Ja, kojeg i dan danas nakon dobrih 9 mjeseci presječe sve kad sretne davnu bivšu prijateljicu, ja koji je nedavno bio u vezi 2 mjeseca sa drugom djevojkom te se "sje*ao" zbog te iste jer ju nisam mogao voljeti koliko je ona mene, jaa se nalazim opet na pragu nove frendzone i da me je*ete svi ne znam kako, donekle, družio sam se svjesno sa prelijepom djevojkom, koja je bila u vezi do neki dan, zvala me kod sebe redovno , izlazili vani, ja bio hladan ko i ovi dani , sam sebi onako jednom rekao pazi mamlaze šta radiš, ali smatram sje*an sam isuviše da bih se vezao za nju, i tako je i bilo dug period dok neki dan kad mi reče da se javila nekom liku koji joj se svidjao prije 4 godine, me prođe neki osjećaj koji mi se nije dopao, neki dobri stari osjećaj ljubomore, kako , zašto, odakle , pitam se, bit će da se rodilo to u meni negdje između njenih jadanja i zagrljaja tijekom kojih mi govori da me voli, te ako ikad bude imala momka da cu to biti ja , na šta sam ja lijepo rekao,neka hvala, i pomislio u sebi "takva me jedna ubila, nećeš i ti". I tako ignorisao to sve do eto neki dan kad me prosao taj osjecaj. Što se mene tiče mogu prekinuti sve odmah , znam da vec sutradan cu naci zanimaciju i ko da nista nije bilo , takav sam postao opcenito, samo pometem sve pod tepih i ko da se nije desilo , dok nekad ne zapnem za njega pa se to otkrije jbg. Ali što se nje tiče , eh nju bi to mnogo više pogodilo nego mene, jer eto ona se na mene nakačila nakon tog prekida, te već počela pričati kako se boji da me ne izgubi, te sve dok ima mene da je sretna. Sinoć baš,dok nam je pravila večeru, zamislila se valjda malo,pa joj se omakla suza ,prvi put sam ju vidio tad sa suzama u očima, i pomislim sebi baš je prelijepa, sad vidim da vjerovatno osjećam više nego sam svjestan, eto pogodilo me iznenada, od sviju sam se drzao na distanci nekoj,osim nje, nisam ni slutio da bi se mogao opet dovesti u tu situaciju, nekako ju nisam gledao tim očima.. Ali eto šta je tu je, jedino što bi od vas trazio je prijedlog, da li šta pokušati, ili se povući, meni je iskreno onako 40/60 , jer ako pokušam šta i desi se a bit ce nam lijepo koji mjesec jer ona odlazi u njemačku svakako ove godine , ako pokušam i ne desi se tu valjda prestaje sve, ja se vraćam svom pustošu, a ona će morati tražiti novo svjetlo u zivotu dok ne ode tamo. A ako se povučem polagano, ah to bi mislim i bilo najpametnije,ne treba mi jos haosa u meni, ona ce primijetiti mozda postepeno,ali potrudit cu se da budem tu u najkriticnijim trenucima, tipa iznenadni poziv u ponoć.. Bilo bi to sve lijepo imati nekoga za te stvari ,da je naravno pored neka koju ćeš pucati kad ti dođe, iako sam doduše takvu ostavio baš nedavno.. Ko bi mi ugodio ,tačno sam sebi tražim sj-eb.
p.s. znam da ne stavljam tačke koliko bih trebao,nego zarez za zarezom valjda da ne prekinem misli nego nastavljam