Baš me zanima do koliko bi ti došao s Core i7 920(kad bi ga imao)LUXX
Prilično sam siguran da planiraš kupiti taj CPU
Diskont 24- 2135kn(Core i7 920)
Diskont 24- 4155kn(Core i7 940)
Baš me zanima do koliko bi ti došao s Core i7 920(kad bi ga imao)LUXX
Prilično sam siguran da planiraš kupiti taj CPU
Diskont 24- 2135kn(Core i7 920)
Diskont 24- 4155kn(Core i7 940)
Kupovina tog procesora povlaci kupovinu skupe ddr3 memorije i skupe maticne ploce, to je velika investicija :)
ali su ddr3 prilično brzi ali ne oni od 1066mhz ili 1333mhz
Tek od 1600mhz počinju pravi
ali nešto mi je čudno
Nisu li rekli da Core i7 ne radi sa ram-ima koji rade na višoj voltaži od 1,5v?
Core I7 nije još u planu.
Još mi je malo preskup.
Kad si ga budem mogao priuštit i kad nađem dobar primjerak uzet cu ga.
Zasad mi je važnije da imam kaj za jest
Kako misliš ako nađeš dobar promjerak ?
(koji se da dobro overklokirati?)
Rabljeni?
Ako se dobro sjecam, Intel ne preporucuje napon veci od 1.65 V jer kontroler moze otici cvrkcrk, pa je zbog toga i7 osudjen na nize frekvencije (brze ddr3 memorije traze veci napon).
Ja isto razmisljam mozda polovinom godine (ili kasnije) preci na i7. Trenutno sam zadovoljan i s ovim sto imam.
Evo jedne memorije za i7 na 1600 MHz za koju proizvodjac tvrdi da radi na 1.5-1.6 V.
Prilično sam siguran da će to ispraviti
da će moći raditi na višim naponima
Sada te sigurno izjeda da dođeš do 5GHZ!!!
Hajde jos malo, jos 10 MHz FSB-a i PETICA :)
Nije mi odgovorio na post
(sigurno pokušava postići 5GHZ) LUXX
Ma da znaš kolko je to petljanja nebi toliko smilija upotrijebio.
Dosta to ždere živce pogotovo kad vidiš kolko ti malo fali.
Vidjet cemo kad cu na 5ghz
Samo polako i jako oprezno da ti ne pregori jer imaš jako dobar primjerak E8400 CPU-a
Kolike su temp u idleu-predpostavljam oko 40 C
a za load te ne mogu pitat jer ne radi ili?
Samo polako i jako oprezno da ti ne pregori jer imaš jako dobar primjerak E8400 CPU-a
Kolike su temp u idleu-predpostavljam oko 40 C
a za load te ne mogu pitat jer ne radi ili?
Zaboravio si napomenut da bi bilo 70C sa VODOM
a da je zračni da i ne govorim što bi bilo preko 120C
Ma jok.
Treba malo puno Vcore za ovaj takt(1.8V) što skoro pa ni voda nemože ohladit.
Mislim da bi za 5ghz mogao povuc oko 1.9V ili više.
To više pod vodom nema šanse.
Znači odustao si
Šteta
Si probao stavit ventove na MAX i pumpu na MAX?
Koliku buku proizvodi ta pumpa za vodu i dal ona ima konstantnu brzinu ili ima poseban regulator za brzinu?
Znači odustao si
Šteta
Si probao stavit ventove na MAX i pumpu na MAX?
Evo ja sam svoj proc uspio dignuti da radi na 2.5GHz stabilno (1.8 je default) što je dobar rezultat ako uzmem u obzir kako šugavu memoriju imam i neko noname napajanje od 350W. FSB mu je trenutno na 279 a množitelj 9. Interesano je to da čim probam dignuti FSB na 280 (znači 1 MHz više) neće da se boota, ili se boota ali je vrlo nestabilan. Probao sam dizati sve moguće voltaže ali bez uspjeha. Budem sutra pokušao još štogod kad mozak bude mao odmorniji.
Temperature su odlične još ako uzmemo u obzir da je stock cooler. Idle je 28C, a Load maksimalno 44C.
Luxx ako su ti temperature problem
odnesi kućište van iz kuće jer vani je oko -3
a voda ti se neće smrznut jer imaš antifriz
Evo ja sam svoj proc uspio dignuti da radi na 2.5GHz stabilno (1.8 je default) što je dobar rezultat ako uzmem u obzir kako šugavu memoriju imam i neko noname napajanje od 350W. FSB mu je trenutno na 279 a množitelj 9. Interesano je to da čim probam dignuti FSB na 280 (znači 1 MHz više) neće da se boota, ili se boota ali je vrlo nestabilan. Probao sam dizati sve moguće voltaže ali bez uspjeha.
Evo ja sam svoj proc uspio dignuti da radi na 2.5GHz stabilno (1.8 je default) što je dobar rezultat ako uzmem u obzir kako šugavu memoriju imam i neko noname napajanje od 350W. FSB mu je trenutno na 279 a množitelj 9. Interesano je to da čim probam dignuti FSB na 280 (znači 1 MHz više) neće da se boota, ili se boota ali je vrlo nestabilan. Probao sam dizati sve moguće voltaže ali bez uspjeha.
Jucer sam digao proc sa 2.3 na 2.8, znam nije nesto al je pocetak heh..ne znam jesam li sve dobro napravio, digao sam fsb na 400, a ovaj proc nema veci mnozitelj od 7..isto tako sam ram digao na 1000MHz(oznacio sam opciju 2.5 u biosu)..voltaze nisam dirao..izvrtio sam 6 sati prime-a,nije bilo gresaka sve stabilno, max temp u loadu je bila oko 45, na cooleru kojeg sam dobio u boxu...ako ima tko kakav savjet ili kritiku? ..njubetina sam u klokanju, svaka pomoc je dobrodosla
..konf u potpisu
e dobro pitanje, ne znam tocno jer imam neki monitor koji mi govori samo jednu cpu temp..aj mi reci koji program trebam skinuti da bi moga vidjeti temp sve 4 jezgre..OS je vista 32 bit
p.s. jos jedna stvar vezana uz RAM - u biosu mi pise da su latencije 5-5-5-18..CPU-Z mi javlja 5-7-7-24(ako sam dobro procitao heh)..jeli to ok, jel mogu sta prckat po latencijama bez podizanja voltaze?
ispravak: evo sam vidio sticky sa programima za nadgledanje, javim temperature cim instaliram i obavim stress test
Evo podaci iz everesta za vrijeme testiranja prime95..nisam ga dugo vrtio sad al temperature nisu isle gore, ostale su u vrijednostima sa slike, ponekad i padale dolje za stupanj-dva..znaci jezgre su se muvale izmedju 57 i 61 u prosjeku, cpu temp oko 45..jel to seksi ili nije seksi nimalo?