Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

poruka: 119
|
čitano: 76.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Probao Armaf CDNI i Manceru CB, nemogu ih nikako podnijeti. Armafa kupio na slijepo prodao odmah nakon par dana. Manceru imao sample, poklonio uz neki dekant što sam prodao. Imaju nešto što meni nikako ne sjeda. Kao i kod Niche-a, eventualno Mancera Wild Fruits, ili Tom Ford Noir Extreme. Od ostalog nisam ništa našao da mi se svidjelo, pogotovo ne da bih kupio cijelu bocu. 

 

Original Aventusa nisam probao. 

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Tincha kaže...

Jel probao netko Creed Aventus i ako da, gdje ga je nabavio i vrijedi li tih novaca? Može li se usporediti sa nekim od popularnijih čisto da znam kakav je..?

 

U ovoj situaciji, malo sam se zamislio, čak i zabrinuo, obzirom mi je poznato koliko je velik hype na brend "Creed", tako da sam poduzeo malo intenzivnije istraživanje, i zamisli, pronašao jedan klon koji imam, i još jedan koji bih volio imati odnosno imat ću ga kada ga prvom prilikom uzmem. 

Znači imam "Mercedes Benz" Select a nabaviti ću "Montblanc" Explorer koji su koliko mogu vidjeti "relativno" vrhunski klonovi Aventus mirisa by "Creed" brenda. 

Svoje razmišljanje u svezi "Mercedes Benz" Select mirisa sam stavio u recenziji, gdje se baš nisam osvrtao previše da je klon jednog Aventusa, ali kada na kraju priče razmislim, od viška dobrih detalja nije nikada bilo višak, ili bolila nekog glava. Onime što sam vidio i doživio je pristojno, no neku bolju usporedbu ću moći kazati kada pomirišem "Explorer" ili jednom ako budem imao prilike upiknuti i sam "Aventus"! 

 

Osobno, sve od "Creed" brenda bih za sada uzeo na slijepo, jer nisam još ništa baš probao probao, ali kada bih uzimao nešto "PRIJE" od njih, moj izbor bi bio ovakav; 01; "Green Irish Tweed", 02; "Bois Du Portugal, 03; "Original Vetiver", 04; "Royal Mayfair" i 05; "Virgin Island Water"! 

U prilogu stavljam video jednog od YT prezentatora koje shvaćam ozbiljnije i koji ima iznimno zanimljiv pristup i stav kod svojih recenzija, a vidi se da ima pozamašnu kolekciju i još pozamašnije znanje o mirisima, uglavnom meni jedan od tri koje intenzivnije pratim! 

 

 

ATJ Lučko
16 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!



Viktor, čoek ima odlične recenzije za većinu parfema.

 

DeeKay, i meni je na prvu Armaf bio odbojan, nekak jak, zagušljiv.. Nakon par dana, mirišim onaj listić na kojem je bio Armaf, reko idem po njega

Jako dobar parfem, po zimi je taman, sad za toplije vrijeme ne znam, nisam ga još koristio..

 

Manceru CB sam prvi put probao u testeru onaj od 2ml (Notino) čitajući recenzije, hvalospjeva nije nedostajalo, to je kao neki početni jeftniji niche parfem.. 

Nakon par mj. kupio ga u Martimexu, a taman je vani bilo (zima) onak oko 12-13c, dok sam se našpricao, tak tak, slabo se osjetio, tek pravo lice pokaže dok je vani oko 20c i iznad e to je njegov teritorij, dva-tri šprica su dovoljna, nije jak a opet fino miriši i ostavlja trag iza sebe.

A i problem je današnjim parfema, reformulacija, izgubi svoj neki miris koji je bio prepoznatljiv, recimo, nije isto parfem koji si koristio prije 10-12god. i sad da kupiš taj isti, u većini slučajeva, slabije miriši, opet zavisi kako za koji, al kolko čitam, dost njih je obuhvaćeno reformulacijom.

 

Jel ko probao od Xerjoff? Te parfeme dost hvale, al i masno koštaju (niche parfemi) ili svehvaljeni, amouage interlude?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2020 10:18 (zvonac).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Danas sam imao neplanirano cjeli dan libero, umjesto da sam bio negdje gdje sam planirao ovaj petak, no ipak ispalo je sasvim u redu. 

I tako, dok sam uživao u prelijepom danu, dotepao sam se do "Muller" butige, iz prekonekoliko razloga, a jedan je bio, isprobati neka dva nova mirisa, čisto da vidim kakvi su, a i obzirom na oko 26' u zraku, vlaga oko 25% u zraku, vjetar ne prejak sjeveroistočnjak, idealno vrijeme za nešto pokusati! 

 

Izbor je pao, za mene pomalo začuđujuće na "CHANEL" BLUE Eau de Parfum verziju, jer Parfum nije bilo niti para u testeru i "Yves Saint Laurent" KOUROS bijeli! 

Na sebi sam "nosio" "GUERLAIN" Vetiver obični, tek malo nanešen, tako da nisam imao problema sa stavljanjem na podlakticu, onako muški, četri dobra šprica, pa da vidim čiji oroz bolje biber melje kažem si ja! 

 

I dojmovi nakon nekih slabih šest sati su ovakvi, odmah ukratko mogu kazati, iznenađujuće predobri! 

 

"CHANEL" BLUE; njega sam stavio prvog na lijevu podlakticu, onako kako mi me najprirodnije kada šnjofam kako miriši, četri dobra šprica, i prvi dojam je bio, ozbiljno i opasno se dobro osjeti u dućanu. Nije bio uopće loš čak niti na prvu, oko dvije minute nakon što sam ga stavio, za razliku od "ALURE" linije, možda zbog vrućine u suhom zraku i pregršt povjetarca, ipak sam njih probavao dva mjeseca ranije dok vani nije bilo niti 15' u zraku?! U otvaranju i projekciji je baš zanimljiv ali sam maaaaalo skeptičan u drydown dijelu, možda traži 30+ u zraku, što ću prvom prilikom isprobati svakako! 

DOJAM; definitivno miris za tople dane, izgleda one stvarno vruće da se asfalt topi dane ljetne, kada od sparine se ne može doći do daha, ali bi ovaj tajni adut mogao biti jak adut iz rukava. Prvom prilikom ću ga uzeti, za rijetke posebne i najspecijalnije prilike, samo se dvoumim Eau de Parfum ili baš Parfum, svaka dobronamjerna sugestija je dobrodošla! 

OCJENA; obzirom ja baš i nisam na ti sa "CHANEL" brendom, ovo je za mene Oduševljenje viđenim, toliko da sam stvarno razočaran jer nisam uspio probati parfem verziju. Obzirom ima dana za probu, dajem 09/10 čisto iz razloga jer trebam test njih paralelno, u danu kada vani bude 30+, čak i 40+ kada bude onaj pravi ljetni dan, a nakon toga ću svakako korigirati svoju ocjenu, ili uzeti parfem ispred parfemske

 vode?! 

 

"Yves Saint Laurent" KOUROS; sam stavio "na svu sreću" drugog, jer je u otvaranju TOLIKO JAK, DOMINANTAN, da to nije bilo za povjerovati?! Makar sam malo obnovio i ponovio gradivo, ovo je miris za zimu, koji neki ludo hrabri ljudi, da i žene, mogu izgleda nositi i po ljeti, a ja još za sada nisam u toj skupini. Da se unaprijed razumijemo, ja "kao za zimu" imam moje skromno subjektivno razmišljanje dva tri vrhunska dizajnerska mirisa, i bio sam kao vrlo uvjeren da je tu negdje kraj priče, oooOoooo koliko sam se samo i duboko prevario?! 

Znači, imam na sebi po vratu "GUERLAIN" Vetiver, lijeva podlaktica jedan "CHANEL" BLUE i desna podlaktica KOUROS, kada je god u sliiedjećih pet sati vjetar vrtložio vihor oko mene, "čuo" sam skorom samo KUOROS, koliko je bio dominantan!!!! 

Bez obzira na sve, moram priznati da po ovako visokim temperaturama je bio odličan i u otvaranju, projekciji, a niti drydown me ne ostavlja ništa manje oduševljenim, pa ipak je ovo miris koji ima preko 40 godina staža na tržištu mirisa! 

OCJENA; ovako po toplom proljetnom danu za isključivo zimski miris 10/10, jer se stvarno pokazao u Najboljem svjetlu bez ikakvog prigovora. 

 

ZAKLJUČAK; ovo su ODLIČNI mirisi, svaki za svoje doba godine, rekao bih i dana koje ću svakako uzeti, prvom prilikom! 

Možda ću pogriješiti, govorim po onomu što sam zaključio i osjetio na svojoj koži, BLEU je za dan svakako, odlazak na romantičnu večeru vjerojatno, neki tulum u disco klubu baš i ne. 

Dok za KOUROS mogu kazati onako na prvu, nije za slabiće, bez uvrede ikome, jer ovaj miris može nositi samo netko sa VELIKIM MUDIMA bez pretjerane nepotrebite hvale, to je živa istina. Ovo je vjerojatno miris za dan/noć kada je vani do +10, prije -10, i možete ga staviti u svakoj prilici. Vjerojatno će te naići i na pokoje neodobravanje u svezi izbora mirisa, ali to je samo vapaj nekog mekušca koji nema snagu duha i osobnost čvrstog muškarca koji to trebaš biti da bi mogao nositi, na svojim ramenima ponajprije! 

 

ATJ Lučko
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Obzirom je vikend, još uvijek pod tlakom zvana Corona, ima se slobodnog vremena obzirom se još uvijek ne može nikuda skitati, pa da napišem recenziju jednog mirisa kojeg sam spominjao prije početkom mjeseca travnja, koji je jednostavno miris koji se treba i mora imati u svakom muškom kompletu, ozbiljnog muškarca koji svakako drži do sebe. 

U ovom osvrtu i recenziji ću malo detaljnije opisati "Vetiver" miris brenda "GUERLAIN" , koji me jednostavno oduševljava sve više iz dana u dan, ama baš svaki. Da bude stvar bolja, skužio sam da do sada u kolekciji imam četri vetiver mirisa, dva za koje sam znao da su iz te porodice i dva za koje sam to doznao naknadno. Dakle, ide recenzija! 

 

DOBA GODINE; obzirom vetiver miris može biti sa podosta različitih promješanih izmijenjenih nota, može se ga se nositi skorom kroz cijelu godinu, no ovaj je siguran igrač za toplo proljeće i malo svježije ljeto. Prvi puta kada sam ga stavio na sebe negdje znači 01 travnja, kada je bilo dosta hladnije vrijeme uopće, tako da nije baš na tim nižim temperaturama mogao pokazati puninu svega što dolazi sa njim, i u njemu. 

Drugi puta onako ozbiljnije sam ga stavio u nedjelju 19 travnja oko 08.20 sati ujutro obzirom sam očekivao da ću trebati ponoviti ga sa stavljanjem tijekom dana! 

Dok je na vanjskim dnevnim temperaturama ispod nekih 15' celzijusevaca on bujan istina, nekako hladan i oštar, iskričav, nešto kao katana samuraja koju ste netom izvadili iz izvora planinskog potoka, na temperaturama iznad 18' celzijusevaca i više, on nije više takav grubijan, već upravo suprotno, postane nekako lagan, prozračan, čak gladak u okruživanju kao neki oblak pudera, nježno i glatko. Uopće me neće iznenaditi ako i u ranu jesen budem uočio da ga se može nositi bez prevelikih problema. 

 

DOBA DANA; obzirom na note kojima obiluje, a nisu teške i prejake, ovaj miris je dnevni miris samo tako. Baš sam pratio tog dana kakva je situacija bila sa temperaturom zraka, vjetrom i vlagom u zraku, i ispada da minimalnih 18' pa sve do 26' uz 25% vlage u zraku, nebo bez ijednog oblaka a puhao je SI vjetar nešto većom brzinom, idealno vrijeme za nositi ovakav miris, gdje će u potpunosti doći u cjelosti do izražaja. 

Možda, nisam probao pa mogu kazati sigurno, da i pada ljetna kišica, ono taman nakon ljetne oluje, e ovo bi mogla biti jackpot prilika i situacija kada se mora na sebe staviti ovaj miris. Dali bih ga nosio na neki ljetni koncert na otvorenom, vjerojatno bih, nosio bih ga i na poslovni sastanak, svakako bih ga nosio u danu kada mi se ne kupa ili želim biti u nekom laganom pokretu, u možda obilasku grada, recimo Londonskim doubledecker busom. 

 

KOME JE NAMJENJEN; ovo je miris gospodina, koji mu čak može biti i njegov signscent, ali nekako nisam za preporučiti onima ispod 30 godina minimalno. Onome tko ima potrebite godine, biti će vrlo ugodan dodatak, suputnik u svemu što bude radio. Nekako ga vidim vrlo vjerojatno u fenomenalnom vizualu muškarca sa lagano prosjedom kosom, bradom od koji dan ili ček i velikom baš bujnom, možda sijedom, bijela ili plava košulja, bijele hlače, mokasine. Daleko od toga da nije za recimo odvjetnike, inžinjere, profesorima  i asistentima profesorima na fakultetima, čak i prodajnim agentima u auto salonima, vozaču tramvaja ili TAXI vozila. Sve dok se dnevna rutina iz laganini ne prebaci u sportivo, ovo je savršen izbor za dan. 

 

KOME NIJE NAMJENJEN; kada kažem onima ispod 30 godina života, možda i griješim, jer netko danas nosi svoje godine drukčije od drugih, no generalno to je bitna suština. Ovo je prelagan i nježan miris koji neće izdržati tempo kojim žive mladi danas, tim više kada se sunce spusti na obzoru, temperature padnu, ovaj miris ostaje uz kožu, ne radi. Nije isto tako namjenjen svima koji su aktivni, da ne kažem sportski orijentirani, barem dok treniraju, ali recimo vatrogascu sigurno nebih ga preporučio, ma kako miris bio nenametljiv! Nebih ga čak mogao zamisliti na jednom gameru, ma koliko on imao godina i bio ozbiljan čovjek! 

 

DOJAM UKUPNO; opet moram spomenuti, ovo je nešto sasvim drugo kada ga nosite na temperaturama iznad minimalno 18' celzijusevaca. 

Koliko me god "ubio" onaj oštar prvi kontakt kada sam ga prvi puta stavio sebi na ruku, dok se povisi temperatura zraka oko osobe koja će ga nositi, on se transformira u nešto puno muževnije ali puderasto nježnije, znači ne kao neka drečava boja koja bode u oči, vrišti koliko je vatrena, ovo su sada boje pastela, one koje želite imati u svojoj kući, posebice u sobi gdje se želite odmarati od svih i svega. 

Moramo biti prije svega iskreni, ovo je miris koji je dizajniran prije 1961 godine, kada je po prvi puta pušten u prodaju, znači nešto što postoji skorom 60 godina, a kada sam potražio koliko ima vetiver mirisa onako generalno, ukratko ima ih preko 100, koji su vjerojatno skorom svi nastali poslije njega! U slučaju ovog mirisa nema se stvarno što više novoga za kazati, jer je sve već otkada izrečeno i/ili napisano, pa makar se ja trudim biti što objektivniji, kompozicija je takva kakva je, jednom riječju genijalna! Moram priznati da još ne prepoznajem recimo notu bergamota ili korijandera, ali limuna i citrusa generalno osjetim u samom otvaranju, kažu da ima i mandarine i neroli što god to da je. Drydown ima ono najbitnije, vetiver i cedrovina, a kraj je rezerviran za duhan, orah, papar i tonka beans ako sam dobro napisao, obzirom mi je i to so far nepoznanica. Uočio sam u nekim recenzijama da se spominje i miris vlažne zemlje u zadnjim notama, no to možda ima u nečijem nosu osjet, kako kemija nečije kože radi, ali i od vremena tijekom dana, prevelika vlaga u zraku možda?! 

 

POSTOJANOST; u vrijeme dana 19 ovog mjeseca, znači u nedjelju, uvjeti su bili takvi kakvi jesu, a ja sam računao sa nekim možebitnim potrebitim poduplavanjem stavljanja, pa sam prvi puta, ispalo je da je bilo dostatno samo taj jedan puta stavljanje, stavio miris u 08.20 i krenuo u laganu šetnju prema gradu i malo dalje. Stavio sam po dva šprica iza svakog uha, na vrat i na zapešća svake ruke, jer nisam znao što uopće očekivati. Oko podneva sam se zatekao ispred jednog trgovačkog centra, sa jednom obiteljskom prijateljicom i ostao u nekom poduljem razgovoru, gdje smo iskomunicirali čime se bavimo, pa sam je spomenuo kako sam testno stavio ovaj miris i upitao ju kakav joj se čini, na što je ona kazala kako baš uživa u dojmovima koje ostavlja u zraku, oko nas dvoje. 

Doma sam došao oko 15.00 i mogu kazati da sam ga zbog malo jačeg puhanja vjetra vani "izgubio" u osjetu skorom od 10.00 već, ali, kada sam se vratio doma i krenuo sa ručkom, ponovno sam ga osjetio u uvjetima zatvorenog prostora i to sasvim uvjerljivo i upečatljivo. Ovu recenziju sam počeo pisati oko 18.30 istog dana, i još sam ga sasvim dobro nakon toliko vremena osjetio, tako da na mojoj koži drydown traje, traje, traje i traje, debelo preko 10 sati, meni sasvim dosta, još pogotovu ako bih išao nekud van, imam slobodan prostor za neki drugi miris. 

 

MOJA OCJENA; ako u ovom modernom svijetu dizajnerskih mirisa, u svijetu mirisnog dizajna, može naći taj dizajnerski miris, miris za kojeg se može kazati da je istinski Gospodin, Gospodin sa velikim G, onda je to ovaj miris. Uočio sam jedan komentar o ovom mirisu na jednoj stranici, čovjek je onako od srca kazao kako ga on uspoređuje/karikira sa velikanima nogometašima, onima posebno uspješnima prije svega na terenu, pa je ovaj miris opisao da je ovo Diego Maradona mirisa. 

Uz komentar moje obiteljske prijateljice, kako je ovaj miris izuzetno muževan i nadasve ozbiljan, ja se apasolutno slažem sa tim napose činjenicama, ovo je u svijetu knjiga jedan ogroman bestseller, u svijetu filmova ovo je blockbuster koji je uzeo Oskar prošle godine, u svijetu automobila ovaj miris je stovremeno oldtimer ali i jedan dugogodišnji mega uspjeh. 

Ja znam da nije svatko ljubitelj vetiver tipa mirisa što je sasvim u redu, što je nečije osobno skromno subjektivno stajalište, ali ja sebe apasolutno vidim u vetiver mirisima, tako da po ovom testiranju dajem mu 10/10 a da mogu, dao bih i 12/12 koliko mi ovaj miris odgovara. 

ATJ Lučko
7 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
ATJLučko kaže...

Danas sam imao neplanirano cjeli dan libero, umjesto da sam bio negdje gdje sam planirao ovaj petak, no ipak ispalo je sasvim u redu. 

I tako, dok sam uživao u prelijepom danu, dotepao sam se do "Muller" butige, iz prekonekoliko razloga, a jedan je bio, isprobati neka dva nova mirisa, čisto da vidim kakvi su, a i obzirom na oko 26' u zraku, vlaga oko 25% u zraku, vjetar ne prejak sjeveroistočnjak, idealno vrijeme za nešto pokusati! 

 

Izbor je pao, za mene pomalo začuđujuće na "CHANEL" BLUE Eau de Parfum verziju, jer Parfum nije bilo niti para u testeru i "Yves Saint Laurent" KOUROS bijeli! 

Na sebi sam "nosio" "GUERLAIN" Vetiver obični, tek malo nanešen, tako da nisam imao problema sa stavljanjem na podlakticu, onako muški, četri dobra šprica, pa da vidim čiji oroz bolje biber melje kažem si ja! 

 

I dojmovi nakon nekih slabih šest sati su ovakvi, odmah ukratko mogu kazati, iznenađujuće predobri! 

 

"CHANEL" BLUE; njega sam stavio prvog na lijevu podlakticu, onako kako mi me najprirodnije kada šnjofam kako miriši, četri dobra šprica, i prvi dojam je bio, ozbiljno i opasno se dobro osjeti u dućanu. Nije bio uopće loš čak niti na prvu, oko dvije minute nakon što sam ga stavio, za razliku od "ALURE" linije, možda zbog vrućine u suhom zraku i pregršt povjetarca, ipak sam njih probavao dva mjeseca ranije dok vani nije bilo niti 15' u zraku?! U otvaranju i projekciji je baš zanimljiv ali sam maaaaalo skeptičan u drydown dijelu, možda traži 30+ u zraku, što ću prvom prilikom isprobati svakako! 

DOJAM; definitivno miris za tople dane, izgleda one stvarno vruće da se asfalt topi dane ljetne, kada od sparine se ne može doći do daha, ali bi ovaj tajni adut mogao biti jak adut iz rukava. Prvom prilikom ću ga uzeti, za rijetke posebne i najspecijalnije prilike, samo se dvoumim Eau de Parfum ili baš Parfum, svaka dobronamjerna sugestija je dobrodošla! 

OCJENA; obzirom ja baš i nisam na ti sa "CHANEL" brendom, ovo je za mene Oduševljenje viđenim, toliko da sam stvarno razočaran jer nisam uspio probati parfem verziju. Obzirom ima dana za probu, dajem 09/10 čisto iz razloga jer trebam test njih paralelno, u danu kada vani bude 30+, čak i 40+ kada bude onaj pravi ljetni dan, a nakon toga ću svakako korigirati svoju ocjenu, ili uzeti parfem ispred parfemske

 vode?! 

 

"Yves Saint Laurent" KOUROS; sam stavio "na svu sreću" drugog, jer je u otvaranju TOLIKO JAK, DOMINANTAN, da to nije bilo za povjerovati?! Makar sam malo obnovio i ponovio gradivo, ovo je miris za zimu, koji neki ludo hrabri ljudi, da i žene, mogu izgleda nositi i po ljeti, a ja još za sada nisam u toj skupini. Da se unaprijed razumijemo, ja "kao za zimu" imam moje skromno subjektivno razmišljanje dva tri vrhunska dizajnerska mirisa, i bio sam kao vrlo uvjeren da je tu negdje kraj priče, oooOoooo koliko sam se samo i duboko prevario?! 

Znači, imam na sebi po vratu "GUERLAIN" Vetiver, lijeva podlaktica jedan "CHANEL" BLUE i desna podlaktica KOUROS, kada je god u sliiedjećih pet sati vjetar vrtložio vihor oko mene, "čuo" sam skorom samo KUOROS, koliko je bio dominantan!!!! 

Bez obzira na sve, moram priznati da po ovako visokim temperaturama je bio odličan i u otvaranju, projekciji, a niti drydown me ne ostavlja ništa manje oduševljenim, pa ipak je ovo miris koji ima preko 40 godina staža na tržištu mirisa! 

OCJENA; ovako po toplom proljetnom danu za isključivo zimski miris 10/10, jer se stvarno pokazao u Najboljem svjetlu bez ikakvog prigovora. 

 

ZAKLJUČAK; ovo su ODLIČNI mirisi, svaki za svoje doba godine, rekao bih i dana koje ću svakako uzeti, prvom prilikom! 

Možda ću pogriješiti, govorim po onomu što sam zaključio i osjetio na svojoj koži, BLEU je za dan svakako, odlazak na romantičnu večeru vjerojatno, neki tulum u disco klubu baš i ne. 

Dok za KOUROS mogu kazati onako na prvu, nije za slabiće, bez uvrede ikome, jer ovaj miris može nositi samo netko sa VELIKIM MUDIMA bez pretjerane nepotrebite hvale, to je živa istina. Ovo je vjerojatno miris za dan/noć kada je vani do +10, prije -10, i možete ga staviti u svakoj prilici. Vjerojatno će te naići i na pokoje neodobravanje u svezi izbora mirisa, ali to je samo vapaj nekog mekušca koji nema snagu duha i osobnost čvrstog muškarca koji to trebaš biti da bi mogao nositi, na svojim ramenima ponajprije! 

 

 Iskreno meni bijeli Kouros mirise kao pisoar u javnim wc-u...  Outdated skroz.. 

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
cobra5 kaže...
ATJLučko kaže...

Danas sam imao neplanirano cjeli dan libero, umjesto da sam bio negdje gdje sam planirao ovaj petak, no ipak ispalo je sasvim u redu. 

I tako, dok sam uživao u prelijepom danu, dotepao sam se do "Muller" butige, iz prekonekoliko razloga, a jedan je bio, isprobati neka dva nova mirisa, čisto da vidim kakvi su, a i obzirom na oko 26' u zraku, vlaga oko 25% u zraku, vjetar ne prejak sjeveroistočnjak, idealno vrijeme za nešto pokusati! 

 

Izbor je pao, za mene pomalo začuđujuće na "CHANEL" BLUE Eau de Parfum verziju, jer Parfum nije bilo niti para u testeru i "Yves Saint Laurent" KOUROS bijeli! 

Na sebi sam "nosio" "GUERLAIN" Vetiver obični, tek malo nanešen, tako da nisam imao problema sa stavljanjem na podlakticu, onako muški, četri dobra šprica, pa da vidim čiji oroz bolje biber melje kažem si ja! 

 

I dojmovi nakon nekih slabih šest sati su ovakvi, odmah ukratko mogu kazati, iznenađujuće predobri! 

 

"CHANEL" BLUE; njega sam stavio prvog na lijevu podlakticu, onako kako mi me najprirodnije kada šnjofam kako miriši, četri dobra šprica, i prvi dojam je bio, ozbiljno i opasno se dobro osjeti u dućanu. Nije bio uopće loš čak niti na prvu, oko dvije minute nakon što sam ga stavio, za razliku od "ALURE" linije, možda zbog vrućine u suhom zraku i pregršt povjetarca, ipak sam njih probavao dva mjeseca ranije dok vani nije bilo niti 15' u zraku?! U otvaranju i projekciji je baš zanimljiv ali sam maaaaalo skeptičan u drydown dijelu, možda traži 30+ u zraku, što ću prvom prilikom isprobati svakako! 

DOJAM; definitivno miris za tople dane, izgleda one stvarno vruće da se asfalt topi dane ljetne, kada od sparine se ne može doći do daha, ali bi ovaj tajni adut mogao biti jak adut iz rukava. Prvom prilikom ću ga uzeti, za rijetke posebne i najspecijalnije prilike, samo se dvoumim Eau de Parfum ili baš Parfum, svaka dobronamjerna sugestija je dobrodošla! 

OCJENA; obzirom ja baš i nisam na ti sa "CHANEL" brendom, ovo je za mene Oduševljenje viđenim, toliko da sam stvarno razočaran jer nisam uspio probati parfem verziju. Obzirom ima dana za probu, dajem 09/10 čisto iz razloga jer trebam test njih paralelno, u danu kada vani bude 30+, čak i 40+ kada bude onaj pravi ljetni dan, a nakon toga ću svakako korigirati svoju ocjenu, ili uzeti parfem ispred parfemske

 vode?! 

 

"Yves Saint Laurent" KOUROS; sam stavio "na svu sreću" drugog, jer je u otvaranju TOLIKO JAK, DOMINANTAN, da to nije bilo za povjerovati?! Makar sam malo obnovio i ponovio gradivo, ovo je miris za zimu, koji neki ludo hrabri ljudi, da i žene, mogu izgleda nositi i po ljeti, a ja još za sada nisam u toj skupini. Da se unaprijed razumijemo, ja "kao za zimu" imam moje skromno subjektivno razmišljanje dva tri vrhunska dizajnerska mirisa, i bio sam kao vrlo uvjeren da je tu negdje kraj priče, oooOoooo koliko sam se samo i duboko prevario?! 

Znači, imam na sebi po vratu "GUERLAIN" Vetiver, lijeva podlaktica jedan "CHANEL" BLUE i desna podlaktica KOUROS, kada je god u sliiedjećih pet sati vjetar vrtložio vihor oko mene, "čuo" sam skorom samo KUOROS, koliko je bio dominantan!!!! 

Bez obzira na sve, moram priznati da po ovako visokim temperaturama je bio odličan i u otvaranju, projekciji, a niti drydown me ne ostavlja ništa manje oduševljenim, pa ipak je ovo miris koji ima preko 40 godina staža na tržištu mirisa! 

OCJENA; ovako po toplom proljetnom danu za isključivo zimski miris 10/10, jer se stvarno pokazao u Najboljem svjetlu bez ikakvog prigovora. 

 

ZAKLJUČAK; ovo su ODLIČNI mirisi, svaki za svoje doba godine, rekao bih i dana koje ću svakako uzeti, prvom prilikom! 

Možda ću pogriješiti, govorim po onomu što sam zaključio i osjetio na svojoj koži, BLEU je za dan svakako, odlazak na romantičnu večeru vjerojatno, neki tulum u disco klubu baš i ne. 

Dok za KOUROS mogu kazati onako na prvu, nije za slabiće, bez uvrede ikome, jer ovaj miris može nositi samo netko sa VELIKIM MUDIMA bez pretjerane nepotrebite hvale, to je živa istina. Ovo je vjerojatno miris za dan/noć kada je vani do +10, prije -10, i možete ga staviti u svakoj prilici. Vjerojatno će te naići i na pokoje neodobravanje u svezi izbora mirisa, ali to je samo vapaj nekog mekušca koji nema snagu duha i osobnost čvrstog muškarca koji to trebaš biti da bi mogao nositi, na svojim ramenima ponajprije! 

 

 Iskreno meni bijeli Kouros mirise kao pisoar u javnim wc-u...  Outdated skroz.. 

Vjerujem, u otvaranju je ZVIJER, u punom smislu riječi 

Ali ipak, ovisi o hrpu faktora, a prvi je tvoj tip kože, meteorologiju dana, a i u kojem si ga dobu godine stavio na sebe, ljeto je ipak, ustvari proljeće sa preko 25' celzijusevaca u zraku previše za njega! 

Isto sam je imao takav feedback kada sam zimus stavio na sebe jedan od onih iz serije CHANEL ALURE Homme de nešto, uopće mi nije imalo smisla sa logikom, niti najmanje. 

Da se vratim na COUROS, nisam u životu osjetio toliko dugi drydown, preko 24 sata, debelo preko, i kako je bivao sve nježniji, sve uglađeniji, tako da njemu treba dati prilike po zimi, po ono baš hladnom vremenu, kada štipa za uši i nos, a snijeg pod nogama škripi! 

ATJ Lučko
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Uvijek sam se pitao, gdje "ONI" uče o tim stvarima, gdje se informiraju, što čitaju ?! 

Evo sam nanjušio jedan video, pa za sve koji žele i mogu proširiti obzir i quantum znanja, jedan poučan video uradak! 

 

ATJ Lučko
16 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
ATJLučko kaže...

Obzirom ne postoji muška osoba na svijetu koja nije makar jednom na sebe "NABACILA" neki miris, parfem u punom smislu riječi, otvaram temu u kojoj će se voditi rasprava o njima - PARFEMIMA 

 

Za početak bih predložio da se rasprava podjeli na godišnja doba, obzirom držim da je svaki miris/parfem NAJBOLJI u tim, nekim uvjetima, neki ispod -10, a neki iznad +28 stupnjeva celzijevaca! 

Obzirom godina "počinje" zimom kao godišnjim dobom, stavljam svoj izbor za prvu liniju parfeme godišnje doba ZIMA, onda će nakon toga ići doba PROLJEĆE, doba LJETO i na kraju balade doba JESEN! 

Ovo su mojih prvih tri za godišnje doba ZIMA, uz malu napomenu/digresiju, to su mirisi koji meni osobno odgovaraju na mojoj koži, a koje prvo probavam nekoliko puta na testeru, pa na koži i tek onda uzimam, bez zadnjih primisli ili žaljenja za potrošenim novcem! 

 

ZIMA godišnje doba, gdje prevladavaju "CRNI" parfemi; 

01. BVLGARI "Man in Black", Eau de Parfum, makar nisam stručnjak prevelik za recenzije parfema, miriši mi predobro, traje iznimno dugo i preko 8 sati, a u razvoju je vrlo slojevit i postojan. Preporuka je po mojem dojmu za slobodno cjelodnevni period korištenja, više za poslovno odijelo nego za trenirku, ali da je pogodan i za casual uvjete, svakako. 

 

02. GIVENCHY "The Gentlemans Only", koji je moj prvi parfem koji sam ikada odlučio uzeti za sebe, koji je maaaaalo nježniji od broja 01, ali ne zaostaje u niti jednom detalju, a po postojanosti je čak i bolji, traje i preko 10 sati sigurno. U obzir se može uzeti i "Gentleman Eau de Parfum" koji je osvojio prvo mjesto u 2019 godini kao miris za zimsku sezonu. Njega bih preporučio koristiti iza 18.00 obzirom ima uglađeniji izgled, kino, kazalište, neki miran Pub. 

 

03. ISSEY MIYAKE "Pulse of the Night", koji pak malo je u otvaranju intenzivniji od "Man in Black" a nastavak mu je malo istočniji obzirom ima u sebi drukčiju profilaciju baznih aroma, što ga stavlja u poziciju da "sa njim" možete i na koncerte, ali ga treba koji puta više pustiti na kožu. 

 

04. rezervni plan; ili AQUA DI GIO "Profumo" ili BOSS "The Scent Absolute", koji su istina pomalo svaki na svoju stranu, ADG prema snazi i žestini ISSEY MIYAKE PotN, dočim je BOSS malo i preko BVLGARI parfemu! BOSS je istina smeđi, ali snagom puca kao da je crn iz crne rupe. 

Postoji još nekolicina parfema za doba godine ZIMA koje ja preferiram, ali ih tek očekujem u svojoj kolekciji, tako da svaki puta kada snimim ili uzmem neki novi parfem, budem ga spomenuo i ukratko recenzirao, obzirom je to iznimno subjektivno kako na čiju kožu parfem aplicira. 

 

U narednim postovima ću pisati o ostalim dobima godine/parfemima, ali i o YouTuberima sa kojima "se konzultiram" što je nova u zemlji snova, a budem stavio i parfumerije i web stranice sa kojih se isplati uzimati primjerke ili samo proučavati što "je najbolje za mene"! 

 

Za početak toliko od mene, očekujem zanimljivu komunikaciju, masu pitanja i savjeta svih kolega forumaša, ali i Admina i Moderatora 

 Samo da citiram jedan miris, bio prije par mjeseci  u DMu i našpricam se s ovim mirisom, odličan miris, mada mi se baš nije činio postojan (dva šprica na koži) na mojoj koži a ne mogu se sjetit sad, al sam čitao da baš taj parfem nije nešto postojan, inače jako dobar parfem, čak štoviše, odličan, morat ću opet skočit do DMa i ponovit radnju

Pa ak mi se dopadne, ubodem jedan, samo šteta što nema od 30ml.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2020 20:28 (zvonac).
11 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Montale je bogotac za uloženo dobiveno heh

Black aoud ne možeš saprat sa sebe danima.

 

3 godine
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Trebao bi mi jedan savjet.. Ne mogu se odlučiti između one milion ili armani code za idući parfem pa me zanimaju vaša mišljenja...

10 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Citam postove i dodje mi da otvorim temu o muskim torbicama i sve vezano za njih.
13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Markan55555 kaže...

Trebao bi mi jedan savjet.. Ne mogu se odlučiti između one milion ili armani code za idući parfem pa me zanimaju vaša mišljenja...

Uvijek sam za pomoći, ali ipak, jedno pitanje prije, zašto u proljeće prije nadolazećeg ljeta vi se borite sa primarno zimskim mirisima kolega ?! Istina Bog, vjerojatno moguće stvarate kolekciju, ili samo nadopunjujete istu, malo mi je u ovo doba godine neobično, samo to. 

 

Što se tiče izbora, vidim da ste stavili; "PACO RABANNE" 1 Milion nasuprot "ARMANI" Code, bez nekih dodataka u imenu, pa ću ukratko; 

"PACO RABANNE" 1 Milion; prvi dojam prejako i preslatko u otvaranju, stavljati ga barem pola sata prije "konzumacije namjere" zbog čega je stavljen. Ovaj miris je isto tako primjeren noći, skorom savršen za cjelonoćni izlazak, pa čak i na heavy duty rock koncert, ali daleko od toga da nije i za opuštena noćna aktivna druženja sa ljepšom polovicom ili prijateljima. Recimo još onako ukratko, ne bih ga nosio na poslovni sastanak ili bilo kakav domjenak tijekom dana, večera u nekom sushi baru i poznatom društvu vjerojatnije. 

 

"ARMANI" Code; iako je i ovo primarno miris podoban dobu godine zime, ovo je ipak, moje skromno subjektivno razmišljanje" uglađeniji i profinjeniji muški miris. U njemu ima vrlo znakovitih istočnjačkih nota, citrusa i bergamota na samom početku, anis u sredini, a tonka, duhan i koža su neke od nota koje ga zaokružuju na samom kraju. Ovaj pak miris je savršen za neka intezitetom niska ali opet vama važna događanja, tako da neke svečane ali i one casual ručkove koji će se kroz druženje protegnuti do duboko u noć je savršen. Obzirom je ovo miris za niže temperature, ja bih ga recimo nosio kada se ode sa ljepšom polovicom na Advent, pa kuhano vinčeko, runda klizanja, neka klopica, germknodle, kino, pa opet druženje do ponoći najmanje! 

 

ZAKLJUČAK; između ova dva mirisa sam UVIJEK moje skromno subjektivno razmišljanje za ARMANI.

Razloga ima prekonekoliko, ali su svi onako pomalo suptilno tanki a opet krucijalni. ARMANI je profinjeniji, uglađeniji, elegantniji, muževniji, strastveniji, darežljiviji, intenzivniji a nježniji. Opisao bih ga kao vlasnika ragbi momčadi recimo! 

Ima i PACO RABANNE svojih kvaliteta, i postoje mirisi od kojih je on bolji, ali u ovom izboru gubi boj, uvjerljivo. On je u opisu mojeg dojma o njemu jedan prepun sirove svega igrač ragbija u ovom slučaju. 

ATJ Lučko
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Armani CODE, klasika, besmrtan parfem! Jedini koji sam kupio više nego jednom. Međutim, prošle godine sam probao "Profumo" inačicu istog parfema (nije crne vec smeđe boje) i to mi je najbolji parfem ikad. Svakako se isplati probati!

BattleTag - Yovitssa-2302; PSN - Yovitssa; Steam - jovica0106
7 godina
neaktivan
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
ATJLučko kaže...

U dosadašnjim slučajevima, svoje mirise sam uzimao u recimo "Muller"-u, pokoji i u "DM"-u, a našlo se je i iz "Douglas" butige, pa sam malo njušio i u nekom privatnim dućanima po Zagrebu, dok se je moglo , a uslijed  Corone, preobratio sam se na internetsku kupnju, obzirom imaju čak i dostavu. 

U ponedjeljak sam naručio na "Notino.Hr" stranici novi postav moje buduće kolekcije, a danas mi je konačno stigla moja narudžba, mojih 5 novih parfema.

 U Douglas ne ulazim ni pod razno jer imaju barem 30% veće cijene od ostalih drogerija. Notino slična stvar - da se uloviti nešto dobro, ali u pravilu su skuplji od ostalih. Mi doma naručujemo na lijepa.hr jer imaju poslovnicu u koju se može doći pokupiti pošiljka (u ZG-u), a cijene su im drastično niže od ostalih trgovina i web shopova tog tipa. Ne znam kad sam si zadnji dezodorans kupio u običnoj trgovini. Parfemi su isto od tamo. Eventualno Bipa kada imaju vikende s 30% popusta, ali oni uglavnom drže jeftinije parfeme.

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
OwlEye kaže...
ATJLučko kaže...

U dosadašnjim slučajevima, svoje mirise sam uzimao u recimo "Muller"-u, pokoji i u "DM"-u, a našlo se je i iz "Douglas" butige, pa sam malo njušio i u nekom privatnim dućanima po Zagrebu, dok se je moglo , a uslijed  Corone, preobratio sam se na internetsku kupnju, obzirom imaju čak i dostavu. 

U ponedjeljak sam naručio na "Notino.Hr" stranici novi postav moje buduće kolekcije, a danas mi je konačno stigla moja narudžba, mojih 5 novih parfema.

 U Douglas ne ulazim ni pod razno jer imaju barem 30% veće cijene od ostalih drogerija. Notino slična stvar - da se uloviti nešto dobro, ali u pravilu su skuplji od ostalih. Mi doma naručujemo na lijepa.hr jer imaju poslovnicu u koju se može doći pokupiti pošiljka (u ZG-u), a cijene su im drastično niže od ostalih trgovina i web shopova tog tipa. Ne znam kad sam si zadnji dezodorans kupio u običnoj trgovini. Parfemi su isto od tamo. Eventualno Bipa kada imaju vikende s 30% popusta, ali oni uglavnom drže jeftinije parfeme.

U početku, dok još nisam ozbiljno zapeo obazirati se na mirise dosljednije, snalazio sam se svakako, a kupovao sam kada bi koji STVARNO zapeo mi u nosu kao vrijedan uzimanja. 

No kada sam počeo malo bolje njušiti, malo po malo sam širio svoja saznanja, ali i lokacije gdje što uzimam, i za koliko novaca. 

U slučaju "GUERLAIN" Vetiver 200ml zapremine, u međuvremenu sam nabavio i drugu bočicu, bočicu mirisa koji na Notino.Hr stoji oko 1050.00 kuna, ja sam nabavio za nekih 280.00 otprilike, miris vrijedan svake lipe. Isto tako i Vetiver Extreme od 100ml koji je malkac skuplji, ili Habit Rouge od 200ml, koji čekaju pravo vrijeme za recenziju. Sve uzeo uz debeli, oko 75% popusta! 

Uzimao sam još mirisa, skorom sve na popustu, osim onog Mercedes Benz, koji nije top, ali nije ni apsolutni flop, kojeg sam platio punu cijenu. 

Opet, kada budem uzimao NISHANE mirise, bočicu od 50ml ću morati platiti punu cijenu, ipak su to NISHE mirisi, koncentracija parfema, nešto što traje, i što se čuje nadaleko. 

Uočio sam i sam i Lijepa.Hr, uzeo nekoliko BENTLEY mirisa koji su mi falili u kolekciji, isto tako i BIPA, gdje sam uzeo za Valentinovo sa dobrim popustima D&G "Light Blue original i još jedan miris, iskreno nisam siguran koji 

Uglavnom, dosta mirisa se može uzeti povoljnije ako tražiš, ali neke vrlo teško, moraš platiti punu cijenu! 

 

Jedna molba za svakoga tko se zanima za mirise, tražim ovakvo nešto, pa ako tko zna gdje mogu nabaviti novu cijelu bočicu 200ml, bio bih zahvalan nadasve ?! 

 

LINK; https://www.punmiris.com/parfem/Christian-Dior/Vetiver-10632.html

ATJ Lučko
16 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
OwlEye kaže...
ATJLučko kaže...

U dosadašnjim slučajevima, svoje mirise sam uzimao u recimo "Muller"-u, pokoji i u "DM"-u, a našlo se je i iz "Douglas" butige, pa sam malo njušio i u nekom privatnim dućanima po Zagrebu, dok se je moglo , a uslijed  Corone, preobratio sam se na internetsku kupnju, obzirom imaju čak i dostavu. 

U ponedjeljak sam naručio na "Notino.Hr" stranici novi postav moje buduće kolekcije, a danas mi je konačno stigla moja narudžba, mojih 5 novih parfema.

 U Douglas ne ulazim ni pod razno jer imaju barem 30% veće cijene od ostalih drogerija. Notino slična stvar - da se uloviti nešto dobro, ali u pravilu su skuplji od ostalih. Mi doma naručujemo na lijepa.hr jer imaju poslovnicu u koju se može doći pokupiti pošiljka (u ZG-u), a cijene su im drastično niže od ostalih trgovina i web shopova tog tipa. Ne znam kad sam si zadnji dezodorans kupio u običnoj trgovini. Parfemi su isto od tamo. Eventualno Bipa kada imaju vikende s 30% popusta, ali oni uglavnom drže jeftinije parfeme.

 Za Lijepa.hr sam cuo da znaju imat fejk parfeme, bar tak kruzi prica okolo.. Inace kupio u douglasu parfem prek weba imali su akciju 20%..

12 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
zvonac kaže...

 Za Lijepa.hr sam cuo da znaju imat fejk parfeme, bar tak kruzi prica okolo.. Inace kupio u douglasu parfem prek weba imali su akciju 20%..

My two cents, za sad sve naručeno kod njih je bilo originalno (sve što sam provjeravala po serijskom broju online se ispostavilo origigi pa se ravnam po tome).

Zapravo mi je super kod njih što možeš kupiti bočice testera (doduše razgrabe se odmah) i što u prodaji imaju one s oštećenom amabalažom pa im srokaju cijenu.

Origin: Tetka_HR - Steam: Tetka - Twitch: https://www.twitch.tv/teeny_tiny_sheep
9 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Bok svima, prodao bi  iz svoje kolekcije Creed Aventus.

Ostalo je cca85/100ml.

Dolazi s kutijom te se nalazim u Zagrebu.

Saljem tiskom.

 

Slike mogu poslati na whatsupp ili Viber.

 

Cijena 1400kn

 

Takoder imam nesto niche i dizajner parfema za dekantiranje.

Netko je u temi trazio Chanel Blanche edition: ,slobodno se javi

 

Lp

8 godina
neaktivan
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Postovanje, htio bi kupiti neki muski parfem, ali ih toliko ima da ne znam od kuda krenuti isprobavati. Pa molim za preporuke nekih, kako bi smanjio kolicinu isprobavanja. Hvala u naprijed!
3 godine
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
geli4ever kaže...
Postovanje, htio bi kupiti neki muski parfem, ali ih toliko ima da ne znam od kuda krenuti isprobavati. Pa molim za preporuke nekih, kako bi smanjio kolicinu isprobavanja. Hvala u naprijed!

 Svrha i namjena? Ljetni/Zimski, za svaki dan ili izlaske.. jel bitno da dugo traje ili? Price range? Možda tvoje godište pomogne pri odabiru..

Daj neke bazne naputke..

10 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
geli4ever kaže...
Postovanje, htio bi kupiti neki muski parfem, ali ih toliko ima da ne znam od kuda krenuti isprobavati. Pa molim za preporuke nekih, kako bi smanjio kolicinu isprobavanja. Hvala u naprijed!

 1. Joop Homme je dobar muški parfem, ne pretjerano skup ali nevjerojatno postojan. 2. D&G the one eau de parfum(pazi imaju tri verzije istog parfema) je meni fenomenalan muški parfem, sigurno među top 5 ikad ali mu je postojanost onako osrednja, što je meni mali drawback. 3. Comme de Garcons Wonderwood mi je takođe jedan od boljih ali malo skupljih, i također nije nešto dugo postojan iako me je svaka cura pohvalila da fenomenalno mirišim. 4. Moschino uomo je jedan od boljih jeftikanera, definitivno među top tri jeftikanera. 5. Spice Bomb mi je također fin. 6. Hugo Boss eau de toillette je uvijek pun pogodak. 7. Cerutti pour homme je fenomenalan parfem ali ne znam da li ga više proizvode. 8. Mexx perspective je bio možda i najbolji mexx ikad tj. jeftikaner ali su ga prestali proizvoditi iz nekog njihovog razloga i to im nikad nisam oprostio. 9. Gucci by Gucci pour homme je isto dobar parfem sa duhanskim notama ali isto slaba postojanost 10. Lacoste bijeli je dobar citrusni za ljetno doba.

Ima njih tu još mnogo koje sam probao i o kojim bih pisao ali trebalo bi mi dosta vremena.

12 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
geli4ever kaže...
Postovanje, htio bi kupiti neki muski parfem, ali ih toliko ima da ne znam od kuda krenuti isprobavati. Pa molim za preporuke nekih, kako bi smanjio kolicinu isprobavanja. Hvala u naprijed!

 Evo neki najpopularniji/ za mase koji se vise manje svima svidaju:

 

Dior Sauvage

Chanel Allure Homme Sport

Chanel Bleu de Chanel

Versace Pour Homme

Prada L'Homme

Dolce & Gabanna The One EDP

Armani Stronger With You Intensely ili Absolutely

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2022 9:54 (Minneyar).
15 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Parfeme koristim iz Zare. Fino mirišu sa 90-120 kn cca. Nemam srca dati velike novce za markirane parfeme

#fsb
11 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Mancera Red Tobacco za mrzle dane rastura.

Nuklearna bomba od parfema, 3 šprica 48h bez problema.

 

9 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
sveupitni kaže...

Parfeme koristim iz Zare. Fino mirišu sa 90-120 kn cca. Nemam srca dati velike novce za markirane parfeme

 Također. Ja već tri godine mijenjam BB Magic Mana i Zarin Night II i moram reći da mi je više ljudi komentiralo Zarin nego Brunu. Doduše, parfemi su donekle i slični, ali me je Zara baš iznenadila.

Cimer je nedavno uzeo Night II i III i trojka mi se isto jako sviđa. Realno, najbolji bang for the buck.

 

Edit: frend ima Sauvage i miris i trajnost se ne mogu usporediti sa Zarinim, ali je li toliko isplativije uzeti njega ili 4-5 komada iz Zare neka svatko sam prosudi. Meni se ne isplati.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2022 19:43 (LLAMABOY).
8 godina
neaktivan
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Pozdrav, ovako uzeo bi dva razlicita jedan za svako dnevnicu i jedan za posebne prigode. Volio bi da budu dobri za zimu. Što se tice price rangea dao bi po parfemu do 1000kn, ali ne mora striktno biti neki skuplji. Moze biti i 100kn, ako je dobar. 90to godiste sam. Znaci hocu kad prodem da male padaju 😃

Hvala svima na savjetima! Iznenadio sam se koliko je ljudi odgovorilo u kratkom vremenu.
12 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
geli4ever kaže...
90to godiste sam. Znaci hocu kad prodem da male padaju 😃

 Kakve male? Jesi ti svjestan koliko godina imaš?  

15 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
geli4ever kaže...
Pozdrav, ovako uzeo bi dva razlicita jedan za svako dnevnicu i jedan za posebne prigode. Volio bi da budu dobri za zimu. Što se tice price rangea dao bi po parfemu do 1000kn, ali ne mora striktno biti neki skuplji. Moze biti i 100kn, ako je dobar. 90to godiste sam. Znaci hocu kad prodem da male padaju 😃

Hvala svima na savjetima! Iznenadio sam se koliko je ljudi odgovorilo u kratkom vremenu.

Ovaj je univerzalni, sve male padaju 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

I pokoji muški.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice