Mozda ipak on bolje zna....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne šmrčem tako da nema potrebe da ispuhavam surlu...
Tekućina ne igra važnu ulogu kod prehlade
1. Vitamin C ne spriječava prehladu, samo može ublažiti njeno dejstvo, velika zabluda da vitamin C spriječava prehladu
2.Topla odjeća također nema nikakve veze, svejedno je biti u toplom ili hladnijem.... također velika zabluda
Što se tiče review forgera, nije on đabe forger
1. Glupost... Vitamin C je antioksidans te pojačava sam interni sustav obrane (imunosni sustav)... Tako da direktno pomaže u spriječavanju prehlade (prehladu uzrokuje virus)...
2. Također glupost. Hladniji prostori i hladnije odjevanje šalje mozgu signale za određenu količinu hibernacije i usporavanje metabolizma, što znači i usporeno djelovanje imunosnog sustava. Zivci na stopalima imaju jedan od većih utjecaja na mozak, odnosno signalizaciju za usporavanje...
Prvo
Prehlada nije posljedica slabog imuniteta, neugodni simptomi prehlade su znak da je imunitet prehlađene osobe jak te da se na taj način bori, ma koliko to čudno zvučalo,
Vitamin C ne zaustavlja prehladu, on može donekle skratiti njeno trajanje, ali neće ublažiti simptome niti ih spriječiti;
Što se tiče tople odjeće, izloženost hladnoći nema nikakve veze s preladom. Najčešće se prehlada događa tokom jeseni i zime jer hladno vrijeme drži ljude u zatvorenom prostoru u kojemu je virusima puno lakše prelaziti s jedne osobe na drugu;
Puno tekućine ne igra važnu ulogu, nije dokazano da puno tekućine ubrzava izlječenje od prehlade, pa se stoga mogu piti i normalne količine vode, čaja ili soka!
Koliko god to čudno zvučalo, ali je tako
Hahahahahah... oprosti hambrle... ali i ovako pijan znam da su to gluposti...
Nemoj se suprostavljati medicinaru nikada... jer sagledaj to stvarno... ne znaš koliko ja o tome... Uzmimo u obzir da ja nisam pobornik moderne medicine koja liječi sve lijekovima...
Slažem se, on zna,
ali ako oćete, uslikat ću vam članak o tome...
el ima još koj mobilni preglednik osim opere mini da radi na java telefonima??
Imam pitanje za tebe medicinara :P
Naime, koliko su štetni ljekovi, i antibiotici, točnije može li se nešto izlječit prirodnim putem bez konzumiranja antibiotika/ljekova...
Hvala
jedan clanak nasuprot n clanaka... who will win -- jedan clanak
Slažem se, on zna,
članak ne može dokazati ono što može 4 godine medicinske škole
Ima, ali ni jedan nije dobar kao opera :)
Naime, koliko su štetni ljekovi, i antibiotici, točnije može li se nešto izlječit prirodnim putem bez konzumiranja antibiotika/ljekova...
Hvala
jednostavan odgovor: APSOLUTNO MOŽE
Slažem se, on zna,
članak ne može dokazati ono što može 4 godine medicinske škole
Pa možda ne može
Ali ipak se članak zove "Zablude o prehladi"
Nemam namjeru da se svađam, samo sam prenio nešto sadržaja iz tog članka, sad, koliko je to tačno, ne znam...
Hvala
Ti znaš
Hvala
Ti znaš
Može može
Krešo je u pravu
Za svaku bolest postoji recept na prirodnoj bazi koji ju može spriječiti
Ja lično/osobno ne preferiram uzimanje tableta, em što su skupe, em što su štetne za tvoj organizam, jedno liječi, drugo šteti....
Hvala
ne.. svi prirodni ljekovi na bazi biljaka ipak imaju svoju kemiju.. Nešto da se izliječi samo biljkama, teško, to možda ovi u plemenima znaju neke gluposti radit..
Koliko nas svi varaju s tim "prirodnim" ljekovima, išlo je na test takva jedna stvar. I gle od tih 100% na bazi biljaka oni našli par desetaka posto.. Sve drugo kemija
Smijem li ja postati u bircu?
0 | Da! |
---|---|
11 | Ne! |
Hvala
Ti znaš
Pa ne pijes valjda antibiotike za prehladu? Vecina toga se lijeci bez lijekova... koliko znam, za viruse nema lijeka.... (ali mozda se varam)

Hvala
Ti znaš
Pa ne pijes valjda antibiotike za prehladu? Vecina toga se lijeci bez lijekova... koliko znam, za viruse nema lijeka.... (ali mozda se varam)
Nigdje nisam naveo prehladu...
A ovo za viruse, ne oni se nemogu izlječit, ali mogu spriječit
Pa možda ne može
Nemam namjeru da se svađam, samo sam prenio nešto sadržaja iz tog članka, sad, koliko je to tačno, ne znam...
taj članak je 300% pisao neki diplomirani ekonomist
Ti znaš
Pa imao sam humanu fiziologiju 2 godine, biologiju 2 godine, mikrobiologiju 2 godine, pravilnu prehranu (stručni) 2 godine, a za seminarske radove sam imao:
- iz humane fiziologije "Utjecaj antibiotika na organizam",
- iz pravilne prehrane "Liječenje hranom" odnosno "Hrana kao lijek"
U biti...pričaš sa tehničarem nutricionistom...HELLLOOUUU
Pa možda ne može
Ti znaš
Pa imao sam humanu fiziologiju 2 godine, biologiju 2 godine, mikrobiologiju 2 godine, pravilnu prehranu (stručni) 2 godine, a za seminarske radove sam imao:
- iz humane fiziologije "Utjecaj antibiotika na organizam",
- iz pravilne prehrane "Liječenje hranom" odnosno "Hrana kao lijek"
U biti...pričaš sa tehničarem nutricionistom...HELLLOOUUU
Spavao na nastavi...
Spavao na nastavi...
Zato ja nisam
A humana fiziologija mi je bio najbolji predmet....čak bolji od engleskog i tjelesnog
Doktori jel može jedan savjet?
Pa možda ne može
E sad', ko je pisao, nisam plaho ni zagledao, i meni je bilo čudno, sad' ne znam kome da vjerujem
Doktori jel može jedan savjet?
What seems to be the problem?
Spavao na nastavi...
Zato ja nisam
A humana fiziologija mi je bio najbolji predmet....čak bolji od engleskog i tjelesnog
TO TEBI GOVORIM
Bedak
TO TEBI GOVORIM
Bedak
a jbg ko će tebe skontat sa takvim spikama
Spavao na nastavi...
Zato ja nisam
TO TEBI GOVORIM
Bedak
Ma da, aj ti krešu zamisli kako on "prati" nastavu...

No problemo:)
Jel zna netko koje tablete (protiv bolova) mogu piti bolesnici na antikoagulantnoj terapiji?
Lupocet, Lekadol i slično su sranje.
Ima, ali ni jedan nije dobar kao opera :)
daj reci neke il još bolje linkove...tek tolko da probam
Ma da, aj ti krešu zamisli kako on "prati" nastavu...
Pa pratio sam 3.14 mu materina.....
Jbt šta vi mislite, da sam ja zabušavao na nastavi....jok....ta humana fiziologija i takvi stručni predmeti su mi bili najzanimljiviji predmeti.....bokte imao sam najbolje predmete i profesore na školi......
Come on guys....work with me

No problemo:)
Jel zna netko koje tablete (protiv bolova) mogu piti bolesnici na antikoagulantnoj terapiji?
Lupocet, Lekadol i slično su sranje.
Jos nisi isao kod zubara?

Hvala
Bez antibiotika samih... tesko ako imaš loš imunitet...
Ako imaš dobar odredjene bolesti možeš sam bez lijekova (eventualno paracetamol za snizavanje temperature MORA BITI NISKA) upalu grla i bronhitis recimo...
A ostali lijekovi (vecina nesteroidnih i steroidnih pripravaka, analgetika, antidepresiva) je više štetna nego korisna u svim segmentima...
I nažalost... danas je vrlo teško nabaviti prave biljne čajeve (znači ručno ubrani, osušeni i potom sortirani opet ručno) te razna eterična ulja....
Zašto? evo moja baka to radi recimo... cijene su ASTRONOMSKE...