I7 930 stock hladnjak

poruka: 30
|
čitano: 3.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
I7 930 stock hladnjak

Do koliko bih mogao dignuti ovaj proc uz stock hladnjak? Čisto informativno pitam jer se ne bih baš usudio bez nečeg boljeg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
I7 930 stock hladnjak

Max 3Ghz. Previše se to grije za stock hladnjak.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
I7 930 stock hladnjak

Do koliko bih ga mogao dignuti a da opet bude stabilan? Bar 3,2? I koji hladnjak da eventualno kupim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: I7 930 stock hladnjak

Moj je radio na 3.1 GHz,ali u dobro provjetrenom Osmijeh kučištu i to je bilo maksimalno. Sve iznad se rušilo.

To be or not to be
16 godina
neaktivan

Za 3.2GHz bi ti bila dovoljna Scythe Katana 3.. btw, i7 930 bez beda vuce na 4.2GHz..NamigivaSmijeh

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
17 godina
FiCo_Ri kaže...

Za 3.2GHz bi ti bila dovoljna Scythe Katana 3.. btw, i7 930 bez beda vuce na 4.2GHz..NamigivaSmijeh

Ovisi kakav model uloviš i kakva ti je ploča. Svog sam maksimalno natjerao na točno 4GHz

To be or not to be
15 godina
odjavljen
Tracer kaže...

Do koliko bih ga mogao dignuti a da opet bude stabilan? Bar 3,2? I koji hladnjak da eventualno kupim?

Hm,. pa da bude stabilan išao bi visoko nekih 4 Ghz, al treba definitivno high end cooler.... Ovako za nekih 3,0-3,3 uz pristojne temperature mislim da bi dobro došao Mugen II. Za više trebat ce bolje.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
17 godina
protjeran
I7 930 stock hladnjak

Kad bude potrebe budem ga onda dignuo na oko 3,2 i to je to. A kasnije kad se bude love i kad padnu cijene kupiti i7 980 ili 990 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tracer kaže...

Kad bude potrebe budem ga onda dignuo na oko 3,2 i to je to. A kasnije kad se bude love i kad padnu cijene kupiti i7 980 ili 990 :D

Nema ti potrebe za tim. S jednom noctua-om ili recimo true black 120 ide bez problema preko 4GHz,ali ponavljam, moraš imati dobru ploču za to!

To be or not to be
17 godina
protjeran
I7 930 stock hladnjak

Pa valjda je ova moja ploča dobra. Koštala je nepunih 1500 kn prije par mjeseci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma skoro svaka x58 ploca je dobra za solidni clock..uzmi neki bolji cooler, i digni na otprilike 3.6..nece ti vise trebat, nece se previse grijat itd..

14 godina
protjeran
I7 930 stock hladnjak

H70 ga goni na 4.7GHz sa 53C u full loadu

Moj PC  
0 11 hvala 0
15 godina
neaktivan
I7 930 stock hladnjak

ploca ti je ok ali sve ovisi o primjerku 930 koji dobijes,.... vecina ih je do sad u banani max 3.8 i sve preko 4.0 je fantazija...... moze se naici i na bolje primjerke samo sto je omjer dobrih/losih u 930 seriji 20/80, dok je kod i7 920 D0 to bilo 80/20.....

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
obožavam_slagati_konfe kaže...

H70 ga goni na 4.7GHz sa 53C u full loadu

Ovisi kako gledaš. Tebi je full load gledati pokemone, pa tako mjeriš temperaturu jer to smatraš pod full load.

17 godina
I7 930 stock hladnjak

Koji cooler preporucujete za I7 za oko 400 kn.  Trebao bi biti iz linksa ali mozete preporucit i iz drugih trgovina pa mozda uspijem nabavit.  Koji od Scythe-a je najbolji i jel bolji od CNPS10x-quiet. 

I koliko je extreme bolji od quiet. 

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Koji cooler preporucujete za I7 za oko 400 kn.  Trebao bi biti iz linksa ali mozete preporucit i iz drugih trgovina pa mozda uspijem nabavit.  Koji od Scythe-a je najbolji i jel bolji od CNPS10x-quiet. 

Hvala!

Performa.

16 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Hvala!

Scythe Ninja 3

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
15 godina
protjeran

Well, jedan moj kolega je kod mene dobio fini primjerak koji je sa stockom bio stabilan na 4.2Ghz...

Temperature su išle do 86°C, ali bez rušenje (CM932).

Najfinija stvar je bila ploča, ASRock X58 Extreme3, koja mi je olakšala posao,

jer OC-anje Intela nije pis-of-kejk kad se s njime malo ili nimalo ne družiš (osobito BIOS i postavke).

Recimo samo da sam u BIOS-u odabrao maksimalni ponuđeni pre-set takt od 4.2GHz i to je radilo bez beda.

Par stari Prime95 i to je to.

Uglavnom, koliko vidim, noviji primjerci su sve lošiji i lošiji...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Well, jedan moj kolega je kod mene dobio fini primjerak koji je sa stockom bio stabilan na 4.2Ghz...

Temperature su išle do 86°C, ali bez rušenje (CM932).

Najfinija stvar je bila ploča, ASRock X58 Extreme3, koja mi je olakšala posao,

jer OC-anje Intela nije pis-of-kejk kad se s njime malo ili nimalo ne družiš (osobito BIOS i postavke).

Recimo samo da sam u BIOS-u odabrao maksimalni ponuđeni pre-set takt od 4.2GHz i to je radilo bez beda.

Par stari Prime95 i to je to.

Uglavnom, koliko vidim, noviji primjerci su sve lošiji i lošiji...

Pa to je grijac a ne proc, ti bokca 86 stupnjeva užas fino su ga napravili nema kaj.Nevinašce

15 godina
protjeran

Da, ali stock vent im je qurac od ovce, lošiji od onih malih tankin 775 sa celerončeka E3300.

Usput, 4.2GHz nije malo...

A CPU se ne ruši, te ga ni jedna igra nije natjerala tako visoko kao Prime95.

Vjerujem da bi uz Hyper-a 212+ max bio cca 55-65°C, tu negdje..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Da, ali stock vent im je qurac od ovce, lošiji od onih malih tankin 775 sa celerončeka E3300.

Jesi probal sa OCCT pitam se kolko bi onda bile temperature na stock hladnjaku.Nevinašce Pravi potez Intel-a da ko obicno, imaju oni više toga pa kaj nisu mogli uz tak skup proc dat neki bolji stock hladnjak a ne samo smislenu hrpu aluminija.Nevinašce

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

ma kakav stock hladnjak na 4.2 u primeu95 .... vec smo ti probali objasnit ali nisi shvatio.  -  tko zna na koliko ti je radio jer ima dosta opcija koje bi se trebale iskljuciti da on zaista radi u loadu kako pise na 4.2 koji tebi ocito nisu bile iskljucene, jer kad temp predje 90 on automatski smanjuje mnozitelj i pocme raditi na 4.0, kad udre i na 4.0 preko 90 pocme raditi na 3.8 itd na koliko je tebi zaista radio neznam, vjerojatno ne preko 3.0..... zato se uvjek clocka manualno, jer s tim automatskim shemama se nikad nezna....

u zadnje vrijeme sto sam vidio i highend hladnjaci nisu dovoljni za 4.2 jer je 930 sheban do boli sto se temperatura tice.  Meni osobno na novom 930 (probrani primjerak) sa true na 4.2 1.256V je 75 stupnjeva u linX, a cele303 ima 84 na 4.2 1.33V na noctui.... dok je jedan kolega ovdje sa foruma imao sa megashadow na 3.8 1.28V 88 stupnjeva.....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 9:16 (Jurky).
16 godina
I7 930 stock hladnjak

Evo jedan mali off-topic,

Moj i7 920 radi u ovim mjesecima stabilno na 3.33ghz (temp 90c :D) ali neznam zasto na stocku (2883mhz) i undervoltom na 1.25v radi na neznatno manjih 86c.

Ali sve u svemu dopi*dilo mi je i idem kupiti danas megahlems, i sad je moje pitanje dali u push-pull konfiguraciji na kojoj jedan vent radi na 1500rpm a drugi na 2000rpm dali je vazno koji izvlaci zrak iz hladnjaka a koji uvlaci?

I i7 920 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Gle, meni slika kaže ovako:

Ako sve kaže "4.2GHz",

onda to po tvome znači da CPU radi na... 1GHz?

16 godina
I7 930 stock hladnjak

Da, cini se da je to stvarno zlatni primjerak (1.18v za 4.2ghz)

I i7 920 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
I7 930 stock hladnjak

Idle screenshot sa uključenim power save opcijama, taj setup nije vidio 4 sata prajmanja, pogotovo ne sa box hladnjakom... To bi bio najbolji i7 na svijetu, mislim da je još uvijek rekord na xtremesystemsu 3.9 920 sa box hladnjakom

Jurky je već napisao, neki dan smo on i ja napravili versus 930 primjeraka, njegov novi probrani primjerak protiv mojeg koji je srednja žalost, rezultat je bio njegovih 4.2 1.26V i 75°C True a moj 4.2 1.34V 82°C Noctua u linX-u

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ako sve kaže "4.2GHz",

nije na 1GHz a bome nije ni u loadu na 4.2

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 2:50 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ako sve kaže "4.2GHz",

kihoty ne razumis ali nema veze..... objasnio sam ti lijepo sto je sad ti idalje po svom.... nek ti kolega odvrti linX na 4.2 sa iskljucenim power save i TM opcijama i vidjet ces da nema  sanse da zavrti ista u loadu...... evo ti jedan low vcore 930 sa TRUE van kucista....

kao sto cele kaze i da je 920 dijamantni primjerak nebi mogao 4.2 na stock cooleru....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 12:39 (Jurky).
15 godina
neaktivan

Jurky kolki ti je max BCLK s tim procom na R3E?

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
15 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Jurky kolki ti je max BCLK s tim procom na R3E?

za sad 240 jos nisam s biosom i svim opcijama na ti

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1361897

Google is your friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice