Sto je toliko tesko stavit validaciju sa vlastitim imenom?
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 567.095
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav svima, evo još jednog KLIK
Ja imam isto validaciju na takom naponu sa 1.375V. Ljudi, trebate shvatiti da je pojam "stock" napon jako širok pojam i da je kao takav potpuno irelevantan. Kod tebe je izgleda stock napon 1.375V, kod mene 1.35V kod nekog trećeg 1.4V za isti procesor !!! Dakle, to nije neka fixna i ista vrijednost za sve procesore i sve matične, pa nije nikakva referenca za uspoređivanje s drugima.
Šta stock napon nije isti na istom modelu procesora? Npr. nije li na svim i5 2500K 1,2V (bubam napamet)?
Šta stock napon nije isti na istom modelu procesora? Npr. nije li na svim i5 2500K 1,2V (bubam napamet)?
1,1V.
Pa trebao bi biti, ali to ovisi i od serije procesora, i od raznih ploča raznih vendora te još raznih verzija BIOS-a iste ploče.
evo danas stigao e8400 da zamjeni moj e8500
a razlog je ovaj 4.6 ghz sa 1.4v :) hladen zrakom i neide preko 59c
Kad vidim ovo, neizmjerno se grizem i ljubomoran sam jer moj niti 4 GHz nemože vidjet :(
Kad vidim ovo, neizmjerno se grizem i ljubomoran sam jer moj niti 4 GHz nemože vidjet :(
Ploca te koci.
Ploca te koci.
Prije RAM-i.
Lako se oni downclockaju.To je najmanji problem,cim on nece na 4ghz ni uz njihov downclock onda je do ploce.
Lako se oni downclockaju.To je najmanji problem,cim on nece na 4ghz ni uz njihov downclock onda je do ploce.
A vi ste na tim relacijama, ja kad oc-am kod mene cijeli sistem trpi zajedno, nikoga se ne stedi :)
All for one and one for all !
Batista da li držiš te postavke rama 24/7 ili je samo za validaciju?
Ma sam za validaciju, koristim ga kao quad core na 3.6 GHz. Niti jedna komponenta nije pod velikim pritiskom, a Vcore je defaultni.

mozes ti postat svasta vam ako ide iznad 4.0 ghz, znaci 1.7 neide
p.s.
evo idemo dalje, nakon malo zezenja 4.7 ghz sa 1.42
Vrijedi li ovo: KLIK?
Znam da je velik napon, no u BIOS-u je stavljeno na 1.45v, i temp proca na max okretajima venta (2300 rpm) ne prelazi 60°C. Proc nije baš neki primjerak, ajmo reć da je loš i ne otključava se...
Pa jesi probao sa manje napona ?? Ako ti ploča tako puno overvolta, onda se vodi ovim što vidiš u CPU-Z proramu. Stavi na 1.4V u BIOS-u što će ti dat negdje oko 1.46V pas testiraj i onda probaj nać što manji napon možeš za 4.0Ghz.
Probao sam na 1.4v, al se rušilo nakon nekog vremena, a i hladnjak nije baš za OC na 4.0, do 3.6 je super i tak je 24/7, a i na 4.0 su dosta veće temp, morat ću skupit pare za novi kuler pa ću probat poboljšat rezultate, išo mi je do 4.2 GHz, ali i temp je bila 70°C pa mi se neda zezat s tim velkim OC-om i slabim hladnjakom.
Jesi postepeno dizao napon sa 1.4V ili si odma otišao na 1.45V. Jedan iz trolista Gaia, Freezer 13 ili CM Hyper 212+ ( od 200 do 220 kn koštaju ) je dosta za clockanje tvog chipa sa normalnim naponima.
Sry mal na offu al izraz 24/7 se racuna kao za jedan dan?Jer 24/7 znaci 24 sata,dok tih 7 znaci 7 dana u tjednu.
24/7 znači 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. To je izraz kojim se podrazumjeva rad procesora na određenom taktu konstantno i u svakodnevnom radu, a ne samo za potrebe bencha ili validacije ( a to je kratkotrajana upotreba samo za trenutak testiranja ). Stoga da se nepiše cijela rečenica, u žargonu se kaže "24/7", a to se zna šta podrazumjeva.
Ma da al onda se isto tak moze i napisat 24/1 i znas da je tolko jer ipak ce netko pomislit da je zbilja 24sata drzo kroz cjeli tjedan,moramo se malo vise pohrvatit a ne strane izraze stalno kupt
Pa mislim tako jer mi radi na 3.6 GHz stalno, ne baš 24 h dnevno, al 12 h sigurno...
Probao sam: 1.35, 1.4, 1.425, 1.45 (4.0 GHz), 1.475, 1.5v (4.2 GHz), i nekako mi se 1.45v čini najbolje, al naravno mislim da će bit još bolje sa boljim kulerom, možda mi proc bude stabilniji...U prvom planu sam imao taj CM 212+, al kolko vidim nema ga svugdje kao prije, pa sam gledao Mugen 3, pa čak i Noctua-u, al to je nepotrebno i bacanje novaca za taj proc.
Ako to clockaš radi igara, možeš ga slobodno ostavit i na 3.2Ghz i spustiti mu napon na manje od 1.3V te smanjiti potrošnju i zagrijavanje osjetno. http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclock-cpu-vs-overclock-grafe-/133252.aspx
Znam, čitao sam to prije, sve sam vidio, i istina je to, al fkt proc mi ne radi normalno na defaultu, to sam već negdje pisao, nekad iz 10-og pokušaja mi uđe u winse, a ovako na 3.6 GHz i 1.35v radi super i temp je 44-50°C u loadu s ventom na 1900 rpm-a. Tako će i ostat do god ne nabavit bolji hladnjak...Da nejdem više u Off Topic, kad uzmem kuler, probat ću izvuć max iz proca, preko 4.0, a da bude stabilan. :)
Znam, čitao sam to prije, sve sam vidio, i istina je to, al fkt proc mi ne radi normalno na defaultu, to sam već negdje pisao, nekad iz 10-og pokušaja mi uđe u winse, a ovako na 3.6 GHz i 1.35v radi super i temp je 44-50°C u loadu s ventom na 1900 rpm-a. Tako će i ostat do god ne nabavit bolji hladnjak...Da nejdem više u Off Topic, kad uzmem kuler, probat ću izvuć max iz proca, preko 4.0, a da bude stabilan. :)
Kako ce ti ta HD 6850 nakon nekog vremena degradirat ako ne stavis Accelero na nju.Za 24/7 pod tim coolerom nikako preko 1,172V.To je napon HD 6870.1,225V je previse.
Ma neće joj ništa bit na tom naponu. Ta neka eventualna degradacija se neće primjetiti kroz par godina, a sumnjam da će grafu koristiti više od par godina.
Ma neće joj ništa bit na tom naponu. Ta neka eventualna degradacija se neće primjetiti kroz par godina, a sumnjam da će grafu koristiti više od par godina.
Nece sa dobrim hladnjakom a Toxic hladnjak i nije nesto.Temp ce ju shebati.Sa Accelerom bi to bilo super,ovako mu nije pametno.
Kako ce ti ta HD 6850 nakon nekog vremena degradirat ako ne stavis Accelero na nju.Za 24/7 pod tim coolerom nikako preko 1,172V.To je napon HD 6870.1,225V je previse.
Ne, u Moj komp je napisano max kolko sam postigao, a da je stabilno...Reko sam već prije, proc 3.6 GHz, 1.35v, a grafa je stock cijelo vrijeme, a ako se odlučim OC-at grafu preko Trixxa onda ju držim na stock naponu 1.172v na 950/1150 MHz, a ovo 1000/1200 je rijetko, jednom u 2 mjeseca ako odlučim benchat nešto ili zaigrat malo BF3 SP pošto MP ne igram, a ako i igram ne klokam ništa, proc je 3.6 stalno, a igram jedino COD4 MP i u codu proc ovako kako se vidi na validaciji nije prešo 44°C...tak da, neću niš skurit...