Problemi sa dimnjakom,kondenzacijom ...

poruka: 5
|
čitano: 13.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima...

Evo ovako ,

Prije nekoliko dana sam kupio Centrometal BIO PEK 23 kotao na drva za centralno grijanje.

Izlaz iz njega je  fi 150 a ja imam dimnjak fi 140 rađen od šamotnih cijevi i blokova za dimnjake.

Peč se nalazi na prvom katu a dimnjak ide iz prizemlja i visok je cca 9 m , a visina od priključka kotla do vrha je cca 5 m. Meštar koji je postavljao cijevi od centralnog je rekao da dimnjak treba produžiti za 2 bloka i da bi trebalo biti dobro. A neki drugi ''meštar'' je rekao da je ovakav dobar da bi trebao vuči bez problema...

Cijev iz kotla do dimnjaka je obložena staklenom vunom >5 cm.  Problem je taj što  dimnjak pušta nekakvu smolu.

Vec sam nesto citao po internetu ali nisam nasao kvalitetan odgovor tj riješenje.

Pa ja vas pitam što mi savjetujete da napravim da li sam negdje pogriješio u nečemu oko svega?

Molim vas da mi ne pišete odgovore ''napamet'' tj hocu reci da onaj tko piše neka zna što piše!

Hvala. Ante.  

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina
odjavljen
Probaj ubaciti inox cijev kroz stari dimljak i nebi trebao vise imat problema .
14 godina
Re: Problemi sa dimnjakom,kondenzacijom ...

Mislim da to bas nisam u mogucnosti gledao sam cijene taj inox i nije baš jeftin a po recenzijama nije ni obečavajuč ...
Hvala na savjetu :D 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina

u principu nebi trebao imati problema. samo se pobrini da se dimnjak redovito cisti prije sezone jer se ta smola zna zapalit ako se dimnjak ne odrzava pa ces morat zvat vatrogasce u najblazem slucaju. dok sam zivio u unutrasnjosti grijao sam se na drva i ta smola se zapalila susjedu, a iduce zime meni jer smo bili neodgovorni po pitanju odrzavanja {#}

14 godina
Re: Problemi sa dimnjakom,kondenzacijom ...

Hmm u redu,hvala na odgovoru

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice