Povrat poreza iz Slovenije

poruka: 19
|
čitano: 14.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Povrat poreza iz slovenije

planiram otic u sloveniju kupit mobitel, tocnije iphone 5 po cijeni oko 4700 kn u istyleu. sad zanima me ovo oko povrata poreza, kako ide postupak uopce, sto da kazem prodavacu tamo? kako dalje?

15 godina
neaktivan

Samo im kazes da zelis povrat poreza. U nekim ducanima izdaju posebne racune a u nekima ne.. Glavno da ti racun potvrdi slovenska carina pri izlasku iz zemlje te s tom potvrdom ostvarujes povrat..

Samo navodno Slovenci nasoj carini javljaju za sve racune iznad 500€ tako da bi morao kod nas carinu platiti..  Sad koliko istine ima u tome, neznam. 

Ja cesto idem u Graz po speceraj i sl. gluposti. Tamo sam kupio i monitor i bez problema ga preveo preko granice.. Samo sto je monitor kostao puno manje od 500€.. 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
16 godina
Re: Povrat poreza iz slovenije

Ne isplati ti se nikakao, još ćeš ga na kraju i više platit. Računaj kod nas 25% pdv-a i carinu do 8 %. Kad jednom daš potvrdit posebni obrazac za povrta porea koji će ti ispunit u trgovini kod Slovenskog carinika naši automatski primaju dojavu. I morat ćeš ga prijavit na grani!

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina

prijavit ga? mislis njega fizicki? a nemogu li ja njega ostavit kod prijatelja u sloveniji i kasnije kad to sve rijesim vratim se po njega?

15 godina
neaktivan

Odakle ti to da automatski primaju dojavu? 

Ja sam hrpu stvari prenio (racuni su bili manji od 500€ ali puno veci od onih 100injak € koliko mozes prevesti bez carine) i nikada nisam carinu platio.. 

E sad dali za racune vece od 500€ stvarno javljaju ili ne, neznam. Na autoru je da procijeni jeli mu se isplati riskirati.. Jos bi mozda bilo bolje kada bi recimo isao autobusom, jer njih rjeđe provjeravaju.. 

16 godina

e sad stvarno neznam, mislio sam da ima netko tko je kupovao ovako neke skuplje stvari pa da zna tocno. jer kosto bi oko 4700-5000 kn a bez pdva ga nabavim za cca 4 soma.

15 godina
Agent Rico kaže...

Ja sam hrpu stvari prenio (racuni su bili manji od 500€ ali puno veci od onih 100injak € koliko mozes prevesti bez carine) i nikada nisam carinu platio.. 

E sad dali za racune vece od 500€ stvarno javljaju ili ne, neznam. Na autoru je da procijeni jeli mu se isplati riskirati.. Jos bi mozda bilo bolje kada bi recimo isao autobusom, jer njih rjeđe provjeravaju.. 

Možeš prenijeti do 1000kn po glavi, ali za svakog ako vas je više u autu moraš imati račun znači 4računa= svaki po 1000kn i ide bez problema. Ja idem tako redovito s frendovima preko Lupinjaka i Maclja. Istina je da dojavljuju Slovenci našima na carini pa to ovisi o volji carinika i gužvi dal ćete poslati sa strane ili ne. Također koliko znam više zaustavljaju zagrebčane i ostatak nego "domorce" (zagorce).

16 godina
mac92 kaže...
Agent Rico kaže...

Možeš prenijeti do 1000kn po glavi, ali za svakog ako vas je više u autu moraš imati račun znači 4računa= svaki po 1000kn i ide bez problema. Ja idem tako redovito s frendovima preko Lupinjaka i Maclja. Istina je da dojavljuju Slovenci našima na carini pa to ovisi o volji carinika i gužvi dal ćete poslati sa strane ili ne. Također koliko znam više zaustavljaju zagrebčane i ostatak nego "domorce" (zagorce).

ja sam na bregani tako da su zagrebcani domoroci, i idem na mali prijelaz ako je bitno. to s 1000 kn mi nista ne znaci jer kao sto sam vec reko placam ga 4700 kn.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja sam na bregani tako da su zagrebcani domoroci, i idem na mali prijelaz ako je bitno. to s 1000 kn mi nista ne znaci jer kao sto sam vec reko placam ga 4700 kn.

To je iznad 500€ i 99% da će te prijaviti. Ne znam poštuju li baš uvijek taj dogovor, ali od osobe koja radi na GP Macelj sam također dobio tu informaciju (ujakov prijatelj, znači nije plašenje bezveze)

15 godina
neaktivan

Znaci to je stvarno istina da Slovenci "cinkaju" nasima za racune iznad 500€?

16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Znaci to je stvarno istina da Slovenci "cinkaju" nasima za racune iznad 500€?

Ne moraju uvijek, tj. ne radi to sam sustav, ali da, u praksi cinkaju sve >500€ jer je takav dogovor.

Govorim o Macelju, ne znam za ostale granice, iako je vjerojatno ista stvar

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 19:56 (Iggx).
17 godina
mar123 kaže...

prijavit ga? mislis njega fizicki? a nemogu li ja njega ostavit kod prijatelja u sloveniji i kasnije kad to sve rijesim vratim se po njega?

Ne možeš ga ostaviti tamo jer ti Slovenci moraju na carini ovjeriti da si ga iznio iz zemlje. Tek tada ostvaruješ pravo na povrat DDV.

15 godina
mar123 kaže...
mac92 kaže...
Agent Rico kaže...

Gledaj ako možeš naći vezu probaj ništa te ne košta. Opet jedino je garancija malo problem. Gdje to misliš kupiti?

16 godina

U istyleu. tamo cu ga otvorit i probat dal sve radi out of the box ako da dalje mi nije ni bitna. Ali ja zivim do gtlranice tako da nije problem ic tamo.

15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, znam da je tema vezana za povrat poreza iz Slovenije, nadam se da mi neće netko zamjeriti. Zanima me da li netko ima iskustva sa povratom poreza za Austriju. Naime planiram prvi puta obaviti shopping u Gratzu pa me zanima kako mogu uzeti povrat poreza, tj. šta trebam napraviti. Nisam nikada nigdje koristio povrat poreza pa me zanima procedura. Hvala unaprijed!

16 godina
Re: Povrat poreza iz Slovenije
JOHNNY šetač kaže...

Pozdrav ekipa, znam da je tema vezana za povrat poreza iz Slovenije, nadam se da mi neće netko zamjeriti. Zanima me da li netko ima iskustva sa povratom poreza za Austriju. Naime planiram prvi puta obaviti shopping u Gratzu pa me zanima kako mogu uzeti povrat poreza, tj. šta trebam napraviti. Nisam nikada nigdje koristio povrat poreza pa me zanima procedura. Hvala unaprijed!

u ducanu na blagajni napomenes da trebas za povrat i zenske ti ispuni listic, na granici kad se vracas kad te pita jel imas sta prijavit, prijavis to i onda pokupis povrat na posti ili ti ga tamo daju neznam vise.

15 godina
neaktivan

OK! A do koliko se kuna može prijaviti da ne plaćam carinu?

16 godina

1000 kn po osobi

15 godina
neaktivan

Hvala na informacijama!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice