Zaustavite ubijanje pasa!

poruka: 46
|
čitano: 11.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Zaustavite ubijanje pasa!
Paolo2612 kaže...

(1.)Ima tu što dokazivati - ako si već pokrenuo pitanje inteligencije i rekao da je pas inteligentniji trebao bi to dokazat. Ali u pravu si da je ovo tema u vezi pasa pa nećemo praviti usporedbe na razini inteligencije

Slazem se sa izjavom da su psi inteligentniji. Zasto? Zato sto biolozi/znanstvenici tako smatraju. Sta smatraju?

Smatraju da se inteligencija brze razvija kod mesozderskih vrsta (predatora) jer im je potreban mozak da bi bili uspjesni lovci, da paze da ne budu otkriveni dok se prikradaju, planiraju napad, da najefikasnije izvrse taj napad, da nadmudre plijen, a ako je rijec o čoporativnim zivotinjama kao sto su psi, onda tu ulazi i koordinacija timskog rada, prilikom grupnog lova, razne taktike, itd...

A sto se plijena (biljojeda) tice, oni samo trebaju znati trcati.

Jos jedan primjer ti je da krave ne bjeze iz zapaljene stale.

17 godina
neaktivan
Pa jeste potpisali peticiju!? nismo dosli raspravljat ko je pametniji pas ili covjek,
-covjek je pamtniji i inteligentniji dok je pas primitivna zivotinja koja uz gazdu napreduje i postaje sve pametnija

ugl ja potpiso :D
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
moderator

Potpisao i objavio link u svom msn-u :)

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Paolo2612 kaže...

(1.)Ima tu što dokazivati - ako si već pokrenuo pitanje inteligencije i rekao da je pas inteligentniji trebao bi to dokazat. Ali u pravu si da je ovo tema u vezi pasa pa nećemo praviti usporedbe na razini inteligencije

Slazem se sa izjavom da su psi inteligentniji. Zasto? Zato sto biolozi/znanstvenici tako smatraju. Sta smatraju?

Smatraju da se inteligencija brze razvija kod mesozderskih vrsta (predatora) jer im je potreban mozak da bi bili uspjesni lovci, da paze da ne budu otkriveni dok se prikradaju, planiraju napad, da najefikasnije izvrse taj napad, da nadmudre plijen, a ako je rijec o čoporativnim zivotinjama kao sto su psi, onda tu ulazi i koordinacija timskog rada, prilikom grupnog lova, razne taktike, itd...

A sto se plijena (biljojeda) tice, oni samo trebaju znati trcati.

Jos jedan primjer ti je da krave ne bjeze iz zapaljene stale.

Ok ali on je spomenuo i konje. A to je već upitno ko je pametniji jer su konji jako pametne životinje.

A što se tiče pasa - jedan pinč ili čivava sigurno nema inteligenciju predatora. Opet ovisi o vrsti psa.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
big_guy kaže...
Horagio kaže...
big_guy kaže...

Potpisano Namigiva

Inače,jako volim pse i sve ostale životinjeSmijeh

LOL! Jedna od većih izvala! Prema ovome pretpostavljam da si vegan! Gle ovo:

Koji si ti na slici?Smijeh

Pišeš gluposti...Avatar odgovara mojim reakcijama na tvoju poruku!

Kad bubneš bedastoću i nemaš argumenata počinješ vrijeđati. Toliko o tebi. Da si vegan bi to potvrdio, ovako samo odugovlačiš. Ja nikad ne bi mogao pojesti životinju koju volim".

Paolo2612 kaže...
Horagio kaže...

Glavno da ih ne muče. Kad već moraju jesti pse, nek jedu one krvoločne dobermane i rotvajlere, a ne mirne i korisne pse, npr. labradora (pomaže slijepima, epileptičarima), zatim srodnog zlatnog retrivera,... Ja posjedujem psa (labrador ;D) i nikad ne bih dao da ga pojedu.

Psi  nisu sami po sebi krvoločni - već je to i debela posljedica takvog selektivnog uzgoja, i ponašanja prema psu. Rotvajler je pas čuvar, radni pas i jako odan vlasniku. On neće nikog napasti iz čistog mira (osim ako nije tako odgojen i namijenjen tome - pogledaj moju prvu rečenicu). Ne bi vjerovao koliko su oni dobri psi.

Ne vjerujem i vjerojatno nikad neću. Moj krsni kum je imao rotvajlera. Jednog dana su ostali bez jedne malo veće životinje(tele). Nikad nisam čuo da bi tele provociralo psa, taj pas nije naučen na ubijanje... Bilo je dosta puta u novinama da je takav pas napao čovjeka. Ne vjerujem da vlasnici uče pse kako ubiti drugog čovjeka. Psi su krvoločni po prirodi. Recimo da imaš dijete od 5 godina. Da li bi mu kupio retrivera ili neku zvijer? Te životinje imaju krvoločnost još od svojih predaka, vukova.

Paolo2612 kaže...
Horagio kaže...

"Ljepota je u očima promatrača."Smijeh Inače o ukusima se ne raspravlja - ali ja osobno obožavam gmazove, jedino što nemogu podnijeti su mali kratkodlaki psi (štakori) one pinčeve i čivave bi sve istrijebio.

Ja ne volim životinje koje me mogu i žele ubiti. Zato nikad ne bi imao nekuj zmiju u kući.Namigiva 

Nije mi jasno kako se možete prvo brinuti o pravima psa, a ne o pravima ljudi. Velike korporacije izrabljuju male Kineze i ostalu ekipu u Aziji za šaku riže. Ljudi umiru od gladi, nemaju što jesti, ali nema veze što ljudi umiru, glavno da pas ostane živ. Potpišite peticiju za to.

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
16 godina
protjeran

Možete vi pisat peticije i sve to ali to neće uspit. Nije ni meni drago to ubijanje ali pomoć nemožete to je Koreja ne Hrv!

17 godina
neaktivan

Pitanje - jel bi rađe da umre pas ili čovjek?
Jel', kolko vidim toliko se pompe diže oko životinja, a novcem kojim raspolažu te udruge (i plaćaju, oprostite na izrazu probisvjete) mogu se napraviti brojna prihvatilišta za beskućnike, samohrane majke - budite u tom pogledu face - potpišite tu peticiju!

17 godina

Najbolje se okaniti takvih akcija (peticija) jer nažalost neće uroditi plodom.

Psi su, uz dupine i konje, posebne životinje, barem po mojem mišljenju.

Ipak, pas kao kućni ljubimac, čovjekov prijatelj, ne smije biti ništa osim toga, barem ne bi smjel.

Nemoguće je uspoređivati pse i svinje/krave (svinjetina/govedina), ili pse i piliće (perad), to nema smisla.

Zamislite da neko veli za Božić, "jest ćemo Božićnog psa", kak vam to zvuči?

Druga je stvar da veli; "jest ćemo Božićnu puricu"!

Znači, meso, tj. mesna industrija postoji "oduvijek" ali u nju nikak ne spadaju psi!

Činjenica je da se određene životinje uzgajaju prvenstveno radi jela i to se neće promijeniti samo tak.

Jedino na kaj trebamo/možemo utjecati/zalagati se, su uvjeti u kojima žive ta stvorenja i način na koji umiru, tj. budu ubijena.

To je realnost, sviđala se nekom ili ne.

Kod nas je ipak druga kultura i mislim da se nećemo nikad spustiti na nivo Korejaca i sličnih "gurmana".

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
16 godina
protjeran

Armor je najbolje reka

17 godina
neaktivan

ev i ja sam potpisal peticiju

17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

komentar na naslov topica: genitiv množine od imenice pas  je psa, a ne pasa. Smijeh

Btw. U naslovu je akuzativ, a mnozina je svakako pasa ;)

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 16:34 (Maximus).
16 godina
neaktivan

Gledao sam davno neki dokumentarac - neki šalabajzeri su snimali neko pleme u divljini i za vrijeme (dugotrajnog) snimanja (valjda su proučavali pleme) uočili su kako se čopor divljih pasa polagano i neagresivno približava kolibama. Svaki dan su bivali sve bliže dok se naposljetku nije razvio "prijateljski" odnos između plemena i pasa. Seljaci bi im bacali ostatke hrane a psi su radije prihvatili hranu na tanjuru nego da moraju ići u potragu za njom. Psi se nisu ponašali agresivno već su se malo po malo udomaćili.

Eto primjera kako su psi kao vrsta ipak različiti u odnosu na ostale životinje i ne daju se uspoređivati sa stokom ili peradi. I onda ti uzmi psa i prikolji za večeru. Ma dajte! Uostalom u cijelom svijetu su psi prvi na ljestvici domaćih životinja i gotovo nigdje ih ljudi ne uzgajaju da bi ih "konzumirali" - što govori da tamo stvari ipak nisu u redu (Kina, Koreja...).

Znam da je to kod njih tradicija i posve normalno ali meni se diže želudac kad vidim kako mačke i pse (žive) trpaju u lonac sa vrelom vodom i deru krzno sa njih a ovi jadnici zapomažu dok ih smrt ne savlada... ma...

They took our jobs!
17 godina
neaktivan
Maximus kaže...
sauron_15 kaže...

komentar na naslov topica: genitiv množine od imenice pas  je psa, a ne pasa. Smijeh

Btw. U naslovu je akuzativ, a mnozina je svakako pasa ;)

OMG    zaustavite ubijanje koga čega , a ne koga što :D

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 17:24 (sauron_15).
17 godina
neaktivan

mali ot

volio bi da docekam dan da nas porobi inteligentnija i nadmocnija rasa i da ljudskoj vrsti radi sto mi radimo drugim vrstama (i svojoj naravno)...

ali nista od togaMršti se...

vjerovatnije je da cemo sami sebe unistit (nazalost i sve na planeti)...ubrzo...

sto se tice ubijanja i mucenja pasa (i ostalih zivotinja) nazalost iza svega stoji profit i samo profit

17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Gledao sam davno neki dokumentarac - neki šalabajzeri su snimali neko pleme u divljini i za vrijeme (dugotrajnog) snimanja (valjda su proučavali pleme) uočili su kako se čopor divljih pasa polagano i neagresivno približava kolibama. Svaki dan su bivali sve bliže dok se naposljetku nije razvio "prijateljski" odnos između plemena i pasa. Seljaci bi im bacali ostatke hrane a psi su radije prihvatili hranu na tanjuru nego da moraju ići u potragu za njom. Psi se nisu ponašali agresivno već su se malo po malo udomaćili.

Eto primjera kako su psi kao vrsta ipak različiti u odnosu na ostale životinje i ne daju se uspoređivati sa stokom ili peradi. I onda ti uzmi psa i prikolji za večeru. Ma dajte! Uostalom u cijelom svijetu su psi prvi na ljestvici domaćih životinja i gotovo nigdje ih ljudi ne uzgajaju da bi ih "konzumirali" - što govori da tamo stvari ipak nisu u redu (Kina, Koreja...).

Znam da je to kod njih tradicija i posve normalno ali meni se diže želudac kad vidim kako mačke i pse (žive) trpaju u lonac sa vrelom vodom i deru krzno sa njih a ovi jadnici zapomažu dok ih smrt ne savlada... ma...

Mačke ubijaju i Talijani.

agent orange kaže...

mali ot

volio bi da docekam dan da nas porobi inteligentnija i nadmocnija rasa i da ljudskoj vrsti radi sto mi radimo drugim vrstama (i svojoj naravno)...

ali nista od togaMršti se...

vjerovatnije je da cemo sami sebe unistit (nazalost i sve na planeti)...ubrzo...

sto se tice ubijanja i mucenja pasa (i ostalih zivotinja) nazalost iza svega stoji profit i samo profit

To! Ne smijemo raditi pokuse na životinjama, moramo uhvatiti one male zle Kineze i glupe crnce pa ćemo onda na njima! Sramota za njih što jedu druge životinje da prežive!

Ako već glasate za prava pasa, rađe glasajte protiv onih natjecanja. Pas se jaako umori od toga. Prije nego sam ga dobio, bio je na 2 takva natjecanja. Kada je bio moj, išao je na jedno natjecanje i više nikad. Tjedan dana je ležao. Nije mogao ništa.

Osim toga, o Kinezima tu govorite kao o nekoj eliti koja svaki dan bira što će jesti. Ekipa je dolja vesela, ako nešto pojedu na dan. Kao da imaju izbora.

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 18:39 (Horagio).
17 godina
neaktivan

Prije 100 godina na Papua New Guinea su postojali kanibali.

"Kazu da meso bijelaca nije bas ukusno, previse je slano." Neodlučan

"Najbolji zacin jelu je glad."

Glad ne bira....Izlanuo se

Sve u svemu, nemam nista protiv, neka jedu sta hoce, ali nehuman odnos ne podrzavam.

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice