Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.502
- |
- čitano: 396.769
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ati Tray Tools, izvrstan i za reguliranje broja okretaja ventilatora u odnosu na tempu.
Jel itko od vas ocao i5, ak da koju matičnu ima i do kolko je ocao ???
Overklokirao sam već odavno svoj i7 920 i isključio C1E i EIST u BIOSU. Mogu li ih sada ponovno uključiti kada sam testirao stabilnost CPU-a i RAM-a?
Eh k'o moj, barem što se visokih voltaža tiče
Mogli bi otvoriti temu: "Max VCore"
E tu bih vam se i ja pridružio;za 3.2ghz treba 1.425vcore u biosu,a za 3.6 niti 1.55 mu nije dosta(možda tek 1.6).Ali ajde... megahalems bar lijepo ohladi tih 1.4v.
E tu bih vam se i ja pridružio;za 3.2ghz treba 1.425vcore u biosu,a za 3.6 niti 1.55 mu nije dosta(možda tek 1.6).Ali ajde... megahalems bar lijepo ohladi tih 1.4v.
drugo je bios a drugo je ono sta ploca daje...
Ja planiram dizati voltažu svog Durona na 1.8V za 24/7
najbolje je klokat iz biosa sve ti je na jednom mjestu sve ljepo vidiš i tamo se ispisuju točnije informacije- iz iskustva ti kažem
Ja planiram dizati voltažu svog Durona na 1.8V za 24/7
Onda,mislim da ga već sada možeš strpat u smeće.
Onda,mislim da ga već sada možeš strpat u smeće.
Može on to bez problema,za kratke testove ide i do 2.2V
Evo pronašao sam takt koji mi najviše odgovara uz neku prihvatljivu voltažu...
FSB 400, multi je na 8x, a frekvencija je onda 3200MHz uz 1.45V i porcesor je hladan i stabilan (radi na oko 30C u idleu, odnosno 55-60C u loadu)...
Bravo,bravo!!!
ovo mi je najugodniji clock netreba vise,a za stock cooler temperature su odlicne
procesor je jako hladan
WTF?!!Ovaj GTA IV Benchmark uopće nevalja!Svaki put da drugi Average FPS!!
Clocknem svog Phenomčića na 3.5Ghz i da mi 12 FPS-a više!!!!!
15 pa jel to nije previše za 300Mhz??????!!!!!
Average FPS 3.2Ghz-30.2FPS
Average FPS 3.5Ghz-48.46FPS
Vidim da imaš 19" monitor... Kod mene na 19" inča je ovakva stvar; 45FPS-a, a imam daleko slabiji CPU (zapravo i ne tako daleko), a postavke su uglavnom na High (imam samo 512MB memorije pa u tom ranku imam postavke)
Vidim da imaš 19" monitor... Kod mene na 19" inča je ovakva stvar; 45FPS-a, a imam daleko slabiji CPU (zapravo i ne tako daleko), a postavke su uglavnom na High (imam samo 512MB memorije pa u tom ranku imam postavke)
Još nisam promijenio,dobio sam Dell 2209WA,reza 1680x1050 a Avg FPS mi se stalno promijeni,ali da sam ga tako malo clockao i da je FPS tako visoko porastrao to mi je čudno.
clockao sam proc na kompu i sad povecam ga za odredjeni takt upalim udje u windows i sve uredu i sad ga podignem za nesto sitno i nedje da udje u windows samo se upali i crn ekran?sta da radim???
EDIT : problem rijesen..
Može li mi netko odgovorit na pitanje?
Čime i kako overlokirat intel celeron-m420? Hvala.
Može li mi netko odgovorit na pitanje?
Evo ja imam uključene te dvije funkcije (zapravo C1E, a EIST niti nemam jer sam stavio manji množitelj), ali kada se frekvencija smanji tada voltaža ostane ista (kod mene 1.45V)... Možeš ih slobodno vratiti
Nikad ne bih dizao vcore osim ako je to baš potrebno jer si time skraćuje vijek trajanja :).
Nikad ne bih dizao vcore osim ako je to baš potrebno jer si time skraćuje vijek trajanja :).
hahah
da smanjio bi vijek trajanja sa 20god na 15god. LOL
A zašto se inače diže???
Čime i kako overlokirat intel celeron-m420? Hvala.
Celeron M? Zar nije to procesor za laptope? Ako misliš laptop clockati, zaboravi!