Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 306.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Teorije zavjere
eywa33 kaže...
 Ne znam ali ako se netko ne slaže sa Kantom, odmah mi se pali "red alert" lampica :) ... Nije da ga diviniziram, ali čovjek je otišao do granica "čistoga uma" i to je obavio, po mnogima, bez greške. Mislim da miješaš spoznaju (razumijevanje) i iskustvo.

Da je Kant zbilja otišao do granica "čistoga uma" mi ljudi bi već davno znali kako smo zbilja nastali, dakle ipak nije tako daleko otišao.

eywa33 kaže...

Primjer, može li slijepac, unatoč tome što ima sve moguće informacije (znanje, spoznaju) o bojama, doista znati što je plava boja??? Dalje, ako se otkrije lijek za njegovu sljepoću, i ako progleda, znači li to da kad jednom pogleda nebo ima dodatnu informaciju o "plavoj boji" time što je iskusio ljepotu plavog neba? O tome pričam, zapravo Kant o tome priča, i mislim da je potpuno u pravu kad kaže da zbog kontingencije našeg bitka, mi jednostavno ne možemo imati puninu spoznaje. Jer će nam uvijek nedostajati "iskustvo" koje nije ograničeno prostorom i vremenom - kao što slijepcu fali iskustvo plave boje, unatoč svim informacijama i znanju - njegovo poimanje i spoznaja boje nikad ne može biti potpuna. 

Slijepac ima tjelesnu grešku zato ne vidi, dok ljudski um nema greške, dakle nije ti to dobra usporedba.

Slijepac ne vidi jer nije kriv za to (osobito ako je rođen takav), dok SVAKI čovjek ima UM, a druga je stvar koliko ga koristi.

Mi možemo znati o Bogu i svijetu sve što nam um dopušta, a um nam dopušta čak i beskonačno istraživanje, kada bi to mogli napraviti dakako.

Dakle mi umno "nismo slijepci", dapače. 

eywa33 kaže...

Zeleno - Biblija se ne slaže s ovim. Kauzalnost je opet nešto što nam je inherentno zbog iskustva u prostor-vremenu. Ponavljam, prenositi to na Boga i njegov "način egzistencije" nije baš spretno, nije filozofski korektno, i far fetched je, a kako i kažem, Biblija se s time ne slaže. U Mih 5,1 imaš izvrstan primjer koji pobija tvoj pogled o "kauzalnosti" iz koje se "Sin rađa". Hebrejski pojam koji se tu koristi za "iskon" i za "vremena" je hebrejski pojam olam koji označava "mjesto van vremena" ili "vječnost" - nezgodan prijevod. Kad pogledaš u kojem se kontekstu koristi taj pojam kroz starozavjetne tekstove, možeš dobit jasniju sliku o tome kako su hebreji poimali olam

Sin je dođao u naš svijet, dakle i za Njega vrijedi kauzalnost, isto kao i za Duha Svetoga, dok jedino Otac ostaje izvan bilo kakve kauzalnosti.

A problem je i da ako poništimo vrijeme i kauzalnost, opet ostaje ono da u samom "činu rađanja" Sina nema, već je samo Otac.

Jer da Sina ima ne bi ga Otac trebao "rađati", eto ti jednostavne logike, koja vrijedi i izvan prostora i vremena (isto kao i u prostoru i vremenu). 

eywa33 kaže...

Dalje, u Iv 1,1. Kako poimaš Logosa o kojem Ivan tu govori? Jasna je tvrdnja i implikacija. Prema njemu, nema dvojbe da je Logos -Bog. Riječ bijaše Bog. Opet, riječ je nezgodan prijevod jer je Ivan ovdje koristio grčku filozofiju koja je o Logosu pričala više od pola tisućljeća, pa se htio približiti grcima tako što je posudio pojam kojeg su oni koristili u svojoj teodiceji. Tako da ovdje riječ treba shvatiti onako kako su je grci poimali. Dalje, u Iv 1,18 evanđelist ne da koristi pojam "El" ili "adonai" kad kaže da je Jedinorođenac (Isus, Logos) Bog. Naši prijevodi idu mahom ovako: Boga nitko nikada ne vidje doli Jedinorođenac – Bog – koji je u krilu Očevu, on ga obznani. Međutim, evanđelist ne koristi uobičajena dva pojma koja su hebreji koristili za Boga, već rabi sami tetragram - JHVH - pojam koji označava samo ime Božje koje se ne izgovara. Jasno je da je za Ivana i njegovu školu, Logos=Bog. 

Da, tvrdi se da je logos Bog, ali i to da je PRVO Logos bio u Bogu (kojemu, zar je bio sam u sebi?)

Jasno je da se ovo "Bog", ne misli na isto kod "U Boga", i samo "Bog".

Imaš problem i s time da piše "U početku bijaše Riječ", dakle ne piše "Vječno bijaše Riječ".

Dakle NIJE Riječ vječna, sve lijepo piše. 

Čak ti i Nicejsko vjerovanje TVRDI da je Sin "rođen od Oca", "Bog od Boga", i jasno je da je stariji onaj koji "rađa", a ne onaj "koji se rađa". Logično. 

eywa33 kaže...

Problematičan ti je stav "malo"... Kao da znaš o čemu pričaš, kao da si "pio kavu s Bogom" nedavno pa nam prenosiš šta ti je reka... Oprosti, al pomalo je bahato tvrditi neke stvari koje tvrdiš, odn. bahat je način. Jer jednostavno NE MOŽEŠ znati neke stvari,. A tvoj prigovor Kantu je toliko loš da bih se dao kladiti da nisi pročitao dvije stranice bilo kojeg  njegovog djela. Jer da jesi, garantiram da bi imao poštovanja i da ne bi tvrdio ovo što sam boldao. A o svijesti govoriš kao da si rješio "hard problem"... Mislim da tvoj pojam svijesti nije ono što ona i jest. Ne govorim da ja znam što ona jest, već imam otvoren um (:-) i intelektualnu skromnost da postavljam pitanja i ne donosim apsolutne zaključke - držim to pitanje otvorenim.

Pa NIJE bahato pokušati TEORIJSKI shvatiti KAKO svijest zbilja nastaje.

Za mene ona nastaje SAMO u središtu našega prostor-vremena i nigdje više.

A ako svijest tako nastaje onda ne može nijedna svijest vječno postojati, već može postojati SAMO svijest (Riječ), onoliko stara koliko je staro i naše prostor-vrijeme, to i tvrdim da NEMA nikakve vječne svijesti, već samo svijesti koja je stara koliko i naše prostor-vrijeme, a naše je prostor-vrijeme DALEKO STARIJE od našega svemira. 

Zato Isus i kaže da je "Alfa" našega svijeta (prvi je nastao), da je postojao i prije svemira (Iv 17,5), ali ipak NIJE vječno star. Eto ukratko. Pozdrav 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 21:37 (teodor.francic).
17 godina
teodor.francic kaže...

Slijepac ima tjelesnu grešku zato ne vidi, dok ljudski um nema greške, dakle nije ti to dobra usporedba.

Ja se cudim kako tvoj ne baca exceptione ko lud... Ko da su ga indijci kodirali...

Rvat katolik!
16 godina

baca al isključen debuger, 2>&1, uništa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Teorije zavjere

Sa kakvim se vi glupostima zamarate, strasno..

12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže...

Da je Kant zbilja otišao do granica "čistoga uma" mi ljudi bi već davno znali kako smo zbilja nastali, dakle ipak nije tako daleko otišao.

Slijepac ne vidi jer nije kriv za to (osobito ako je rođen takav), dok SVAKI čovjek ima UM, a druga je stvar koliko ga koristi.

Mi možemo znati o Bogu i svijetu sve što nam um dopušta, a um nam dopušta čak i beskonačno istraživanje, kada bi to mogli napraviti dakako.

Dakle mi umno "nismo slijepci", dapače. 

Pogrešno shvaćaš "granice čistoga uma". U slično nazvanom njegovom djelu, on je raspravljao o načinu i ograničenosti spoznaje, a ne o spoznajama po sebi. Riječ je o epistemologiji. On je preteča Gödelovog teorema, i u tom kontekstu on je ukazao na granice ljudskog znanja kao provjerljive i definitivne informacije. 

Usporedba sa slijepcom je ipak analogna sa našom spoznajom. Slijepac ima tjelesnu grešku isto kao što i svaki čovjek ima znanje koje je stekao u prostor-vremenu. Um je ljudski zanimljiv i tvoje misli to definitivno potvrđuju :), ali ipak je ograničen na iskustveno, odn. na prostor-vrijeme. Ni ti ni ja nemamo iskustvo van tih kategorija, tako da ipak nisi pobio Kanta. Miješaš spoznaju sa znanjem, bitak sa biti, ontologiju sa epistemologijom... Nismo umno slijepci, ali smo nužno ograničeni na iskustvo. Spoznaja stvari po sebi nikad neće biti apsolutna, čak kvantna fizika to pokazuje. Ne možemo apsolutno znati niti lokaciju stvarčica od kojih nam je "građen" ovaj svijet, a ti tvrdiš da možemo imati apsolutnu spoznaju metafizičke stvarnosti.

teodor.francic kaže...

Sin je dođao u naš svijet, dakle i za Njega vrijedi kauzalnost, isto kao i za Duha Svetoga, dok jedino Otac ostaje izvan bilo kakve kauzalnosti.

A problem je i da ako poništimo vrijeme i kauzalnost, opet ostaje ono da u samom "činu rađanja" Sina nema, već je samo Otac.

Jer da Sina ima ne bi ga Otac trebao "rađati", eto ti jednostavne logike, koja vrijedi i izvan prostora i vremena (isto kao i u prostoru i vremenu). 

Da, tvrdi se da je logos Bog, ali i to da je PRVO Logos bio u Bogu (kojemu, zar je bio sam u sebi?)

Jasno je da se ovo "Bog", ne misli na isto kod "U Boga", i samo "Bog".

Imaš problem i s time da piše "U početku bijaše Riječ", dakle ne piše "Vječno bijaše Riječ".

Dakle NIJE Riječ vječna, sve lijepo piše. 

Čak ti i Nicejsko vjerovanje TVRDI da je Sin "rođen od Oca", "Bog od Boga", i jasno je da je stariji onaj koji "rađa", a ne onaj "koji se rađa". Logično. 

Kad koristiš već teološku terminologiju i govoriš o "rađanju" onda bi morao znati da je to analogan pojam za jednu metafizičku "istinu", odn. "dogmu" o Bogu. Namećeš ljudsku misaonu logiku kao apsolutnu i time potvrđuješ da ne poznaješ razliku između ontologije i epistemologije koja je u ljudskom umu uvijek u diskrepanciji. To također potvrđuje da nisi ili: 1. čitao Kanta; 2. shvatio ga; 3. oboje. Morao bi znati da je naš govor ograničen i tvrditi da je tvoja misao jednaka metafizičkoj istini o kojima govoriš je - bahato i pogrešno. Nemoj mislit da tebe smatram bahatim, već pokušavam dočarati da stvari nisu tako jednostavne kako ih ti prikazuješ. Kad čovjek kaže da Otac rađa Sina, to je analogija, a ne metafizička istina. A ti upravo to dvoje poistovjećuješ.

Zbog toga, ovo što govoriš dalje ja shvaćam kao metodološku pogrešku i nema svrhe to dalje analizirati. Ivanova misao je jasna, Logos=Bog, a tvoje hvatanje za "kod", "u Boga", "vječno bijaše Riječ" - oprosti, ali jednostavno je mlaćenje prazne slame i imputiranje nečega što sami autor ne tvrdi.

teodor.francic kaže...

Za mene ona nastaje SAMO u središtu našega prostor-vremena i nigdje više.

a naše je prostor-vrijeme DALEKO STARIJE od našega svemira. 

Zato Isus i kaže da je "Alfa" našega svijeta (prvi je nastao), da je postojao i prije svemira (Iv 17,5), ali ipak NIJE vječno star. Eto ukratko. Pozdrav 

Ovo je opet nešto što ja smatram metodološkom pogreškom. Pitanje moje je opet: Kako faking znaš? .... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Pogrešno shvaćaš "granice čistoga uma". U slično nazvanom njegovom djelu, on je raspravljao o načinu i ograničenosti spoznaje, a ne o spoznajama po sebi. Riječ je o epistemologiji. On je preteča Gödelovog teorema, i u tom kontekstu on je ukazao na granice ljudskog znanja kao provjerljive i definitivne informacije. 

Nema granice ljudskoga znanja, mi ćemo vječno učiti, isto kao i naši Stvoritelji (to bi tebi barem trebalo biti jasno ako vjeruješ u vječni život).

eywa33 kaže...

Usporedba sa slijepcom je ipak analogna sa našom spoznajom. Slijepac ima tjelesnu grešku isto kao što i svaki čovjek ima znanje koje je stekao u prostor-vremenu. Um je ljudski zanimljiv i tvoje misli to definitivno potvrđuju :), ali ipak je ograničen na iskustveno, odn. na prostor-vrijeme. Ni ti ni ja nemamo iskustvo van tih kategorija, tako da ipak nisi pobio Kanta. Miješaš spoznaju sa znanjem, bitak sa biti, ontologiju sa epistemologijom... Nismo umno slijepci, ali smo nužno ograničeni na iskustvo. Spoznaja stvari po sebi nikad neće biti apsolutna, čak kvantna fizika to pokazuje. Ne možemo apsolutno znati niti lokaciju stvarčica od kojih nam je "građen" ovaj svijet, a ti tvrdiš da možemo imati apsolutnu spoznaju metafizičke stvarnosti.

Nije bitno GDJE stičeš znanje, ono je ISTO, i za nas ljude, i za Vanzemaljce i za vječnoga Boga.

2+2=4 vrijedi za sve, pa tako i sve ostalo.

Nema našega znanja i Božjega znanja, naše logike i Božje logike, i naše matematike i Božje matematike.

ISTO znanje i logika i matematika vrijedi za sve što postoji, dakle nismo "slijepci" u ničemu, samo treba vremena da shvatimo neks stvari, to je sve.

Što se kvantnih čestica tiče, STARIJI od nas ljudi (Vansvemirci), TOČNO znaju zašto i GDJE se čestice nalaze u svakom i najmanjem trenutku našega linearnoga vremena, bez zezanja. A mi ljudi ne možemo to znati jer NEMAMO dovoljno razvijenu tehnologiju da bi to mogli vidjeti, jer recimo, ne osjećamo niti možemo registrirati one NAJMANJE jedinice vremena u kojemu se događaju te subatomske akcije i reakcije, pa nam zato izgleda da čestice postoje ISTOVREMENO na više mjesta, što nije točno, dapače. 

eywa33 kaže...

Kad koristiš već teološku terminologiju i govoriš o "rađanju" onda bi morao znati da je to analogan pojam za jednu metafizičku "istinu", odn. "dogmu" o Bogu. Namećeš ljudsku misaonu logiku kao apsolutnu i time potvrđuješ da ne poznaješ razliku između ontologije i epistemologije koja je u ljudskom umu uvijek u diskrepanciji. To također potvrđuje da nisi ili: 1. čitao Kanta; 2. shvatio ga; 3. oboje. Morao bi znati da je naš govor ograničen i tvrditi da je tvoja misao jednaka metafizičkoj istini o kojima govoriš je - bahato i pogrešno. Nemoj mislit da tebe smatram bahatim, već pokušavam dočarati da stvari nisu tako jednostavne kako ih ti prikazuješ. Kad čovjek kaže da Otac rađa Sina, to je analogija, a ne metafizička istina. A ti upravo to dvoje poistovjećuješ.

Nema Božje i naše logike, logika je samo JEDNA, i tu ti griješiš, kao i Kant! 

eywa33 kaže...

Zbog toga, ovo što govoriš dalje ja shvaćam kao metodološku pogrešku i nema svrhe to dalje analizirati. Ivanova misao je jasna, Logos=Bog, a tvoje hvatanje za "kod", "u Boga", "vječno bijaše Riječ" - oprosti, ali jednostavno je mlaćenje prazne slame i imputiranje nečega što sami autor ne tvrdi.

Nije istina, autor Evanđelist Ivan upravo to i piše što ja tvrdim da Riječ-Bog i ono u čemu je Riječ bila u početku NIJE ISTO.

A nisi komentirao ono da ne piše "Vječno bijaše Riječ" nego piše "U početku bijaše Riječ", ako je tebi to isto onda ok, meni nije.

Tu jasno Ivan naglašava da Riječ NIJE oduvijek, nije vječno postojala, dakle Arije je bio U PRAVU, ali su ga 325 godine u Niceji nadglasali i zato je dogma o Trojstvu i donesena. Kriva procjena, ali događa se to, samo treba onda to i priznati, a ne još uvijek tumačiti ono što nigdje NE PIŠE u Svetom pismu. Se slažeš? 

A na pitanje KAKO znam da Riječ nije oduvijek, i da se svijest rađa samo u središtu ne svemira nego našega prostor-vremena, pa dobio sam "skicu-prikaz" toga, tako znam, nešto slično kao što je Tesla dobijao za svoje izume kada mu nije išlo, a onda ODJEDNOM dobio "skicu" pred sobom rješenja koje nikako nije mogao sam dobiti.

Naravno, nisam toliko naivan da povjerujem da je ta skica "sama se od sebe pojavila", a niti da je eho Velikoga praska (koji se usput nikada nije dogodio), a nije ni neka poruka zajedničkih predaka nas ljudi i majmuna dakako, pa ostaje onda samom jedna mogućnost, znaš već koja. Ili? 

17 godina
Teorije zavjere

Oš ti prestat pisat NEKE riječi velikim slovom? Ne znam gdje si to vidio, al nadam se da ta tvoja teorija nije napisana na taj nepismeni način.

Također na tih 17 stranica sigurno na svakoj piše "dapače" jedno 15 puta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 12:30 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
teodor.francic kaže...

Apsolutno ništa nisi argumentirao, osim činjenice da doista ne razumiješ tematiku, ne znaš argumentirat i fanatički stojiš iza svojih ideja koje su pobijene upravo na Nicejskom saboru o kojem drobiš. Niti si jedini sa tim idejama, niti prvi a ni zadnji.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Apsolutno ništa nisi argumentirao, osim činjenice da doista ne razumiješ tematiku, ne znaš argumentirat i fanatički stojiš iza svojih ideja koje su pobijene upravo na Nicejskom saboru o kojem drobiš. Niti si jedini sa tim idejama, niti prvi a ni zadnji.

Nicejski sabor nije mjerodavan ni za što kolega.

Uvjeriti ćeš se u to.

I nisam prvi koji se ne slaže s Nicejskom dogmom, a ni zadnji, tu si aposlutno u pravu.

Pa ostani u tom uvjerenju, meni ne smeta, naprotiv.

Jedino što to nema veze sa realnošću, ali to tebe valjda ne zanima. Pozdrav 

12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Oš ti prestat pisat NEKE riječi velikim slovom? Ne znam gdje si to vidio, al nadam se da ta tvoja teorija nije napisana na taj nepismeni način.

Također na tih 17 stranica sigurno na svakoj piše "dapače" jedno 15 puta.

Kad lllnuclearlll izgubi živce onda znaš da ste ukakali motku. Al ima čovjek pravo. 

Uostalom mogli bi stvarno više promijenit temu tj. nać neku novu teoriju zavjere. Ovo više ne liči na ništa. Već 14 dana se natežete oko dogmi i bistrite Biblijske prijevode i fantazije jednog korisnika, mislim da nisam jedina kojoj je zanimljivije gledati kako pauk plete mrežu nego čitati ovo . Evo čak je i MIB (aka mbaksa ) odustao od vas 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
11 godina
protjeran
Teorije zavjere

ovo je scena, taman za ćitat na poslu u slobodno vrime;od prve do zadnje stranice

9 godina
protjeran
ddarknessfairyy kaže...

Kad lllnuclearlll izgubi živce onda znaš da ste ukakali motku. Al ima čovjek pravo. 

Uostalom mogli bi stvarno više promijenit temu tj. nać neku novu teoriju zavjere. Ovo više ne liči na ništa. Već 14 dana se natežete oko dogmi i bistrite Biblijske prijevode i fantazije jednog korisnika, mislim da nisam jedina kojoj je zanimljivije gledati kako pauk plete mrežu nego čitati ovo . Evo čak je i MIB (aka mbaksa ) odustao od vas 

Naravno da je zanimljivije gledati kako pauk plete mrežu nego ozbiljno razgovarati o postanku svijeta, to je valjda svima jasno! 

17 godina
teodor.francic kaže...

Naravno da je zanimljivije gledati kako pauk plete mrežu nego ozbiljno razgovarati o postanku svijeta, to je valjda svima jasno! 

To šta ti radiš nije ozbiljan razgovor nego blebetanje, sad već prek svake granice. I s tim blebetanjem nismo došli do nikakvog zaključka.

Nego daj ti objavi tu teoriju pa da vidimo kad si tako uvjeren, a do tad doviđenja 

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 13:54 (lllnuclearlll).
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

To šta ti radiš nije ozbiljan razgovor nego blebetanje, sad već prek svake granice. I s tim blebetanjem nismo došli do nikakvog zaključka.

Nego daj ti objavi tu teoriju pa da vidimo kad si tako uvjeren, a do tad doviđenja 

Ako je tebi blebetanje razgovor o pravoj Božjoj prirodi, o prvome uzroku svega, onda što reći nego zaboravi. 

Evo ti malo teorije zavjere, možda je to zanimljivije za tebe. Nedavno je savjetnik Obamine administracije Phil Larson izjavio da "Bijela kuća" ne tvrdi da Izvanzemaljci ne postoje, ali da za sada vojska nema nikakvih dokaza o tome.

Da laže i to naveliko odgovara mu astronaut Edgar Mitchell, koji se 1971 godine s Apollom 14" spustio na Mjesec. On tvrdi da izvanzemaljski život zbilja postoji, i da su mnogi astronauti  to i vidjeli a ne samo on. 

A o svjetski poznatom slučaju Roswell u New Mexicu progovorio je pred samu smrt umirovljeni časnik Walter G. Haut, koji je bio časnik za vezu u vrijeme tih događanja u Roswellu 1947 godine. On je bio sastavio izvještaj očevidaca o "letećem tanjuru", materijalu s ekstremno čvrstim metalnim folijama koje nisu sličile na ništa poznato, i nitko od vojske nije mogao indentificirati svrhu bilo kojega otkrivenog ostatka nepoznate letjelice, a leševi Izvanzemaljaca su bili razbacani na sve strane.

Naravno, to izvješće nije nikada poslao, jer su mu nadređeni prepravili izvještaj u kojemu se samo tvrdi da se radi o meteorološkom balonu, što nije bilo ništa drugo nego službeno zataškavanje UFO događaja, ali eto pred smrt je napisao istinu, jer sada mu i tako starješine i nadređeni ništa ne mogu.  I onda se tvrdi da ne postoji nikakva zavjera. Ne, sve što se dogodi to odmah javnost sazna, možeš mislit!   

11 godina
protjeran
zavjera je šta je roswell bia selendra teška prije nego se srušia nlo(nije mi bitno jeli je istina ili ne) a pogledajte sad šta je tamo i šta se prodaje pod suvenire ...
17 godina
dabar_solta kaže...
zavjera je šta je roswell bia selendra teška prije nego se srušia nlo(nije mi bitno jeli je istina ili ne) a pogledajte sad šta je tamo i šta se prodaje pod suvenire ...

isto ko i međugorje 

17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

isto ko i međugorje 

Tam se srusila Gospa?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...

Tam se srusila Gospa?

Pa tak veli Vicka 

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
dabar_solta kaže...

isto ko i međugorje 

I u Roswelu i u Međugorju pojavila se Vanzemaljska Sila, samo je kod prvoga u pitanju tehnologija a kod drugoga samo pojavljivanje  bez letjelica, jer je težište na duhovnoj poruci svim ljudima a ne na prikazu puno naprednije tehnologije.

I jedan i drugi slučaj jasno govore da mi ljudi nismo sami u svemiru, dapače. 

A kada je već tako lako od neke selendre napraviti svjetski hit, što vas dvojica ne napravite nešto slično, ako mislite da je to prijevara? 

Pare će vam doslovno padati s neba. Haha!

Ajde, pa ćete vidjeti da to ne da nije lako, već i nemoguće, ako se zbilja ne dogode neke nadnaravne stvari, dakako. Pametnome dosta. 

11 godina
protjeran
je istina ja san svoje sa sela iz zezancije iša uvjerit da san vidia vanzemaljce samo su me blido gledali hahah,ćak san radia neke duple ekspozicije ni to ne pali svate pametni ljudi odma da je sprd.da san stvarno nešto vidia isto mislin da bi isto bilo nemoguce uvjerit ljude bez obzira šta je stvarno.
možda triba uvjerit neku masu ljudi tipa na nekoj fešti ispalit dron s rgb trakom i eto ti dan nezavisnosti dok rećeš keks
9 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
je istina ja san svoje sa sela iz zezancije iša uvjerit da san vidia vanzemaljce samo su me blido gledali hahah,ćak san radia neke duple ekspozicije ni to ne pali svate pametni ljudi odma da je sprd.da san stvarno nešto vidia isto mislin da bi isto bilo nemoguce uvjerit ljude bez obzira šta je stvarno.
možda triba uvjerit neku masu ljudi tipa na nekoj fešti ispalit dron s rgb trakom i eto ti dan nezavisnosti dok rećeš keks

Jedno je nešto lagati iz zafrkancije, a sasvim drugo nešto zbilja vidjeti i onda imati hrabrosti to govoriti cijeli život bez obzira što će tko reći.

Recimo na djecu u Međugorju je vršen veliki pritisak od strane vlasti i policije, od dana ukazanja 1981 godine, i to mesecima a kasnije i godinama, i djeca, iako su neka bila mala i sigurno su se prestrašila od svih tih ispitivanja, ona su čvrsto ostala pri izjavi da su vidjela Gospu, to još i danas tvrde.

Zašto još Međugorje nije priznato kao recimo Lurd ili Fatima, je stvar politike, i to vatikanske. Dakle je u pitanju vjerska zavjera ništa drugo. Svaki biskup ima pravo raditi i donositi odluke koje hoće u svojoj biskupiji, a nadležni biskup kojemu pripada Međugorje, se u to vrijeme svađao s franjevcima, i jasno da nije uopće uzimao za ozbiljno sve te događaje, kao ni sadašnji biskup, zato papa i nije još priznao Međugorje. I mislili su da će to ljude brzo proći, ali su se debelo prevarili, danas je Međugorje jedna od najatraktivnijih mjesta hodočašća cijele katoličke crkve, Marijansko svetište u koje dolaze ljudi iz doslovno svih kontinenata svijeta, koji su ushićeni tim mjestom, i to će tako i ostati, garant. 

A što se Roswela tiče, napisane su knjige i knjige o tome, i garant to nije zato jer je netko to izmislio. Naprotiv. Vanzemaljci su tamo poginuli, zašto to nitko ne zna. Za sada. 

17 godina
Teorije zavjere

Dovoljno je pogledati ova 2 videa iz članka...

Pa koliko moraš bti blesav da povjeruješ u to?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/medjugorje--32-godine-sarlatanstva/702543.aspx

"Ukazanja" u Međugorju imaju jaku podlogu u hercegovačkoj crkvi koja stoji iza njih, i zato je to "čudo" i uspjelo.

Mislim, da gospa izdaje građevinske dozvole i takve stvari, ma daj molim te... 

Da su stali na ukazanju još bi bili koliko toliko vjerodostojni, al s ovim porukama godinama kasnije  

Ali očito, dok ima ovaca, neće falit vune. Ukazanje se svim članovima u timu fino isplatilo, nema šta 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 11:58 (lllnuclearlll).
17 godina
lllnuclearlll kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/medjugorje--32-godine-sarlatanstva/702543.aspx

"Ukazanja" u Međugorju imaju jaku podlogu u hercegovačkoj crkvi koja stoji iza njih, i zato je to "čudo" i uspjelo.

Nema on šta vjerovati, njemu su to rekli VANSVEMIRCI.

Rvat katolik!
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Da su stali na ukazanju još bi bili koliko toliko vjerodostojni, al s ovim porukama godinama kasnije  

Ali očito, dok ima ovaca, neće falit vune. Ukazanje se svim članovima u timu fino isplatilo, nema šta 

Očito imaš pravi izvor o Međugorju. 

Zbilja.

Vidi se tko je tu naivan, vjeruješ sve što piše. Samo naprijed. Ipak neke stvari treba na licu mjesta provjeriti. 

17 godina
teodor.francic kaže...

Očito imaš pravi izvor o Međugorju. 

Zbilja.

Vidi se tko je tu naivan, vjeruješ sve što piše. Samo naprijed. Ipak neke stvari treba na licu mjesta provjeriti. 

Ne, ja ne vjerujem samo u ono što piše, ja vidim video na youtubeu vicke ivanović i njenih vizija u kojima se očito vidi da žena laže i izmišlja. A video je autentičan i potvrđen, nije ništa montirano i sl.

Ne vidim što je tu smiješno, osim tvoje naivnosti 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:04 (lllnuclearlll).
9 godina
neaktivan
Tko sumnja u događanja u Roswellu neka pročita knjigu DAN POSLIJE ROSWELLA. Autor je očevidac, visoko pozicionirani vojni časnik koji je imao veliku ulogu u zataškavanju, iako je on tada na događaj gledao kao iskorištavanje strane (vanzemaljske) tehnologije i njezino potajno infiltriranje u vojne istraživačke i znanstvene odjele i otkrića predočiti kao njihovu zaslugu. Iskreno, tko zna tko je izmislio optička vlakna, npr. Autor Corso je danas pokojan. Ali isto nije mogao živjeti sa saznanjem da tajnu iz Roswella ponese u grob. Najbolja knjiga koju sam pročitao na tu temu od ca. 10-tak njih napisanih od priznatih znanstvenika, ufologa i svjedoka slučaja Roswell.
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Ne, ja ne vjerujem samo u ono što piše, ja vidim video na youtubeu vicke ivanović i njenih vizija u kojima se očito vidi da žena laže i izmišlja. A video je autentičan i potvrđen, nije ništa montirano i sl.

Ne vidim što je tu smiješno, osim tvoje naivnosti 

Ti vjeruješ nekom videu još gore, je li, haha, a meni nešto spočitavaš. 

Kolega ti stvarno nemaš blage  veze što se doista događalao u Međugorju od 1981 godine.

Ako netko konstantno od strane policije vrši psihološki pritisak na dijete staro tek 10 godina, i to više od godinu dana, ako ih se odvodi na policiju i tamo dugo ispituje i to sto puta ne jednom, bi li ti kao dijete od deset godina to mogao izdržati samo da potvrdiš neku dječju laž? 

Daj ne budi tako naivan. Inaće nije crkva stala iza toga "čuda", i sam biskup je bio protiv toga ukazanja i ne jednom doslovno na koljenima molio djecu da više ne lažu, ali djeca su ostala pri svome iskazu da su vidjela "Gospođu s malim djetetom", i tako je ostalo do danas.

Dokaz da se tamo dogodilo nešto nadnaravno su milijuni ljudi koji svake godine posjećuju to mjesto susreta neba i Zemlje. Sigurno ne dolaze zbog dječje laži, haha, možeš mislit! 

17 godina
teodor.francic kaže...

Ti vjeruješ nekom videu još gore, je li, haha, a meni nešto spočitavaš. 

Kolega ti stvarno nemaš blage  veze što se doista događalao u Međugorju od 1981 godine.

Ako netko konstantno od strane policije vrši psihološki pritisak na dijete staro tek 10 godina, i to više od godinu dana, ako ih se odvodi na policiju i tamo dugo ispituje i to sto puta ne jednom, bi li ti kao dijete od deset godina to mogao izdržati samo da potvrdiš neku dječju laž? 

Daj ne budi tako naivan. Inaće nije crkva stala iza toga "čuda", i sam biskup je bio protiv toga ukazanja i ne jednom doslovno na koljenima molio djecu da više ne lažu, ali djeca su ostala pri svome iskazu da su vidjela "Gospođu s malim djetetom", i tako je ostalo do danas.

Dokaz da se tamo dogodilo nešto nadnaravno su milijuni ljudi koji svake godine posjećuju to mjesto susreta neba i Zemlje. Sigurno ne dolaze zbog dječje laži, haha, možeš mislit! 

Ma da, tko šiša prave fizičke dokaze kad možeš slijepo vjerovati, makar ti argumentirano netko nešto i dokaže, jel tak? Ali ni ne čudim se (vansvemirci i te stvari) 

Dok ima ovaca neće falit vune 

Sretno dalje s liječenjem, nadam se da ćeš se vratit među normalne 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 10:58 (lllnuclearlll).
9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Ma da, tko šiša prave fizičke dokaze kad možeš slijepo vjerovati, makar ti argumentirano netko nešto i dokaže, jel tak? Ali ni ne čudim se (vansvemirci i te stvari) 

Dok ima ovaca neće falit vune 

Sretno dalje s liječenjem, nadam se da ćeš se vratit među normalne 

A koji su to navodno pravi fizički dokazi da se nije javila Marija u Međugorju? 

Ajde daj barem jedan.

Bsikupi se mijenjaju a Međugorje ostaje mamac za ljude iz cijeloga svijeta.

Komunisti su se nadali da će uništiti i djecu i crkvu i Međugorje, a kada ono, čorak, djeca živa i zdrava i svjetski poznata, crkva ubire i materijalne ne samo duhovne plodove, a komunisti su stvar propale prošlosti.

Istina uvijek pobjeđuje, zato i ja tebi želim brzi oporavak od sindroma "nevjernoga Tome", neke stvari treba jednostavno prihvatiti, kao tu da mi ljudi nismo jedina a kamoli najstarija i najnaprednija Inteligentna bića u svemiru i bližoj okolici. Dapače! 

17 godina
teodor.francic kaže...

A koji su to navodno pravi fizički dokazi da se nije javila Marija u Međugorju? 

Ajde daj barem jedan.

Bsikupi se mijenjaju a Međugorje ostaje mamac za ljude iz cijeloga svijeta.

Komunisti su se nadali da će uništiti i djecu i crkvu i Međugorje, a kada ono, čorak, djeca živa i zdrava i svjetski poznata, crkva ubire i materijalne ne samo duhovne plodove, a komunisti su stvar propale prošlosti.

Istina uvijek pobjeđuje, zato i ja tebi želim brzi oporavak od sindroma "nevjernoga Tome", neke stvari treba jednostavno prihvatiti, kao tu da mi ljudi nismo jedina a kamoli najstarija i najnaprednija Inteligentna bića u svemiru i bližoj okolici. Dapače! 

Prvi dokaz ti je ovaj video klip koji sam ti poslao gdje je svakom normalnom čovjeku jasno da Vicka laže i mulja. Druga stvar je da su se svi vidioci obogatili na tom "ukazanju", dakle ogromna materijalna korist. Treća stvar su "gospine poruke" zadnjih 30tak ili koliko već godina koje graniče sa zdravim razumom isto kao i tvoja teorija o vansvemircima 

O svjetlećoj gospi stavrno neću trošiti riječi  Nego što se desilo s tim kipom kojeg je i sam Vatikan istraživao? Vratili su ga kinezu na ebay? LINK

btw. Mi smo najnaprednije inteligentna bića u svemiru za koja dokazano znamo da postoje (najstarija definitivno nismo, jer znamo za vrste koje su starije od nas i iz kojih smo se razvili) i da ih nismo izmislili  Kad se dokaže suprotno onda možemo diskutirati, ali izmišljati neke gluposti i nema baš nekog smisla, DAPAČE. 

Promišljati na temelju opažanja da, ali fantazirati, i ne baš...

Nego reci ti nama, zašto gubiš vrijeme na forumu, a ne objaviš tu svoju teoriju? Meni se čini da si ti jedan najobičniji Internetski TROL i neću te više hraniti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 16:50 (lllnuclearlll).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice