Programer: Prijavljen u Njemačkoj, a raditi iz HR?

poruka: 2
|
čitano: 1.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Programer: Prijavljen u Njemačkoj, a raditi iz HR?

Pozdrav svima,

Radim za Njemačku tvrtku kao programer duže vrijeme tako što sam morao otvoriti također tvrtku kako bi mogao primati novce i plaćati naravno porez i ostale obaveze.

Ono što me zanima da li je moguće prijaviti se u Njemačkoj (prebivalište, banka račun itd...), a ustvari obavljati sav posao iz Hrvatske? 

Dakle, umjesto da moram ići u Njemačku i imati tvrtku ovdje u HR kako bi primao novce bio bi prijavljen u Nje i primao plaću kao i svi ostali zaposleni u trenutnoj firmi.

Ne radi se o izbjegavanju obaveza u HRV već o pogodnostima koje nudi NJE (mirovina itd), a nisam u mogućnosti ići u NJE živjeti zbog privatnih obaveza.

Vjerujem da moram imati nekog u NJE gdje bi se mogao prijaviti i mislim da je to ostvarivo.

Međutim, kolike su obaveze, i kakve su mogućnosti za sve ovo? I kakve su moje obaveze tj. jel moram biti zaista u NJE stalno? Da li je ovo sve ostvarivo sa gledišta poslodavca?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 23:29 (55555).
16 godina
odjavljen
Re: Programer: Prijavljen u Njemačkoj, a raditi iz
55555 kaže...

Pozdrav svima,

Radim za Njemačku tvrtku kao programer duže vrijeme tako što sam morao otvoriti također tvrtku kako bi mogao primati novce i plaćati naravno porez i ostale obaveze.

Ono što me zanima da li je moguće prijaviti se u Njemačkoj (prebivalište, banka račun itd...), a ustvari obavljati sav posao iz Hrvatske? 

Dakle, umjesto da moram ići u Njemačku i imati tvrtku ovdje u HR kako bi primao novce bio bi prijavljen u Nje i primao plaću kao i svi ostali zaposleni u trenutnoj firmi.

Ne radi se o izbjegavanju obaveza u HRV već o pogodnostima koje nudi NJE (mirovina itd), a nisam u mogućnosti ići u NJE živjeti zbog privatnih obaveza.

Vjerujem da moram imati nekog u NJE gdje bi se mogao prijaviti i mislim da je to ostvarivo.

Međutim, kolike su obaveze, i kakve su mogućnosti za sve ovo? I kakve su moje obaveze tj. jel moram biti zaista u NJE stalno? Da li je ovo sve ostvarivo sa gledišta poslodavca?

Hvala!

Sve je to izvedivo, ali je i protuzakonito. Jednostavno, nije po zakonu biti prijavljen da zivis na jednoj adresi, a zivjeti na drugoj, a kamoli drzavi.

Nisam siguran da ce se njemacki poslodavac upustiti u takvu avanturu (osim, ako mu presutis buduci da mu nije bitno tvoje fizicko prisustvo), a ne znam i koliko je to dobro za tebe na duge staze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2017 11:53 (Mrgud Veliki).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice