Peticija za promjenu zakona

poruka: 113
|
čitano: 19.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ma to je super...

ja nesmijem vozit auto jaci od 75KS (ili koliko vec- neznam jer ga ne postujem) a onaj od 24 polozi i isti dan si kupi neku makinu od vozila i moze na cestu???

stani stani... pa valjda ja koji sa 24 imam 6 godina vozackog iskustva znam bolje vozit od ovog sta je jucer polozio...

znaci ja nakon polozenog trebam cekat 6 godina za jaci auto, a on polozi i isti dan ima BMW pod prozorom? ako naravno ima para !!

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
protjeran

ludi nijsu vazne brojke koje kad polozija imali neko bmw ili kiju ili ćak juga ili smrdljivog dizela sa 45 ks ili benzinca sa 250 ks

znam lude sa više od milion km i dan danas voze ko drvene marije i nemogu parkirati boćno za takve nije volan

ludi su stvoreni da budu dobri i da rade ono sto najbolje znaju tamo neki kirurg vrhunski operire srce a nezna parkirat u rikverc

nezna jer ga nikad nije zanimalo a da mladi voze s glavom u torbi voze a zato su krivi naivise roditelji koji su loše odgojili svoje mlade pjetlove .

svugdi pđi al se doma vrati nazalost neki se nikad nevrate zato sto im nije ušlo u njihov mladi mozak rjeći  roditelja i onda je kriv zakon

ili neko treći ne krivi su ponaviše sami naravno dajem glas postojećem zakonu šteta što nije još strozi kao u nekim evropskim drzavama

automobil je danas nuzan pazi nuzan ne za jurnjavu nego da se ode ljećniku na posa na vikend kod bake itd

naravno da mladi nerazmišljaju tako i sam kad sam imao 20g nisan razmišlja tako nije mi ništa bilo vazno naravno ludosti su prošle došlaje zena pa kuća pa djeca i sad sa 31g uvjek kad sam u prometu razmišljan da se triban vratit doma jer me ćekaju djeca koja nebi mogla napredovat bez mene sad će neki mladi reć da san skroz maka ali kad uhvate moje godine vidiće i sami da sam bio u pravu

pozdrav i pazite se u prometu

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina
neaktivan

Ma ne radi se tu o vozačkim sposobnostima.Stvar je u tome što mladi ljudi (tu se valjda uzima nekakva granica od 24 godine) misle da su besmrtni, neuništivi ili šta ja znam.Ili još gore, uopće o tome ne razmišljaju.Ništa čudno, to je tako sa večinom.Ali kasnije shvatiš da je poginuti lako, ili još gore, nekoga ubiti u trenutku nepažnje.Naročito kada juriš ulicom u hrpi metala.

Tko od mlađe ekipe uopće razmišlja na takav način kada sjeda u auto, gotovo nitko, e zbog toga je zakon tako postavljen.Zbog psihološkog aspekta mlađih ljudi, a ne po tome koliko netko ima iskustva, naravno, iskustvo pomaže, nekad je i presudno kod izbjegavanja nezgoda ili nesreća.Ali svejedno je najvažniji mentalni stav, u kojem je čovjek u svakom trenutku potpuno svjestan opasnosti u prometu, što mlađi ljudi često nisu.

Vidio sam dosta situacija u kojima se mladi vozači voze kao da su jedini na cesti, kao da mu nitko ne može izletiti sa sporedne ceste, ili zakoračiti sa nogostupa, a bio sam i svjedok  x puta kada ekipa koristi pravo prednosti ma šta bilo.Jednostavno ne razmišljaju o posljedicama.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
17 godina
protjeran

Činjenica je da nema takvog zakona koji će zaustavit klince s autima 150 KS i više da ludiraju se kako žele na cesti, jer tata im ima par ai kupio im je dobar auto, a kako tata ima love platit će i kazne il izvuć sinčića bez kazne...

ništa im ne stoji na putu osim sporih auta i pješaka

moš ga fućkat, ovaj zakon samo smeta normalnim ljudima, za ljude za koje je napravljen taj zakon je bezvrijedan jer se do takvih ljudi uglavnom nemože...(lova, lova,lova3)

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
16 godina
protjeran
RE: Peticija za promjenu zakona
Baotica kaže...

Ma ne radi se tu o vozačkim sposobnostima.Stvar je u tome što mladi ljudi (tu se valjda uzima nekakva granica od 24 godine) misle da su besmrtni, neuništivi ili šta ja znam.Ili još gore, uopće o tome ne razmišljaju.Ništa čudno, to je tako sa večinom.Ali kasnije shvatiš da je poginuti lako, ili još gore, nekoga ubiti u trenutku nepažnje.Naročito kada juriš ulicom u hrpi metala.

Tko od mlađe ekipe uopće razmišlja na takav način kada sjeda u auto, gotovo nitko, e zbog toga je zakon tako postavljen.Zbog psihološkog aspekta mlađih ljudi, a ne po tome koliko netko ima iskustva, naravno, iskustvo pomaže, nekad je i presudno kod izbjegavanja nezgoda ili nesreća.Ali svejedno je najvažniji mentalni stav, u kojem je čovjek u svakom trenutku potpuno svjestan opasnosti u prometu, što mlađi ljudi često nisu.

Vidio sam dosta situacija u kojima se mladi vozači voze kao da su jedini na cesti, kao da mu nitko ne može izletiti sa sporedne ceste, ili zakoračiti sa nogostupa, a bio sam i svjedok  x puta kada ekipa koristi pravo prednosti ma šta bilo.Jednostavno ne razmišljaju o posljedicama.

e botica eznenadija si me mislija san da neš nikada napisati pametan post svaka ćast potpuno se slazen
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Činjenica je da nema takvog zakona koji će zaustavit klince s autima 150 KS i više da ludiraju se kako žele na cesti, jer tata im ima par ai kupio im je dobar auto, a kako tata ima love platit će i kazne il izvuć sinčića bez kazne...

moš ga fućkat, ovaj zakon samo smeta normalnim ljudima, za ljude za koje je napravljen taj zakon je bezvrijedan jer se do takvih ljudi uglavnom nemože...(lova, lova,lova3)

Ima tu puno istine nazalost.Nije nista bitno dok im tatica daje lovu.
Oni su posebni i njima zakon nista ne znaci.
Ja bi sve zakone postrozio i uveo drasticne kazne pa bi se znao red.
q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
17 godina
robert kaže...
doxy kaže...

Ima tu puno istine nazalost.Nije nista bitno dok im tatica daje lovu.
Oni su posebni i njima zakon nista ne znaci.
Ja bi sve zakone postrozio i uveo drasticne kazne pa bi se znao red.
 NoviList I jel mu zakon pomogao? NE!!! On ga krši! I treba ga strpati u zatvor! Tatin sinček...
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
17 godina

Evo jedan lik ima 17 godina i tatica mu je kupio motor od 250 kubika a nema dozvolu za to.. i ja sam cijelo vrijeme govorio da će se razbit.. a svi su govorili: ma on zna voziti, dobro vozi.. i vidiš prije 3 mjeseca tip je zgazio djede koje je išlo preko pješačkog u školu! I djete bilo u komi oko 3 tjedna, i preminulo!! I sada tatica ima para (jer je poznata ličnost) i pitaj boga dali će odležat jedan dan u zatvoru..

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

mislim da je zakon slab i da ima dosta rupa. osobno se slazem sa luxx-om i jos nekima koji su glas razuma. zakon treba jos pooštriti i odgovornost osim na pocinitelje prrosiriti i na one koji su im pomogli da naprave prekrsaj ili kazneno djelo. za to mogu navesti i primjer npr. ako roditelj da djetetu auto za koje zna da ili nema pravo na upravljanje ili jos gore nema uopce vozacku dozvolu trebao bi zajedno sa njim na optuzenicku klupu, pa onda ne bi bilo dao tatica auto da se dijete provoza 200 na sat po gradu.

16 godina
neaktivan

ah zaboravio sam i ayrton senna je bio bolji vozac od svih nas ovdje, pa pogledajte gdje je sad

17 godina
neaktivan
mr_brooks kaže...

ah zaboravio sam i ayrton senna je bio bolji vozac od svih nas ovdje, pa pogledajte gdje je sad

Senna nema veze s ovom temom.Poginuo je u utrci.Pusti Ga da pociva u miru.
R.I.P Ayrton:(
Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr
16 godina
neaktivan

nema ni schumaher pa ga mnogi na cesti oponasaju

17 godina
neaktivan

To sta pojedinci misle da su besmrtni i da ce im novac koji je tatica teskom mukom zaradio (preko kicme stotine radnika koji rade u njegovoj firmi za minimalac) pomoci za mene nisu nista drugo nego budale.Najzalosnije je da takvi prezive nesrecu netaknuti ali zato pritom ubiju dijete i bez imalo griznje savjesti uzivaju dalje u svom jetsetterskom zivotu.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr
17 godina

Čitao sam malo postove i slažem se sa LUXXom.

Nažalost, problem nije niti u zakonu (lako se krše i mijenjaju, ponekad ih je teško provoditi...), niti u automobilima (automobilom upravlja čovjek...),

niti u cestama (o ovome bi se dalo...), niti u autoškolama (i o ovome bi se dalo...vrlo...) nego je problem u ljudima koji odgajaju vozaće, koji im daju aute

i koje nije briga za njihove sinove (ponekad i kćeri, iako u manjini).

Ovo možda zvući glupo, znam.

Razmislite malo!

Ja se još sićam vremena kad je mene moj stari učio vozit, nije da je bilo davno, ali je bilo važno.

Meni ne pada na pamet da brzo vozim zato jer se tada i ne osječam previše super - kad ne osjetim kontrolu - ne uživam.

A osim toga, vidio sam na Hitnoj i po bolnicama tako stravičnih stvari da svaki put kad stisnem gas imam u glavi sliku ove ili one nesreće...

A ljudi, šta vam reći nego - letite avionom.

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
LUXX kaže...

Sa oko 1 000 000 km na grbaci možeš pocet tvrdit da znaš vozit auto/kamion

KAd padne snjeg i cesta je smrznuta ti se ne usereš nego nabaciš smješak i uživaš u ponašanju tvog auta.

Znam barem petero ljudi koji imaju dobru kilometrazu i jos se boje parkirat na rikverc u lijevu stranu XD
brojke ne znace nista...

A i smijesno se natezat u ovoj drzavi oko zakona. Ja neznam nijedan koji se provodi, osim onaj o naplati PDVa, za njega sam siguran.

Sta se tice alkoholiziranih vozaca- britanija ima 0,9 promila dopusteno a najmanje smrtno stradalih zbog alkohola.
znaci svugdje je brzina, ali kao sta sam vec rekao- poginut mozes u svemu svojom ili tudom krivicom.

Netko odraste prije, netko kasnije, a netko nikad
 gle to kaj velis da mozes poginut
mozes poginut i vozeći se biciklom.
padnes i lupis glavom.....
voznja je sama po sebi rizik...samo ga trebas svesti na najmanju mogucu razinu
sad sam procito ovo o hitnij,
stari moj, stari mi radi uvatrogasnoj postaji(profesionalci)
jednom je reko da covjeku nisu nasli glavu iz nesreće
jednostavno se otkinula i nekam zletjela
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 23:52 (angel of fire).
17 godina
neaktivan

Svima bih ja bicikle medju noge do 24,ma dajte decki iako vozacku imam 7-8 god jos uvijek sam neiskusan sto se nekih stvari i situacija u prometu tice,ali shvatite jedno 90 % mladih vozaca drzi glavu u torbi dok krstare ovom lipom nasom,to govorim jer svaki dan to vidjam imam i rodjaka koji je totalni antitalent za voznju,no medjutim to njemu nesmeta da vozi ko bezglave,iako je prvi auto razbio nakon mjesec dva nakon sto je polozio.

Nekazem da nema opreznih i kulturnih mladi vozaca,ali i oni sami nisu dovoljno iskusni da bi se upustali u malo opasnije situacije.

Primjer-Prije nekoliko dana kad je tep. bila -14,-15,padala ledena kisa itd.,vracajuci se kuci iz grada na jednom zavoju policije ko rusa,auto na krovu totalka.Sto se desilo-neki nadobudni klinac je divljao na cesti i tolikom brzinom uletio u zavoj da je jednostavno proklizao i zabivsi se u most okrenuo se i zavrsio ponovo na cesti na krovu.

Sto da kazem vise u vjeti na cesti su bili takvi da se nije moglo voziti niti 50 na sat-led na cesti

LUXX -zna sto prica

16 godina
neaktivan

Ja jednostavno podržavam zakon i čak mislim da bi trebao biti stroži..a također za starije
da se postroži zakon oko pregleda i smanji produživanje vozačke ako se vidi bilo kakva medicinska promjena
a da se pri svakom pregledu priloži i dosije(prometni naravno) i u skladu s njime postupa.
Kad bi to sve šljakalo to bi bilo super ali nije ..
Ako sad pitate nekog mladog koji popije dvije tri ili četiri pive "Daj me malo provozaj onak?!!
Itekako bi pristao..a da to pitaš nekog od tridesetak ili s obitelji mislim da bi se malo razmislio
..i u prosjeku je tako i protiv statistike ne možete jer je neumoljiva a nje se drži zakonodavac!

Mladi misli da su nepobjedivi i uvijek u pravu..(takav bio i ja)...stoga što stroži prometni zakon to bolje za sve.

Većina mladih nema dovoljno iskustva u dvije ili tri ili četiri godine vožnje ..za to je potrebno puno više a ne samo
kilometraža...potrbno je nakupiti i "situacije" "događaje" na kojima se uči.
Kamionđije ili profi vozači  imaju kilometražu a može se ispostaviti da jednostavno nemaju snalažljivosti s "malim " autima.
Također kod vodenog vala ili čepa  a leda ne pomaže niti ESP.

Inače  čim uđete u auto ..napola ste ušli u svoj kovčeg.
Da su bili stroži zakoni par mladih života bi bilo spašeno dosad sigurno!

A onaj koji se želi praviti "frajer " taj će se i u krntiji praviti važan a takvima bih oduzeo vozačku na par godina..a ako takav
skrivi nesreću ..zatvor pa makar bio i moj recimo sin.

Private
17 godina
protjeran

Zakon je definiran naopako:

Rizicni vozaci se trebaju dodatno oznaciti na vozilima s vidljivim unificiranim oznakama a u tu skupinu bi trebali spadati svi oni koji neovisno o godinama prvi put sjedaju za volan pa do tri godine vozackog iskustva.

Kazneno i novcano bodovanje bi trebalo biti strozije za rizicnu grupu, a gubitak vozacke dodatno produzuju ovaj testni rok za svako gubljenje vozacke godine po 2 godine produzetka.

Vozila se boduju Masa vozila/kubikaza vozila/snaga vozila, te se prema ovim bodovima odreduje  koju kategoriju vozila Rizicni vozaci smiju upravljati

Vozila nesmiju biti modificirana (spustanje, zracni filteri, modificiranje motora, izmjena nestandardnih naplatka, izmjena kocionog sustava, itd) ili imati turbo/kompresorska ubrizgavanja zraka naravno kod benzinskih verzija motora, svake preinake na vozilu uzrokuju gubljenje bodova!

Nakraju, vozaci od 65 godina bi trebali isto tako ponovno polagati vozacki ispit.

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 5:31 (bestia).
16 godina
neaktivan

što je najgore oni neće platiti niti lipe kazne jer su im očevi puni para i oni će to srediti mogu raditi što hoće TAKVA TI JE NAŠA DRŽAVA ZA KOJU SMO SE MI BORILI SRAMOTA ALI NISU ONI GLUPI NEGO MI BU...LE KOJE IM TO SVE DOPUŠTAMO DA NAM RADE

17 godina
neaktivan
killer of hardware kaže...

SRAMOTA ALI NISU ONI GLUPI NEGO MI BU...LE KOJE IM TO SVE DOPUŠTAMO DA NAM RADE

U potpunosti se slažem! Cool

P.S. a sada će iskoristiti 'paravan' globalne ekonomske krize da nam još više 'stegnu remen' (samo nama, sebi ga nebudu stezali, bez brige..)
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

Citam ove gore postove i moram priznat da se sa nekim stvarima i slazem, iako sam mladi vozac i vozim auto jaci od 100 konja, ali isto tako moram reci da sam cijelu hrvatsku prosao uzduz i poprijeko ne jednom nego tri ili cetri puta, cesto puta sam se nasao u situacijama koje nebi nikom pozelio i mogu reci da imam vise vozackog iskustva nego mnogi ljudi sam 10-15 godina vozackog staza. Vozio sam po buri, po snijegu, po kisi, ledu,  kroz gorski kotar, kroz cijelu dalmatinsku zagoru, prosao sam cijelu istru, slavoniju, zagorje, sve, i to u svim mogucim uvjetima.

I sad se neki dan vozim kroz ZG i vidim nekog "jarana" od recimo 30-35 godina u BMW-u 7, prestrojava se iz trake u traku bez ikakvog znaka, sa mobiteloma na uhu, spusten prozor, ruka van (na 8-9 stupnjeva koliko je bilo ovih dana), nezna ni sjedit ravno nego je sav nakrivljen, i boli njega k***c za sve ostale na cesti!!

I sad njega zaustavi policija i ja skrenem u neku ulicicu da vidim kaj bude dalje. Lik daje policajcu prometnu i vozacku, malo pricaju kroz prozor, lik izlazi iz auta, dolazi do policijskog auta, nagne se na vrata i vidim da policajcu daje novce, policajac mu isti tren vraca dokumante, ovaj sjeda u auto i vozi dalje kao da nista nije bilo...

A da su mene zaustavili koji sam se normalno vozio scenarij bi bio sasvim drugaciji - kad bih im dao prometnu i vozacku pregledali bi cijeli auto i kad bi ustanovili da je sve u redu onda bi mi opicili kaznu za prejaki auto, iako sam vozio po pravilima i imam svu oprem i odgulio sam one dvije godine po starom zakonu...

Zato ja ne podrzavam zakon, jer ne vrijedi za svakog jednako, vec ovisi o imovinskom stanju pojedinca, tko ti je stari, koga poznas itd. ...

PC RULES!!!! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Zakon ili ne-zakon uvijek je problem u ljudima, kako ste već rekli.

Znam za slučaj jednog mladića koji je svojim idiotskim ponašanjem na cesti napravio sranje na kamionu, vlastitom autu i 5 drugih osobnih vozila od ljudi koji su se mirno vraćali s posla. Kad je izašao iz slupanog auta i vidio ljutite face onih drugih vozača koji su izašli da mu 'ebu majku povikao je: "Ej, nemojte se ljutiti, evo imam love da vam platim, a i nazvat ću tatu on će sve to srediti, nemojte zvati policiju!" Ispostavilo se da mu je tata neki lokalni politički šerif u obližnjem selu.

Takvi prave sranja i pravit će ih uvijek, kao i njihovi očevi koji im daju primjer tako što telefonski nazivaju svoje veze u policiji i poništavaju svoje i tuđe kazne za brzu vožnju, a mi ostali poslušno plaćamo sve što nam se stavi pod nos.

Nema veze zakon, neka oni samo ginu, bit' će ih manje... a možda i neće...

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 12:36 (Faerdhur).
16 godina
neaktivan

Da se nadovezem na temu ,zakon je kao sto ste rekli puni rupa kao sto je i ova Hrvatska .Stvar je u osobi znaci u pojedincu ako  ta osoba sijedne u auto mora postivati bonton voznje i ako ima sto bi trebao imati normalana osoba bila to stara ili mlada da ako stane u auto pijan ili tijezan a opet juri da ce ubiti ili sebe ili nekog trece,najgore je kad poginu oni neduzni ljudi.Jeb.š auto od 50ks ili 150ks kad on ne mari za svoju sigurnost i sigurnost ostalih vozaca ili pjesaka ili nesto trece.Jucer sam pratio na hrt1 u jutro je bila ta dokumentarna emisija o vijetnamu i bilo je prigazano gdje se ljudi voze  gdje  nema  semafora znaci svatko vozi kako god hoce i kako onda netko ne ubije ili pokupi nekog zato jer imaju ljudskog morala odnosno bontona .Stari ili mladi ima svakakvih vozaca na kojih sam naletio evo Vam par  primjera -

1.Imao sam par obaveza obaviti u ve-milu u Rudešu i kako prolazim sa prijateljem na pijesackom frajer sa kamionom i to onim velikim a prijenos građevine itd me skoro pokupio a meni zeleno ,sto najbolje meni je zeleno na semaforu ,a on pokraj mene  prohujao i bilo je za dlaku da me  nije pokupio i tako taj gospodin stane i pocne nesto jos prigovarati imao je sigurno preko 40 godina rekao njemu hebem ti majku sam izadi pa cu te invalidom napraviti i frajer  je otisao.

2.Setam se po plocniku i neki deda sa bakom za volanu usao mi je u moju stranu kuzito vi to na plocnik neznam sto me taj tren cuvalo jer mi je od leda doslo i nesto mi je reklo da se okrenem okrenem se a pred menom autom da nisam napravio korak u nazad frajer bi palacinku napravio od mene .Taj tren nisam se ni uspio prestrasiti niti mu nesto reci jer sam bio zacuden od kud auto odjednom naletio ali sto je veca nebuloza u tome svemu ili neznam kako da to nazovem deda nije ni stao nego je krenuo voziti.Zaboravio sam reci vozio je prastarog forda :)

3.Vozim se u bmw-u 318 i  i neka gospođa isto 45 i vise godina uporno mi se guzila od iz i samo najedanput cujem bum  udarac rekao pa hebemu sto sad za boga miloga zena je odjednom stisnula  gas  umjesto  kocnicu  i zeznula mi auto ali najveca glupost u tome svemu  dogodilo mi se  200 m od kuce  na  moru  i gospođa izade vani pocne se derati joj sto se napravili sto vam je ja gledam i  pitam ju jel vama dobro jel ste  na drogi  ili pijani koji vam  je  kura. pa mene  ste  lupili ne ja vas.Ma to nije  nista nece ni 100kn kostati i da skratim nakraju je kostalo  prek  1000 kn  koja je ona naravno  morala  platiti .

4.Od oca mi kolegica sa banke  stojim na semaforu  kod  podsuseda i cekam da se upali zelenu i baba mi naletila  na  zadnji kraj auto i napravila vrlo lijepu stetu srecom  uspio sam ostati stalozen i brz da sam sacuvao glavu  jel bi poletio  kroz  šofer šajbu ko muha.Zaboravio reci zena je imam  isto  preko 45 godina

5.Tad sam bio dijete  imali smo jugica i bili smo sparkirani normalno na plocnik i ja sam bratom i majkom cekamo oca da kupi neki dio za jugica a jedna gospođa naletila je kroz crveno i zeznula nam  zadnji kraj  jugica i jos sto najbolje taj dan smo isi  na godisnji Smijeh i kad je tata izasao iz ducana  i vidio sto se dogodilo htio je likvidirati  tu zenu mutavu sto nam je napravila ili sto  nam je sve moglo  biti  ali smirili smo ga .

6.Vozim se doma iz Varazdina tocnije iz Novog Marofa prema zagrebu  frajer  prek 50 godina sa svojom zenom usao  mi je u moj desni kraj bmw-a srecom brzi refleksi izbjegao sam pad u provaliju  neznam koliko je  bilo metara duzine  ali imalo je dosta i onda taj tren sa  dozivio ajmo reci  zivcani slom i potegao po gasu uporno trazio da frajer  zaustavi  vozilo da mu ocitam lekciju ali ajde smirio sam se ostao ziv to je najvaznije.

7.Vozim se doma  iz adm-a kupio accelero s1 rev s2 i gospoda starosti 50 i vise godina usla mi je u moju traku sa  peglicom nakon prestizanja drugog automobila  izgubila je kontrolu i usla je  u moju stranu  i srecom izbijegao frontalni sudar  ali peglica  bi gadno nastradala .

8.Da sad nije sve da su stari ljudi to bili  ima i mladih  bisera  vozi me buraz doma i neki mladi decko 20 i nesto  godina sa nabrijanim autom trkacim usao u nasu  stranu isto nedavno se dogodilo i tada sam poludio  da sam ja vozio taj dan  okrenuo bi se  i krenuo  prema  tom auto  i prisilom bi ga zaustavio kao policajac  da  ga naucim kulture .

9.Mogao bi ovih stvari nabrajati cijeli dan ali evo jedna situacija koju sam vidio jucer nije dogadaj  iz prometa  ali toliko o kulturi  ovog naroda.Decko vozi bicikl i frajer  na pijesackom vodi  psa  i odjednom pusti  psa  deckom je zakocio tako da skoro nije preletio sa bicikla a frajer  nista  mrtav  hladan ide  on sa svojim psom.

Da skratim najvaznije je kultura i bonton  u prometu ma neznam kakav  auto imali kad ljudi se  ljudi ne cijene u tome je najveci bit  da se ljudi vise postivaju i imaju u svojoj glavi da ako sijednes  pijan ili se  kur... da ces ubiti sebe i drugoga kad bi to imali na pameti  nebi se desavalo ovoliki broj nesreca sa ili bez smrtnih posljedica.

Amd athlon 64 x2 6000+ 3.14 ,2gb kingmax,ati radeon hd 4550 512mb ddr3,gigabyte m52l-s3,fortron PNF 350w,seagate 500Gb
17 godina
protjeran

ma nije sve ni u vozačima

kaj je s pješacima koji hodaju normalno i opnda koda ih sam vrag baci na cestu, bez da zastanu ni pogledaju lijevo, desno

onda biseri koji se porkaj zebre razgovaraju bez namjere ić preko, i onda taman kad stigneš do njih oni izlete i čude se što naglo kočiš

najveći kreten kojeg sam doživio je bio u sesvetskom kraljevcu...taman se otvorio semafor i krenem polako, a ovaj iza mene se zaletio bez stajanja i prestigne me jedva s DESNE STRANE, kroz ugibalište za zetov autobus, da nisam prikočio taj tren frajer bi mi odnio prednji kraj...naravno to je bio neki žvaljo 18 godina max s novim bmw-om 330d

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
17 godina
protjeran

Asfalt treba proglasit ilegalnim.

2. Tko je "makadanom" poginuo??? Asfalt je kriv. Nisu vozači. Moraju se ljudi malo napit zar ne? Pa nek lipo se naloka i nek piči po pijesku i kamenu, sumnjan da će postignit više od 50 km/h.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 11:47 (UPDaTEa ŽeljaN).
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

2. Tko je "makadanom" poginuo??? Asfalt je kriv. Nisu vozači. Moraju se ljudi malo napit zar ne? Pa nek lipo se naloka i nek piči po pijesku i kamenu, sumnjan da će postignit više od 50 km/h.

Pa ima i u tome nesto... :)
autocesta se radi od preloseg asfalta (il cega vec) ali pri vecoj brzini (cak i u granicama dopustene) gume ne primaju cestu kako bi trebale.

Zakon je po meni glup i nedorecen i tu je diskusija gotova

ja sa 18 moram cekat 24 da bi popio pivu ili vozio jaci auto, a ovaj sa 24 polozi i to moze odmah??
koja je razlika? osim sta ja imam 6 godina iskustva vise?
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

autocesta se radi od preloseg asfalta (il cega vec) ali pri vecoj brzini (cak i u granicama dopustene) gume ne primaju cestu kako bi trebale.

ja sa 18 moram cekat 24 da bi popio pivu ili vozio jaci auto, a ovaj sa 24 polozi i to moze odmah??
 točno to
17 godina
Hacker-ri kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Neznam kojim si se ti cestama vozio, al totalnu glupost i neistinu si rekao. 
Dobro jutro radni narode, 12 je sati !
17 godina
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Uf... nije tako. Na pijesku nećeš postić 50 km/h? Vozi, primjer, 50 km/h po asfaltu i skreni u zavoj (ljevi/desni svejedno) - ostat ćeš na cesti. Isto to napravi na pijesku plesat ćeš više nego svi skupa u onom showu ples sa zvijezdama.
Jesi li ti "pičio" po pjesku?

Već devet godina vozim auto/kombij/kamion i zakon nam sucks.
Meni je strašno da je dozvoljeno imati 0.5 promila u krvi, ali ako te tada štopa i slučajno nisi vezan, nemaš svjetla,....bla bla, tj. u prekršaju si naplaćuju ti se ti promili i oduzima vozačka. Pa gdje je tu logika. Znači ja sam vezan gore mi svjetla štopa me, napušem 0.5 i nema kazne; iza mene prijatelj sve isto, ali se nije vezao i štopa ga, ali on dobiva kaznu za alkohol jer je u prekršaju zbog pojasa!!!!! Ma daj kakve su to finte i gluposti!!! Čisto izbijanje novaca. A što se tiče kazni, za alkohol neka su visoke i moraju bit jer alkohol je smrt za volanom!!!
Ne kažem da su svi dečkio od 18,19,20 godina divljaci na cesti, ali vidim kada vozim kombi ko mi radi najviše sranja na cesti kada me počnu u zavojima pretjecat, guzit mi se, a uopće ne razmišljaju da meni netko može ispred izletit (auto, pas, mačka) i da ako ja naglo zakočimmože biti svega. Ne on sjedi u tatinom autu, kraj njega je komad i on joj mora pokazat da u zavoju može preteći IVECO.
Zakon nam je pun rupa i služi jedion za izbijanje novaca, a to se vidi po tome šta policija kontrole obavlja 90% vikendom kada znaju koji i koliko ljudi ide u večernje izlaske i tako pune proračun. Gdje je policija tokom jeseni i zime osim vikendom? (ljeti ih često srećem kada vozim po istri, a neznam za druge krajeve)
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 12:36 (doktor1).
17 godina
protjeran
doktor1 kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Uf... nije tako. Na pijesku nećeš postić 50 km/h? Vozi, primjer, 50 km/h po asfaltu i skreni u zavoj (ljevi/desni svejedno) - ostat ćeš na cesti. Isto to napravi na pijesku plesat ćeš više nego svi skupa u onom showu ples sa zvijezdama.
Jesi li ti "pičio" po pjesku?

Već devet godina vozim auto/kombij/kamion i zakon nam sucks.
Meni je strašno da je dozvoljeno imati 0.5 promila u krvi, ali ako te tada štopa i slučajno nisi vezan, nemaš svjetla,....bla bla, tj. u prekršaju si naplaćuju ti se ti promili i oduzima vozačka. Pa gdje je tu logika. Znači ja sam vezan gore mi svjetla štopa me, napušem 0.5 i nema kazne; iza mene prijatelj sve isto, ali se nije vezao i štopa ga, ali on dobiva kaznu za alkohol jer je u prekršaju zbog pojasa!!!!! Ma daj kakve su to finte i gluposti!!! Čisto izbijanje novaca. A što se tiče kazni, za alkohol neka su visoke i moraju bit jer alkohol je smrt za volanom!!!
Ne kažem da su svi dečkio od 18,19,20 godina divljaci na cesti, ali vidim kada vozim kombi ko mi radi najviše sranja na cesti kada me počnu u zavojima pretjecat, guzit mi se, a uopće ne razmišljaju da meni netko može ispred izletit (auto, pas, mačka) i da ako ja naglo zakočimmože biti svega. Ne on sjedi u tatinom autu, kraj njega je komad i on joj mora pokazat da u zavoju može preteći IVECO.
Zakon nam je pun rupa i služi jedion za izbijanje novaca, a to se vidi po tome šta policija kontrole obavlja 90% vikendom kada znaju koji i koliko ljudi ide u večernje izlaske i tako pune proračun. Gdje je policija tokom jeseni i zime osim vikendom? (ljeti ih često srećem kada vozim po istri, a neznam za druge krajeve)
  Šta ćeš imam 16 godina, tako da nisam vozio auto.
Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice