ljudi u utorak mi najvjerovatnije dolazi proc iz vemila AMD Athlon X2 7850 BE BOX, 2.8GHz, SckAM2+ i čuo sam da mu je otključan množitelj pa bi ja to probo clockat ali samo bi podigo taj množitelj do maximuma, a ostalo dizati (npr. voltažu...) nemam namjere niti neznam. sad me zanima do koliko bi ga mogao clocknut samo dižući množitelj i dali moram poslije raditi provjere nekim programima za stabilnost i dali mogu nešto skuriti dižući množitelj.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ne diras napon, nemozes nista skurit, ja predpostavljam da bi mogao sa SB750 do nekih 3,4...3,5GHz.
Ako ne diras napon, nemozes nista skurit, ja predpostavljam da bi mogao sa SB750 do nekih 3,4...3,5GHz.
znaći samo odem u bios odem pod advanced chipset features onda pod system clocks i pod multyplier stavim najveći koji može ( jel neko zna koliko je moguče staviti maximumu pod multyplier???) i to je to ili? procesor mi dolazi u utorak najvjerovatnije pa kad dođe da ga mogu odmah clocknut
znaći samo odem u bios odem pod advanced chipset features onda pod system clocks i pod multyplier stavim najveći koji može ( jel neko zna koliko je moguče staviti maximumu pod multyplier???) i to je to ili? procesor mi dolazi u utorak najvjerovatnije pa kad dođe da ga mogu odmah clocknut
ma ako nije stabilno poceti ce se rusiti windows pa ces doci do zakljucka jeli ili nije stabilno
hehe
ma ako nije stabilno poceti ce se rusiti windows pa ces doci do zakljucka jeli ili nije stabilno
hehe

pošto mi nije ni danas došo proc AMD Athlon X2 7850 BE (nakon 2 tijedna čekanja) ja odlučio otiči u bios da se ja malo bolje upoznam s njim i ja tak uniđem u bios al niđe nisam uspio pronači to za overclock procesora evo par slika pa ak neko zna neka kaže ako sam pogriješio
pošto sam prvi put bio u biosu imao sam problema pri izlasku ja stisnem save and exit dođe mi neki manji prozorčić ja stisnem enter ono ništa molim pomoć nisam ništa mijenjao ni dirao samo gledao
stisni ctrl+f1 kada uđeš u bios i otvorit će ti se nove mogućnosti.
Mislim da je oc-ane na advanced bios features ako se dobro sjećam.
stisni ctrl+f1 kada uđeš u bios i otvorit će ti se nove mogućnosti.
Mislim da je oc-ane na advanced bios features ako se dobro sjećam.
pošto mi nije ni danas došo proc AMD Athlon X2 7850 BE (nakon 2 tijedna čekanja) ja odlučio otiči u bios da se ja malo bolje upoznam s njim i ja tak uniđem u bios al niđe nisam uspio pronači to za overclock procesora evo par slika pa ak neko zna neka kaže ako sam pogriješio
pošto sam prvi put bio u biosu imao sam problema pri izlasku ja stisnem save and exit dođe mi neki manji prozorčić ja stisnem enter ono ništa molim pomoć nisam ništa mijenjao ni dirao samo gledao

što se tiče toga matična mi podržava taj proc ali morat ću flashat bios ali to će mi sve napraviti oni iz vemila tako da se oko toga nemoram brinut (tako su mi rekli u vemilu a i pito ovdje na forumu)

evo sad otišao u bios i ja stiso ctrl+f1 i to radi i odem ja pod advanced chipset features ali tamo samo se spominje FSB ali ne i multiplier neznam dali to ovisi o procesoru ali trenutni proc mi je vidi pod moj pc. neznam dali če to biti i kad stavim AMD Athlon X2 7850 BE
svejedno evo slika:
evo sad otišao u bios i ja stiso ctrl+f1 i to radi i odem ja pod advanced chipset features ali tamo samo se spominje FSB ali ne i multiplier neznam dali to ovisi o procesoru ali trenutni proc mi je vidi pod moj pc. neznam dali če to biti i kad stavim AMD Athlon X2 7850 BE
svejedno evo slika:
Nek me neko ispravi ako griješin,jer neman nekog iskustva s overclockom.
Nek me neko ispravi ako griješin,jer neman nekog iskustva s overclockom.
evo kad dođem u bios i stisnem za dodatnu opciju ctrl+f1 otvori mi se prva slika, a kad uđem u advanced chipset features otvori mi se druga slika. problem je u tome što nigdje nisam uspio pronači za dizanje multipliera. jel zna neko ako je imao slični problem da mi kaže.hvala
evo kad dođem u bios i stisnem za dodatnu opciju ctrl+f1 otvori mi se prva slika, a kad uđem u advanced chipset features otvori mi se druga slika. problem je u tome što nigdje nisam uspio pronači za dizanje multipliera. jel zna neko ako je imao slični problem da mi kaže.hvala
ev malo ja OC ovaj proc sa 2.8 na 3ghz, ništa posebno samo digo multiplier s 14 na 15 probao sam staviti malo više multiplier al mi se računalo nekak čudno bootalo. umjesto da mi se normalno boota ono meni u početku ide normalno i onda neđe na sredini izbaci poruku tipa "run windows normal" i "run windows in safe mode" i sl. jel ko zna šta je to?