venta, ova dva vuku prema gore, a ovaj prema odozada i tako se kolju tokovi no valjda oni koji su to radili znaju dinamiku 1000x bolje nego ja i vjerovatno su to testirali.

neznam ni ja kako je najbolje...

ali vent ne uvlači topli zrak jer mu ipak ovaj vent od 120mm na stranici stalno upuhuje novi zrak koji je sad vruć zbog ljeta

možda bi bilo najbolje sad u ljeti iskopčat sve vetilatore koji upuhuju,ostavit samo ove koji izbacuju zrak...

daj mi reci koje su sad  temperature grafe kod tebe?

meni sa driverima 10.5 u gpu-z senzori očitavaju otprilike ovako: 45,46,47

HW monitor bilježi najveću temperaturu za graf. 45

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 14:46 (M4X).
17 godina
M4X kaže...

daj mi reci koje su sad  temperature grafe kod tebe?

meni sa driverima 10.5 u gpu-z senzori očitavaju otprilike ovako: 45,46,47

HW monitor bilježi najveću temperaturu za graf. 45

Meni GPU-z i HW monitor istu GPU temp. očitavaju, a to je 34-35C, ali je scythe musashi na njoj.

Naravno HW monitor prikazuje samo GPU temp, a GPU-z i ostale temp. kao gpu temp 1,2,3 , vddc 1, 2,3 itd.

17 godina
odjavljen
Scythe Yasya

evo promijenio sam pastu,stavio sam coolermaster HTK-002

više ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Scythe Yasya

Šta si ti sada pcekspertovac...Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

tamo mi je puno jednostavnije stavit slike...odem na pohrani.com i samo kopiram,ne moram ništa smanjivat slike

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

Jooj, jedva cekam kad si ga uzmem.. Koje kuciste? Oprostite zbog OTa..Nevinašce

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
17 godina
odjavljen
FiCo_Ri kaže...
M4X kaže...

Jooj, jedva cekam kad si ga uzmem.. Koje kuciste? Oprostite zbog OTa..Nevinašce

pa piše ti NZXT Tempest Evo,ja nemam baš puno mjesta slobodnog,oko 1 cm do bočne stranice

zato si provjeri dimenzije kućišta ako ne planiraš skidat/modat stranicu(dimenzije hladnjaka)

meni kako god stavio ventilator hladnjaka uvijek mi dodiruje memoriju,jedino da stavim sa lijeve strane vent ali mi onda puše slabo ili kontra

17 godina
M4X kaže...
Hyperion kaže...

tamo mi je puno jednostavnije stavit slike...odem na pohrani.com i samo kopiram,ne moram ništa smanjivat slike

A tu nemožeš kopirat linkove...

Jest da neće biti onako mali prozorčić sa sličicom,ali šta ti to vrijedi tamo ionako moraš kliknut da povećaš, a to zahtjeva otvaranje novog taba kao i ovdje.

17 godina
odjavljen
Scythe Yasya

evo,odvrtio sam OCCT 30 min.,ventilator do kraja...nisam baš zadovoljan,maksimalna temp je 54...trebala bi bit manja...nevalja ova coolermaster pasta

http://img69.imageshack.us/g/2010061614h00cpu1.png/

http://img171.imageshack.us/img171/6940/occt.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 14:24 (M4X).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Scythe Yasya

ovaj cooler je ogroman, kak opće stane?:)

jel ima neki manji a da dobro hladi?

Dočekali...10.11. The MW2
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 14:46 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Scythe Mugen 2.. On je nesto manji od Yasye..

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
16 godina
djdomi kaže...

ovaj cooler je ogroman, kak opće stane?:)

jel ima neki manji a da dobro hladi?

Stane ali strši preko ploče pa moraš napajanje imati na dnu kučišta.

Manji a da dobro hladi je CM Hyper 212+.

Dođe te manje po džepu a dobro se clocka sa njime i dobar je što se tiče buke(600-2000 RPM).

Ja sam ga danas trebao dobiti ali nije bio dostupan.

Teško ga je naći,cijeli sam Zagreb prošao ali nigdje ga nemaju trenutno.

Ako te bude zanimao taj cooler pogledaj u Tehnomax i Instar Informatiku.

U oba dućana dobio sam informaciju da bi trebali biti dostupni od ponedjeljka(21.6)

Death has a thousand faces,evil only one.
16 godina

Je li bolji Yasya ili Mugen 2 za hlađenje Thubana.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
16 godina
neaktivan

Od oba je bolja Ninja 3 (samo ga jos nema u RH)..

Yasya/Mugen 2 - Koji god uzmes, neces pogrijesit.. Meni je osobno Mugen drazi, kvalitetnije mi djeluje, ali Yasya je također odlican cooler, mrvicu bolji od Mugena..

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice