Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Vuk15 kaže...

Sad je na 3.8 GHz nakon 32 minute (el je uredu)

Slijedeca je 4.0Ghz koliki napon treba biti?

Smanji napon, previsok ti je za taj takt. Stavi 1.40V i 4.0GHz pa probaj.

13 godina

Evo ja danas kupio 970a ud3 i sad klokam malo i stavio sam svog athlona x3 455 na 3.8ghz i stavio sam 1.4v napon u biosu i u loadu mi je napon 1.456  :SS

Zasto toliko overvolta ploca???

Werdum Combat Team
14 godina

Potraži LLC !!

13 godina

Trebam li se brinuti sto se tice tmpin 0 , 1 ?? I max cpu napona? Ili samo krivo ocitava?

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 3:24 (KrpaZG).
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Odlučio sam se zabaviti malo overclockom na svom procesoru, Phenom II x4 955 BE, 3.2GHz stock.

Cilj mi je 4 GHz.

Uspio sam dogurati do 3.8GHz na 1.4125 V, stabilan na prime95 15 minuta.

Podignem multiplier na x20, znači 4GHz i upalim prime95. Nakon otprilike 5 min, četvrta jezgra prestane raditi, imam na G510 pokazivač CPU load-a sa stupcima i prve tri jezgre su stupci do kraja, četvrta je skroz na 0 i CPU load je  75% i u prime-u piše da je worker#4 stao.

Nije stabilan čak ni na 1.45 V. Rezultira bluescreen-om.

Da dižem još napon ili je i ovo već previše?

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 7:07 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Odlučio sam se zabaviti malo overclockom na svom procesoru, Phenom II x4 955 BE, 3.2GHz stock.

Cilj mi je 4 GHz.

Uspio sam dogurati do 3.8GHz na 1.4125 V, stabilan na prime95 15 minuta.

Podignem multiplier na x20, znači 4GHz i upalim prime95. Nakon otprilike 5 min, četvrta jezgra prestane raditi, imam na G510 pokazivač CPU load-a sa stupcima i prve tri jezgre su stupci do kraja, četvrta je skroz na 0 i CPU load je  75% i u prime-u piše da je worker#4 stao.

Nije stabilan čak ni na 1.45 V. Rezultira bluescreen-om.

Da dižem još napon ili je i ovo već previše?

Stavi na 3.9GHz i uživaj.

12 godina
Sta znace oznake kod procesora SSE SSE2 SSE3 ??

i dali se moze unlockat 3 ili 4 jezgra kod 5400+ 64 x2 2.8 ??
Na jednom forumu sam vidio da je covjek unlock napravio s 5000+ verzijom ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Hvala na preporuci ali to nije odgovor na moje pitanje.

Toni
12 godina

Koji da procesor kupim http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x4-4170-42ghz-12mb-125w-am3-box/55816 ili http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x8-8150-3642ghz16mb125wam3-box/49966 Koji se najviše isplati (ovoga staroga X4 975 cu prodati) matična je asrock 970 extreme3

Znam da nije tema ali nisam znao gdje da pitam

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako vec uzimas onda uzmi najnoviji CPU za 100kn vise....

Inace, ako si profic, i ako ti stvarno treba tih 8 jezgri onda uzmi...inace ja nebi nis diro i ovaj phenom je dosta jak proc!

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 16:09 (KrpaZG).
17 godina
Radje kupi neki SSD za te pare.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan

Poz, ja bih svoj Athlon II x4 750k malo oc-o, trebam CPU Cooler koji kosta oko 300kn ili cak manje, moze i nesto vise ako se isplati, imam a85x extreme4-m, 12gb rama, xfx 450w.

Ako mi moze neko isto napisat koliko bi mogao ici sa tim coolerom, mozda nekih 4ghz ?

potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sa ASRock MBO i stock coolerom sam postigao 4.58GHz stabilno.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2616566

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
Don Kihoty kaže...

Sa ASRock MBO i stock coolerom sam postigao 4.58GHz stabilno.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2616566

4,5ghz sa 1.44v??? stabilno? 

Pa nisam znao da se tak dobro kloka.

Jesi klokao memoriju? 

Werdum Combat Team
15 godina
protjeran

Nisam, imao sam dva modula od 8GB @ 1333MHz.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
Bok,ljudi pošto bih se po prvi puta htio upustit u OC procesora konkretno AMD Phenom II X4 920@2.8Ghz zanima me što sve trebam korigirati u postavkama BIOSAa da bih uspješno stigao na kakvih 3.5ghz.Matična ploča ima 4+1 faznu regulaciju te isto tako na procesoru je stavljen Katana 4 hladnjak tako da nebi trebalo biti problema oko pregrijavanja i sl,usput koji program mi preporučujete za mjerenje temp i podešavanje vrt.venta?
15 godina
neaktivan

Za mjerenje temperature CPUID HWMonitor, a za brzinu vrtnje ventilatora možeš probati sa SpeedFan-om, ili ćeš morati koristit potenciometar!

Što se tiće OC-a, moraš podignuti vrijednost FSB-a, po potrebi i napon i paziti kakvo je stanje sa memorijom!.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovi AMDovi APU su izvrsni za OC i UnderVoltanje .. Bio danas slagao neku konfiguraciju pa usput napravio i OC na Stock Cooleru i moram priznat zadovoljan

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2637193

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi ovdje :) prvi puta sam pokusavao ovakve ekzibijcije pa se bas ne kontam u to :D

u biti malo sam prosisao temu i vidio ljude s mojim procesorom da su diglo na 3,4 :) posto nisam puno htio prckati po biosu samo sam promjenio cpu freq i stavio na 229 i cpu nortt.b. freq. stavio na x9 za sad sve pici ok :D

temperatura u mirovanju mi je 34c a kad sam upalio onaj stres test odma mi je cooler skocio na 2600RPM a temp na 60-61c ^^ doduse stres mi je radio samo 10ak min posto mi se nija dalo  vise :D kad upalim planetside 2 ak krepa nes nakon duzeg igranja znat cu koliko je sati :D

inace voltazu i tako nes nisam dirao (sve je auto namjesteno) s obzirom da mi je bios neki warning davao da  "voltage not optimised" kad sam pokusao nes promjenit, a posto sam naaab u overclocku ostavih kako je :D

Pa anyway ako imate kakvih savijeta slobodno mi predlozite nesto da probam :)

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 21:32 (Keiichi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sudeći po cooleru koji imaš i taktu od 3.4Ghz, siguran sam jedno 90% da kad si ostavio na automatic sve oko napona, da ti je ploča dala daleko previše napona. Phenomi na 3.4 Ghz rade ladno i sa 1.25V ili do plafon 1.3V a tebi ploča daje sigurno oko 1.4v ili više. To možeš provjeriti tako da skineš CPU-Z i upališ taj stress test program pa vidiš koji ti napon daje, ili da si instaliraš CPUID hardware Monitor koji ti pokazuje sve bitne informacije u paketu. Dakle, preporučam ti da manualno reguliraš napon od procesora i sve ostalo stavi na manual. Kad staviš na manual, to neznači nužno da trebaš dizati nešto nego to znači da će sve ostati na stock-u. Jel kad staviš na automatic, onda ploča zna bezveze dići neke vrijednosti kad ti clockaš a u biti nema potrebe. Samo pazi da ti je memorija, HT link i NB što bliže stocku i dobar si {#}.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Sudeći po cooleru koji imaš i taktu od 3.4Ghz, siguran sam jedno 90% da kad si ostavio na automatic sve oko napona, da ti je ploča dala daleko previše napona. Phenomi na 3.4 Ghz rade ladno i sa 1.25V ili do plafon 1.3V a tebi ploča daje sigurno oko 1.4v ili više. To možeš provjeriti tako da skineš CPU-Z i upališ taj stress test program pa vidiš koji ti napon daje, ili da si instaliraš CPUID hardware Monitor koji ti pokazuje sve bitne informacije u paketu. Dakle, preporučam ti da manualno reguliraš napon od procesora i sve ostalo stavi na manual. Kad staviš na manual, to neznači nužno da trebaš dizati nešto nego to znači da će sve ostati na stock-u. Jel kad staviš na automatic, onda ploča zna bezveze dići neke vrijednosti kad ti clockaš a u biti nema potrebe. Samo pazi da ti je memorija, HT link i NB što bliže stocku i dobar si {#}.

jep voltaza je auto :) kad sam tija promjenit na neku manualnu dobia taj error  " voltage not optimised" pa sam ostavio na auto ^^ a po CPUID cpu voltage je 1.344 u biti eo slike

i btw kao sto na slici vidis dostigao sam 3,2 :) 3,4 sam samo vidia da su ljudi dostigli s njim ^^ nisam isao jos tolko :D budem kasnije pokusao :)

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 21:33 (Keiichi).
14 godina

To voltage not optimized je samo obavijest, nije error. To piše kod pola BIOS-a kad ideš manuakno Mjenjat. nemoraš se toga plašiti. Probaj smanjivati malo po malo napon da vidiš koliko možeš najniže za taj takt.

14 godina

Molim malu pomoć.

Amd Phenom II X4 965, 3.9GHz stabilan na 1.400mV, koliki maksimalni napon postaviti za OC od 4GHz za korištenje 24/7?

Ili ostaviti 3.8-3.9GHz i tražiti što manji napon za stabilnost?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...
To ti nitko ne može reći zato što je svaki procesor jedinstven.Nekomu će raditi na 4 GHz sa 1.38 a nekomu ni 1.45 neće biti dovoljno za taj takt

Ok to mi je jasno ali koliki je maksimalni napon za OC 24/7?

Mislim nije poanta kako bi držao procesor na 4.5GHz a potrošnja bi bila ko kad cura suši kosu...

Imajte na umu kako su mi ovo prvi pokušaji OC-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa svakako je racionalnije ga ostaviti na 3.8 ili 3.9Ghz i još smanjiti napon. U praksi ti je mala razlika između recimo 3.9Ghz i 4.1Ghz a dosta veća potrošnja ako ti treba za 4.1Ghz 1.45V a za 3.9 1.38V.  Ako hoćeš što viši takt, onda Phenomi idu na 4.0Ghz manje više ziher, a oko 4.2 do 4.3Ghz idu stabilno ako ideš sa naponom oko 1.5V mada to i nije baš neki napon za 24/7, ali neće ni naškoditi nešto posebno procesoru i ploči ako je dobro hlađenje.

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

Hvala dečki, isprobavam pa javim rezultate.

Ima li još nešto što bi pomoglo oko poboljšanja perfomansi?

@itomic imao si pravo gore u jednom postu si napisao kako 965 radi na 1.250 mV istina moj je stabilan na stocku s takvim naponom.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

do koliko mogu oc amd athlon II 240 sa stock collerom i na ovoj ploči: asus m2n68-am se2

tvornički je 2.8 ja sam samo stavio na 201 čisto da probam, ništa drugo nisam dirao i povećalo se na 2.82, sad me zanima mogu li to stavit na 250 pa da bude 3.5 i hoće li biti problema sa zagrijavanjem jer sam vidio da su to neki uspjeli sa stock collerom, mene jedino brine da matična tome nije dorasla?

btw kućište je msi apolon 550 ako to išta znači a napajanje je integrirano 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moj radi na 3.31 i stabilan je...

12 godina
neaktivan
gangsta18 kaže...

moj radi na 3.31 i stabilan je...

imaš li kao moju ploču ili..

jer ne bi se tio zaj..... pa da ga pokvarim dok čekam kupca 

14 godina

Evo nekih rezultata pa bi molio koji komentar...

Uspio sam prći 4 GHz ali s povišenim naponom i to mrvicu preko vaših preporuka.

Mislim kako je ovo na drugoj slici sasvim ok i u svim segmentima podnošljivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice