Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

da li znate neki program koji ce dati sigurne rezultate stabilnosti procesora nakon overkloka. Procesor sam overclockao i do 4GHz, ali stavio sam da radi na 3.8GHz i testirao sa prime95 (cijeli dan vrtio test), sa intel burn testom i occt, procesor je bio stabilan, nije se rusio, temperatura nije prelazila 49°... Tako je radio oko 3-4dana stabilno i nije se rusio.. Peti dan nije se mogao bootati sistem, zbog cega sam clock morao vratit na default.

Sada me interesuje kako to da ovi stability testovi nisu otkrili te neke greskice koje su uzrokovale nestabilnost?

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Almin94 kaže...

da li znate neki program koji ce dati sigurne rezultate stabilnosti procesora nakon overkloka. Procesor sam overclockao i do 4GHz, ali stavio sam da radi na 3.8GHz i testirao sa prime95 (cijeli dan vrtio test), sa intel burn testom i occt, procesor je bio stabilan, nije se rusio, temperatura nije prelazila 49°... Tako je radio oko 3-4dana stabilno i nije se rusio.. Peti dan nije se mogao bootati sistem, zbog cega sam clock morao vratit na default.

Sada me interesuje kako to da ovi stability testovi nisu otkrili te neke greskice koje su uzrokovale nestabilnost?

jesi možda overclockao memoriju?

14 godina

Koji P95 test si vrtio i koliko sati ? 

14 godina
Almin94 kaže...

Nevjerujem da može biti stabilan na stock naponu na 3.8 Ghz !!!

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Almin94 kaže...

jesi možda overclockao memoriju?

ne, nisam je overclockao.

itomic009 kaže...

Koji P95 test si vrtio i koliko sati ? 

itomic009 kaže...
Almin94 kaže...

Nevjerujem da može biti stabilan na stock naponu na 3.8 Ghz !!!

ajd ok ako ne moze biti stabilan na 3.8 na stock naponu, ali zasto se onda nije srusio u ovim testovima? :0

Vrbaa'''
14 godina

Nisi napisao koliko sati si vrtio i KOJI test ? Ima P95 više testova .

15 godina
neaktivan

ovaj sam vrtio (oko 6h): 

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stavi Blend test i vrti 10 do 12 sati. Ako prođe, stavi OCCT 6 sati. Ako prođe oba bez grešeke onda je OK. Ako padne onda vjerojatno malo trebaš dić napon. Nisam upoznat u potpunosti sa Denebima,ali čisto sumnjam da može do 3.8 ghz full stabilno na stock naponu !

14 godina
neaktivan

Vidim ovdje se uveliko vode razgovori a tema u kojoj sam ja postao je mrtva pa evo ako nije frka nek neko baci oko na moj posljednji post u temi http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-procesora-dualquad/37913.aspx?page=91[

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 13:05 (anabolicaa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neko na forumu mi je rekao da ne smijem overclockat procesor zbog maticne jer on trosi 125W, a moja maticna podrzava procesore od 125W, e sada da li ja smijem klokat procesor jer ce se samim klokanjem povecati potrosnja i da li ce on naklokan preci tih 125W? (ne bi dirao voltazu pri klokanju)

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Neko na forumu mi je rekao da ne smijem overclockat procesor zbog maticne jer on trosi 125W, a moja maticna podrzava procesore od 125W, e sada da li ja smijem klokat procesor jer ce se samim klokanjem povecati potrosnja i da li ce on naklokan preci tih 125W? (ne bi dirao voltazu pri klokanju)

To ti  nema nikakve veze.Ne slusaj toga sta ti je reka to.Mozes overclockat procesor.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

da li overclocking može naštetiti matičnoj. htio bi si kupiti polovnu matičnu s775, ali vidim da ljudi koji prodaju polovne ploče su podizali frenkvenciju cpu, pa me čisto insteresuje kolko se isplati kupiti takvu polovnu matičnu ploču.

hvala

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
14 godina
sage kaže...

da li overclocking može naštetiti matičnoj. htio bi si kupiti polovnu matičnu s775, ali vidim da ljudi koji prodaju polovne ploče su podizali frenkvenciju cpu, pa me čisto insteresuje kolko se isplati kupiti takvu polovnu matičnu ploču.

hvala

U 99% slucajeva ne.Isplati se ako je cijena ok a maticna u dobrom stanju.Trazi da ju testiras.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
sage kaže...

hvala

Prvenstveno ovisi i o ploci, npr ako je ploca low end i na njoj je jace clockano onda joj moze nastetit, ako se radi o nekoj skupljoj i kvalitetnijoj ploci nemas brige.

Frendu nedavno odapela neka ploca na kojoj se tjerao Semprona {#}

Ofc.
14 godina
neaktivan

ja cu poludit, prokleti uefi, sta god odaberem pod oc cim se makenm sa te opcije on resetira na default.. ako netko ima neki savjet jer je asrock 880g pro3 vec na putu prema smecu, sta mi je uopce trebao uefi u zivotu..

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mene zanima isplativost overclocka,koliko s tim dobivam,a koliko gubim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobio sam 20% na clocku proca i rama, proc sa stock 2.8 na 3.31, temperatura stabilnih 40 u idile, na full load 45-46, tak da sam poprilično zadovoljan, voltaža proca 1.375, voltaža rama 2.1

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 12:20 (munjovoz).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sta mislite o intel DP35DP mbo,dal je pogodna za oc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bado kaže...

sta mislite o intel DP35DP mbo,dal je pogodna za oc

Mislim da na njoj ni ne mozes OCat. Da imas onaj X38/48 chipset bi mogo..

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
17 godina
protjeran

DA. Nema kruha od toga sa tom pločomXD

Ja bi to prodao sve zajedno sa kućištem za 500 kuna i uzeo novo za 3500.{#}

(samo prijedlog)

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a sad sam gledo :S,nemrem OC-at,a kaj sad,uzimat novi komp mi se ne isplati,rađe novi proc uzmem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u BIOS-u mi piše enable secondary cores,kaj do znači?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bado kaže...

a sad sam gledo :S,nemrem OC-at,a kaj sad,uzimat novi komp mi se ne isplati,rađe novi proc uzmem

http://www.njuskalo.hr/procesori/procesor-intel-quadcore-6600-oglas-3389748

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
15 godina
neaktivan

Uzeo sam procesor Intel Core 2 Quad Q8300 2.50Ghz i zelim ga clockati na 3.0 Ghz
Imam coler Arctic Cooling Freezer 7 Pro http://www.hardwareheaven.com/reviews/Arctic%20Cooling%20Freezer%207%20Pro/

Zanima me dali se moze dic na 3.0Ghz bez dizanja voltaze procesora da to radi stabilno...jer imam malo losiju maticnu koja nema opciju podizanja voltaze procesora...(dize se samo FSB?)

Mafija sused,lopovi su među nama!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
juzny90 kaže...

Uzeo sam procesor Intel Core 2 Quad Q8300 2.50Ghz i zelim ga clockati na 3.0 Ghz
Imam coler Arctic Cooling Freezer 7 Pro http://www.hardwareheaven.com/reviews/Arctic%20Cooling%20Freezer%207%20Pro/

Zanima me dali se moze dic na 3.0Ghz bez dizanja voltaze procesora da to radi stabilno...jer imam malo losiju maticnu koja nema opciju podizanja voltaze procesora...(dize se samo FSB?)

probaj, stavi ga na 3ghz i testiraj ga, ja ga inače testiram sa intel burn testom pa occt-om. ako ne bude problema stabilan je.

13 godina
neaktivan

Meni se komp nece uopce upalit kad OCam c2d e4400 preko 2.3 GHz, stavim ga na 2.4 i nece uopce upalit, maticna i proc pod Moj PC,   jel mozda imam neko preslabo napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
CM weitE! kaže...

Meni se komp nece uopce upalit kad OCam c2d e4400 preko 2.3 GHz, stavim ga na 2.4 i nece uopce upalit, maticna i proc pod Moj PC,   jel mozda imam neko preslabo napajanje?

jesi dodao napona procesoru? koje napajanje imaš?

13 godina
neaktivan

Nezz koje imam al 400w

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
CM weitE! kaže...

Nezz koje imam al 400w

može to biti i neko šrot, a i neko brand napajanje. ništa mi nisi pomogao.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
CM weitE! kaže...

Nezz koje imam al 400w

može to biti i neko šrot, a i neko brand napajanje. ništa mi nisi pomogao.

a nezz kasnije cu otvorit kuciste i pogledat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice