Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.231
|
čitano: 7.028.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ja sam ih 2 puta zvao na intervenciju, jednom iskrenje u mom ormaru, drugi put na stupu... Oba puta kasno navečer, došli u roku pola sata, riješili u par minuta. Cugat ne smiju, ali ni na sok se nisu dali nagovorit. Bojim se da sve ovisi o mentalnom sklopu i kulturi lokalnih primjeraka koji rade u tvom selu/gradu.

marching up and down the squaaare
8 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
ninotocka kaže...

Ja sam ih 2 puta zvao na intervenciju, jednom iskrenje u mom ormaru, drugi put na stupu... Oba puta kasno navečer, došli u roku pola sata, riješili u par minuta. Cugat ne smiju, ali ni na sok se nisu dali nagovorit. Bojim se da sve ovisi o mentalnom sklopu i kulturi lokalnih primjeraka koji rade u tvom selu/gradu.

Koje si zvao? Ove iste iz terenske jedinice u Kutini? Jer to su vjerovatno največi pijandure i ljenčuge na teritoriju RH. Ti ne bi odbili alkohol. Još se žalio meni jedan od njih kako ih ljudi baš više ne nude popit i pojest. Propaliteti i uhljebi.

Prosječno glup i umjereno lud
13 godina
gpd kaže...

Evo što se događa sa društvom (govorim samo ono čemu svjedočim a čega nije prije bilo.)

Ljudi tamnije puti po gradovima u skupinama (pretpostavljam da su to ilegalni migranti)

Ljudi tamnije puti zaposleni (pretpostavljam da su to nepalci)

Ostalo sve normala. Osim što je sad Euro umjesto kune i cijene su skočile (to je pretpostavljam gubitak monetarnog suvereniteta i inflacija)

EDIT: e da, i djeca koja nose i gledaju u "pločicu", 

Kako normala kad je skoro pol milijuna ljudi reklo bye, bye ovoj državi od početka ove teme, stranaca je sve više, afere su već nešto normalno, nogomet nam je pušiona osim Dinama...

6 godina
robertini kaže...
gpd kaže...

Evo što se događa sa društvom (govorim samo ono čemu svjedočim a čega nije prije bilo.)

Ljudi tamnije puti po gradovima u skupinama (pretpostavljam da su to ilegalni migranti)

Ljudi tamnije puti zaposleni (pretpostavljam da su to nepalci)

Ostalo sve normala. Osim što je sad Euro umjesto kune i cijene su skočile (to je pretpostavljam gubitak monetarnog suvereniteta i inflacija)

EDIT: e da, i djeca koja nose i gledaju u "pločicu", 

Kako normala kad je skoro pol milijuna ljudi reklo bye, bye ovoj državi od početka ove teme, stranaca je sve više, afere su već nešto normalno, nogomet nam je pušiona osim Dinama...

u pravu si,

govorim samo ono čemu sam svjedočim, (to ne uključuje internet portale)

točno prije 4 mjeseci, nije bilo puno drugačije, inflacija i dalje rastura sve jače, strani radnici, ljudi zaljepljeni za mobitele.

jedino što ima sve više električnih romobila.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 23:17 (gpd).
14 godina
DuxCro kaže...
ninotocka kaže...

Koje si zvao? Ove iste iz terenske jedinice u Kutini? Jer to su vjerovatno največi pijandure i ljenčuge na teritoriju RH. Ti ne bi odbili alkohol. Još se žalio meni jedan od njih kako ih ljudi baš više ne nude popit i pojest. Propaliteti i uhljebi.

Ma kaki, ovi spadaju pod Elektru Karlovac, zaboravih napomenuti. No nije bitno, očito su normalniji od ovih tvojih :)

marching up and down the squaaare
8 godina
ninotocka kaže...

Ma kaki, ovi spadaju pod Elektru Karlovac, zaboravih napomenuti. No nije bitno, očito su normalniji od ovih tvojih :)

Ma ništa čudno za Kutinu. Pa i gradonačelnik naš je bio u zatvoru. I to ako se ne varam je bila neka afera oko uhljebljavanja i namještanja poslova.  Došao iz zatvora i vratio se normalno na posao.

Prosječno glup i umjereno lud
8 godina

Al su ovi sjevernokoreanci luđaci.

Ups....

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
2 mjeseca
8 godina

Baš to.

A meni je najfascinantnije koliko su azijati drugačiji po pitanju korupcije (uopće ne gledaju blagonaklono na istu, za razliku od nas).

Butterfly effect, na kraju jedna Gucci torbica sruši cijelu vlast takve jedne moćne države...

P.S. znam da nije za usporedbu (jer su komunisti), ali i onaj slučaj u Vijetnamu od neki dan, ona ženska kaj je dobila smrtnu kaznu zbog krađe 12 milijardi dolara iz državne banke (s tim da ako vrati 75% kazna prelazi u doživotni zatvor).

Kod nas bi takvi dobili samo Zlatnu kunu 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2024 11:52 (fer-de-lance).
15 godina

pa svugdje se krade, prilika čini lopova, a prilika ima više u bogatijim zemljama...

ali, postoji razlika: u uređenim zemljama se NE SMIJE prvo saznati, a potom i dokazati da si krao jer to znači da pišaš svima u tanjur...

a kod nas, ako te Plenky Veličanstveni odšaca da si materijal za ministra, sve dok u javnosti ne ubiješ si siguran jer imaš Njegovo Povjerenje, najčvršću valutu od kad je svijete i vijeka...

Ju je je? Je ju je!
8 godina
Sirotanovic kaže...
@fer de lance zaista dinamična "demokracija" u Južnoj. Evo pregled kroz povijest:

Demokratsko  , pluralističko , liberalno društvo u kojem su svi jednaki pred zakonom ,obični smrtnici za razliku od braće na Sjeveru  gdje vlada nepogrešiva božanska dinastija  a zemljom vlada živi Bog !

waaagh ;
2 mjeseca
@wathammer jesi ti to za Južnu Koreju napisao da su svi jednaki pred zakonom 🤭
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-62501514

Ono ruganje ( "demokracija") si krivo shvatio da nešto uzdižem Sjevernu Koreju, ako si pročitao moj komentar to je bio osvrt na detalj iz povijesti, tj. svrgavanje i ubojstva demokratski izabranog predsjednika.
2 mjeseca
Kad već spominjemo demokraciju (vladavinu ljudi) i jednakost pred zakonom evo malo i o vrhuncu nepotizma (još ove godine se na čelu Samsunga promijenio glavni, otac je imenovao sina) :
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chaebol

Kako na Sjeveru vlada samo jedna dinastija na Jugu vladaju njih nekoliko (karikiram) .

15 godina

Kina i komunizam, azija... cujes direktori jedne firme u Kini obješeni, svih 5. I sad misliš - tako treba, u nas bi izašli iz zatvora za godinu dana. Ali šta su to napravili? E. Pa kad pogledaš šta su napravili vidiš da se to u EU a ni u nas nebi nikad dogodilo! Stavljali zabranjene kemikalije u formulu za bebe da bi dobili na volumenu, znači zbog novca svjesno trovale bebe...

Ili, objesili direktora firme, isto tamo dole negdi. Super. Pošteno. Tako triba! A što je napravio? Štedio na željezu pa se srušio cijeli shopping centar i pobio sve posjetitelje.

9 godina

na zapadu nista novo..  bogami ni na istoku...

niti jedna revolucija, pobuna, odcepljenje, puc, vojni udar, sjeckanje glava na trgovima, prigodna streljanja nedjeljom popodne i svi ostali oblici zabave za cijelu obitelj, nisu, kako nas uce u skolama, za cilj imale stvaranje nekog boljeg i pravednijeg drustva, vec jednostavno, da neki drugi "oni" zajase na istu grbacu, istog tog naroda, i rade identicne stvari, jedino se covjek mogao nadati da nece biti drasticno gori od prethodnika.

a oni, oni ce uvijek biti na vlasti, jer se covjecanstvo mentalno ne zeli, pod pretpostavkom da uopce vise i moze, odnaknuti od tog robovlasnickog sistema, jer realno, upravo on je ono sto i je stvorilo modernu civilizaciju, od prvih jednostavnih drustava, procvat je krenuo tek kad je manja grupa uspjela ubjediti vecu da su oni ti koji trebaju vladati, a ovi drugi trebaju samo raditi i sutjeti.

od tada, svaka borba nije da se prestane raditi i sutiti, vec da se dodje do polozaja ovih prvih.

faraon, car, imperator, svecenik, ministar, premijer, fuhrer, predsjednik, kult boga sunca, kult mrkve, hdz, sdp, partija, fronta..... drugaciji nazivi za istu stvar - hajd da sad malo ja vladam.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina

U Siriji možemo očekivati raj na zemlji, nešto slično kao u Iraku i Libiji itd. Moš mislit šta ih čeka, kad ti na vlast dođu umjereni Islamisti ili plačenici itd.

Divlji bliski istok, live video(ide več pet sat)ili nonstop ekipa slavi sa pucanjem u zrak, klasika jel.Nikoga nije briga, da eto metak ispaljen u zrak negdje mora pasti.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
rambox kaže...

U Siriji možemo očekivati raj na zemlji, nešto slično kao u Iraku i Libiji itd. Moš mislit šta ih čeka, kad ti na vlast dođu umjereni Islamisti ili plačenici itd.

Divlji bliski istok, live video(ide več pet sat)ili nonstop ekipa slavi sa pucanjem u zrak, klasika jel.Nikoga nije briga, da eto metak ispaljen u zrak negdje mora pasti.

Hm. Hm. Metak u zrak pri povratku na zemlju moze ubit čovjeka ali su toliko male šanse da, evo, i tamo di je to dobar dan nitko ne razmišlja o tome. Ma ja mislim da dođem popit pivo tamo i zapalit malo hašiša sad da mi nebi nitko zamjerio :). Ja mislim da bi mi dali i zapucat malo dok plesem sa njima, haha ;)

Ok, ozbiljno. Prije se Sirija bila ok, tipa, prika iz igrice ti iz Sirije, najnormalnije... tako da po nekoj logici ako se vraća stari režim onda je ok. Možda ne znam?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 19:08 (KIKI3ooo).
2 mjeseca
Ovaj pad Sirije pod Talibane me žalosti. Sigurno nije bilo bajno ljudima živjeti pod nepotizmom režima ali bila su napredna zemlja s obzirom na područje i kakva je "oporba" u pitanju. Ali nakon desetljeća borbe, nakon krvavog oslobađanja zemlje metar po metar, gdje su im ovi iz oporbe, kako ih zovu sad zapadni novinari "revolucionari", rezali glave drugovima na trgovima uz uzvike "Bog je velik" , ti vojnici sve pustili niz vodu.

Ali možda im bude bolje sad. Vjerojatno će biti vladavina nešto između Libije i Afganistana.
Ako se malo sjetimo prije jedno pedeset-šezdeset godina Afganistan, Libija i Sirija sekularne države, žene u suknjicama, školuju se. Libija besplatno sve bilo za raju, jeftino socijalistički, čovječe imali su prosječnu plaću iako nisu radili sve dok im država ne nađe posao, sad nakon "revolucije" sve opljačkano.
https://i.ytimg.com/vi/uLIhulq76Ow/maxresdefault.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 19:25 (Sirotanovic).
12 godina

Naletio sam na zanimljiv BBC-jev članak. Tip je malo skratio bradu i presvukao se u nešto "normalniju" obleku pa ga to odjednom čini "umjerenim"?

Usput, može li mi netko objasniti što je to "umjereni džihad"? Priznajem da mi to zvuči kao teški oksimoron.

This shift reflects HTS's "moderate jihad" strategy since 2017, emphasising pragmatism over rigid ideology.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 19:45 (pr0n_addict).
6 godina

Primjećujem da pola tih bitki u posljednjoj Sirijskoj ofenzivi, zapravo nisu oružani sukobi.

Gledam i wikipediju 111 ljudi poginulo, 370.000 ljudi izmijenjeno, od kraja 11-og mjeseca do danas.

Zaključujem radi se o povlačenju režima te nekakvoj izmjeni stanovništva ili "muvingu".

Zašto je došlo do muvinga (režima, vojske, stanovništva), to ćemo saznati uskoro, nekad ili nikad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 21:11 (gpd).
2 mjeseca
@pron addict baš tako malo podšišao bradu i postao umjeren i prestao rezati glave nožićem, evo malo detalja.

Nakon pada Damaska vođa HTS-a, Abu Mohammed al-Jolani, bivši zapovjednik Al-Qaede, proglasio je pobjedu!

Bez obzira što je proizašla iz Al-Qaede, pošto mnoge zemlje sad već prepoznaju HTS kao novog vladara Sirije i žele im se dodvoriti. Britanija je već najavila da će preispitati kategoriju "terorističke organizacije"!

Sjećate li se meme kletve da koji god predsjednik je rekao "Asad must go", taj je postao bivši.
Eeee... dugo je trajala kletva, a na ovoj slici nisu svi:
https://pbs.twimg.com/media/FXEkMNkUUAM5iGb.jpg
3 godine

Post s druge teme koji je primjeren ovoj...

Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Možeš, ima tema "što se događa s našim društvom" ili tako nekako pa komentiraj tamo, bugovi modovi, imo, baš i ne vole štancanje takvih političkih za tematiku časopisa nevezanih tema, treba moderirati i gubiti vrijeme na trolling forumaša u tako štancanim temama, takve teme su k'o rođene za trolanje pa vjerujem da je to razlog za kažnjavanje.

Baš si divan.

Mogao si i ti biti suspendiran jer si u jednom danu zaspamao forum pljuvanjem HDZ-a i Vlade RH.

Netko se brine za tebe. Svi ti postovi su ti pobrisani, a nisi dobio ni žuti.

Da, to se nije dogodilo na toj temi koju "kulturno" preporučavaš, inače, sve je to legitimno. 

Vladu i hdz i treba "pljuvati" kako kažeš i tako biti kritičan prema njoj i toj stranci, to je zdravo činiti za mir u glavi i demokratski proces, imo... brini se ti radije po mogućnosti za sebe a u temi sam već upisao kako sam mišljenja da bi forumaši koji su sudjelovali u obrisanoj temi također trebali biti kažnjeni uključujući mene, doduše žutim i ne zbog pljuvanja već zbog upisa u toj temi i na taj način poticanja stvaranja drugih neželjenih tema... nadam se da će te zadovoljiti moj novi avatar ukoliko me se kojim slučajem ne kazni, na kraju imaš dugme prijavi pa ukoliko želiš možeš prijaviti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 14:32 (notloB).
9 godina
notloB kaže...

Post s druge teme koji je primjeren ovoj...

Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Možeš, ima tema "što se događa s našim društvom" ili tako nekako pa komentiraj tamo, bugovi modovi, imo, baš i ne vole štancanje takvih političkih za tematiku časopisa nevezanih tema, treba moderirati i gubiti vrijeme na trolling forumaša u tako štancanim temama, takve teme su k'o rođene za trolanje pa vjerujem da je to razlog za kažnjavanje.

Baš si divan.

Mogao si i ti biti suspendiran jer si u jednom danu zaspamao forum pljuvanjem HDZ-a i Vlade RH.

Netko se brine za tebe. Svi ti postovi su ti pobrisani, a nisi dobio ni žuti.

Da, to se nije dogodilo na toj temi koju "kulturno" preporučavaš, inače, sve je to legitimno. 

Vladu i hdz i treba "pljuvati" kako kažeš i tako biti kritičan prema njoj i toj stranci, to je zdravo činiti za mir u glavi i demokratski proces, imo... brini se ti radije po mogućnosti za sebe a u temi sam već upisao kako sam mišljenja da bi forumaši koji su sudjelovali u obrisanoj temi također trebali biti kažnjeni uključujući mene, doduše žutim i ne zbog pljuvanja već zbog upisa u toj temi i na taj način poticanja stvaranja drugih neželjenih tema... nadam se da će te zadovoljiti moj novi avatar ukoliko me se kojim slučajem ne kazni, na kraju imaš dugme prijavi pa ukoliko želiš možeš prijaviti.

Ma kaj kazniti? Jest ovo IT portal, al diskutira se tu svašta, od F1, do sporta, biciklizma, pa ne vidim razlog zašto ne bismo komentirali stanje u Lijepoj Našoj koje itekako utječe na naše živote, većini oduzima hrpu zarade sa porezima, tjera nas u privatne klinike kad trebamo medicinski tretman isl....

13 godina

Samo za mali podjestnik, ti "pobunjenici" i njihov šef bili su dio ISIL-a, grupacije koja je među ostalim sotonjarskim džihadističkim djelima počinila i ubojstvo Tomislava Salopeka na način da su mu mačetom odrezali glavu.

Sad su kao reformirani  u svrhu pragmatizma. Dok opet ne krenu rezat glave.

Halo Bing! Kako bratac?
16 godina

Sjaši kurta da uzjaši murta.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine

Iznogud

合氣道
12 godina
Apachy kaže...

Samo za mali podjestnik, ti "pobunjenici" i njihov šef bili su dio ISIL-a, grupacije koja je među ostalim sotonjarskim džihadističkim djelima počinila i ubojstvo Tomislava Salopeka na način da su mu mačetom odrezali glavu.

Sad su kao reformirani  u svrhu pragmatizma. Dok opet ne krenu rezat glave.

Eh, da sam bar bio pametan pa spremao videe s BestGore-a dok je još bio živ.

Čisto kao nekakav backup nečega što se zaista zbivalo (sada je zaboravljeno), a ista ekipa je ponekad činila čak i objektivno gora zvjerstva od tog koje si naveo - za rubriku "vjerovali ili ne".

Jebiga, sve što imam je nekoliko GIF-ova i to je to. U međuvremenu su ti isti monstrumi postali tzv. "progresivni džihadisti" (koji god to racku bio, pojma nemam) i pojeo vuk magare.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 20:44 (pr0n_addict).
11 godina

U kakvim to kretenskim vremenima živimo, kad milijarder sam mora mjerit visinu kuruze.

http://time.com/7208614/elon-musk-nazi-salute-reactions-debate-controversy-adl-trump-inauguration/

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
15 godina

Kako se sprda, to je čudo.  Haha, to on od srca radi. Kako i sam kaže...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 7:17 (Izzy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice