Jel bolje dizati multiplier ili fsb???, znaci proc ide do 4,0ghz bez dizanja napona???
multiplier!
Jel bolje dizati multiplier ili fsb???, znaci proc ide do 4,0ghz bez dizanja napona???
multiplier!
.
Pozdrav svima.
Postavio bi jedno pitanje ovdje jer nemogu naći temu nigdje.
Imam stock cooler na cpu-u i užasno je bučan.
Nabavio sam coolermaster hyper tx3. Nisam ga još montirao jer bi volio prvo čuti mišljenje nekoga tko se razumije da li to šta valja.
Neću se upuštati u neki OC, barem ne ekstremno, znači treba držati hladan proc u normalnom radu bez buke.
Hoće li to Hyper tx3 moći.
Hvala
pozdrav...bili mi pomogli malo oko overclockinga,ne razumin se bas,ja san sad to overclocka priko AMD vision contrloa,i radi proc na 3.5 al voltaza na 1.5 (kolko san razumia to je puno),neznan di smanjit voltazu u biosu pod moj pc podatci...HVALA VAN UNAPRIJED!!P.S. bili se moga phenom otkljucat na 6 jezgri i dali je to bolje ili ic na 4.0
Pozdrav svima.
Postavio bi jedno pitanje ovdje jer nemogu naći temu nigdje.
Imam stock cooler na cpu-u i užasno je bučan.
Nabavio sam coolermaster hyper tx3. Nisam ga još montirao jer bi volio prvo čuti mišljenje nekoga tko se razumije da li to šta valja.
Neću se upuštati u neki OC, barem ne ekstremno, znači treba držati hladan proc u normalnom radu bez buke.
Hoće li to Hyper tx3 moći.
Hvala
Hvala na savjetu, evo stavio sam ga i nije lše. puno je tiši od stocka, gotovo da ga i nečujem a hladi dobro.
Evo nakon 35min u primeu, a prije mi je radio na 44-47 u idlu.
pozdrav...bili mi pomogli malo oko overclockinga,ne razumin se bas,ja san sad to overclocka priko AMD vision contrloa,i radi proc na 3.5 al voltaza na 1.5 (kolko san razumia to je puno),neznan di smanjit voltazu u biosu pod moj pc podatci...HVALA VAN UNAPRIJED!!P.S. bili se moga phenom otkljucat na 6 jezgri i dali je to bolje ili ic na 4.0
Ovo zadnje stavi na MANUAL i onda smanji voltazu ispod
Ovo zadnje stavi na MANUAL i onda smanji voltazu ispod
a prijo na manual vec i je,pa je opet voltaza na 1.5
nije .. nego ti taj napon bude kad digneš OS jer ti je preko OSa klokan PC
CM 212 EVO je na cpu....
Al konfa je stajala na prozoru (vani je bilo blizu 0 stupnjeva) tako da je dobro hladio
Mozda vise od sigurne granice za voltažu, al projvjeri to jos s drugim mišljenjima....
12 | Preveliki napon! |
---|---|
0 | Taj napon je oke! :-) |
Mozda vise od sigurne granice za voltažu, al projvjeri to jos s drugim mišljenjima....
Napon!
Svi znamo i vidimo da je napon visok? cemu anketa?
To je samo za cpu freq za hwbot rađeno dakle samo validacija....
Inace ga drzim na 4ghz sa 1.408v....
CM 212 EVO je na cpu....
Al konfa je stajala na prozoru (vani je bilo blizu 0 stupnjeva) tako da je dobro hladio
haha ti izgleda bas hoces i tu plocu skurit...
Po meni previsok napon,jesi probao sta nize jel drzi???
CM 212 EVO je na cpu....
haha ti izgleda bas hoces i tu plocu skurit...
Po meni previsok napon,jesi probao sta nize jel drzi???
A koju jos plocu sam skurio?? Na onoj m3a770de su utori za ram otisli...
Nisam probao sa nižim ali uspio sam oko 4430mhz sa 1.52v cca...ali mislim da bi mogao sa 1.55v napravit validaciju na 4.5ghz...
Ne preostaje mi nista nego nabavit bolje hlađenje i probat 5ghz....
A koju jos plocu sam skurio?? Na onoj m3a770de su utori za ram otisli...
Nisam probao sa nižim ali uspio sam oko 4430mhz sa 1.52v cca...ali mislim da bi mogao sa 1.55v napravit validaciju na 4.5ghz...
Ne preostaje mi nista nego nabavit bolje hlađenje i probat 5ghz....
A koju nisi??? dobro ajde nisi nsita skurio samo jednu plocu...
sto se tice hladenja drito van na snijeg i ozezi...
Dobro je sad kad je hladno se i treba oc-at!
Je se moze s tim postavkama odvrtit neki bench (3DMark11,...) ili je samo za validaciju?
BTW: kakve su temp ili je i tebi komp vani na -10C?
To je samo validacija. Neznam tko je vrtio sa normalnim hlađenjem nekakav bench sa Phenomom na 4.5Ghz.
To je sve sa stock coolerom u sobi za validaciju .. ali te jeftine ploče traže puno napona.. ploče tipa 990FXA-UD7 i ostale Najbolje ploče imaju bolju naponsku regulaciju ( snažniju ) te bolji odvod struje i svega te su sposobne bolje stvari radit tipa ovo dole
4500Mhz - 1.424v
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2360528
4625Mhz - 1.488v
Pozdrav.
Trebao bi par savjeta. Imam Asrock 870 Extreme 3 r2.0, Phenom 970BE, corsair vengeance memoriju i LC6560gp3 napajanje.
Jedino sam mijenjao multiplier i voltazu. Proc je stabilan tek na 1.5125v u IBT. Da li radim nešto krivo ili...?
Nešto krivo radiš :/
A ono, promjenim multiplier i voltazu, nemogu shvatit sto bi tu mogao pogrjesit
pozz uzimam fx x8 8350 za koji tj. pa me zanima na koliko se da max OC a na koliko je bi bilo ok da se ne zagrijava previse na stock ventilatoru? Hvala
pozz uzimam fx x8 8350 za koji tj. pa me zanima na koliko se da max OC a na koliko je bi bilo ok da se ne zagrijava previse na stock ventilatoru? Hvala
Nemoj klokat bez coolera .. kupi neki solidan cooler i diži pilu na 5Ghz
znaci na 5.0Mhz je max? I mislio sam uzet neki cooler al nzm bas koje su marke kvalitetne i pouzdane?
A ono, promjenim multiplier i voltazu, nemogu shvatit sto bi tu mogao pogrjesit
shvatio sam, po defaultu je bi ukljucen LLC na auto, iskljucivanjem sam dobio znacajno na stabilnosti pri osjetno nizoj voltazi, a izgleda da je i lagano dizanje voltaze ram-a pomoglo