Žiro račun za maloljetnike?

poruka: 413
|
čitano: 265.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Žiro račun za maloljetnike?
luxxxfromhell kaže...

Ajajajajajajajaj. Nisam smjeo nećaku pokazati ovu temu :(.. Sad me zapituje pa molim vas: Sa koliko godina se može dobiti to internet bankarstvo??

Pa čim imaš račun u banci uz koji postoji opcija internet bankarstva, možeš ga uzeti.

Ili ti misliš na ono, da ima paypal?

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
neaktivan
denix kaže...
luxxxfromhell kaže...

Ajajajajajajajaj. Nisam smjeo nećaku pokazati ovu temu :(.. Sad me zapituje pa molim vas: Sa koliko godina se može dobiti to internet bankarstvo??

Pa čim imaš račun u banci uz koji postoji opcija internet bankarstva, možeš ga uzeti.

Pa ono zapaljen je za igrice a to znači: kupovanje na steamu, paypal itd.itd.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
luxxxfromhell kaže...
denix kaže...
luxxxfromhell kaže...

Pa ono zapaljen je za igrice a to znači: kupovanje na steamu, paypal itd.itd.

Imaš temu paypal pitanja i odgovori, uglavnom, u njoj već imaš dosta toga odgovorenog, pa mislim da je bolje tamo pitat (ako tražilica ne pomaže), jer ovdje idemo u offtopic.

btw. internet bankarstvo i online kupovina su dvije različite stvari :D

14 godina
neaktivan
denix kaže...
luxxxfromhell kaže...

Krivo!!!

Internet bankarstvo se može ugovorit tek sa 16 godina..

Da bi kartica od tvog nećaka glasila na njegovo ima on mora imat osobnu, inače kartica glasi na ime roditelja.

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
17 godina
nick54312 kaže...
denix kaže...
luxxxfromhell kaže...

Krivo!!!

Internet bankarstvo se može ugovorit tek sa 16 godina..

Da bi kartica od tvog nećaka glasila na njegovo ima on mora imat osobnu, inače kartica glasi na ime roditelja.

Ček, što je krivo? Nisam rekao dobnu granicu, nego sam rekao da ako imaš račun uz koji ide internet bankarstvo (ne znam, možda ide uz sve, nisam toliko upućen), onda ga i možeš imat. Ak nemaš računa (znači, ili nemaš godina ili nešto drugo), nemaš ni internet bankarstvo.

14 godina
neaktivan
denix kaže...

Ček, što je krivo? Nisam rekao dobnu granicu, nego sam rekao da ako imaš račun uz koji ide internet bankarstvo (ne znam, možda ide uz sve, nisam toliko upućen), onda ga i možeš imat. Ak nemaš računa (znači, ili nemaš godina ili nešto drugo), nemaš ni internet bankarstvo.

Ne, npr ja ću sad imat kunski žiro račun ili kao uzmem od OTP-a onda studenski tekući, ali ja dok ne navršim 16 neću moć koristit internet bankarstvo. Da imam navršenih 16 godina onda bih mogo koristit interent bankarstvo.. kužiš?

17 godina
nick54312 kaže...
denix kaže...

Ne, npr ja ću sad imat kunski žiro račun ili kao uzmem od OTP-a onda studenski tekući, ali ja dok ne navršim 16 neću moć koristit internet bankarstvo. Da imam navršenih 16 godina onda bih mogo koristit interent bankarstvo.. kužiš?

Aha, hvala na objašnjenju {#}

14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
denix kaže...

vidim  da se raumijes u te stvari, reci ti meni za zagrebacku banku, znaci trebam za steam , LoL, i takve stvari (neplaniram narucivati nista online(ebay,amazon itd.) nego mozda tu i tamo nesto iz linksa)

Uvijet je zagrebacka banka :( Pomoc molim, idem za par dana s mamom u banku, da sredim nes

Konfiguracija pod MOJ PC je na PRODAJU!!
14 godina
neaktivan
Goddish kaže...

vidim  da se raumijes u te stvari, reci ti meni za zagrebacku banku, znaci trebam za steam , LoL, i takve stvari (neplaniram narucivati nista online(ebay,amazon itd.) nego mozda tu i tamo nesto iz linksa)

Uvijet je zagrebacka banka :( Pomoc molim, idem za par dana s mamom u banku, da sredim nes

Gle, neznam da li misliš korisit paypal i da li iti znaš što je to.. izjasni se.

Mogući problem Zagrebačke banke može biti u tome da se ne može povezati sa Paypalom. Što čisto sumnjam, ali treba provjerit.

Ugl. PBZ, Erste I OTP studenski račun (po meni jako dobar izbor za osobe starije od 15 godina) se 100% mogu povezat s paypalom i tako kupovat što god poželiš.

Za kupnju u linksu ti je dobra i kartica od Zagrebačke banke..

14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Goddish kaže...

Gle, neznam da li misliš korisit paypal i da li iti znaš što je to.. izjasni se.

Mogući problem Zagrebačke banke može biti u tome da se ne može povezati sa Paypalom. Što čisto sumnjam, ali treba provjerit.

Ugl. PBZ, Erste I OTP studenski račun (po meni jako dobar izbor za osobe starije od 15 godina) se 100% mogu povezat s paypalom i tako kupovat što god poželiš.

Za kupnju u linksu ti je dobra i kartica od Zagrebačke banke..

ma to u linksu mozda jednom u par mjeseci, a paypal , ovisi  jer ako  se moze kupovati s karticom  koje su navedene tipa mastercard ,visa electron, american expres itd. onda netreba, ali ako  je npr maestro il koj vec vrag , onda bi trebao paypal

Konfiguracija pod MOJ PC je na PRODAJU!!
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje - imam 16, dobio sam osobnu. Otišao u Hypo banku i pitao za karticu. Rekli su mi da košta 25 kuna izrada, bez mjesečne naknade (za vođenje računa), jedan roditelj + rodni list.

Ali zaboravio sam pitati: mogu li primati novce preko PayPal-a na tu karticu? MasterCard Prepaid.

Ista stvar je i u Erste banci, samo oni traže 5kn mjesečno vođenje, 40kn izrada, Visa Electron. Mogu li primati novce?

Ima li tko iskustava i koju bi mi banku preporučio (što se tiče kartica Visa vs. Master).

Jako mi je bitno da mogu primati novce preko PayPal-a jer to mi je glavni razlog zašto bih otvorio račun!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 16:38 (blagus).
17 godina

Samo na Visu i njezine podvrste možeš primati novce sa paypala. Evo i link na tu već dost staru vijest

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 16:42 (denix).
15 godina
neaktivan
denix kaže...

Samo na Visu i njezine podvrste možeš primati novce sa paypala. Evo i link na tu već dost staru vijest

Hvala.

Postoji li još koja banka osim Erstea koja ima Visu?

14 godina
neaktivan
blagus kaže...
denix kaže...

Hvala.

Postoji li još koja banka osim Erstea koja ima Visu?

Da svakako da ima..

Ti si svakako pogledaj OTP Studenski tekući račun.. https://www.otpbanka.hr/html/g_racuni_studentski.htm

imaš:

- besplatno otvaranje i vođenje računa

- besplatno izdavanje Visa Electron ili MasterCard debitne kartice

- besplatno podizanje gotovine na bankomatima OTP banke

Što je odlično.

15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Da svakako da ima..

Ti si svakako pogledaj OTP Studenski tekući račun.. https://www.otpbanka.hr/html/g_racuni_studentski.htm

imaš:

Što je odlično.

A koja je zastupljenost OTP bankomata u Zagrebu? Pretpostavljam da nije kao npr. ZABA/Erste...

14 godina
neaktivan
blagus kaže...
nick54312 kaže...

Da svakako da ima..

imaš:

Što je odlično.

A koja je zastupljenost OTP bankomata u Zagrebu? Pretpostavljam da nije kao npr. ZABA/Erste...

A nez nisam iz Zagreba, ali ja isto mislim otvorit u Ersteu ili OTP-u.

15 godina
neaktivan

UPOZORENJE: Nemojte otvarati u OTP banci račun! Neće vam moći izdati karticu, čak niti prepaid za kupovinu, možete otvoriti samo devizni račun u jednoj valuti i morate davati IBAN i SWIFT onome tko vam želi slati novce. A i ako uspijete dobiti neku karticu, ona vam služi samo za kur*enje jer ne radi na bankomatima.
A podizanje novca s računa je jednom mjesečno.

Ista stvar i sa Hypo bankom.

Erste je prava stvar - dođete s roditeljem, osobnom njegovom i vašom, i vašim OIB-ima. Otvorite žiro račun (znači, viševalutni račun na koji možete uplatiti bilo koju valutu koja se nalazi na njihovoj tečajnoj listi) čije je vođenje ili 4 kune mjesečno ili 45 kuna godišnje. Dobijete i Visa Electron karticu koja radi i za primanje i slanje novca preko PayPala. Također dobijete i internet bankarstvno besplatno. Izrada kartice vas košta ukupno 30 kuna - 20 izrada i 10 kuna PIN, i dobijete ju doma u roku 14 dana.
Toplo preporučam svakome tko misli primati novce u različitim valutama - jedino vam nedostaju valute jugoistočne Azije na tečajnoj listi za sve one silne "mastar" i "halp me" frikove iz JI Azije (GSM biznis) {#}

15 godina
Kad otvaram racun moram biti punoljetan odnosno imat osobnu pri otvaranju racuna da bih mogao koristiti net bmkarstvo? To sam cuo od prijatelja pa da provjerim
Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----CoD4 OwNeR ----------visit http://take2play.info ------
14 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
Kad otvaram racun moram biti punoljetan odnosno imat osobnu pri otvaranju racuna da bih mogao koristiti net bmkarstvo? To sam cuo od prijatelja pa da provjerim

Ne, osobnu možeš napravit sa 15 godina (tako da ne trebaš biti punoljetan) i ne treba ti za izradu računa, ali će onda račun glasit na ime roditelja koji bude tamo s tobom.

Ako želiš da račun glasi na tvoje ime onda ti treba osobna, NET banking nema veze s tim ali njega možeš zatražit tek sa navršenih 16 godina bilo da račun glasi na tvoje ili na ime roditelja.

Tako je to u Erste banci.

15 godina
Ali onda ako glasi na ime roditelja onda moze net bankarstvo ;)
Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----CoD4 OwNeR ----------visit http://take2play.info ------
16 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
FiCoO kaže...

Ne, osobnu možeš napravit sa 15 godina (tako da ne trebaš biti punoljetan) i ne treba ti za izradu računa, ali će onda račun glasit na ime roditelja koji bude tamo s tobom.

Ako želiš da račun glasi na tvoje ime onda ti treba osobna, NET banking nema veze s tim ali njega možeš zatražit tek sa navršenih 16 godina bilo da račun glasi na tvoje ili na ime roditelja.

Tako je to u Erste banci.

znaći ako si ja sad izvadim osobnu sa 15 god(u veljači 16 god) ja sve jedno neću moć dobit račun koj će glasit na moje ime

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
Ali onda ako glasi na ime roditelja onda moze net bankarstvo ;)

A pa što ne razumiješ iz ove rečenice?

"Ako želiš da račun glasi na tvoje ime onda ti treba osobna, NET banking nema veze s tim ali njega možeš zatražit tek sa navršenih 16 godina bilo da račun glasi na tvoje ili na ime roditelja."

teo7 kaže...

Znači ako si ja sad izvadim osobnu sa 15 god(u veljači 16 god) ja sve jedno neću moć dobit račun koj će glasit na moje ime

Ne, ti ako imaš svoju osobnu, možeš imat i račun koji će glasit na tvoje ime, tj nije stvar da li račun glasi na tvoje ime nego kartica.

Znači ako imaš osobnu (makar sa samo 15 godina) ti možeš imat vlastiti račun i VISA Electron karticu u Erste banci koji će glasit na tvoje ime.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 23:15 (nick54312).
15 godina
neaktivan

Evo, znači da potvrdim: danas sam u Erste banci otvorio devizni tekući račun uz koji imam pripadajuću VISA Electron karticu s kojom mogu primat novac na PayPalu.

Trebate rodni list, doći s roditeljem, osobne i OIB, vaš i roditeljev.

Račun otvorite odmah a za VISA karticu čekate najviše dva tjedna - dolazite u poslovnicu podići ju, sa osobnom.

Vođenje računa 5 kuna mjesečno samo ako ima nekih transakcija u trenutnom mjesecu.

Internet bankarstvo dodatnih 5 kuna (nisam ga uzeo).

15 godina
blagus kaže...

Evo, znači da potvrdim: danas sam u Erste banci otvorio devizni tekući račun uz koji imam pripadajuću VISA Electron karticu s kojom mogu primat novac na PayPalu.

Trebate rodni list, doći s roditeljem, osobne i OIB, vaš i roditeljev.

Račun otvorite odmah a za VISA karticu čekate najviše dva tjedna - dolazite u poslovnicu podići ju, sa osobnom.

Vođenje računa 5 kuna mjesečno samo ako ima nekih transakcija u trenutnom mjesecu.

Internet bankarstvo dodatnih 5 kuna (nisam ga uzeo).

koliko godina imas?

14 godina
neaktivan
blagus kaže...

U Splitskoj vođenje 3 kune, ako ima nekih transakcija u trenutnom mjesecu {#}

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 20:18 (Liverpool1892).
16 godina
neaktivan

koja je najbolja banka trenutno? imam 15 god i uzeo bih si visa electron..a koristio bih karticu za paypal.i račun da mi novci od prodaja nemoraju sjedat na račun od starog

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
teo7 kaže...

koja je najbolja banka trenutno? imam 15 god i uzeo bih si visa electron..a koristio bih karticu za paypal.i račun da mi novci od prodaja nemoraju sjedat na račun od starog

Erste banka.

16 godina

e ovako... Starog od mog frenda muci to sto on misli da u PBZ-u nemoze otvorit kunski ziro racun posto on nema nikakve veze s tom bankom.. znaci pitanje je sljedece: dali roditelj koji otvara racun za svog sina maloljetnika (ajmo rec u PBZ banci) mora imat bilo kakav otvoren racun u toj isto banci ili to uopce nije bitno? njega muci kako ce on placat ovih 5kn mjesecno i tak te naknade?

http://www.skittlescrew.tk
15 godina
Pa naknade ce mu oni automatski skidat u obracunu, a ovo za otvaranje ja mislim da moze zasto ne.
Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----ORIGIN: GPUlan---------
14 godina
neaktivan

Kako maloljetnici mogu imati kreditne kartice? Jedna mala što je prije išla samnom u razred je imala kreditnu karticu sa deviznim računom i to je baš njezino, na kartici piše njeno ime i to je njena kartica. Kako da ja to sebi napravim? Pitam zato jer večina igara, stranica i slično zahtjeva samo Credit Card, a ne Debit card!

real master for every game
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice