Zaustavite ubijanje pasa!

poruka: 46
|
čitano: 11.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Potpišite peticiju i zaustavite brutalno mučenje pasa i konzumiranje psećeg mesa u Južnoj Koreji!

"Iako je zabranjeno da se reklamiraju na glavnim ulicama ili na engleskom,

preko 6,000 restorana danas serviraju pseće meso u Južnoj Koreji. I ne bivaju zatvoreni."

Što vi mislite o tome?

They took our jobs!
16 godina
neaktivan

a šta ćemo s ekperimentima na životinjama kozmetičkih i farmaceutskih kompanija..da bi mi zapadnjaci bili lijepi,vječno mladi i besmrtni..?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 10:47 (seneka).
17 godina
neaktivan
RE: Zaustavite ubijanje pasa!

stvarno je zalosno to za gledat :S a tek pomisao sta su zidovi u ratu prozivjeli strahota :(

kolko znam talijani imaju neke specialitete s mačkama

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 1:27 (UBIZEC cORPORATION).
17 godina

Kad mi se ne bi sudilo mislim da bih ubio svakoga tko muči životinje ali što se jela tiće, ako je životinja humano ubijena, nemam ništa protiv bez obzira na vrstu (osim ako je ugrožena) jer ako je dopustivo jesti kunića, što ne bi bilo i psa? Samo je stvar razičitih kultura. U Indiji bi te mrzili ako govedinu jedeš, ovdje ako psa jedeš, ali sve u svemu ne treba zabranjivati ubijanje radi hrane nego nehumano postupanje i mučenje svih životinja, ne samo pasa u bilo koje svrhe.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 1:38 (Vido).
16 godina
neaktivan

Potpiso sam peticiju.Jel još netko potpiso peticiju?

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan

Ja san potpisa i stavia link na svoj face

Ne mogu pomoć puno, ali mogu barem malo

xD

Granice nisu nista drugo do linija u atlasu, al' jesu stvarne onda kad idu od srca ka srcu...
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ja san potpisa i stavia link na svoj face

Ne mogu pomoć puno, ali mogu barem malo

xD

Tako treba!!!!!!

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
Vido kaže...

Kad mi se ne bi sudilo mislim da bih ubio svakoga tko muči životinje ali što se jela tiće, ako je životinja humano ubijena, nemam ništa protiv bez obzira na vrstu (osim ako je ugrožena) jer ako je dopustivo jesti kunića, što ne bi bilo i psa? Samo je stvar razičitih kultura. U Indiji bi te mrzili ako govedinu jedeš, ovdje ako psa jedeš, ali sve u svemu ne treba zabranjivati ubijanje radi hrane nego nehumano postupanje i mučenje svih životinja, ne samo pasa u bilo koje svrhe.

Pametno govoriš

Ista stvar je i s lovom

Ako ti loviš životinju da bi je pojeo i preživio to je opravdano

Ali ako loviš iz razonode i nakon šta je ubiješ, ostaviš da trune

To nije niti malo u redu

Granice nisu nista drugo do linija u atlasu, al' jesu stvarne onda kad idu od srca ka srcu...
16 godina
neaktivan

Ja jesam protiv bilo kakvog nasilja ili maltretiranja životinja

Ali u Sj. Koreji, Kini i kaj ja znam u kojim sve zemljama se jedu psi da bi preživili.

To se isprva čini čudno, ali opet i mi ubijamo pa jedemo svinje, kuniće kako je već spomenuto itd.

Čini se gadno?

To radimo da bi preživili, to je hranidbeni lanac kakav se razvio

http://www.urbandead.com/
16 godina
neaktivan

Istina da jedemo svinje, perad, ribu ali na to ipak možemo malo zažmiriti jer se radi o životinjama koje se ne vežu toliko za čovjeka, dok pas kao "najbolji čovjekov prijatelj" često je još jedan član obitelji, životinja koja razumije i osjeća... apsolutno sam protiv mučenja bilo da se radi o ubijanju radi psećeg mesa ili raznih istraživanja.

They took our jobs!
17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Istina da jedemo svinje, perad, ribu ali na to ipak možemo malo zažmiriti jer se radi o životinjama koje se ne vežu toliko za čovjeka, dok pas kao "najbolji čovjekov prijatelj" često je još jedan član obitelji, životinja koja razumije i osjeća... apsolutno sam protiv mučenja bilo da se radi o ubijanju radi psećeg mesa ili raznih istraživanja.

Oprosti na ovo sam morao reagirati - najbolje ti je da se učlaniš u  udrugu "Prijatelji životinja". 

Razna istraživanja - znaci ti bi zabranio istraživanja na jajima? psima? miševima? - ajde ti onda čiki Sonny-u reci kako bi ti testirao nova cjepiva, tablete, preparate? Možda na ljudima - da to bi bilo pametno.

Nemoj krostiti cjepivo (testirano na zivotinjama)! Nemoj kroistit lupocet/plicet (testirano na zivotinjama) nemoj koristit anesteziju kada ti zubar vadi zub (testirano na zivotinjama).

No hard feelings ;)

Ne mislim nista lose - samo malo razmisli prije nego sto kazes neke stvari ;)

16 godina
neaktivan

Ma nisam se ništa uvrijedio, ne brini. Slažem se s tobom u tom pogledu, ali razni parfemčići nam ipak nisu u toj mjeri potrebni (koji prije nego budu pušteni u promet bivaju testirani na jadnim životinjama) i slične stvari koje nam nisu neophodne.

Evo imaš nešto tu o tvom stavu, nije loš tekst za pročitati.

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 12:48 (Stimulans).
16 godina

Eo potpisao sam peticiju,barem sam malo pomogao kad nemrem visePlač.Zao mi je vidjet zivotinju kad ju neki "kreteni" ubijaju radi zabave pa da budu face ili snimaju video pa da stave na fejs ili youtube kak je on faca ubio je zivotinju,bacio u zid i slicno.Pa to su roditelji krivi nisu ih dobro odgojili.

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Čovjekovo je mišljenje da mu je pas najbolji prijatelj. Nego, zamisli da Arapi potpišu peticiju protiv ubijanja svinja. Puuuno ljudi u RH to ne bi dopustilo jer su "kolinje" tradicija u Hrvatskoj. Uostalom, većinom ljudi u RH jedu piletinu i svinjetinu. Pogledaj to s ove strane: zamisli da pse držimo u "kojcu" (ne znam kako da to kažem na književni, nadam se da me razumijete), a svinje da šeću po dvorištu. Prije bi se vezali uz svinje, jelda? Kao npr. hindusi za krave. Oni imaju, svoju kulturu, mi svoju, to moramo poštivati, koliko god odvratno bilo(tvojeg sam mišljenja, ali moramo podnositi njihove gluposti). Ako oni žele jesti pse, a ne piletinu, njihova stvar. Glavno da ih ne muče. Kad već moraju jesti pse, nek jedu one krvoločne dobermane i rotvajlere, a ne mirne i korisne pse, npr. labradora (pomaže slijepima, epileptičarima), zatim srodnog zlatnog retrivera,... Ja posjedujem psa (labrador ;D) i nikad ne bih dao da ga pojedu.

P.S.  "Životinju smiješ ubiti, samo ako ju namjeravaš pojesti" - Crocodile Dundee

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 14:24 (Horagio).
16 godina
neaktivan

To je uzasno sta se desava.. a pogledajte koliko ljudi za vrijeme godisnjih odora ostavljaju zivotinje na ulici same i bez hranee.. to je prestrasnoooo....

16 godina
neaktivan

Potpisano Namigiva

Inače,jako volim pse i sve ostale životinjeSmijeh

16 godina
neaktivan

krmci, treba njih objest pa da vide kako je to, lagano je slabijeg tlačiti.

ajd kad neki lutalica završi u ćevapima, to i nije toliki crnjak, ali kad uzgajaju pse za hranu, e to je već čisti bezobrazluk.

pa psi su jedne jako pametne i druželjubive životinje, pa mene moj uveseljava svaki dan

LP

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Glavno da ih ne muče. Kad već moraju jesti pse, nek jedu one krvoločne dobermane i rotvajlere, a ne mirne i korisne pse, npr. labradora (pomaže slijepima, epileptičarima), zatim srodnog zlatnog retrivera,... Ja posjedujem psa (labrador ;D) i nikad ne bih dao da ga pojedu.

Psi  nisu sami po sebi krvoločni - već je to i debela posljedica takvog selektivnog uzgoja, i ponašanja prema psu. Rotvajler je pas čuvar, radni pas i jako odan vlasniku. On neće nikog napasti iz čistog mira (osim ako nije tako odgojen i namijenjen tome - pogledaj moju prvu rečenicu). Ne bi vjerovao koliko su oni dobri psi.

I što se tiče vrsta pasa - zar ti stvarno misliš da ona sirotinja jede čistokrvne pse iz uzgoja? Pa to su najobičniji mješanci.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Potpisano Namigiva

LOL! Jedna od većih izvala! Prema ovome pretpostavljam da si vegan! Gle ovo:

zmija zmija
pauk pauk
pas pas
ugly ugly
goli štakor goli štakor
Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
17 godina
neaktivan
multiaccount kaže...

krmci, treba njih objest pa da vide kako je to, lagano je slabijeg tlačiti. (1.)

ajd kad neki lutalica završi u ćevapima, to i nije toliki crnjak, ali kad uzgajaju pse za hranu, e to je već čisti bezobrazluk. (2.)

pa psi su jedne jako pametne i druželjubive životinje, pa mene moj uveseljava svaki dan (3.)

LP

A što sve nećui čuti:

(1.) Zakon evolucije - sada bi ti obrnuo ono što se događalo i razvijalo milijunima godina?

(2.) Kako nije sram nas da uzgajamo svinje i krave za hranu, to je isto bezobrazluk? Zašto i mei ne idemo u divljinu i pokupimo neku divlju svinju ili kravu lutalicu?

(3.) A krave, svinje i konji nisu druželjubive životinje i pametne, i one te ne mogu uveseljavati svaki dan? Daj dokaz da su psi pametniji od ovih životinja?

Horagio kaže...
big_guy kaže...

Potpisano Namigiva

"Ljepota je u očima promatrača."Smijeh Inače o ukusima se ne raspravlja - ali ja osobno obožavam gmazove, jedino što nemogu podnijeti su mali kratkodlaki psi (štakori) one pinčeve i čivave bi sve istrijebio.

16 godina
neaktivan

đžukela su zakon netreba njih ubijat osim ako nije dosadan

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
big_guy kaže...

Potpisano Namigiva

Ne kužim ja tebe,ja kažem da volim pse,NE JEST!,nego da volim životinje kao životinje!Viče

Kak ti uopće takva glupost može doć u glavu???????

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:11 (big_guy).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
multiaccount kaže...

krmci, treba njih objest pa da vide kako je to, lagano je slabijeg tlačiti. (1.)

ajd kad neki lutalica završi u ćevapima, to i nije toliki crnjak, ali kad uzgajaju pse za hranu, e to je već čisti bezobrazluk. (2.)

pa psi su jedne jako pametne i druželjubive životinje, pa mene moj uveseljava svaki dan (3.)

LP

A što sve nećui čuti:

(1.) Zakon evolucije - sada bi ti obrnuo ono što se događalo i razvijalo milijunima godina?

(2.) Kako nije sram nas da uzgajamo svinje i krave za hranu, to je isto bezobrazluk? Zašto i mei ne idemo u divljinu i pokupimo neku divlju svinju ili kravu lutalicu?

(3.) A krave, svinje i konji nisu druželjubive životinje i pametne, i one te ne mogu uveseljavati svaki dan? Daj dokaz da su psi pametniji od ovih životinja?

psi jesu pametniji i tu nema šta dokazivati.

ovo je tema u vezi pasa, a ne ostalih životinja.

meni nije jasno kako netko može ubiti jedno tele ili konja, to su tako predivne životinje da mi to jednostavno nema smisla.

iskreno žao mi je i svinje, ali ona nije toliko privržena i draga koliko ove ostale, osobno ju ubiti nebi mogao ali pojesti ju mogu i to bez bada, pa slavonac sam.

pa nekaže se bezveze da je pas čovjekov najbolji prijatelj

16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
big_guy kaže...

Potpisano Namigiva

Koji si ti na slici?Smijeh

Pišeš gluposti...Avatar odgovara mojim reakcijama na tvoju poruku!

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:11 (big_guy).
17 godina
neaktivan

Ajmo malo bolje pogledat koje sve namirnice koristimo za hranu: piletinu (znaci jadno malo pile od par mjeseci se ubijaju i jedu), teletinu, svinjetinu (ako ste ikada vidjeli svinju, ili sljedeci put kada cete je vidjeti - pogledajte joj u oci, ima dosta pametan pogled - a i metabolički je dosta slična ljudima, prije 20-tak godina su se ugrađivali svinjski srčani zalisci), janjetinu, puretinu .. - to svakodnevno, a stosta se jos od životinja ubija. Također jedemo jaja - praktički je svako jaje jedan zametak (ako je oplođeno).

Po prirodi smo svejedi - iako nam je probavni trakt kraći - sto upućuje da vise naginjemo prema mesojedstvu. Logično je da moramo uzgajati životinje za hranu - inače ne bi ljudski rod preživio.

Svaki narod ima svoje običaje:
Muslimani - ne jednu svinjetinu (zabrana vjere). Zasto? Upravo zbog mnogo smrtnih slučajeva od trihinele u prošlosti.

Indijci - sveta krava.

Kinezi imaju običaj spremanja mačaka, pasa, štakora, ... ko zna čega - nemožemo protiv njihovih običaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:18 (Sonny).
17 godina
moderator

Kako se samo uspijete zakačiti na svakoj temi? Dosta vrijeđanja i offtopica, ili će biti sankcija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:16 (DrNasty).
17 godina

Ma daj ajde sto ljudi jedu pse i gotovo u cemu je tu problem.

Bolje da ih ubijaju i jedu nego da ih kao vecina ljudi koji vole pse drze u stanovima od 30 kvadrata to ja zovem mucenje zivotinje a ne ubijanje radi hrane.

17 godina
neaktivan
multiaccount kaže...

psi jesu pametniji i tu nema šta dokazivati.

ovo je tema u vezi pasa, a ne ostalih životinja. (1.)

meni nije jasno kako netko može ubiti jedno tele ili konja, to su tako predivne životinje da mi to jednostavno nema smisla.

iskreno žao mi je i svinje, ali ona nije toliko privržena i draga koliko ove ostale, osobno ju ubiti nebi mogao ali pojesti ju mogu i to bez bada, pa slavonac sam. (2.)

pa nekaže se bezveze da je pas čovjekov najbolji prijatelj (3.)

(1.)Ima tu što dokazivati - ako si već pokrenuo pitanje inteligencije i rekao da je pas inteligentniji trebao bi to dokazat. Ali u pravu si da je ovo tema u vezi pasa pa nećemo praviti usporedbe na razini inteligencije

(2.) u vezi svinje - tebi možda ona nije toliko draga i privežena, ali tko kaže da ona ne može to biti. Ja se kladim da 99.99% nije probalo provoditi toliko vremena s svinjom koliko bi provodili s psom i na isti način. U americi je normalno imati patuljastu svinju za ljubimca.

O privrženosti - ne mora biti ona tebi privržena da bi ti bila kućni ljubimac. Nisam siguran koliko tarantule, zmije, zečevi i iguane mogu razviti odnos s tobom.

A što se tiče koliko ti je draga - "O ukusima se ne raspravlja"

"Ljepota je u očima promatrača"

I još na ovaj tvoj komentar o svinji: "Nitko ne voli mesara i koljača, ali svi vole meso".Namigiva

(3.) "Da je pas čovjekov najbolji prijatelj, mišljenje je čovjeka, a ne psa."

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:35 (Paolo2612).
16 godina
odjavljen

Potpisana peticija!SmijehOsmijeh

Arijel
17 godina
neaktivan

komentar na naslov topica: genitiv množine od imenice pas  je psa, a ne pasa. Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice