Novi zakon o pušenju

poruka: 620
|
čitano: 144.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Svaki posao je specifičan, kad si konobar, udišeš dim cigarete, kad si veterinar, moze te ugrist pas kojeg ti netko donese na pregled.

Gle, konobari ne moraju radit svoj posao, prema tome ne moraju udisat dim cigarete. Nepušači ne moraju ulazit u kafiće, prema tome ne moraju udisat dim cigarete.

Vlasnik kafića mora zabranit pušenje iako to njemu znači gubitak novca. Pušači ne smiju pušit, bez obzira na to što tako hoće i vlasnik objekta, i oni.

Ja jesam nepušač, ali jednostavno zakon nema smisla.

16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Osnovno ljudsko pravo je pravo na život i pušač upravo to pravo ugrožava. Kao što bi ga ugrožavao da ga pokušava pregaziti autom dok prelazi cestu ili mu sere pod nos ili mu sirenom zavija ispred uha. Ja sad ne mislim na onih 30 ili 36% populacije. Ako od njih oduzmete djecu i povremene pušače kojima također smeta dim ostaje vam 10 % nevjerojatno primitivnih zlih zatucanih sadista koji će zapaliti ne zato jer im to ''paše'' već upravo zato da drugima napakoste tj. da dominiraju životima drugih preko dima svoje cigarete. To sam osjetio nebrojeno puta na svojoj koži na poslu gdje su se ljudi usudili pušiti u autobusu i drugim sredstvima prijevoza a što je poslodavac tek nedavno uspio zabraniti.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

mbaksa kaže

Govoris o obicnoj preprodaji! To sto ti vise platis isti proizvod u kaficu nego u ducanu ode na place (konobarima)
i za odrzavanje ugostiteljskog objekta - nije da se tu stvara neka nova vrijednost. Ko da je proizvodjacu tolko bitno
dal ce se njegov proizvod prodati u ducanu ili u kaficu!

Govoris ko da bi novac ispario kad ga ljudi ne bi potrosili u kaficima.

Za tebe je plasman robe na tržište obična preprodaja. Na koji način mogu proizvođaći svoj proizvod ponuditi
potrošaću, konkretno pića i hranu, ako ne putem dućana ili ugostiteljskog objekta. A svi oni, ako nisi znao,
plaćaju porez državi u vidu PDV, porez na plaće zaposlenika, prvi ili drugi stup mirovinskog osiguranja itd,
a bez ugostitelja bi se i prihodi proizvođača a i države znatno umanjili.
Ili da se poslužim tvojim rječnikom u pokušaju da shvatiš - novac bi ispario...

I za kraj (jer više nemam namjeru pisati o ovoj temi) da citiram tvoje geslo, omiljeno geslo svih konformista,
geslo onih koji zaboravljaju da bi uvjete i pravila trebali određivati oni sami, umjesto da klimaju glavama.
(Beč godišnje posjeti kud i kamo više turista nego cijelu Hrvatsku pa nikome nije palo na pamet proglašavati
ga "Turističkim gradom" da bi se moglo manipulirat ljudima i prisiljavati trgovce na rad nedjeljom).

"Uvjeti su takvi kakvi jesu - ljudi im se moraju prilagoditi."

...sa takvim razmišljanjem uvjeti će biti iz godine u godinu sve gori...

najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 15:35 (Jurra).
17 godina
RE: Novi zakon o pušenju
Ige kaže...

Svaki posao je specifičan, kad si konobar, udišeš dim cigarete, kad si veterinar, moze te ugrist pas kojeg ti netko donese na pregled.

Gle, konobari ne moraju radit svoj posao, prema tome ne moraju udisat dim cigarete. Nepušači ne moraju ulazit u kafiće, prema tome ne moraju udisat dim cigarete.

Vlasnik kafića mora zabranit pušenje iako to njemu znači gubitak novca. Pušači ne smiju pušit, bez obzira na to što tako hoće i vlasnik objekta, i oni.

Ne samo to - pušač također ne mora pušiti.
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Ige kaže...

Ne mora, ali ne smije.
Stvar je u tome da se i vlasnike kafića i pušače sili na nešto, a nepušače niko ne sili da idu u kafić udisat dim.
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

...rekao sam da više nemam namjeru pisati o ovoj temi pa ovo pišem bez ikakve namjere...Osmijeh

najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...rekao sam da više nemam namjeru pisati o ovoj temi pa ovo pišem bez ikakve namjere...Osmijeh

nemoj spamat jurra,izgubićeš zvjezdicuNamigiva,zašto si odustao od pisanja u ovoj temi,gdje god dođem priča se o tome..veli mi jedna mlada vlasnica kafića da su nijemci počeli popuštati i mijenjati zakon o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima..
17 godina
Ige kaže...
Veliki Brat kaže...
Ige kaže...

Ne mora, ali ne smije.
Stvar je u tome da se i vlasnike kafića i pušače sili na nešto, a nepušače niko ne sili da idu u kafić udisat dim.
Bojim se da si promašio poantu ;
Ako već konobari ne moraju konobariti, nepušači ne moraju izlaziti u kafiće, onda stoji i da pušači ne moraju pušiti. Stvar je u tome da je ovaj 'ne mora' dio loš argument. Znaš kako se kaže - samo se umrijeti mora ;)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Ige kaže...
Veliki Brat kaže...
Ige kaže...

Ne mora, ali ne smije.
Bojim se da si promašio poantu ;
Ako već konobari ne moraju konobariti, nepušači ne moraju izlaziti u kafiće, onda stoji i da pušači ne moraju pušiti. Stvar je u tome da je ovaj 'ne mora' dio loš argument. Znaš kako se kaže - samo se umrijeti mora ;)
 Konobari smiju konobariti, nepušači smiju izlaziti u kafiće, a pušači ne smiju pušiti u kafićima, vlasnici kafića ne smiju dati pušačima da puše.
16 godina
odjavljen
Novi zakon o pušenju

Meni se sviđa ovaj novi zakon o nepušenju, to je zdravlje za sve nas.Cool A Pušači nek si nađu mjesto.Namigiva

Arijel
16 godina
neaktivan
žiža98 kaže...

Meni se sviđa ovaj novi zakon o nepušenju, to je zdravlje za sve nas.Cool A Pušači nek si nađu mjesto.Namigiva

hm...na neku ruku se slažem s tobom ali što ako smo ja i par frendova otišli na "kavu" a pola mojih frendova puši a nesmiju...što ćemo onda?
ai kazne su prevelike i ne slažem se sa zakonom da konobar koji nije sprječio pušenje treba dobit 10ak tisuča kuna kazne ...iako je pušača upozorio
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
17 godina
Ige kaže...
Veliki Brat kaže...
 Konobari smiju konobariti, nepušači smiju izlaziti u kafiće, a pušači ne smiju pušiti u kafićima, vlasnici kafića ne smiju dati pušačima da puše.
Lijepo si to primijetio, ali se sad zapitaj zašto je to tako. Pa kad se već pitaš, zapitaj se i nekoliko drugih stvari:

1. Imam li ja pravo trovati ljude oko sebe?
2. Imaju li ljudi pravo uživati čisti zrak?
3. Je li pošteno od mene dovoditi prijatelje u situaciju da moraju birati između svoga zdravlja i društva sa mnom?
4. Bi li ikada došlo do ovog zakona da ljudi prije nisu pušili u zatvorenim prostorima?

Stvari su nekada zaista jednostavne. Ako iskreno odgovoriš na ova pitanja, vidjeti ćeš svu sebičnost zahtjeva pušača za pušenjem u zatvorenom prostoru. Apsolutno svi argumenti govore u prilog ovakvom zakonu, a ovoliko inzistiranje pušača da se stvari vrate na staro je upravo dokaz kako ga je trebalo donijeti - ljudima treba promijeniti stanje svijesti.
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 21:21 (Veliki Brat).
17 godina
moderator
sk8 4 life kaže...
ai kazne su prevelike i ne slažem se sa zakonom da konobar koji nije sprječio pušenje treba dobit 10ak tisuča kuna kazne ...iako je pušača upozorio
Mozda bi bilo dobro da zaista procitas Zakon umjesto da ovdje na forumu pises nebuloze. Posebno prouci clanak 28.
17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

Svaka država u svojem razvoju teži k Apsolutonom. Pošto je kršćanstvo apsolutna istina, to je napredak svega, pa i državnog prava, državnih institucija, ako u svojem zakonodavstvu provedu kršćanska načela. i to ne samo s obzirom na zahtjeve kršćanskog morala, već i zahtjeve kršćnskih  vrednota , koje traže odd čovjeka  i odr države da postanu ešto više od naravne  tvorevine, tj. da provedu životne norme za pojedinca, kao ia za veću organizacijsku jedinku. SAD je zakonom 1920. godine došao do spoznaje i time evolucijom došao do kršćanke misli : Apstinentia vera pax invenitur. Znamo da je svaka prava evolucija, bilo u životu pojedinca ili čovječanstva - pt kršćanskoj savršenosti. Sve je ostalo dekandencija.

Nisam želio citirati cijeli tvoj post jer je preveliko, ali shvati ovo kao odgovor na sve nebuloze koje si gore napisao... Da ne bi bilo zabune ja ne pušim i nisam nikad bio pušač, osim što sam kao klinac probao i pravio se mjesec , dva važan, ali jednostavno ga brate ti se......

Odakle ti iznosiš teze da je za sve na ovom svijetu kriv duhan.... Pa di smo bili mi u Europi prije duhana i poslije. Što se to toliko promjenilo sa duhanom da ga optužuješ....  Je si se možda nekad zapitao da je u Europi na malem prostoru živjelo dosta populacije i da su se ratovi koji su doveli do napretka Europe vodili za resurse. Je ti možda jasno da su indijanci imali na raspolaganju velika prostranstva, sa jako mnogo resursa i da imaju drugačija klimatska obilježja nego mi ovdje, pa im ratovi nikad nisu bili toliko izraženi, više su bili obiteljsko, plemenski.....

Je ti jasno da je Ural veliko gorje i iza njega počinje Sibirska ploča odakle dolazu velike zime , a na jugu imamo Afriku i Saharu i da smo skučeni prostorom... Ako pogledaš Ameriku, južnu i sjevernu onda vidiš da tamo nema toliko izraženih prirodnih prepreka, koje su nepremostive bile za ljude onega vremena.... 
I indijanci nisu bili toliki divljaci. Zaostajali su tehnološki za bijelcima, ali bijelci su došli u njihovu zemlju, proglasili je svojom, prepolovili populaciju, napravili genocid današnjim riječnikom i što bi ti očekivao da ti skinu gaće i reču, evo naguzi me do kraja.... A i postojale su velike civilizacije Inka, Maya i ostalih koje su imale velika znanja o prirodi i nekim prirodnim znanostima..........

Možda ne raspolažen tvojim riječnikom i ne pišem onako kako ti navodiš neke svoje argumente, ali ću ti se samo pozvati na dio kad si izjavio da su pijanci poništili zakon 0,0. U  Bibliji Isus je pretvorio  na vjenčanju vodu i vino i dao ljudima da piju. Vrhunac misnog slavlja je kad svećenik jede hostiju i pije vino iz kaleža, tako da malo bolje pripaziš kad  nekoga radi 0,5  proglašavaš pijanicom......

Ustvari i neznam što uopće odgovaram na ovaj post, ali u jednoj drugoj temi sam primjetio da filozofiraš bezveze i postavljaš sebe kao  moralno vertikalu pa sam tragom toga došao na ovu tvoju poruku i nisam mogao odolit da ne napišen nekoliko redaka. Pripazi malo na tvoj riječnik i izražavanje, jer je tvoj riječnik rječnik jednog rasiste i tekstovi pisanih sličnim tonovima kao tvoj su u prošlosti dovodili do mnogih zala.....

Mogao bih još puno, ali mi se neda danas...............
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 14:22 (daseparo).
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

vjeruj mi daseparo,  jednostavno NEMA SMISLA!

Ako ti Garfield LŠ odgovori na ovaj post, molim te nemoj nastavljat raspravu, imao sam iskustva s takvima....  Osmijeh

POŠTEDI ŽIVCE.

EDIT:  upozoravam prije nego što je uopće počelo....

You are entering total TeKkno darkness, and this is how we Jack!......LET'S GO!..............................................WE ARE THE JACK-NATION!..............LEEET'S GOOO!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 19:29 (zv'jer2).
16 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

vjeruj mi daseparo,  jednostavno NEMA SMISLA!

Ako ti Garfield LŠ odgovori na ovaj post, molim te nemoj nastavljat raspravu, imao sam iskustva s takvima....  Osmijeh

POŠTEDI ŽIVCE.

EDIT:  upozoravam prije nego što je uopće počelo....

garfield LŠ ne odgovara na postove(šteta-rado čitam njegove pamflete)..usput evo malo rezultata nakon primjene zakona..Osmijeh
moljac
16 godina
Novi zakon o pušenju

Procitao sam negdje (ne sjecam se vise gdje da stavim link) da cigareta sadrzi u sebi 0,005% benzena (to je ono stetno za zdravlje) a automobil u ispusnom dimu sadrzi 0,5 benzena pa ne vidim bas da ljudi vriste kako je auto stetan i da se ne zele voziti s autom. A sto se tice pusenja, okorjeli sam pusac i to cu biti jos neko vrijeme, fascinantno mi je to sto sto se meni i meni slicnima, ogranicava upotreba totalno LEGALNOG proizvoda...

Pa sad, ako je cigareta stetna kao sto kaze nas ministar, sto nije bio toliko pametan pa proglasio cigaretu nezakonitim proizvodom ako je vec zelio smanjiti broj pusaca i zastititi nepusace. Odgovor znate i sami, ne trebam ga pisati. Cak sam cuo da je jedan ugostitelj tjerao nepusace sa svoje terase jer je ta terasa bila samo za pusace.

Cinjenica je da ima vise pusaca od nepusaca i to drzavi donosi jako puno novaca. A da ima mjesta za sve na ovoj planeti, ima. Ne vidim potrebu oznacavati ljude na ove ili one. Zar pred zakonom nismo svi jednaki??? Zanima me samo koliko ce se kafica i restorana pocet zatvarat kad dodje zima? I kad ljudi pocnu dobijat otkaze. Ali nema veze. bitno je da je zakon uspjesan i da sad nepusaci mogu u miru popit kavu u svom omiljenom kaficu koji ce se uskoro zatvoriti.

Prestrasno.

17 godina
moderator
seneka kaže...
usput evo malo rezultata nakon primjene zakona..Osmijeh
Zakon se poceo primjenjivati u krivo vrijeme. Primjena je trebala poceti na jesen, odnosno pred zimu, kad vec polako postaje sve hladnije i kad se terase zatvaraju - pusaci bi se tada lakse prilagodili jer ne bi mogli visjeti po terasama.
No, tu je jos jedan faktor koji se namjerno ignorira - recesija - sad ce za sve biti kriv novi zakon. Mene samo zanima tko uopce ima para da svako malo visi po restoranima?
Pogledaj recimo automobile - u travnju prosle godine prodano je 9338 automobila, u travnju ove godine 4182! Neki ljudi koji prodaju automobile ce dobiti otkaz. Neki auto-saloni ce staviti kljuc u bravu. Zbilja dobro pogledaj te brojke! Ljudi nemaju para - ne (samo) za auto - za osnovne ljudske potrebe.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Pogledaj recimo automobile - u travnju prosle godine prodano je 9338 automobila, u travnju ove godine 4182! Neki ljudi koji prodaju automobile ce dobiti otkaz. Neki auto-saloni ce staviti kljuc u bravu. Zbilja dobro pogledaj te brojke! Ljudi nemaju para - ne (samo) za auto - za osnovne ljudske potrebe.
 Ma ne budi lud, to ti je sve zbog zakona o zabrani pušenja. Namigiva
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
Novi zakon o pušenju

Dobro, a zasto pusac ne moze izdrzati tih sat vremena dok pije kavu illi sok bez da zapali? Sto to ne ide jedno bez drugog?

Kako se moze u autobusu izdrzati bez pusenja i vise sati, pa se nitko ne buni?

16 godina
mbaksa kaže...
seneka kaže...
usput evo malo rezultata nakon primjene zakona..Osmijeh
Zakon se poceo primjenjivati u krivo vrijeme. Primjena je trebala poceti na jesen, odnosno pred zimu, kad vec polako postaje sve hladnije i kad se terase zatvaraju - pusaci bi se tada lakse prilagodili jer ne bi mogli visjeti po terasama.
  Ne razumijem zasto pusacima treba prilagodba, pa mi koristimo legalan proizvod. Nepusaci su ti kojima smeta dim, oni bi se trebali prilagoditi, zar ne?!
Sry, malo sam nabrijanIznenađen, jucer mi je riknul kompPlač
17 godina
moderator
Srednji kaže...

Procitao sam negdje (ne sjecam se vise gdje da stavim link) da cigareta sadrzi u sebi 0,005% benzena (to je ono stetno za zdravlje) a automobil u ispusnom dimu sadrzi 0,5 benzena pa ne vidim bas da ljudi vriste kako je auto stetan i da se ne zele voziti s autom.

Ne znam zasto ponavljas "argument" koji je vec odavno pobijen. No, da te podsjetim: ti ne trujes sebe i ostale cigaretnim dimom umjesto da se trujes ispuhom od automobila, nego uz ispuh automobila! Dakle, to je argument ne za to da se ponovno dopusti pusenje, nego upravo suprotno - razlog vise zasto do toga ne smije doci. Druga stvar - kakve veze stetnost cigaretnog dima ima sa stetnosti automobilskog ispuha - gdje je tu uzrocno-posljedicna veza? Treca stvar - zar je benzen jedino sto je stetno u cigaretnom dimu? Cetvrta stvar - zar od cigareta ljudi imaju nekakvu korist? Cigareta te moze prevesti sto-dvjesto kilometara u par sati?
Srednji kaže...

fascinantno mi je to sto sto se meni i meni slicnima, ogranicava upotreba totalno LEGALNOG proizvoda...

Procitaj malo i starije postove - i to smo vec dobrano obradili. Otkud tebi pravo da ti drugim ljudima oduzimas pravo na cisti zrak!? Otkud tebi pravo da krsis Ustav Republike Hrvatske?
Srednji kaže...

Pa sad, ako je cigareta stetna kao sto kaze nas ministar, sto nije bio toliko pametan pa proglasio cigaretu nezakonitim proizvodom ako je vec zelio smanjiti broj pusaca i zastititi nepusace. Odgovor znate i sami, ne trebam ga pisati.

Da, pusaci zele bas to - prohibiciju. Budi sretan i uzivaj sto i dalje mozes pusit.
Srednji kaže...

Cinjenica je da ima vise pusaca od nepusaca i to drzavi donosi jako puno novaca.

U kojoj to drzavi? Ni u jednoj zemlji na svijetu, pa tako ni u Hrvatskoj.
Srednji kaže...

Ne vidim potrebu oznacavati ljude na ove ili one. Zar pred zakonom nismo svi jednaki??? 

Nitko pusace ne oznacava ni na koji nacin. Pusaci i dalje mogu ici gdje su i dosad isli. Da, tek sad smo pred zakonom svi jednaki - donedavno nismo bili - donedavno su pusaci imali pravo trovati nepusace cigaretnim dimom. Sad vise nemaju. Sad smo jednaki.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
No, tu je jos jedan faktor koji se namjerno ignorira - recesija - sad ce za sve biti kriv novi zakon. Mene samo zanima tko uopce ima para da svako malo visi po restoranima?
 pa naravno da je kriva recesija ali ne samo to,nije isto recesija u njemačkoj ili danskoj i kod nas koji smo prezaduženi kao pojedinci i država sama po sebi..baš zato je taj zakon potpuno neprimjeren za tranzicijske zemlje kao što je naša koja živi od milostinje MMF-a i EU-a
moljac
16 godina
Srednji kaže...

Ne vidim potrebu oznacavati ljude na ove ili one. Zar pred zakonom nismo svi jednaki??? 

Nitko pusace ne oznacava ni na koji nacin. Pusaci i dalje mogu ici gdje su i dosad isli. Da, tek sad smo pred zakonom svi jednaki - donedavno nismo bili - donedavno su pusaci imali pravo trovati nepusace cigaretnim dimom. Sad vise nemaju. Sad smo jednaki.
 Odgovorit cu ti samo na ovaj zadnji post...ako smo TEK SAD jednaki pred zakonom, zasto onda ti i ja (pretpostavljam da si nepusac) nebi mogli otic u neki restoran na klopu i da ja fino zapalim poslije klope? To sam mogao do 1.5., sad vise ne  :)
Nekak mi tu ne stoji tvoja jednakost pred zaknom.
17 godina
moderator
Srednji kaže...
Ne razumijem zasto pusacima treba prilagodba, pa mi koristimo legalan proizvod. Nepusaci su ti kojima smeta dim, oni bi se trebali prilagoditi, zar ne?!
Normalan covjek moze legalno kupit pistolj. Zar to sto ima legalan proizvod znaci da smije nekog upucat? Zar, ako u tebe uperi pistolj, mi bi se trebali prilagoditi situaciji i micati mu se ispred nisana?
Normalan covjek moze legalno kupit auto. Zar to sto koristi legalan proizvod znaci da se smije voziti 150 km/h u naselju? Drugi sudionici u prometu su ti kojima smeta njegova jurnjava, oni bi se trebali prilagoditi, zar ne?
Pa kakvo ti je to rezoniranje? Koristis "legalan proizvod" (stogod to znacilo), no to ne znaci da smijes krsiti tudja prava na zdrav okolis (Ustav Republike Hrvatske, clanak 69 ako se dobro sjecam). Ti i dalje smijes koristiti taj proizvod dokle god ne stetis drugima. Ti se i dalje smijes voziti autom dokle god ne divljas po cesti. Ti i dalje smijes doma drzati pistolj dokle god njime ne mases drugim ljudima pred nosom.
17 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Odgovorit cu ti samo na ovaj zadnji post...ako smo TEK SAD jednaki pred zakonom, zasto onda ti i ja (pretpostavljam da si nepusac) nebi mogli otic u neki restoran na klopu i da ja fino zapalim poslije klope? To sam mogao do 1.5., sad vise ne  :)

Haha.

Pa ne smije niti on zapaliti. (bez obzira što je nepušač)

Dakle jednaki ste.

Oboje smijete otići na klopu u restoran, ni je dan ni drugi ne smije zapaliti.

Gdje je nejednakost?

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 10:22 (Danny_HR).
16 godina
Srednji kaže...
Srednji kaže...

Sad ste jednaki jer ni ti ni on ne mozete zapaliti, isti uvjeti su za sve, jedino on ne zeli zapaliti
16 godina
Danny_HR kaže...
Haha.

Dakle jednaki ste.

Oboje smijete otići na klopu u restoran, oboje nesmijete zapaliti.

Gdje je nejednakost?
 HAHAHAHA dobra dobra
Ma mislim, totalno je apsurdno raspravljati o ovoj temi jer  ce uvijek biti za i protiv na tisucu strana. Cinjenica je da ce dosta ljudi ostat bez posla zbog ovog zakona i to je jedina crna tocka cijele price. Ja nisam niti prije bas isao po kaficima, restoran sam obilazio mozda jednom ili dvaput mjesecno. Prezivjet cu bez toga. Ako ce to nekom nepusacu produziti ili poboljsati kvalitetu zivota ja cu drage volje odustati od svojih izlazaka i svoj omiljeni duhanski proizvod konzumirati u kucnom miru sa svojim frendovima. U stvari, jos cu i ustedjeti :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 10:29 (Srednji).
17 godina
moderator
Srednji kaže...
Danny_HR kaže...
Haha.

Dakle jednaki ste.

Oboje smijete otići na klopu u restoran, oboje nesmijete zapaliti.

Gdje je nejednakost?
 HAHAHAHA dobra dobra
Iako ti to izgleda ko neka fora, posalica - to nije tako. To je realno stanje stvari. Ako ti gdje vidis nejednakost, molim te da je izneses i obrazlozis. Nekako je neukusno optuzivati novi zakon za diskriminaciju, posto je upravo novi zakon ukinuo diskriminaciju u tom pogledu!
17 godina
moderator
seneka kaže...
mbaksa kaže...
 pa naravno da je kriva recesija ali ne samo to,nije isto recesija u njemačkoj ili danskoj i kod nas koji smo prezaduženi kao pojedinci i država sama po sebi..baš zato je taj zakon potpuno neprimjeren za tranzicijske zemlje kao što je naša koja živi od milostinje MMF-a i EU-a
Bojim se da te nisam shvatio. Ti sad tu izdvajas jednu malu skupinu ljudi (vlasnici kafica i restorana, konobari) i ocekujes da se svi ostali zrtvuju za njih, iako nemaju para?! Raspravljali smo vec o tome - ugostitelji nisu svete krave da bi morali biti zakonom zasticeni. Po cemu su oni posebni? Zasto se ljudi umjesto za njih ne bi zrtvovali za blagajnice u ducanima koje su na minimalcu i jos strepe za svoj posao!?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice