Prava policije prema maloljetnicima?

poruka: 18
|
čitano: 3.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, duga priča je pa mi se neda sve pisat, ugl. frend mi se dero nešto malo pripit ispred policijske stanice, policajac je izasao, on se nije snašao jer je bio pripit i policajac ga je odvukao u stanicu, tamo mu je prijetio da će ga našamarat, pitao ga osobnu i pogledao dali je kažnjavan, ovaj nije bio te ga je pustio. Zanimljivo je još to da je policajac na početku bio jako bezobrazan, derao se, prijetio da ce mu samar opalit, cak ga je i cimnuo, a kasnije kad je vidio da nije kažnjavan počeo se ispričavat, bit dobar itd. Nije primjetio da je frend malo popio, jer je stvarno samo malo popio, onako da bude vesel:) On nam je to sve kasnije ispričao.

Mene sad zanima koja prava policija ima prema maloljetnicima, dali oni mogu mene, prijatelja ili nekog trećeg odvest u stanicu i tamo našamarat, istuć itd.?

Zanima me isto to, samo za punoljetne osobe, kako se onda postupa. Jel ima netko iskustva sa time, da znam kako da se postavim u slučaju da mene ulove tako, iako ja nebi takve gluposti radio, ali tko zna.

gjurki
15 godina
Re: Prava policije prema maloljetnicima?

Logično bi trebao zaključiti da ne smiju šamarati i tuči. Bez ikakvog razloga kojeg učiniš. Smiju te odvest u stanicu tj privesti ako imaju razloga za to. Ako je bio vani izvan dopuštenog ograničenja mogao ga je privesti i zvati roditelje da dođu po njega. 

14 godina
neaktivan
Ivan_cno kaže...

Logično bi trebao zaključiti da ne smiju šamarati i tuči. Bez ikakvog razloga kojeg učiniš. Smiju te odvest u stanicu tj privesti ako imaju razloga za to. Ako je bio vani izvan dopuštenog ograničenja mogao ga je privesti i zvati roditelje da dođu po njega. 

A neznam ja, kaže on da mu je prijetio, rekao kao oćeš šamarčinu ili tako nešto.

gjurki
16 godina
moderator
Volvox kaže...

A neznam ja, kaže on da mu je prijetio, rekao kao oćeš šamarčinu ili tako nešto.

a tvoj frend je sigurno lijepo pristojno sjedio, šutio i gledao u pod...kako da ne...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

a tvoj frend je sigurno lijepo pristojno sjedio, šutio i gledao u pod...kako da ne...

Pa kad ga je policajac uzeo u stanicu je, počeo se ispričavat itd., nije bio bezobrazan, da je bio bezobrazan to bi bila druga priča.

gjurki
16 godina
moderator
Volvox kaže...

Pa kad ga je policajac uzeo u stanicu je, počeo se ispričavat itd., nije bio bezobrazan, da je bio bezobrazan to bi bila druga priča.

a ti si bio tamo s njim pa znaš?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Valjda je mislio da je on neki pijanac il problematičan tip....

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Volvox kaže...

a ti si bio tamo s njim pa znaš?

Pa da bili smo svi skupa, išli van, al smo mi bili malo ispred, a on debil se derao, i kad je policajac izasao mi smo pobjegli, a njega je uhvatio, i tamo malo ispred smo stali, i čuli smo kako se dere, ispričavam se, nisam ja, i rekao je nama da je pokušao bit što uljudniji da ga pusti, što je i učinio ovaj.

Mene samo zanima kada policajac ima pravo lupit nekog? Dali on može nači njega samo zato jer mu ide na živce odpeljat negdje u policijsku stanicu i recimo malo ga nalupat i pustit, bez svejdoka naravno, ili tako nešto?

gjurki
16 godina
neaktivan

Naravno da ne. Dernjavu u svrhu zastrašivanja možeš očekivati. Prijetnje možda već imaju neku osnovu za pravni postupak ali teško ćeš dokazati ozbiljnost takvih prijetnji, to ti je uglavnom sve u sklopu ranije spomenutog zastrašivanja. Znaju oni jako dobro svoje ovlasti, bez brige, čak i ovi nadrkonđe.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 19:16 (Minoza).
13 godina
neaktivan

Vjerojatno ga je odveo u postaju jer ste vi počeli bježati i samim time ste policjacu dali osnovu za sumnju da ste nešto napravili (primjerice, pojedovanje droge). A policajac je možda samo želio upozoriti da se ne dere u, pretpostavljam, kasne sate.

Zapravo bi se trebao pitati zašto ste vi počeli bježati od policije, a ne zašto je policajac malo zastrašio 'buntovnika'.

14 godina
neaktivan
Wooki kaže...

Vjerojatno ga je odveo u postaju jer ste vi počeli bježati i samim time ste policjacu dali osnovu za sumnju da ste nešto napravili (primjerice, pojedovanje droge). A policajac je možda samo želio upozoriti da se ne dere u, pretpostavljam, kasne sate.

Zapravo bi se trebao pitati zašto ste vi počeli bježati od policije, a ne zašto je policajac malo zastrašio 'buntovnika'.

A ja sam vidio nekog ispred mene da trči i ja za njim, čim jedan krene, moraju i svi.

gjurki
13 godina
neaktivan

drugi puta samo ostanite, ispričate se i to vam je to, kolko sam se ja puta izvuko tako ne samo kod nas vec i izvan granica RH

14 godina
neaktivan
Bataljun kaže...

drugi puta samo ostanite, ispričate se i to vam je to, kolko sam se ja puta izvuko tako ne samo kod nas vec i izvan granica RH

A da kad bolje razmislim, baš bi on nas 10 u stanicu upeljo i pregledavo svakog, čisto sumnjam, al tko će u tom trenutku razmišljat, to nagonski se dogodi, a i sranje je bilo šta se frend dero nešto tipa :" panduri panduri" i mislio je da ovaj neće čut.

gjurki
13 godina
neaktivan
Volvox kaže...
Bataljun kaže...

A da kad bolje razmislim, baš bi on nas 10 u stanicu upeljo i pregledavo svakog, čisto sumnjam, al tko će u tom trenutku razmišljat, to nagonski se dogodi, a i sranje je bilo šta se frend dero nešto tipa :" panduri panduri" i mislio je da ovaj neće čut.

hahahaha a jbg, dogada se :P

16 godina
moderator

trebao ga je murjak privest i pozvat roditelje da dođu po njega, pa da vidim kako bi se derao drugi put...

sljedeći put budite pametniji...

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

trebao ga je murjak privest i pozvat roditelje da dođu po njega, pa da vidim kako bi se derao drugi put...

A kaže da je gledao ono dal ima prijava kakvih od prije, i nije imao dosje i onda ga je pustio, da je imao dosje bilo kakav vjerojatno bi bilo sranja.

A ovako nije imao neko osnovu za ga zadržat u stanici.

gjurki
17 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...

Da su se zvali roditelji zbog svakog sranja vec bi bio u logoru u Sj. Koreji.

Policajac ti nema pravo prijetiti niti udariti, ali i da ti udari samar ili zaprijeti ti ne mozes to dokazati, tak da ti je svejedno. Ako si kulturan, bit ce i oni oke.

http://isvijet.com.hr
16 godina
moderator
Volvox kaže...

A ovako nije imao neko osnovu za ga zadržat u stanici.

Imao je. Narušavanje javnog reda i mira i vrijeđanje službene osobe.

To je čisto njegova dobra volja što ga je pustio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice