Novi zakon o pušenju

poruka: 620
|
čitano: 144.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novi zakon o pušenju
seneka kaže...
  pa naravno da je kriva recesija ali ne samo to,nije isto recesija u njemačkoj ili danskoj i kod nas koji smo prezaduženi kao pojedinci i država sama po sebi..baš zato je taj zakon potpuno neprimjeren za tranzicijske zemlje kao što je naša koja živi od milostinje MMF-a i EU-a
  Zaduženiji su ovi na Zapadu, kako države tako i podiuzeća i pojedinci.
"Istina je da je regija SIE mnogo manje zadužena od zapadnoeuropskih zemalja. To vrijedi u cijeloj regiji za tvrtke, kućanstva i državni sektor.
Na primjer, nekoliko zapadnoeuropskih zemalja ima veći vanjski dug (Njemačka 2,3 trilijuna, Nizozemska 1,9 trilijuna, Velika Britanija 4,5 trilijuna dolara) od cijele istočnoeuropske regije koja se sastoji od 20 zemalja, uključujući Ukrajinu, Tursku i Rusiju. Neke zapadnoeuropske zemlje srednje veličine ove godine moraju otplatiti ili reprogramirati još veći dug (Belgija 375 milijardi, Irska 477 milijardi i Nizozemska 550 milijardi dolara) od cijele istočne Europe.
Međutim, percepcija regije kao visoko zadužene preuveličana je grubim generaliziranjem slabih točaka pojedinačnih zemalja i njihovom primjenom na cijelu regiju, bez ikakve diferencijacije."
16 godina
mbaksa kaže...
Srednji kaže...
Danny_HR kaže...
Haha.

Pa ne smije niti on zapaliti. (bez obzira što je nepušač)

Dakle jednaki ste.

Oboje smijete otići na klopu u restoran, oboje nesmijete zapaliti.

Gdje je nejednakost?
 HAHAHAHA dobra dobra
Iako ti to izgleda ko neka fora, posalica - to nije tako. To je realno stanje stvari. Ako ti gdje vidis nejednakost, molim te da je izneses i obrazlozis. Nekako je neukusno optuzivati novi zakon za diskriminaciju, posto je upravo novi zakon ukinuo diskriminaciju u tom pogledu!
 Ne optuzujem novi zakon za nista osim za povecanjem nezaposlenosti. Ja ne pusim nista manje nego prije, zivotne navike mi se nisu promjenile nimalo od stupanja novog zakona na snagu, drago mi je da, ako je bilo do sada diskriminacije, da je sada vise nema i da je vise sretnijh ljudi oko mene. Gdje ces vece srece od sretnog potrosackog drustva. Jedino sto bih htio istaknuti da ce ovaj zakon najvise pogoditi ljude koji su zivjeli i od pusaca i od nepusaca (ugostitelji i pripadajuci kadar). A njih nitko nije pitao sto misle o tome....
17 godina
neaktivan
Stvar je u tome da vrlo vjerojatno neće.

Kada su uveli zabranu pušenja u Engleskoj, jednaka se panika digla kao i ovdje.

Da se obistinilo šta su sve ugostitelji pričali, sada ne bi bilo niti jednog restorana u Engleskoj. Ipak, to nije slučaj.

Ljudi su se navikli i prilagodili. Sve funkcionira kao i prije, samo bez cigareta.

To šta se po novinama povlače razni likovi sa pričom kako će dijeliti otkaze su gluposti.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
moderator
Srednji kaže...
Jedino sto bih htio istaknuti da ce ovaj zakon najvise pogoditi ljude koji su zivjeli i od pusaca i od nepusaca (ugostitelji i pripadajuci kadar). A njih nitko nije pitao sto misle o tome....
Ja bih ih pitao sto misle o tome sto vise ne omogucavaju trovanje pusaca i nepusaca u svojim prostorima. Namigiva Brines se samo za lovu vlasnika kafica/restorana, a ignoriras zdravlje zaposlenika u ugostiteljiskim objektima (i zdravlje musterija, naravno) - oni po novom zakonu vise ne borave 8 sati dnevno u zadimljnoj prostoriji.
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...
To šta se po novinama povlače razni likovi sa pričom kako će dijeliti otkaze su gluposti.
Nista cudno - vec smo prije bili primijetili da mediji u nas izvjestavaju totalno jednostrano o ovoj problematici. Pokusavaju okrenuti javnost, ali im ne ide. Cini mi se da je javnost u vecini slucajeva zadovoljna novim zakonom.
17 godina
neaktivan

I kad to shvate bit će opet sve normalno.

Lijepo će normalno raditi i sve 5.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 11:01 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ja kao srcani bolesnik pozdravljam ovaj zakon.Napokon cu po zimi moc popit pice u kaficu bez da me oci peku ili da disem na skrge.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bojim se da te nisam shvatio. Ti sad tu izdvajas jednu malu skupinu ljudi (vlasnici kafica i restorana, konobari) i ocekujes da se svi ostali zrtvuju za njih, iako nemaju para?! Raspravljali smo vec o tome - ugostitelji nisu svete krave da bi morali biti zakonom zasticeni. Po cemu su oni posebni? Zasto se ljudi umjesto za njih ne bi zrtvovali za blagajnice u ducanima koje su na minimalcu i jos strepe za svoj posao!?
 ma tu treba jasno i glasno reći - kavane, kafići  diskoteke i većina restorana su naprosto hedonistička mjesta koja po prirodi stvari žive od takvih ljudi(gurmana,boema,onih željnih zabave.. među njima ima i pušača i nepušača..)i zakon treba regulirati da za sve im mjesta i da nesmetano mogu uživati u svojim legalnim "porocima" ..kako..?..naći mjeru stvari i prilagoditi zakon ljudskoj nesavršenosti da ima što manje oštečenih..a ne ići "ognjem i mačem"..
klimama kaže...
  Zaduženiji su ovi na Zapadu, kako države tako i podiuzeća i pojedinci.
"Istina je da je regija SIE mnogo manje zadužena od zapadnoeuropskih zemalja. To vrijedi u cijeloj regiji za tvrtke, kućanstva i državni sektor.
Na primjer, nekoliko zapadnoeuropskih zemalja ima veći vanjski dug (Njemačka 2,3 trilijuna, Nizozemska 1,9 trilijuna, Velika Britanija 4,5 trilijuna dolara) od cijele istočnoeuropske regije koja se sastoji od 20 zemalja, uključujući Ukrajinu, Tursku i Rusiju. Neke zapadnoeuropske zemlje srednje veličine ove godine moraju otplatiti ili reprogramirati još veći dug (Belgija 375 milijardi, Irska 477 milijardi i Nizozemska 550 milijardi dolara) od cijele istočne Europe.
Međutim, percepcija regije kao visoko zadužene preuveličana je grubim generaliziranjem slabih točaka pojedinačnih zemalja i njihovom primjenom na cijelu regiju, bez ikakve diferencijacije."
 ..da,još si zaboravio na najzaduženiju a to je SAD-e..samo sve te zemlje imaju mogućnost reprogramiranja duga utemeljene na svom gospodarstvu,proizvodnji,standardu i ako hoćeš političkoj moći,a šta mi imamo?..pozivaju se maturanti da novac troše u hrvatskoj,ne proizvodimo ništa,strepimo nad turističkom sezonom a najviše radnih mjesta se otvara u sakupljanju pastične ambalaže..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 13:35 (seneka).
17 godina
moderator
seneka kaže...
mbaksa kaže...
Bojim se da te nisam shvatio. Ti sad tu izdvajas jednu malu skupinu ljudi (vlasnici kafica i restorana, konobari) i ocekujes da se svi ostali zrtvuju za njih, iako nemaju para?! Raspravljali smo vec o tome - ugostitelji nisu svete krave da bi morali biti zakonom zasticeni. Po cemu su oni posebni? Zasto se ljudi umjesto za njih ne bi zrtvovali za blagajnice u ducanima koje su na minimalcu i jos strepe za svoj posao!?
 ma tu treba jasno i glasno reći - kavane, kafići  diskoteke i većina restorana su naprosto hedonistička mjesta koja po prirodi stvari žive od takvih ljudi(gurmana,boema,onih željnih zabave.. među njima ima i pušača i nepušača..)i zakon treba regulirati da za sve im mjesta i da nesmetano mogu uživati u svojim legalnim "porocima" ..kako..?..naći mjeru stvari i prilagoditi zakon ljudskoj nesavršenosti da ima što manje oštečenih..a ne ići "ognjem i mačem"..
Ja sam mislio da su to drustvena mjesta, mjesta gdje se ljudi druze. A ne mjesta predvidjena za voljnu i prisilnu konzumaciju adiktivnih supstanci. Ne kuzim sto se zalis - tek sad ima najmanje ostecenih. Pa nije financijska steta jedina steta koja postoji. Zar nisi cuo za izraz "Zdravlje je najvaznija stvar na svijetu"?
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ja sam mislio da su to drustvena mjesta, mjesta gdje se ljudi druze. A ne mjesta predvidjena za voljnu i prisilnu konzumaciju adiktivnih supstanci. Ne kuzim sto se zalis - tek sad ima najmanje ostecenih. Pa nije financijska steta jedina steta koja postoji. Zar nisi cuo za izraz "Zdravlje je najvaznija stvar na svijetu"?
 i to je točno,tu se ljudi druže..ali na takva mjesta se ne ide pozdravlje,već u planinu,šumu,šetnju ili po potrebi u bolnicu..a i ta opsjednutost zdravljem je priča za sebe..poprimivši ideologijske atribute, postala je više teret i neuroza, nego jedno normalno ljudsko samaposebi razumljivo stanje..(to je isto dio iz paketa by USA)..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 18:50 (seneka).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Da se obistinilo šta su sve ugostitelji pričali, sada ne bi bilo niti jednog restorana u Engleskoj. Ipak, to nije slučaj.

Ljudi su se navikli i prilagodili. Sve funkcionira kao i prije, samo bez cigareta.

Samo cu se ubacit u temu da se slozim s danny_HR-om. Bio sam par puta u Londonu, evo bas prije mjesec dana i ovo je 100% istina, PUBovi su puni, ekipa vani stoji popusi vrati se unutra, pije se i van i unutra. Jest da je London turisticki grad i da turisti dizu promet. Ali tamo nikakvog negodovanja (više) nema. Bio sam i u Irskoj prije par godina taman kada su tamo uveli zabranu. Prico sam s ljudima u pabovima, negodovali su ali su rekli da ce se adeptat i tako je bilo. Niko propo nije...S time da u Irskoj i Velikoj Britaniji ipak malo više paze i kaznjavaju takve stvari.
Divim se mbaksi na sudjelovanju u ovoj temi, iako je sve reko vec sa onom recenicom o slobodi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 19:21 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
 mislav  kaže ....Bio sam par puta u Londonu, evo bas prije mjesec dana i ovo je 100% istina, PUBovi su puni, ekipa vani stoji popusi vrati se unutra, pije se i van i unutra. Jest da je London turisticki grad i da turisti dizu promet. Ali tamo nikakvog negodovanja (više) nema. Bio sam i u Irskoj prije par godina taman kada su tamo uveli zabranu. Prico sam s ljudima u pabovima, negodovali su ali su rekli da ce se adeptat i tako je bilo. Niko propo nije...S time da u Irskoj i Velikoj Britaniji ipak malo više paze i kaznjavaju takve stvari
 ..to da nitko nije propao..hmm,no dobro.. kažeš da su se svi lijepo prilagodili,a šta im drugo preostaje kad englezi slijepo slijede svoje mentore preko bare,mene bi više interesiralo kako je u austriji,dijelovima njemačke i sl zemljama koje nisu preuzele taj američki ultraradikalni model zakonaNamigiva
moljac
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

A jeste vidjeli na vijestima onog lika iz Đakova koji je otvorio "Lokal samo za pusace"? hahahSmijeh

17 godina
moderator
seneka kaže...
mbaksa kaže...
 i to je točno,tu se ljudi druže..ali na takva mjesta se ne ide pozdravlje,već u planinu,šumu,šetnju ili po potrebi u bolnicu..
Ide. Fizicki aspekt zdravlja covjeka je upravo to - jedan aspekt zdravlja. Sto je s drugim aspektima? Covjek je drustveno bice i treba mu drustvo da bi ostao normalan.
seneka kaže...
a i ta opsjednutost zdravljem je priča za sebe..poprimivši ideologijske atribute, postala je više teret i neuroza, nego jedno normalno ljudsko samaposebi razumljivo stanje..(to je isto dio iz paketa by USA)..
Prvo - zasto mislis da su nepusaci opsjednuti zdravljem? Zar to sto ne puse i sto ne zele da ih se truje cigaretnim dimom znaci da nikad ne konzumiraju alkohol, zasecerena pica, przenu hranu, idu spava u 22h i dizu se u 6h ujutro...? Besmislena generalizacija. Uzmi u obzir i to da nije zdravlje jedini problem - od cigaretnog dima cijeli smrdis, neugodno ti je u grlu i nosu, peku te oci - pa i da cigarete nisu stetne za zdravlje, vec to je dovoljno da se sprijeci maltretiranje drugih ljudi cigaretnim dimom.
seneka kaže...
 mislav  kaže ....Bio sam par puta u Londonu, evo bas prije mjesec dana i ovo je 100% istina, PUBovi su puni, ekipa vani stoji popusi vrati se unutra, pije se i van i unutra. Jest da je London turisticki grad i da turisti dizu promet. Ali tamo nikakvog negodovanja (više) nema. Bio sam i u Irskoj prije par godina taman kada su tamo uveli zabranu. Prico sam s ljudima u pabovima, negodovali su ali su rekli da ce se adeptat i tako je bilo. Niko propo nije...S time da u Irskoj i Velikoj Britaniji ipak malo više paze i kaznjavaju takve stvari
 ..to da nitko nije propao..hmm,no dobro.. kažeš da su se svi lijepo prilagodili,a šta im drugo preostaje kad englezi slijepo slijede svoje mentore preko bare
Ne kuzim jednu stvar. Ponasas se ko da je vecina stanovnistva nezadovoljna novim zakonom - ljudi ne "slijede svoje mentore preko bare", ljudi zele da ih se ne truje i ne maltretira cigaretnim dimom.
seneka kaže...
mene bi više interesiralo kako je u austriji,dijelovima njemačke i sl zemljama koje nisu preuzele taj američki ultraradikalni model zakonaNamigiva
Kao prvo zakon nije nimalo radikalan - radikalno je, u svjetlu saznanja o stetnosti cigaretnog dima i u svjetlu cinjenica da su vecina ljudi nepusaci, i dalje dopustiti pusenje u javnim zatvorenim prostorima. Kao drugo - bez brige, popustit ce zakonodavac i u tim zemljama. Pusenjem u zatvorenim prostorima krse se temeljna ljudska prava - to sto zakonodavac ili ustavni suci u tim zemljama nisu to prepoznali je stvar trenutka - promijenit ce se drustvena klima, dopustenje pusenja u zatvorenim prostorima je neodrzivo na duze staze. Svijet se mijenja i ljudima je sad jasno da se mogu i trebaju izboriti za svoja zakonima i ustavima zajamcena prava.
Takodjer, uzmi u obzir da mi nemamo pojma kakva je situacija u Austriji i dijelovima Njemacke. Citajuci domace medije stranac bi pomislio da ce kod nas doci do kraha ekonomije ili gradjanskog rata zbog tog zakona, a stvarnost je posve drugacija - ljudi su uglavnom zadovoljni novim zakonom. Jedini koji se glasno bune su ugostitelji i vrlo malen dio pusaca.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Prvo - zasto mislis da su nepusaci opsjednuti zdravljem? Zar to sto ne puse i sto ne zele da ih se truje cigaretnim dimom znaci da nikad ne konzumiraju alkohol, zasecerena pica, przenu hranu, idu spava u 22h i dizu se u 6h ujutro...? Besmislena generalizacija. Uzmi u obzir i to da nije zdravlje jedini problem - od cigaretnog dima cijeli smrdis, neugodno ti je u grlu i nosu, peku te oci - pa i da cigarete nisu stetne za zdravlje, vec to je dovoljno da se sprijeci maltretiranje drugih ljudi cigaretnim dimom.
 nisam rekao da su samo pušaći opsjednuti zdravljem nego je to postalo opsesivni trend u svim zapadnim demokracijama a antipušačka kampanja je mali dio istog..od kolesterola do cigareta,od pretilosti do plastične kirurgije,preko imperativa da moraš biti sretan do krajnjeg cilj da budemo besmrtni, pretvaraju nas u "sretne tupane" koji gutaju tablete,upražnjavaju infantilne oblike zabave i polako ali sigurno se udaljuju od stvarnog života..e sad ćeš reći "kakve to ima veze s pušenjem i zakonom u temi?"..e pa ima:pomeni je to u uskoj vezi-izvor je isti,pomodarstvo,ideološki obojeno...zašto sve to prolazi,što milom-što silom je malo širi kontekst ali metode su slične-zastraši i drži u pokornosti mase,no nisam baš pristalica teorije zavjere, a to miriše na nju..ne znam da li sam jasan,jer pišem u nemogućim uvjetima..Osmijeh
moljac
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 23:09 (seneka).
17 godina
moderator
seneka kaže...
nisam rekao da su samo pušaći opsjednuti zdravljem nego je to postalo opsesivni trend u svim zapadnim demokracijama a antipušačka kampanja je mali dio istog..
Sva sreca sto nismo u zapadnim demokracijama pa nas se ne opterecuje s antipusackom kampanjom, nego bas suprotno - mediji vode privatni rat protiv novog zakona - vode pusacku kampanju. Opet ne znam sto tebe muce svi ti trendovi - nepusaci se ne opterecuju s trendovima, nego samo zele da se postuju njihova Ustavom zajamcena prava.
seneka kaže...
e sad ćeš reći "kakve to ima veze s pušenjem i zakonom u temi?"..e pa ima:pomeni je to u uskoj vezi-izvor je isti,pomodarstvo,ideološki obojeno...
Nije istina. Otkad je pomodarstvo traziti da se postaju Ustavom zajamcena temeljna ljudska prava? Takodjer, zasto bi to bilo lose? Takodjer, postoji kljucna razlika izmedju pusenja i svega ostalog - pusenjem stetis ljudima oko sebe, koji stradaju ni krivi ni duzni. Stoga to ne da nije u uskoj vezi, nego u kontekstu u kojem ti pokusavas predstaviti nije u nikakvoj vezi.
seneka kaže...
upražnjavaju infantilne oblike zabave i polako ali sigurno se udaljuju od stvarnog života..
Jesi siguran da ne govoris o pusenju?
seneka kaže...
zašto sve to prolazi,što milom-što silom je malo širi kontekst ali metode su slične-zastraši i drži u pokornosti mase,no nisam baš pristalica teorije zavjere, a to miriše na nju..ne znam da li sam jasan,jer pišem u nemogućim uvjetima..Osmijeh
S jedne strane izmisljas nepostojece teorije zavjere, dok s druge strane zmiris na zavjere koje su radile i rade duhanske kompanije. Odavno su oni znali da su cigarete stetne, i koliko su stetne, ali su ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci da se to ne sazna. Dosta ljudi jos i danas pusi njihove lazi.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Sva sreca sto nismo u zapadnim demokracijama pa nas se ne opterecuje s antipusackom kampanjom, nego bas suprotno - mediji vode privatni rat protiv novog zakona - vode pusacku kampanju. Opet ne znam sto tebe muce svi ti trendovi - nepusaci se ne opterecuju s trendovima, nego samo zele da se postuju njihova Ustavom zajamcena prava.
S jedne strane izmisljas nepostojece teorije zavjere, dok s druge strane zmiris na zavjere koje su radile i rade duhanske kompanije. Odavno su oni znali da su cigarete stetne, i koliko su stetne, ali su ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci da se to ne sazna. Dosta ljudi jos i danas pusi njihove lazi.
 ..da to s medijima je intersantno,nemam baš visoko mišljenje o njima ali tu su se pokazali realnima ,za razliku od zakonodavca koji je izgubio dodir sa stvarnošću..ne znam koji su im interesi,možda je jak pušački lobi unutar njh samih..to je takva profesija.  Opirem se tim teorijama zavjere pa mogu samo nagađati kome je u interesu toliko strašiti ljude raznim bolestima pa tako i onima uzrokovanim pušenjem ali gle vraga to se isto radi putem medija..valjda naklada,gledanost i nekakva ljudska mazohistčna crta osobnosti..kad toliko "uživaju" u tim temama o bolesti,smrti i inom..tko puši njihove laži?..niti oni više lažu,niti su u mogućnosti da to čine,dapače su prisiljeni da stavljaju na kutije od cigareta one morbidne poruke upozorenja, a u SAD-u plačaju i masne odštete..tako da ne znam od kud ti ta tvrdnja..
moljac
17 godina
seneka kaže...
...ne znam da li sam jasan,jer pišem u nemogućim uvjetima..Osmijeh
Kaj, pušiš non-stop, svuda samo dim oko tebe? Smijeh
Pazi, gledam te!
17 godina
moderator
seneka kaže...
 ..da to s medijima je intersantno,nemam baš visoko mišljenje o njima ali tu su se pokazali realnima
Realnima? Iskljucivo jednostrano izvjestavanje je tebi realno? Oni provode prikrivenu propusacku kampanju! Nema to veze s ugostiteljima kojima je pao promet ni s konobarima koji ce izgubiti posao. Predstavljaju novi zakon jedinim krivcem za slabo poslovanje ugostitelja - pritom posve ignoriraju recesiju. I bas ih briga za zdravlje ljudi i zaposlenika. Kakve to veze ima s realnoscu?
seneka kaže...
tko puši njihove laži?..niti oni više lažu,niti su u mogućnosti da to čine,dapače su prisiljeni da stavljaju na kutije od cigareta one morbidne poruke upozorenja, a u SAD-u plačaju i masne odštete..tako da ne znam od kud ti ta tvrdnja..
Cetrdeset godina su znali za polonij u cigaretama. Nisu nista rekli. Javnost je za to doznala tek prosle godine!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
seneka kaže...
...ne znam da li sam jasan,jer pišem u nemogućim uvjetima..Osmijeh
Kaj, pušiš non-stop, svuda samo dim oko tebe? Smijeh
 haha..dobar siSmijeh
mbaksa kaže..
Realnima? Iskljucivo jednostrano izvjestavanje je tebi realno? Oni provode prikrivenu propusacku kampanju! Nema to veze s ugostiteljima kojima je pao promet ni s konobarima koji ce izgubiti posao. Predstavljaju novi zakon jedinim krivcem za slabo poslovanje ugostitelja - pritom posve ignoriraju recesiju. I bas ih briga za zdravlje ljudi i zaposlenika. Kakve to veze ima s realnoscu
 ..ma nije čak ni prikrivena, ali je legitimna kao i same cigarete..pa zašto ne..?  e kad bi išli za tim "šta nam sve nisu rekli" ima tu puno ozbiljnijih stvari od tog polonija..(mislim na političke a pogotovo vojne krugove)..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 8:18 (seneka).
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ma nek ostave ovaj zakon sto se mene tice, iako sam pusac. U kaficu se previse pusi, 

to svaki pusac zna, neki na jednoj kavi pola kutije potuku... jedino sto mene muci su

koncerti u dvoranama jer na dosta njih se ne mozes vratiti ako izades van...lol

ali pretpostavljam da ce se to promijeniti....

A sto se tice hoce li to nastetiti vlasnicima kafica i restorana, pa naravno da hoce,

kako ne bi, mozda ne sad preko ljeta, ali kad dode jesen bit ce mnosto zaplakatiranih

prozora, to je sigurno.

.

Mene vise zivcira ovaj zakon o ne-radnoj nedelji, mislim wtf, osim kafica, pumpi

i pokoji restoran nista ne radi poslije 2 sata a do 2 rade trafike i pekare, pa dajte

ljudi, to nigdje nema, ljudi gube poslove i to jos za vrijeme tzv. "krize", pa jesu u

nas genijalci na vlasti, svaka cast drIvo i kompanija.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 1:11 (drnde).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
troublemaker kaže...

Past ce zabrana,ko u Njemačkoj.....u Austriji je mislim nema,u Češkoj je nema,u Poljskoj je nema.....hebo Sanadera više ja i ulizivanje EU. Na ljeto se sprema štrajk ugostitelja na jadranu,3 dana usred sezone sve zatvoreno,pa kad vidi država da je izgubila par desetaka miliona,bit će promjene.....

Prema ovome sto pises, cini se kao da je pravo na pusenje gdje god hoces i kad god hoces najvaznije ljudsko pravo. Mislim da bi to pravo trebalo eksplicitno navesti i u Ustavu Republike Hrvatske i ukinuti clanak 69 Ustava s kojim bi se to pravo kosilo. Belji se
E, kad bi se ljudi s istom srcanoscu borili za zaista bitna prava, mi bi daleko dogurali. Namigiva Za socijalnu jednakost, za ravnopravan polozaj zena u drustvu, protiv komercijalizacije skolstva i zdravstva, za cistu vodu i zrak, za... Ma, shvatili ste. Nije dovoljno sto i dalje mozete pusiti, ali tako da ne trujete druge, nego zahtijevate da vam se ponovno omoguci upravo to - da se konobare prisiljava na udisanje dima tisuca cigareta 8 sati dnevno, 5-6 dana u tjednu.
Upravo sad mi je pao na pamet jedan apsurd koji pusaci rade - zale se da ce zbog novog zakona konobari izgubiti radna mjesta - ko fol su zabrinuti za njihovu egzistenciju s jedne strane, a s druge strane hoce zakonsko (ustavno?) pravo koje ce im dozvoliti da konobare truju cigaretnim dimom! Tko je tu lud!? Boli pusace jedna stvar za konobare - samo gledaju svoje interese! Nisu niti ce nepusaci poput mene najvise stradati od cigaretnog dima - to su uvijek bili (i nastavit ce biti ako zakon padne) upravo zaposlenici ugostiteljskih objekata. I vi zelite tu, u pogledu cigaretnog dima naugrozeniju, skupinu ljudi i dalje nastaviti trovati! Ko fol za njihovo dobro!
 Pa čekaj malo, i pravo na internet je jedno od temeljnih ljudskih prava, pa se opet mogu suzdržati i za razliku od paprenih 20 kuna po megabajtu lijepo s frendovima zapalit, i to iz protesta u nekom bircu iz kojeg nas uvjek tako lijepo izbace...
Vir prudens non contra ventum mingit...
17 godina
moderator
MaterAos kaže...
Pa čekaj malo, i pravo na internet je jedno od temeljnih ljudskih prava, pa se opet mogu suzdržati i za razliku od paprenih 20 kuna po megabajtu lijepo s frendovima zapalit, i to iz protesta u nekom bircu iz kojeg nas uvjek tako lijepo izbace...
Ne kuzim o cemu pricas. Mislim da te nece razumijeti ni drugi.
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

..ceh ugostitelja neka se sam bori za svoja prava na izbor (austrijski model)..a ne traže promjenu zakona bez veze,zna se kakva je većinska publika u kafićima i restoranima i njihovi su intersi jasni (financijski) , a mi ćemo i dalje tražiti svoje pravo na stil života koji nam jamči ustav pogotovo ako je u okviru legalnog (što u ovom slučaju jest)..Znači cigarete su legalni proizvod koji može kupiti svaka punoljetna osoba kao što je slučaj i s alkoholom i inim proizvodima..Najbolje bi bilo da postoji još i nekakva antipušačka policija koja bi pušačima pljenila cigarete na ulici kao što su nedavno u afganistanu mjerili propisanu dužinu brade (vjerski fanatizam) a ova histerija me podsjeća u nekim elementima na takve nemile pojave. (kod nas još ne u takvoj mjeri ali pošto u mnogočemu kopiramo amere,uglavnom u onom lošem i pretjeranom stvar ide u tom smjeru,umjesto da uvozimo one dobre civilizacijske stečevine kojima isto tako obiluje amerika..).Ne treba se baš svemu prilagoditi,nekim rigidnim propisima treba pružiti i otpor..jer zakone često donose ljudi-političari koji izgube spone sa stvarnim životom..friendlyOsmijeh
moljac
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 11:49 (seneka).
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ja pušim gdje želim, a kad me netko opomene pobere šaku u glavu ili mu zaturim tu cigaretu u čube. Svatko ima svoje pravo. Više ima pušaća nego nepušaća prema tome večina pobjeđuje. Ne znam samo gdje su izvukli onaj podatak da u hrvatskoj ima 30% pušaća a ostalo nepušaći. Valjda su to anketiranje vršili u osnovnoj školi. Majku im hebem...neće meni nitko braniti gdje ću pušiti a gdje ne. Kad će cigarete bit besplatne onda će to moć.

Hoky
17 godina
neaktivan

Osim sto si nekulturna seljacina ne pokazujes bas i neke naznake inteligencije ocito si i razmazeno derište. Gluplji komentar na ovom forumu nisam vidio. "Pobere sakom u glavu" sta ti je kriva konobar / konobarica? Zbilja vrhunski kucni odgoj. A jednom ces naleti na nekog ko ce ti noge polomit kada mu budes ista probao napravit tj. lupit šakom u glavu. Majko moja kakim kromanjoncima sve daju internet to je strašno.

Šta ako te netko radi alergije zamoli, neka trudnica ili bilo tko na kulturan nacin, sada kada mogu izac van a da ne smrde i ne udisu dim? Sta ces ga lupit šakom u glavu i izigravat frajera, dno dna!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 14:12 (mislav_01).
17 godina
intel2hoky kaže...

a kad me netko opomene pobere šaku u glavu

E da bar netko tebe hoće tako (a samo je pitanje kad će) pa ćeš se malo manje preseravat. Ako ti se puši, ti puši. Zatvori se sinko u svoja 4 zida pa tamo dimi koliko hoćeš.
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

e pa ta-citiram:

Zatvori se sinko u svoja 4 zida pa tamo dimi koliko hoćeš!

se isto moze primjenit i kod nepushaca-ovako:Zatvori se sinko u svoja 4 zida pa tamo dishi svjezeg zraka kolko hocesh!

slazem se da nepushaci moraju imati svoj prostor bez dima ali isto tako i pushaci su gradjani ove drzave,placaju poreze i moraju imati svoj prostor,,,ja kao vlasnik svog stana,auta ili poslovnog prostora trebala bi imati pravo odrediti da li je u njem dozvoljeno pushenje ili ne?ne mislite li da je to najpravednije za ostaviti prostor svima..nepushacima da imaju svjez zrak ali i nepushacima da uzivaju u dimu???ja sam za onaj natpis na vratima-U ovoj prostoriji se pushi!!pa nek ne ulazi kome smeta!!!!zabranjivati nesto sto se legalno prodaje je bash komican zakon,,,ako je duvan toliko stetan,nek se ne prodaje..lakshe cemo se odviknit kad ga nemaNamigiva

17 godina
moderator
lilihop kaže...

slazem se da nepushaci moraju imati svoj prostor bez dima ali isto tako i pushaci su gradjani ove drzave,placaju poreze i moraju imati svoj prostor,,,

Zar to sto netko placa porez znaci da mu se mora dopustiti sve sto si pozeli?

lilihop kaže...

ja kao vlasnik svog stana,auta ili poslovnog prostora trebala bi imati pravo odrediti da li je u njem dozvoljeno pushenje ili ne?

Svog stana? Pa ono, recimo da da. Iako nije moralno da, ako imas djece, pusis u stanu trujes ih. A nije fer ni prema tvojim prijateljima nepusacima koji ti dodju u stan. Al koga je zapravo briga je li nesto fer ili ne, zar ne?
U autu? Ne znam bas - igranje s cigaretom moze uzrokovati nesrecu, isto kao i igranje s mobitelom.
U poslovnom prostoru? Procitaj clanak 69 Ustava Republike Hrvatske - ne, ni moralno ni prema Ustavu nemas to pravo.

lilihop kaže...

zabranjivati nesto sto se legalno prodaje je bash komican zakon,,,ako je duvan toliko stetan,nek se ne prodaje..lakshe cemo se odviknit kad ga nemaNamigiva

Prvo primijeti da se cigarete ne zabranjuju. Zabranjuje se ono sto cinis s njima u odredjenim uvjetima - zabranjuje se trovanje ljudi u javnim zatvorenim prostorima cigaretnim dimom.
I automobili se legalno prodaju, pa je svejedno zabranjeno nekoga pogaziti! I oruzje se legalno prodaje pa je svejedno zabranjeno nekoga upucati. I solna kiselina se legalno prodaje pa ju je svejedno zabranjeno nekome baciti u oci. Da, zakon je zaista komican, bas kao i ovi zakoni o gazenju, strijeljanju, ozljedjivanju ljudi.
16 godina
neaktivan

lilihop kaže...

zabranjivati nesto sto se legalno prodaje je bash komican zakon,,,ako je duvan toliko stetan,nek se ne prodaje..lakshe cemo se odviknit kad ga nemaNamigiva

mbaksa kaže...

Prvo primijeti da se cigarete ne zabranjuju. Zabranjuje se ono sto cinis s njima u odredjenim uvjetima - zabranjuje se trovanje ljudi u javnim zatvorenim prostorima cigaretnim dimom.
I automobili se legalno prodaju, pa je svejedno zabranjeno nekoga pogaziti! I oruzje se legalno prodaje pa je svejedno zabranjeno nekoga upucati. I solna kiselina se legalno prodaje pa ju je svejedno zabranjeno nekome baciti u oci. Da, zakon je zaista komican, bas kao i ovi zakoni o gazenju, strijeljanju, ozljedjivanju ljudi.
 ..možda je ova izjava o komičnosti zakona malo nespretna,ja sam ju više shvatio kao figuru, ali ti uspoređuješ zlorabljenje pušenja maltene s terorizmom..kao da netko kupi cigarete i hoda okolo,ispuhuje dim u lice prolaznicima a ovi pak padaju mrtvi..
A kad sam ja uspoređivao pušenje s nekim drugim ovisnostima(da bi pokušao objasniti neprimjereno ozloglašavanje pušača) onda si me upozoravao da se držim merituma..
Eto htio sam odavno izaći iz teme ali ona je aktualna i biće još neko vrijeme.. a tragikomični su načini na koji se ugostitelji dovijaju da sačuvaju posao..jučer sam osobno vidio slučaj gdje je jedan(radi se o kafiću koji je obiteljski biznis već 30-ak god)srušio trećinu kafića i napravio svojevrsnu terasu da bi opstao..šta će tek biti zimi..
pozdrav..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 10:07 (seneka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice