Oc-ani vs nativ procesor

poruka: 10
|
čitano: 1.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Oc-ani vs nativ procesor

Jeli istina da je,za primjer bi uzeja 8400@3.5ghz,brži i daje bolje rezultate od 8600 na nativnoj brzini.To pitanje vrijedi i za ostale slične procesore ako se oca-ju više od jačih.Ajmo ljudi kakva su mišljenja ili iskustva.Ako jesu proizlazi da je bolje znat nego bacat lovu na jače i puno skuplje procesore.

doktor za grafe i ludosti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oc-ani vs nativ procesor

Pa naravno da je to istina.

Bit clockanja i je uzeti jeftiniji proc i podici mu brzinu da dođe na nivo bržeg i skupljeg(ili viši nivo hehe)

Lenovo Thinkpad SL500 OSTAVITE SE PM-ova NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Oc-ani vs nativ procesor

I mislija san da je tako,zato oko ovoga ne bi tribalo više raspravljat.

doktor za grafe i ludosti
17 godina

da al ovaj skuplji se ujedno isto da klokat i to jos vise.

Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E8400@Scythe Orochi | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

da al ovaj skuplji se ujedno isto da klokat i to jos vise.

Ne nuzno.

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina

a dobro sad onda recimo vecinom. ako usporedujemo e8xxx seriju veliku razliku cine mnozitelji po meni. manje opterecenje fsba za veci takt

Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E8400@Scythe Orochi | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

a dobro sad onda recimo vecinom. ako usporedujemo e8xxx seriju veliku razliku cine mnozitelji po meni. manje opterecenje fsba za veci takt

Da, ali pogledaj razliku u cijeni. Mislim da se ne isplati davati 500kn više za 0.5x veći multi.

EDIT: Govorim o E8600 vs E8500.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 13:26 (kompotko).
17 godina

to je . a vidjet cemo cijene za 1 mjesec kakve ce biti ocekujem pad cijena i to drastican.

17 godina
neaktivan
Oc-ani vs nativ procesor

Hm, znate šta bi bilo zanimljivo?

Napraviti tablicu u kojoj bi se prikazalo OC procesor koji ima iste performanse kao skuplji CPU.

Npr, E8400 na 3,22 GHz (bubam, npr...) je brži (ili jednak sa...) od E8600 na defaultnim postavkama.

I tako za par procesora.

Samo, ja to ne mogu jer nemam procesore.

Potražit ću na googleu...

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Treba također uzeti u obzir da nije svaki procesor identican i da se ne da svaki procesor iz iste serije identicno clockati ...

Sjecam se kada sam imao AthlonaXP 1.8 koji nije isao preko 2.15GHZ ... a onda sam nabavio neki ludi 1.7 koji se dao dici na 2.5 .... treba imati i malo sreće ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice