Poziv u vojsku??

poruka: 97
|
čitano: 28.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Poziv u vojsku??
Onjegin kaže...
Arendelle kaže...

Đizus, čime se vi zamarate... Naravno da im se nećeš više javiti i da ćeš zaboraviti da su te pozvali na to sranje.

"Sranje"???

U vojsci se čovjek uči da bude muškarac, da upozna čast, iskrenost, ljubav prema domovini, stegu, dobrotu, samopouzdanje i razvije karakter. Da nauči što je to prijatelj, što je to bratstvo, što je to život. Ali kome ja govorim...

Nedostatak obavezne vojne obuke vodi ovaj svijet u propast.

Oprosti, ali ti si to uokvirio kao da nas možeš iz 18 godina života najedanput ubacit tri mjeseca u vojni rok i sad ćemo mi kao iz tvornice izaći baš po tvojoj zamišljenoj idealnoj mjeri. Ispada kao da je vojni rok odlazak u duhovnu obnovu pa bi tamo trebao naučiti neke vrline koje će ti ostati tako utisnute u tebe da će izgradit šta ti ja znam kakvo društvo. Vidi se kakvo je društvo od silnih generacija s vojnim rokovima.

I nerealno je reći što se čuje od nekih da to stvara teške muškarce koji se znaju skrbit za obitelj. Koliko generacija sa vojnih rokova izašlo, hrpa ih je disfunkcionalnih, loših muževa, muškaraca, ljudi itd. 

Iskrenost, stegu, dobrotu, samopouzdanje i razvijanje karaktera bi trebalo kroz život naučiti, kroz odgoj (nekako smo odgoj zaboravili svi). Neće me nadrkavanje sa dva dalmatinca i tri slavonca učit vrlinama.

Teško se bratstvo u jugoslaviji učilo pa vidimo na šta je to na kraju ispalo. Prijateljstvo se uči kroz život i kroz praksu, kroz osnivanje veza s ljudima, ne u vojsci. Također je iluzija da vojni rok ući domoljublju. To jednostavno nije točno. A i ako želim mogu biti anacionalan, to je moje pravo, ali to ne znači da ne želim dobro ovoj zemlji kako bi to Karamarko volio da interpretira. Neka samo oni i njemu slični paradiraju okolo sa bedževima sa hrvatskom zastavom, neće ih to iskupit od pljačke i izdaje. Ljubav prema domu se može učit na drugačije načine od neptorebne militarizacije stanovništva.

Također, tvoj diskurs spada pod tipični diskurs kritiziranja mlađih generacija koji se događa stalno od vijeka vjekova. Nove generacije su uvijek razmaženije, lošije itd... Kao da se stalno svaljuje krivnja na ono što je loše sa svijetom na mlade koji nisu još ni kročili u život. A tko je odgojio te mlade molim te? Koji roditelji, koje škole, koje društvo? Danas ima puno dobrih i inteligentnih mladih ljudi i nije fer prema njima ih stalno pljuvat.

Meni se čini da to jednostavno ne funkcionira tako da već skoro formiranu osobu ubaciš u vojni rok i sad bi to trebalo nadoknadit nedostatke odgoja i obrazovanja. Vrline, moral i životne vrijednosti se uče od malena što uključuje odgoj, obrazovanje i društvo kao cjelinu.

A da ne spominjem da je država u tako lošem stanju proračunski gledano da je obavezni vojni rok samo maštarija. 

Wake up, Neo. Let me show you how deep the rabitt hole goes.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 5:53 (wanderer).
13 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Oprosti, ali ti si to uokvirio kao da nas možeš iz 18 godina života najedanput ubacit tri mjeseca u vojni rok i sad ćemo mi kao iz tvornice izaći baš po tvojoj zamišljenoj idealnoj mjeri. Ispada kao da je vojni rok odlazak u duhovnu obnovu pa bi tamo trebao naučiti neke vrline koje će ti ostati tako utisnute u tebe da će izgradit šta ti ja znam kakvo društvo. Vidi se kakvo je društvo od silnih generacija s vojnim rokovima.

I nerealno je reći što se čuje od nekih da to stvara teške muškarce koji se znaju skrbit za obitelj. Koliko generacija sa vojnih rokova izašlo, hrpa ih je disfunkcionalnih, loših muževa, muškaraca, ljudi itd. 

Iskrenost, stegu, dobrotu, samopouzdanje i razvijanje karakterabi trebalo kroz život naučiti, kroz odgoj(nekako smo odgoj zaboravili svi). Neće me nadrkavanje sa dva dalmatinca i tri slavonca učit vrlinama.

Teško se bratstvo u jugoslaviji učilo pa vidimo na šta je to na kraju ispalo. Prijateljstvose uči kroz život i kroz praksu, kroz osnivanje veza s ljudima, ne u vojsci. Također je iluzija da vojni rok ući domoljublju. To jednostavno nije točno. A i ako želim mogu biti anacionalan, to je moje pravo, ali to ne znači da ne želim dobro ovoj zemlji kako bi to Karamarko volio da interpretira. Neka samo oni i njemu slični paradiraju okolo sa bedževima sa hrvatskom zastavom, neće ih to iskupit od pljačke i izdaje. Ljubav prema domu se može učit na drugačije načine od neptorebne militarizacije stanovništva.

Također, tvoj diskurs spada pod tipični diskurs kritiziranja mlađih generacija koji se događa stalno od vijeka vjekova. Nove generacije su uvijek razmaženije, lošije itd... Kao da se stalno svaljuje krivnja na ono što je loše sa svijetom na mlade koji nisu još ni kročili u život. A tko je odgojiote mlade molim te? Koji roditelji, koje škole, koje društvo? Danas ima puno dobrih i inteligentnih mladih ljudi i nije fer prema njima ih stalno pljuvat.

Meni se čini da to jednostavno ne funkcionira tako da već skoro formiranu osobu ubaciš u vojni rok i sad bi to trebalo nadoknadit nedostatke odgoja i obrazovanja. Vrline, moral i životne vrijednosti se uče od malena što uključuje odgoj, obrazovanje i društvo kao cjelinu.

A da ne spominjem da je država u tako lošem stanju proračunski gledano da je obavezni vojni rok samo maštarija. 

Budući da pričaš o iluzijama, podvukao sam i podebljao sam ti neke iluzije u koje ti još uvijek vjeruješ (iako se čini da si odrastao čovjek). Što je pomalo jadno.

A i da si pročitao moja preostala 2 posta na toj stranici shvatio bi da sam se samo zezao.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
10 godina
odjavljen
Poziv u vojsku??

Wanderer ispricao si toliko kilavosti da prvo nisam htio komentirati al ako se evo

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
Glavas_ZG kaže...

Vojska, onaj tko nije bio taj nezna, tako da nemojte seruckati o tome i pravit se pametni koliko je to potrebno ili nije, vidi se po komemtarima doticnih da nemaju pojma o cemu se radi, kakvo postovanje starijih i sl. to nije bit vojske.

Stvar vojske je stvar psihe, prođes kroz stvari kroz koje se moze samo tamo proci, danasnji mladi su tetkice i to im je neprihvatljivo jer se boje 

Stvar vojsle je stvar drila, fizicke i psihicke pripreme, danasnji klinci znaju cackati po smartfonima i bit na facebooku, a kad vide recimo hs 95 uzivo useru se al nije to ni bitno toliko, nego slabost psihe, slabost karaktera.

Vojska je potrebna, nema tu sto, ali ne zbog rata nego zbog odgoja. Isto kao i šiba, vele da je izasla iz raja i bez nje se neke stvari ne mogu napravit kako treba.

malo si kontradiktoran xd mislim da bi se ti usrao uci u kavez s nama mlađima iako si stariji 10ak godina tak da ne pricaj gluposti 

10 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...
Glavas_ZG kaže...

Vojska, onaj tko nije bio taj nezna, tako da nemojte seruckati o tome i pravit se pametni koliko je to potrebno ili nije, vidi se po komemtarima doticnih da nemaju pojma o cemu se radi, kakvo postovanje starijih i sl. to nije bit vojske.

Stvar vojske je stvar psihe, prođes kroz stvari kroz koje se moze samo tamo proci, danasnji mladi su tetkice i to im je neprihvatljivo jer se boje 

Stvar vojsle je stvar drila, fizicke i psihicke pripreme, danasnji klinci znaju cackati po smartfonima i bit na facebooku, a kad vide recimo hs 95 uzivo useru se al nije to ni bitno toliko, nego slabost psihe, slabost karaktera.

Vojska je potrebna, nema tu sto, ali ne zbog rata nego zbog odgoja. Isto kao i šiba, vele da je izasla iz raja i bez nje se neke stvari ne mogu napravit kako treba.

malo si kontradiktoran xd mislim da bi se ti usrao uci u kavez s nama mlađima iako si stariji 10ak godina tak da ne pricaj gluposti 

Uh, pa ok. Nije nista osbno. Ne kazem da su svi mladi tetkice.

Vezano za kavez.

Dođi slijedeću subotu u SUBOS, sparing je subotom free za sve. Ja cu vjerovatno doci pa cemo odradit koju rundu.

10 godina
odjavljen
Poziv u vojsku??

Otkad je ideal muškarca opet postao nabildani ter praznoglavi kreten s kilogramom domoljublja i dvama kilogramima mudrih riječi o odgoju (mudrijih od onih Michela de Montaignea, naravno!) u kojima progovara o šibama, vojsci i roditeljskoj stegi? Budući da se govori o strogoj stegi, ima u takvim muškarcima i štogod seksizma, šovinizma, mizoginije, rasizma i raznih takvih odličnih uvjerenja. Ima svega, ali ne baš mnogo mudroga, rekli bi zlobnici. Doduše, možda su zlobnici samo u mojoj glavi - ako je to ideal, onda ga malotko kritizira, posebice javno, zar ne? Možda sam ja tâ koja hini da je ženama mjesto i gdjegod drugdje, a ne samo u kuhinji. Možda je to zbog toga što i ne znam kuhati... možda. Tisuću pitanja, nijedan pametan odgovor od idealnih muškaraca diljem svijeta. :)

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
17 godina
Glavas_ZG kaže...

Uh, pa ok. Nije nista osbno. Ne kazem da su svi mladi tetkice.

Ma kakve tetkice? Kakva vojska??? Nabildani vojnici bez straha? Pa u kojem stoljeću vi živite?

Takve nabildane macho vojnike danas štreber od 50kg (s krevetom) gađa iz bunkera, kojeg ne može probit ni nuklearna bomba, satelitski navođenim projektilima na par centimetara preciznosti...

Danas se ratuje mozgom i tehnologijom, a ne mišićima...

Prije nego je vojni rok ukinut postao je rasadnik narkomana, kockara i pijanaca. Daj se prebacite u 21. stoljeće... Umjesto da investiramo u obrazovanje i fakultete, vladajući se bave vojnim rokovima... Nikad ova zemlja neće napredovati ovako.

Ne vidim u čem je problem s profesionalnom vojskom koju imamo? Jesmo mi to ugroženi možda s neke strane da nam treba vojni rok? Ne vidim od kog, jedino duhova 90e i 45e koji se sve više i više spominju kako bi se narodu zamagljivale oči dok se krade, a ovčice pasu...

Imamo profi vojsku, svoje kakvo-takvo zrakoplovstvo, imamo i nove haubice, od nedavno i helikoptere. Što će nam više od toga za ovakvu malu državu, bolje da ulože u mornaricu nego u ovo, a uz to sve smo u NATO savezu.

Također dobrovoljaca za profi vojsku ne fali, čak ih ne mogu ni primit sve koliko ima prijavljenih svake godine. Planiraju im i broj smanjit izgleda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:13 (lllnuclearlll).
16 godina
Poziv u vojsku??

ne kužim zašto "štreber" ne bi mogao imati mišiće ? stalno se nešto generalizira 

13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

ne kužim zašto "štreber" ne bi mogao imati mišiće ? stalno se nešto generalizira 

Otkad to visoko-inteligentni ljudi dižu i spuštaju komad metala satima svaki dan da ispune narcisoidne potrebe?

16 godina
Dovoljno je sat ,sat i pol ,svatko ima različite hobije , sta je on sad glup zato sto dize utege ?http://www.dailymail.co.uk/news/article-3016436/Is-world-s-hottest-MATHS-teacher.html
13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
Dovoljno je sat ,sat i pol ,svatko ima različite hobije , sta je on sad glup zato sto dize utege ?http://www.dailymail.co.uk/news/article-3016436/Is-world-s-hottest-MATHS-teacher.html

Slika se u gaćama ispred ogledala u nekom hodniku da zadovolji poremećenu potrebu za pažnjom i narcisoidnu osobnost.

Rekao sam visoko-inteligentni. Ili se danas svi slikaju u gaćama za fejs, a ja nisam trendi?

16 godina
Kao sto ti zadovoljavas potrebu za paznjom na.forumu ,tako mozda i on sa takvim fotografijama ,a uostalom model je zasto ne ako moze
13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
Kao sto ti zadovoljavas potrebu za paznjom na.forumu ,tako mozda i on sa takvim fotografijama ,a uostalom model je zasto ne ako moze

Svako može, sve zavisi jesi li zaluđen pojmovima kao što su modamodelcelebritycelebinstagram star i sl.

Trik je u tome što nisam inteligentan pa imam izliku.

16 godina
Poziv u vojsku??

Meni je u vojsci bilo odlično,godišnji od 8mj.

Naučiš da ima toliki veliki spektar kretena i idiota.

Znači ako ti je zadatak očistiti glupe čizme i to ne napravi jedan od 200,dižeš se ujutro lijepo i tražiš čizme međju 400 njih na hrpi vani u 2 mj.Dotični se "isčeba" te iste večeri.

Mjesec dana svaki dan ti trube kako rukovati oružjem i kreten stavi manevarski(čorak) u magazin,repetira i ispali na vježbi među ekipom na pola metra liku pokraj lica i dobije 1mj produženja,čebanje istu večer.

Ima toliko priča i situacija i shvatiš da je koncentracija retarda svuda oko tebe i da ćeš se morati prilagoditi nekad takvima u životu.

Najbolji trenuci su bili stanoviti vikendom Cjelodnevni Suhi Obrok(Crkni Sine Odgladi),PK(puši kurac)žvake,nunčake,rambo keksi,cao cao i 2 deca mlijeka.

Igrao sam plejku sa vojnim policajcem Edijem na porti,bio na brijunima,bio u Splitu u Lori na Titinoj jahti,pravi godišnji.34 klasa 2-10mj 2000g.

16 godina
Eto onda ako i sam priznajes da nisi inteligentan ,nisam siguran koliko mozes onda prosuđivati o tuđoj inteligenciji :)
17 godina
loky4i4 kaže...

Joj, znaš na što sam mislio...

10 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
Rekao sam visoko-inteligentni. Ili se danas svi slikaju u gaćama za fejs, a ja nisam trendi?

Onaj tko ima što slikati taj i slika onaj tko nema taj ne slika, nema tu neke filozofije.

11 godina
protjeran
Poziv u vojsku??

Hmmm..polako se dečki uprezu da gube glave za strane interese...

11 godina
protjeran
Arendelle kaže...

Na Filozofskom BAS NIS PAMETNO NE NAUCIS...sorry na duplom..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 14:59 (duhonja).
10 godina
odjavljen
Onjegin kaže...

Svako može, sve zavisi jesi li zaluđen pojmovima kao što su modamodelcelebritycelebinstagram star i sl.

Ma kakva moda, tip nosi najružnije tenisice koje sam vidjela u posljednjih nekoliko godina. Može u tijelu biti Apolon, ove su mi tenisice totalni turn off.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
Onjegin kaže...

Ma kakva moda, tip nosi najružnije tenisice koje sam vidjela u posljednjih nekoliko godina. Može u tijelu biti Apolon, ove su mi tenisice totalni turn off.

Na one čarape. Smijurija.

10 godina
odjavljen
Onjegin kaže...

Na one čarape. Smijurija.

Baš. Šteta što se ne vidi pročitati natpis na njima, ali vjerojatno piše mamina maza ili nešto u tom stilu. Možda mamin sin, to je isto veoma izvjesno.

15 godina
Poziv u vojsku??

Od teme poziv u vojsku ovo se pretvori u temu za modnog mačka.

10 godina
odjavljen
dastefan kaže...

Od teme poziv u vojsku ovo se pretvori u temu za modnog mačka.

Oh, kvragu i tȇ mlade generacije!

15 godina
Poziv u vojsku??

I onda kad mi stariji kažemo da ide sve kvragu vi mladi frčete nosom a eto dokaza

16 godina
loky4i4 kaže...

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
10 godina
odjavljen
dastefan kaže...

I onda kad mi stariji kažemo da ide sve kvragu vi mladi frčete nosom a eto dokaza

Da, odista se radi o neoborivu dokazu! :)

13 godina
neaktivan
Poziv u vojsku??

2006 sam bio u vojsci.

ukratko,

da je ista ekipa isao bi opet, jedno od boljih iskustva u zivotu.

[19xx]C3c1l
16 godina
Arendelle kaže...

to su patike za trcanje ,vjezbanje koliko vidim xd

10 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...
Arendelle kaže...

to su patike za trcanje ,vjezbanje koliko vidim xd

Ovo su za nju vjerovatno nepoznati termini

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice