BUG-ovi Overclockeri

poruka: 340
|
čitano: 55.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: BUG-ovi Overclockeri

Tebe stvarno treba roditeljski za ruku voditi... :)

Odi u control panel/user accounts i imas opciju turn UAC on or off.

NHF :)

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Tebe stvarno treba roditeljski za ruku voditi... :)

Odi u control panel/user accounts i imas opciju turn UAC on or off.

NHF :)

Da znam,a što ću :).HVALA.
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
16 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

evo i moje čereslo...:D

digao za 200Mhz i spustio napon za 0,1V radi savršeno, stabilan je...tako kaže prime 95 :D

Kritike? Prijedlozi?

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Phenom X4 9850, 2x2GB DDR2, HDD 500GB, GF 9800GT 512MB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zasto si diro fsb? vrati fsb na stock i dizi samo multiplier...

btw proc ti je black, zar ne? tako bar pise na slici.

17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

ne kuzim se bas puuno u overclock ali mislim da su ti malo temp previse gore... kolko vidim u idle-u ti je 50 stupnjeva. ako ne prelazi full load preko 60 onda ok. al ako prelazi onda...

probaj 10 min stavit u full load pa javi

Core2Quad q6600, Gainward HD 4870 512 mb Gddr5 Golden Sample, 4 GB Mushkin RAM ( 1066 mhz) dual channel, Fortron 650w

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Imam pitanje!

Bio bih zahalan na odgovoru!

Moja konfa je Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w.

I, nemam stock hladnjak nego stam stavio neki od SCYTHE-a.

Zanima me, mogućnost overcloka na ovoj matičnoj? Bi li imalo dobio na performansama?

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

max 62°C mi bude na 100% svaka jezgra a CPU max 89°C. Zar se sa FSB-om ne povećava brzina procesora sa ostatkom računala?! Jeste, Black Edition je

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Phenom X4 9850, 2x2GB DDR2, HDD 500GB, GF 9800GT 512MB
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 16:44 (Zziza_vk).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zziza_vk kaže...

max 62°C mi bude na 100% svaka jezgra a CPU max 89°C. Zar se sa FSB-om ne povećava brzina procesora sa ostatkom računala?! Jeste, Black Edition je

to je malo prevelika temparatura... jesi dobro postavio cooler, kakav je protok zraka?
povecava... ali ti imas otkljucan multiplier! Belji se sve na stock i dizi multiplier do kud mozes! dizanjem fsb-a dobijes nesto, ali ti veca frekvencija procesora vise znaci.
16 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

pa mislim da dobro cooler stoji...ovako kako gledam čvrsto stoji...a za protok zraka..šta točno misliš?

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Phenom X4 9850-2700Mhz OC, 2x2GB DDR2 864Mhz OC, HDD 500GB, GF 9800GT 512MB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Imam pitanje!

Moja konfa je Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w.

Zanima me, mogućnost overcloka na ovoj matičnoj? Bi li imalo dobio na performansama?

pa možeš ga dignut na max kolko ide sa defaultnom voltažom... nemoš što izgubit...
to ako se ne želiš igrat s volzažom...
naravno da ćeš nešto dobit i na performansama... šteta da bude na stocku Smijeh
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

jos ima solidan ram, proc i maticnu... ici ce. jos ima 3870x2... steta ne clockat!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
Sonny kaže...

Imam pitanje!

pa možeš ga dignut na max kolko ide sa defaultnom voltažom... nemoš što izgubit...
to ako se ne želiš igrat s volzažom...
naravno da ćeš nešto dobit i na performansama... šteta da bude na stocku Smijeh
 Naravno da je šteta da bude na stocku Namigiva kada imam 3D Auroru pa da me ne bode za oci taj stock hladnjak.
r420r kaže...

jos ima solidan ram, proc i maticnu... ici ce. jos ima 3870x2... steta ne clockat!

Ma lako je to reć koloknut, pročitao sam sve one "tutoriale" i "savjetnike" na Forumu, i iskreno sve mi se to nekako cini prekomplicirano.
Mozes li mi opisati, objasniti ono u suštini što treba napraviti.. onako kao laiku, bi bih ti zahvalan.
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan

pa jesi procito moj tutorila? mislim da je tamo jako jednostavno objasnjeno.

17 godina
neaktivan
r420r kaže...

pa jesi procito moj tutorila? mislim da je tamo jako jednostavno objasnjeno.

Aj plz daj link (nisam primjetio, sorry :( ) ako mi sto bude nejasno javim!! :D hvala
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Postavio sam u biosu voltažu na 1.3625V ali mi je u CPU-Z pisalo drukčije. Koliko da postavim u biosu CPU Voltage?

ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR TWIN2X2048-6400C4,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Je li mi može netko reći kako onaj memtest86 prepržit na CD pomoću ashampoo burning studia 8,a da radi jer ja ga ne mogu nikako natjerati da proradi do sada sam potrošio 6 CD-a i niti jedam neće da se boota? Molim Vas za pomoć.Hvala!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Je li mi može netko reći kako onaj memtest86 prepržit na CD pomoću ashampoo burning studia 8,a da radi jer ja ga ne mogu nikako natjerati da proradi do sada sam potrošio 6 CD-a i niti jedam neće da se boota? Molim Vas za pomoć.Hvala!!!!!!!

Vjerojatno si ga raspakiral.
To kaj skineš sa neta ti je gotov image.
Dakle samo kao image pržiti.
Ne raspakirat pa pržit.
Ako imaš winrar instaliran može bit da ti prikaže kao arhivu i ti misliš da treba raspakirat.
Jednostavno image pržit i na maloj brzini i to je to.
Meni dobro paše kaj moja ploca ima ugrađem memtest.
Ako mi treba samo upalim u biosu i kad boota upali memtest. Fina opcija Namigiva
E8400@4050mhz@H2O,Biostar Tpower I45,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Vjerojatno si ga raspakiral.
To kaj skineš sa neta ti je gotov image.
Dakle samo kao image pržiti.
Ne raspakirat pa pržit.
Ako imaš winrar instaliran može bit da ti prikaže kao arhivu i ti misliš da treba raspakirat.
Jednostavno image pržit i na maloj brzini i to je to.
Meni dobro paše kaj moja ploca ima ugrađem memtest.
Ako mi treba samo upalim u biosu i kad boota upali memtest. Fina opcija Namigiva
 Da ja sam raspakirao i to dva puta jer prvi puta moram jer skinem u zipu,a drugi puta znači ne trebam raspakirati jer winrar kao što si rekao prepoznaje kao arhivu.Nadam se da će mi sad uspjeti.Smijeh
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Ako odeš na properties vidjet ceš da taj file ima nastavak .iso..

Dakle nije arhiva u smislu da treba raspakirat.

Samo pakeri to prikažu kao arhivu(ustvari i je arhiva ali ne raspakirava se)

E8400@4050mhz@H2O,Biostar Tpower I45,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS PM-ovi UGAŠENI!! NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Da sad vidim Sramim se ,hvala ti na obješnjenju.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BUG-ovi Overclockeri

Vidi se da je LUXX otac. Namigiva

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

S kojim programom mogu vidjeti koja mi je voltaža na RAM-u?Provao sam s everestom,cpu-z,hwmonitor i niti jedan mi ne prikazuje trenutnu voltažu RAM-a.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BUG-ovi Overclockeri

Evo ljudi, kupio sam novu termalnu pastu, Noctua NT-H1.

Da li je neko koristi? Misljenja?

Cito sam na Xbitlabs da je odlicna, malo losija od Arctic Silver 5 na CPU testu, ali zato bolja na GPU testu.

Sutra cu skinuti one brlje sa CPU i  GPU hladnjaka, ispolirati bazu do sjaja, pa javim da li su zamjetne razlike.

Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG-ovi Overclockeri

Dobio ja Corsair Dominator i sad imam pitanje da li moram vratiti procesor što sam ga overklokirao na početno stanje prije overklokiranja kako bih stavio novi RAM i normalno nemam još onaj E.P.P profil na matičnoj tako da bi mi radili isto na 800 MHz kao i stari RAM umjesto na 1066 MHz što da napravim? Sramim sePlač

ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BUG-ovi Overclockeri

Evo moj najnoviji overclock graficke HD4850. Vrtim furmark 1.4.0 (preimenovan) na 50 C s tim clockom.

Dosao sam na samo 10 MHz od HD4870. Na 750 se rusi furmark i driver.

U prilogu je screenshot, a evo i validacija.

Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Dobio ja Corsair Dominator i sad imam pitanje da li moram vratiti procesor što sam ga overklokirao na početno stanje prije overklokiranja kako bih stavio novi RAM i normalno nemam još onaj E.P.P profil na matičnoj tako da bi mi radili isto na 800 MHz kao i stari RAM umjesto na 1066 MHz što da napravim? Sramim sePlač

Može li mi netko odgovoriti,plizz.
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
17 godina
moderator

Pa ucitaj default postavke i kreni ponovo. Sad znas postavke za procesor i plocu, nadji postavke za novu memoriju i sve ok.

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Pa ucitaj default postavke i kreni ponovo. Sad znas postavke za procesor i plocu, nadji postavke za novu memoriju i sve ok.

Hvala ti.
17 godina
moderator
BUG-ovi Overclockeri

Nakon poliranja CPU hladnjaka, ubacio sam jednu plocicu 800 MHz ddr2 memorije i trazio max clock.

Uspio sam doci do 3,84 GHz. Validacija je ovdje.

Probao sam nagurati na 4 GHz, ali se rusi na dizanju viste. Cak mi je i naponska sklopka u stanu izbacivala :)

Flashao sam i bios zbog krivog ocitanja temperature i vdrop problema s prijasnjom verzijom.

Sad sam se vratio na 3,4 GHz i 1,39 V.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice