AMD Athlon X2 7850 BE OC

poruka: 25
|
čitano: 4.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

ljudi u utorak mi najvjerovatnije dolazi proc iz vemila AMD Athlon X2 7850 BE BOX, 2.8GHz, SckAM2+ i čuo sam da mu je otključan množitelj pa bi ja to probo clockat ali samo bi podigo taj množitelj do maximuma, a ostalo dizati (npr. voltažu...) nemam namjere niti neznam. sad me zanima do koliko bi ga mogao clocknut samo dižući množitelj i dali moram poslije raditi provjere nekim programima za stabilnost i dali mogu nešto skuriti dižući množitelj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 17:13 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

Ako ne diras napon, nemozes nista skurit, ja predpostavljam da bi mogao sa SB750 do nekih 3,4...3,5GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon X2 7850 BE OC
ManchesterUTD kaže...

Ako ne diras napon, nemozes nista skurit, ja predpostavljam da bi mogao sa SB750 do nekih 3,4...3,5GHz.

nekužim možeš malo objasnit šta "SB750" jel to south bridge. vidi pod moj pc koju matičnu imam i jel mogu šta clocknut taj proc podižući množitelj čuo sam da je to jednostavno samo odem u bios pronađem multyplier i dignem ga skroz jel to tak jednostavno ili? molim pomoć jer sam noob u vezi OC
17 godina
neaktivan
system kaže...
ManchesterUTD kaže...

nekužim možeš malo objasnit šta "SB750" jel to south bridge. vidi pod moj pc koju matičnu imam i jel mogu šta clocknut taj proc podižući množitelj čuo sam da je to jednostavno samo odem u bios pronađem multyplier i dignem ga skroz jel to tak jednostavno ili? molim pomoć jer sam noob u vezi OC
 Nemas SB750 i odma imas ogranicenja u OC, tako da si ogranicen, a i sad mozes ic i dignut multyplier bez problema.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

znaći samo odem u bios odem pod advanced chipset features onda pod system clocks i pod multyplier stavim najveći koji može ( jel neko zna koliko je moguče staviti maximumu pod multyplier???) i to je to ili? procesor mi dolazi u utorak najvjerovatnije pa kad dođe da ga mogu odmah clocknut

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
system kaže...

znaći samo odem u bios odem pod advanced chipset features onda pod system clocks i pod multyplier stavim najveći koji može ( jel neko zna koliko je moguče staviti maximumu pod multyplier???) i to je to ili? procesor mi dolazi u utorak najvjerovatnije pa kad dođe da ga mogu odmah clocknut

Ma dizi za po 1  i vidi do koliko je stabilan.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
 što kad dignem za jedan da onda odvrtim neki program za stabilnost?
17 godina
neaktivan
system kaže...
ManchesterUTD kaže...
 što kad dignem za jedan da onda odvrtim neki program za stabilnost?
 Upravo tako.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

ma ako nije stabilno poceti ce se rusiti windows pa ces doci do zakljucka jeli ili nije stabilno

hehe

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream

1 0 hvala 0
16 godina
labrovic kaže...

ma ako nije stabilno poceti ce se rusiti windows pa ces doci do zakljucka jeli ili nije stabilno

hehe

Ili nece ni doci do windowsaSmijeh
krpelj sa bazukom :)
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

pošto mi nije ni danas došo proc AMD Athlon X2 7850 BE (nakon 2 tijedna čekanja) ja odlučio otiči u bios da se ja malo bolje upoznam s njim i ja tak uniđem u bios al niđe nisam uspio pronači to za overclock procesora evo par slika pa ak neko zna neka kaže ako sam pogriješio

pošto sam prvi put bio u biosu imao sam problema pri izlasku ja stisnem save and exit dođe mi neki manji prozorčić ja stisnem enter ono ništa molim pomoć nisam ništa mijenjao ni dirao samo gledao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Athlon X2 7850 BE OC

stisni ctrl+f1 kada uđeš u bios i otvorit će ti se nove mogućnosti.

Mislim da je oc-ane na advanced bios features ako se dobro sjećam.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

stisni ctrl+f1 kada uđeš u bios i otvorit će ti se nove mogućnosti.

Mislim da je oc-ane na advanced bios features ako se dobro sjećam.

hvala na ovome prvom još nisam pokušao ali budem probo, a ovo drugo što si reko mislim da treba biti advanced chipset features jer ja imam taj advan. bios feat. i tam nema ništa vezano za oc-anje proca ako sam te dobro skužio
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 20:27 (system).
17 godina
system kaže...

pošto mi nije ni danas došo proc AMD Athlon X2 7850 BE (nakon 2 tijedna čekanja) ja odlučio otiči u bios da se ja malo bolje upoznam s njim i ja tak uniđem u bios al niđe nisam uspio pronači to za overclock procesora evo par slika pa ak neko zna neka kaže ako sam pogriješio

pošto sam prvi put bio u biosu imao sam problema pri izlasku ja stisnem save and exit dođe mi neki manji prozorčić ja stisnem enter ono ništa molim pomoć nisam ništa mijenjao ni dirao samo gledao

Ja sam na svojoj staroj maticnoj Gigabyte M61P-S3 isto Award Bios normalno imao odma u glavnom izborniku MB Intelligent Tweaker preko kojeg su bile one osnovne funkcije za klokanje. Pritiskom na Ctrl +F1 dobio sam onda jos i Advanced Chipset Features ak se dobro sjecam a tam se moglo namjestit i ostale stvari detalnjije i preciznije. Ova tvoja maticna i nije bas za klokanje namjenjena tj ne nosi Gigabite S3 oznaku koja oznacava da  maticna ima sve  mogucnosti za klokat ali opet ne mora bit odlicna za klokanje s nekom ide vise a s nekom manje. Evo ti i fotke tvoja maticna koju imas i moja stara koju sam imao na mojoj je S3 oznaka a na tvojoj je nema!Cool
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
 Ja sam na svojoj staroj maticnoj Gigabyte M61P-S3 isto Award Bios normalno imao odma u glavnom izborniku MB Intelligent Tweaker preko kojeg su bile one osnovne funkcije za klokanje. Pritiskom na Ctrl +F1 dobio sam onda jos i Advanced Chipset Features ak se dobro sjecam a tam se moglo namjestit i ostale stvari detalnjije i preciznije. Ova tvoja maticna i nije bas za klokanje namjenjena tj ne nosi Gigabite S3 oznaku koja oznacava da  maticna ima sve  mogucnosti za klokat ali opet ne mora bit odlicna za klokanje s nekom ide vise a s nekom manje. Evo ti i fotke tvoja maticna koju imas i moja stara koju sam imao na mojoj je S3 oznaka a na tvojoj je nema!Cool
 ma ja mislim samo podiči množitelj pošto sam uzeo ovaj  AMD Athlon X2 7850 black edition valjda neče biti problema namislim ja sad dizati voltažu čačkat po FSB-u ili slično nego samo podignut množitelj i nadam se da če mi to matična dopustiti pošto kažeš da mi matična nije za OC
17 godina
system kaže...
rambox kaže...
 ma ja mislim samo podiči množitelj pošto sam uzeo ovaj  AMD Athlon X2 7850 black edition valjda neče biti problema namislim ja sad dizati voltažu čačkat po FSB-u ili slično nego samo podignut množitelj i nadam se da če mi to matična dopustiti pošto kažeš da mi matična nije za OC
 Trebo bih moći, a možda nećeš. Jesi pogledao na netu dali tvoja matična podržava tog x2 7850?
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

što se tiče toga matična mi podržava taj proc ali morat ću flashat bios ali to će mi sve napraviti oni iz vemila tako da se oko toga nemoram brinut (tako su mi rekli u vemilu a i pito ovdje na forumu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
system kaže...
rambox kaže...
 Ja sam sad pogledao Manual tj upute za tvoju maticnu i trebao bi moc uc preko CTRL+F1 u dodatne funkcije Bios-a tak tam pise, i da tvoja maticna podrzava X2 7850 tj F2 verzija Bios-a pa ako imas F1 verziju Bios-a onda nadogradis na F2 i to je to!Cool
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

evo sad otišao u bios i ja stiso ctrl+f1 i to radi i odem ja pod advanced chipset features ali tamo samo se spominje FSB ali ne i multiplier neznam dali to ovisi o procesoru ali trenutni proc mi je vidi pod moj pc. neznam dali če to biti i kad stavim AMD Athlon X2 7850 BE

svejedno evo slika:

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 23:35 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

evo sad otišao u bios i ja stiso ctrl+f1 i to radi i odem ja pod advanced chipset features ali tamo samo se spominje FSB ali ne i multiplier neznam dali to ovisi o procesoru ali trenutni proc mi je vidi pod moj pc. neznam dali če to biti i kad stavim AMD Athlon X2 7850 BE

svejedno evo slika:

Pošto tvoj proc nije BE,clockaćeš ga samo dizanjem fsb-a.
Nek me neko ispravi ako griješin,jer neman nekog iskustva s overclockom.
Prvi overclocker je bio Nikola Tesla.
16 godina
neaktivan
warhed kaže...
Pošto tvoj proc nije BE,clockaćeš ga samo dizanjem fsb-a.
Nek me neko ispravi ako griješin,jer neman nekog iskustva s overclockom.
 neznam ali čuo sam iako neki procesori nisu BE možeš spuštati multiplier i to kombinirati s FSB. ali nema veze vidit cu kad danas odem u vemil da mi to ugrade i onda ću kod kuče malo čaćkat po biosu pa javim ak bude bilo problema.
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

evo kad dođem u bios i stisnem za dodatnu opciju ctrl+f1 otvori mi se prva slika, a kad uđem u advanced chipset features otvori mi se druga slika. problem je u tome što nigdje nisam uspio pronači za dizanje multipliera. jel zna neko ako je imao slični problem da mi kaže.hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

evo kad dođem u bios i stisnem za dodatnu opciju ctrl+f1 otvori mi se prva slika, a kad uđem u advanced chipset features otvori mi se druga slika. problem je u tome što nigdje nisam uspio pronači za dizanje multipliera. jel zna neko ako je imao slični problem da mi kaže.hvala

pa dizi fsb
17 godina
neaktivan
system kaže...

CPU Clock ratio ti je MULTIPLIER...
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
AMD Athlon X2 7850 BE OC

ev malo ja OC ovaj proc sa 2.8 na 3ghz, ništa posebno samo digo multiplier s 14 na 15 probao sam staviti malo više multiplier al mi se računalo nekak čudno bootalo. umjesto da mi se normalno boota ono meni u početku ide normalno i onda neđe na sredini izbaci poruku tipa "run windows normal" i "run windows in safe mode" i sl. jel ko zna šta je to?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 23:25 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice