Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 526.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
16 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak

Evo, gotov.

17 godina
neaktivan

heh, dobro ajd nema toga :P to se broji ko da si dvaput prešo crnu. 

p.s. nemojte niti pokušavati misliti s portalima :)

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
17 godina
neaktivan
niki kaže...

heh, dobro ajd nema toga :P to se broji ko da si dvaput prešo crnu. 

p.s. nemojte niti pokušavati misliti s portalima :)

Sad sam shavtio da mi je pocetno rjesenje bilo krivo, i mislim da se ovo nemoze rjesit. Ne znam stvarno, kad krenes od nazad, u jednom trenutku mozes birat kud ici, ali svi putevi vode u propast. lol
Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
neaktivan

Lol, da, stvarno, probao sam od nazad ici i isto ne mogu niiiiikakoooo... Ne znam...

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo jedino rješenje koje mi pada na pamet(različite boje prikazuju preklapanje crta)

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 0:09 (BORN).
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Horagio kaže...

Evo jedne od mene:

U kafić dođe muškarac sa zmijom, golom ženom i tigrom. Gosti restorana nakratko pogledaju tko je ušao i odmah nastave s onim što su prije radili. Zaštitar je isto tako reagirao. Kad je taj gost odlazio, zaštitar ga je ljubazno pozdravio. PITANJE: Zašto su se ljudi tako ponašali?

Tetovaze... 
 Točno je...

EDIT: Kupio sam jednu knjižicu s takvim veselim zadacima. Evo još jednog:

Tri žene pretvorene su u cvjetove i stoje na polju.

Jedna ipak smije noću otići kući i zadržati se u njoj. Kako se bliži dan te se ona mora pridružiti svojim prijateljicama na polju i postati cvijet, kaže svome mužu:

"Ako dođeš danas prijepodne i ubereš me, bit ću izbavljena i ostat ću ubuduće kod tebe." Tako je i bilo.

Svi cvjetovi izgedaju jednako. Kako će je mu prepoznati?
Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 10:09 (Horagio).
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Jedna ipak smije noću otići kući i zadržati se u njoj. Kako se bliži dan te se ona mora pridružiti svojim prijateljicama na polju i postati cvijet, kaže svome mužu:

"Ako dođeš danas prijepodne i ubereš me, bit ću izbavljena i ostat ću ubuduće kod tebe." Tako je i bilo.

Ako dođe prijepodne, odnosno prije zore vidit ce je kako dolazi i pretvara sa u cvijet pa ce je ubrat!
Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Horagio kaže...

Ako dođe prijepodne, odnosno prije zore vidit ce je kako dolazi i pretvara sa u cvijet pa ce je ubrat!
 Ne.
Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Fowix kaže...
 Ne.
 Neznan, ja bi da san joj muz to tako napravija :D, i iman osjecaj da ce malo potrajat dok se ovaj zadatak rijesi...
17 godina
Logički zadatak

pa na ova druga dva cvijeta ce biti rose, a na njoj nece... et...

hmmm...
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

Pa nemora svake noci bit rose na cvjetovima,mogu bit suhi,ali mozda je tocno.
17 godina
Fowix kaže...
ovajonaj kaže...

Pa nemora svake noci bit rose na cvjetovima,mogu bit suhi,ali mozda je tocno.
 ako ces iskreno mislim da mora biti rose.gledao sam na discoveryu cak i u susnim dijelovima zemlje bude ujutro rose...ali gdje raste cvijece vjerovatno nije pustinja i svako jutro bude rose...

edit: a ne kontam jednu stvar... a sto ne ubere sva tri cvijeta pa ce imati tri zene? ja bi to pokosio sve... Smijeh
hmmm...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 10:36 (ovajonaj).
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...
 ako ces iskreno mislim da mora biti rose.gledao sam na discoveryu cak i u susnim dijelovima zemlje bude ujutro rose...ali gdje raste cvijece vjerovatno nije pustinja i svako jutro bude rose...
 Rose ti nebude uvik,pa znan da bude u susnin djelovima isto,ali sve ovisi koja je temperatura vani vaznost zraka... Npr. zimi i liti nema skoro nikad rose (bar ode u dalmaciji) jer iman isprid zgrade mali park i znan cesto proc priko njega i obicno bude u jesen ili prolice,a liti i zimi suho...
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Ovo s rosom je točno. Inače, kako onda neke životinjice u pustinji dobiju vodu? Preko rose. Misim da se kukcima leđa navlaže ili nešto tako :D

17 godina

Ovako malo sam procito tekst u zadatku i kaze da se moze vracat po istoj liniji sta sam ja upotrijebio nadam se da je tocno

Znaci ovako prvo sam krenuo iz crne na bijelu, sa bijele na crnumsa crbe ba bijelu,sa bijele na crnu, pa sam sa crne skrenuo na desnu bijelu,, sa te desne bijele sam se uputio prema dolje crnoj. pa sam se uputio na bijelu lijevo od crne, sa te bijele sam se vratio na crnu pa na bijelu ravno pa sa te bijele na crnu lijevo sa te crne lijveo sam se vratio na bijelu pa sa bijele na crnu, sa crne na bijelu lijevu sa bijele lijevo na crnu i sa crne na bijelu na kraju

rjesenje rjesenje
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 11:04 (toxic).
17 godina
neaktivan

za ovaj labirint, BORNovo je točno. Već sam reko da, ako se tako vračaš ispada da dvaput presječeš isti kružić. Za sada je ovo BORNovo jedino riješenje koje sam i ja mogo naći...

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Evo jedino rješenje koje mi pada na pamet(različite boje prikazuju preklapanje crta)

Svaka cast! Nisam uopce razmisljao o tome da ako se nadjes na istom mjestu, ali u suprotnom smjeru, da ces uspjet. Ja sam stalno gledao cim dodjem na isto mjesto shvatim da se vrtim u krug (krivo) i onda odustanem... 
17 godina
niki kaže...

za ovaj labirint, BORNovo je točno. Već sam reko da, ako se tako vračaš ispada da dvaput presječeš isti kružić. Za sada je ovo BORNovo jedino riješenje koje sam i ja mogo naći...

niti jednom nisam presjeko isti kruzic nego se samo doslo do njega... al dobro valjda znas tocan odgovor
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
niki kaže...

niti jednom nisam presjeko isti kruzic nego se samo doslo do njega... al dobro valjda znas tocan odgovor
 Pa kad jednom krenes nekom linijom onda moras doci do njenog kraja! Nemozes na pola linije promjenit smjer!
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

ko zna ovo?

jednog lijepog pustinjskog dana na sultanov 50i rodjendan, sultan je priredio utrku devama. pobjedniku je obecao veliko bogatstvo ali je odlucio malo promijeniti pravila igre. pobjednik utrke ce bit deva koja posljednja stigne na cilj! kada je utrka pocela nitko se nije pomicao sa startne linije, pa se tada sultan dosjetio necega! sto je sultan rekao natjecateljima da su se oni poceli zestoko utrkivat?

real life is for people who suck at video games
17 godina
neaktivan
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

jednog lijepog pustinjskog dana na sultanov 50i rodjendan, sultan je priredio utrku devama. pobjedniku je obecao veliko bogatstvo ali je odlucio malo promijeniti pravila igre. pobjednik utrke ce bit deva koja posljednja stigne na cilj! kada je utrka pocela nitko se nije pomicao sa startne linije, pa se tada sultan dosjetio necega! sto je sultan rekao natjecateljima da su se oni poceli zestoko utrkivat?

ko zadnji pe**r. Smijeh

pa može biti bilo šta za bogatstvo.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ko zadnji pe**r. Smijeh

pa može biti bilo šta za bogatstvo.
 krivo mislis xD... ajd razmisli malo logicki...

16 godina
neaktivan
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

Rekao im je da zamjene deve!?Smijeh
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina
Bellatrix kaže...
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

Rekao im je da zamjene deve!?Smijeh
 da jest... i nisu deve nego konjevi... ko bi se išao utrkivat devom Smijeh
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
17 godina
neaktivan
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

"Pobjednik umire!"
Forumaši, počnite nositi kabanice...
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

"Pobjednik umire!"
 gle malo kaj si sad napisao...
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

tocno, rekao je da zamjene deve/konjeve... hehe pametni ste nema sta...

utrka devama... utrka devama...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 16:11 (r3d3f1n3).
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Imam ja jedan. Dakle, imate 12 kuglica, potpuno identicnog oblika i vagu. Jedanaest kuglica su iste mase, a jedna je drugacije mase ( ILI laksa ILI teza ). U tri vaganja odredite koja je to kuglica i jeli laksa ili teza.

Core 2 Quad Q6600@ 3.5 GHz, Thermatake Max Orb, Asus P5K PRO, 2X2GB kingmax, WD 500 GB, Nvidia GeForce 9800 GTX+, Antec 900, Logitech G15 + Razer Death Adder + Razer eXact Mat+Logitech Cordless Rumble Pad II
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
coder_ kaže...
r3d3f1n3 kaže...

ko zna ovo?

"Pobjednik umire!"
 gle malo kaj si sad napisao...
 A šta sam ja to napisao...
Tj ovo što sam napisao je iz čiste zezancije. Nisam praktički ni pročitao zadatak. Eto spamam!!
"The Boss"
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 16:34 (coder_).
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo od mene par zadačića:

Pogodi predmet

Onaj koji ga pravi - ne želi ga.
Onaj koji ga kupuje - nije za njega.
Onaj za koga je - ne zna.

I drugi:

Jedna plavuša uđe u banku u LA-u. Traži da razgovara sa menadžerom, i pita ga da podigne kratkoročni kredit od 5000$. Objasni da hitno treba da otputuje u Pariz zbog posla.
Kažu joj da nema problema, ali da mora ostaviti neku bankarsku garanciju. Plavuša kaže da jedino što joj pada na pamet je da ostavi svoj auto kao garanciju.
Na ogromno menadžerovo iznaneđenje to je bio jedan prekrasni srebreni RollsRoyce, nov-novcat. Auto je bio parkiran ispred banke. Menadžer je provjerio papire, i vidio da je sve legalno.
Odobri joj kredit, popune papire, ona dobije novac, a on ključeve i plavuša ode.
Nakon njenog odlaska, svi su smijali na njen račun «Samo jedna plavuša može ostaviti Rolls koji vrijedi 250 tisuća dolara u zamjenu za 5000 dolara!»

2 nedjelje kasnije, plavuša se vraća, i ispisuje ček na 5000$ plus kamata – ukupno 5015,41$. Menadžer se nasmiješi i kaže « Draga gospođo, bilo nam je jako drago da radimo sa vama. Međutim, kako nam je bila cijela ova transakcija čudna, provijerili smo vas i saznali da ste multi-milijunašica».
Ona se samo nasmija...

Sad vama pitanje: Zasto bi jedna takva bogatašica išla da pozajmi jadnih 5000$?

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice