Koliki kredit mogu dobit?

poruka: 72
|
čitano: 75.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

@vidikovac ljudi su u pravu šta se tiče svega ovog, dobro razmisli prije nego šta napraviš nešto za čim ćeš kasnije žaliti. Jer tih 7 godina će ti izgledati kao 70 vjeruj mi. Ja sam napravio istu glupost i uzeo hondu civic type s za 15000 eura uz plaću od 4000kn. Kasnije mi je došlo da uzmem metar konopa i obisim se...

Sva sreća mi je da sam kasnije pokrenuo neki svoj poslić sa strane i sve otplatio ranije. Da nije toga i dan danas bi bio u j..... dugovima.

Ne želim ti pametovati ali još jednom dobro razmisli o svemu

16 godina

a mozda je covjek samo prijavljen na 3500 kn, to nije nista cudno ako radis kod privatnika..

13 godina
neaktivan

Jedna stvar se mora znati a to je da bez kredita je sretnik onaj koji si kupi kuću ili auto , ja sam digao kredit od 50 tisuca eura na 30 godina s osiguranjem od 20 tisuca eura da si kupim kuću i imam gdje živjeti , jer imam brata i roditelje a 3 obitelji u jednoj kući nemoguće je živjeti a da ne prićam o drugim stvarima.

16 godina

pa prije nekih 5-6 godina kad smo zivjeli u kolko tolko normalnoj drzavi mogo si ga dizat na 30 godina misleci, evo imam super posao, placa je tu, dobro radim, ali eto dogodilo se sto se dogodilo, firme propadaju, ljudi gube posao, nema place, nemoze se placat kredit, obicno je hipoteka na kucu, ode kuca, postaje se beskucnik, zagreb ih je pun sad.

14 godina
neaktivan

Pa kako pojedinci rade (Bosanci i Hrvati): Dignu najveci kredit koji mogu dobiti i "bjezi" u njemacku! Tamo se zaposle, kupe si kucu, zarade i vracaju za kredit. A pojedinci im se smiju. Sada ne znam tko je tu lud. {#}

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
16 godina
Re: Koliki kredit mogu dobit?
Karlovac_047 kaže...

Pa kako pojedinci rade (Bosanci i Hrvati): Dignu najveci kredit koji mogu dobiti i "bjezi" u njemacku! Tamo se zaposle, kupe si kucu, zarade i vracaju za kredit. A pojedinci im se smiju. Sada ne znam tko je tu lud. {#}

u njemacku bi iso? onu njemacku koja se sad raspada i nema vise posla ni tamo? ko je jamio jamio je.

15 godina
neaktivan

Znam da je novo ipak novo, al ako ti je zapeo neki auto za oko, pogledaj si malo bolje rabljene.. imas po auto-salonima rabljene aute koji su presli niti 10.000Km i ko novi su a duplo su jeftiniji.. nemoj letit u kredite jer danas nije nista sigurno.. dva tri puta razmislit treba danas prije negoli se ista uopce i pomisli radit a kamoli pak napravit odma... savjet: vidi, razgledaj, napravi izracun pa razmisli a tek onda odluci sta i kako ces..

pozdrav

I`m not Jesus, but He`s my son..
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 13:11 (Skidy).
16 godina
neaktivan

Evo ja vraćam kredu za stan, imam još guliti 4.5 godina...pa jbt robija ili kreda je isto...kad ovo vratim, a gledacu da vratim prije vremena ako mognem nikad više...radije tri godine ici pjehe nego dici kredit ponovo...

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Karlovac_047 kaže...

u njemacku bi iso? onu njemacku koja se sad raspada i nema vise posla ni tamo? ko je jamio jamio je.

Nisam ti dao "TD"{#}

Da, bez obzira sto se raspada, "znalci" se uvijek snađu. Moj susjed (bosanac) koji zivi nedaleko od mene, prosle godine u 9.mj. je otisao u Berlin raditi, kao automehanicar. Rastavljen je sa zenom i placa njene kredite i alimentaciju za dijete. Tamo ima placu od 3500€ a to je preko 24 000kn mjesecno. Mislim da je toliku placu imao Mesic. Onaj tko se razumije raditi, vjeruj mi, taj ce i naci posao. Ne mozes samo doma sjediti i cekati da ce ti uletjeti bilo kakav poslic.

Sta njemu sada nedostaje ? Ako zeni posaljie cca 3000kn za dijete i kredit. Ostane mu nesto vise od 21 000kn da prezivi mjesecno u njemackoj. 

16 godina

ti znas da je 3500 eura za njemci sica? da je tamo zivot puno puno skuplji od naseg? stanovi su jako skuplji od ovih tu, pogotovo u berlinu. sigurno se nece obogatit tamo, samo dobro zivi, to je sve.

14 godina
neaktivan

Ima smjestaj od gazde. Nije sam u stanu, ima vise radnika. Ovdje je bio bez posla i novca. Tamo barem zaradi nesto. O tome pricam.

14 godina
protjeran

Ne vjeruj svemu šta čuješ, nema 3500 eura to ti garantiram. Radija sam u švabiji tako da znam sigurno

14 godina
neaktivan
Volume kaže...

Ne vjeruj svemu šta čuješ, nema 3500 eura to ti garantiram. Radija sam u švabiji tako da znam sigurno

Ne vjerujem svemu sta cujem, vjerujem onom sta vidim. {#} Poznajemo se vise od 10god. Dosao je za Bozic ovdje i pokazao mi je uplate na racunu. Nema ni on razloga lagati, a ni ja. A znam kako izgleda sretan covjek kada zaradi i ima novac u đepu nakon duzeg vremena, jer ovdje posla nije vidio 2 god. 

17 godina

Kako sam se zaposlio od skoro svake plate sam ostavio nešto love po strani, tako da sam prije 2.5 godine sebi uzeo polovno auto. Auto sam platio oko 5000 Eura bez kredita, mada su me svi nagovarali da podignem kredit i sebi kupim auto, ali eto uspio sam to skupiti, samo čovjek treba biti malo skromniji.

E sada za stan je druga priča... tu nema šanse da uzmem bez kredita. {#}

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
Sta on to radi?
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Sta on to radi?

Ako mislis na mog susjeda. On ti je inace "auto"mehanicar za kamione. Ovdje je dobio otkaz prije 2-3 godine jer gazda je imao previse radnika. A kod njega je radio dosta godina. Nakon otkaza je proslo 2-3 godine i taj bivsi gazda mu je sredio posao u njemackoj kod prijatelja isto u mehanicarskoj radionici za kamione, ali tamo je ta "radionica" puno veca nego gdje je sada radio i radi se svaki dan, od pon do nedjelje, osim blagdana. I svaku drugu nedjelju imas slobodnu (barem mislim da je tako rekao). Radi se od 6 ujutro do 8 navecer. 

Radni sati su puni, ali vec je izdrzao od 9mj. prosle godine, pa sve do sada i jos radi. Voli raditi, i njemu se isplati. Bez obzira kako rekli da je u njemackoj teze zivjeti jer je tamo sve skuplje nego kod nas. 

Pricao mi je: Ima stan od gazde gdje zive jos 5 radnika (veci stan), placaju samo rezije i hranu. Dok hrana i nije tako skupa kako mnogi govore. Primjer: tamo se prodaje coca cola od 1.5l najvise i kosta 1euro, toliko je i kod nas. Kruh u pekari je oko 50 centi, mozda je malo meso skuplje ali nista strasno. Jedino su cigarete skupe, oko 5 eura kutija pa na dalje..

14 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Lijep pozdrav!

Mene zanima koliki kredit mogu dobiti ako sam stalno zaposlen na neodredeno i radim na istom mjestu vec 10 godina, placa uvijek ista 3500 kn.

Zanima me samo otprilike koliki bi mogao dobiti, u Erste sam banci i na koliko dugo godina otplate?

Unaprijed hvala!

boxer kaže...

Kako sam se zaposlio od skoro svake plate sam ostavio nešto love po strani, tako da sam prije 2.5 godine sebi uzeo polovno auto. Auto sam platio oko 5000 Eura bez kredita, mada su me svi nagovarali da podignem kredit i sebi kupim auto, ali eto uspio sam to skupiti, samo čovjek treba biti malo skromniji.

E sada za stan je druga priča... tu nema šanse da uzmem bez kredita. {#}

Baš sam htio da te pitam, koliko si uspio "ušparati" u 10 godina što si zaposlen, ali evo čovjek me preduhitrio, sve ti je rekao. Ako nisi ništa, probaj sebi predočiti kako će ti biti ako ideš na kredit, kako ćeš se morat "stiskati" i biti prikraćen u iznosu rate kredita, na svakodnevnom planu. Ako ima  'ko da te hrani, druga priča. Naravno - da si štedio po 100 eu mjesečno danas bi imao za pristojna kola a ne bi trebao kredit.{#}

14 godina
protjeran
Karlovac_047 kaže...
mar123 kaže...
Sta on to radi?

Ako mislis na mog susjeda. On ti je inace "auto"mehanicar za kamione. Ovdje je dobio otkaz prije 2-3 godine jer gazda je imao previse radnika. A kod njega je radio dosta godina. Nakon otkaza je proslo 2-3 godine i taj bivsi gazda mu je sredio posao u njemackoj kod prijatelja isto u mehanicarskoj radionici za kamione, ali tamo je ta "radionica" puno veca nego gdje je sada radio i radi se svaki dan, od pon do nedjelje, osim blagdana. I svaku drugu nedjelju imas slobodnu (barem mislim da je tako rekao). Radi se od 6 ujutro do 8 navecer. 

Radni sati su puni, ali vec je izdrzao od 9mj. prosle godine, pa sve do sada i jos radi. Voli raditi, i njemu se isplati. Bez obzira kako rekli da je u njemackoj teze zivjeti jer je tamo sve skuplje nego kod nas. 

Pricao mi je: Ima stan od gazde gdje zive jos 5 radnika (veci stan), placaju samo rezije i hranu. Dok hrana i nije tako skupa kako mnogi govore. Primjer: tamo se prodaje coca cola od 1.5l najvise i kosta 1euro, toliko je i kod nas. Kruh u pekari je oko 50 centi, mozda je malo meso skuplje ali nista strasno. Jedino su cigarete skupe, oko 5 eura kutija pa na dalje..

Jel mogu biti iskren pa reći da u to ne vjerujem? A reći ću ti nekoliko razloga zašto...

U Njemačkoj sam proveo dobar dio vremena radeći, što kao zaposlenik njemačke firme i što kao kooperant za njemačku firmu. Nitko od naših ljudi koji su otišli gore kao ''obični radnici'' nema tolike plaće. Mjesečna plaća se kreće otprilike od 1800 do 2500 eura.

Kažeš da radi od 6 ujutro do 8 navečer što je 14 sati dnevno svaki dan. Kakva je to automehaničarska radiona gdje je potreban takav broj radnih sati? Sve i da se radi toliko svaki dan takve prekovremene mu ne smiju biti plaćene jer u Njemačkoj nije dozvoljen toliki broj radnih sati. Barem mu ne smije biti prikazano na uplati, a ti kažeš da si mu vidio uplate tako da ni to nema logike. Kod Njemaca to funkcionira na principu da se zaposli još ljudi ako je u toj firmi trenutno povećan opseg posla. Znači umjesto da jedan čovjek radi 14 sati dnevno, treba se zaposliti još jedan radnik tako da oba rade po 7 sati, a sam vlasnik firme nije na gubitku. Tim principom se u Njemačkoj i još nekim zemljama smanjuje nezaposlenost.

Ima onih koji to ne poštuju pa se i radi toliko sati, ali te prekovremene se ne plaćaju odmah i ne smiju biti prikazane na uplati, već se to računa kao preraspodjela sati. Znači kad se smanji opseg posla i ne bude više potrebe za tolikim satima naizmjence se ljudi vraćaju u Hrvatsku (ili gdje već) i onda im se na račun tih sati plaća kao da rade dok su doma.

Na koji način oni žive kod njega? Jesu li prijavljeni ili šta? Da bi radio u Njemačkoj moraš imati prijavljen smještaj, u protivnom se možeš odmah vratiti u Hrvatsku. Njima je vlasnik možda dao stan, ali on njih MORA prijaviti da žive kod njega i za svakog od njih državi plaćati porez i ostale gluposti čime samo vlasnik bespotrebno ulazi u dodatni trošak. Znači to nije 3500 eura mjesečno, već ta cifra ide i iznad toga samo na račun stana! A gdje su porez, osiguranja i sve ostalo šta vlasnik te radionice mora plaćati za svakog od njih svaki mjesec. Cifra ide preko 4000 eura bez problema! Za običnog automehaničara? Čisto sumnjam...

I da, trenutno ni u Njemačkoj baš ne cvjetaju ruže šta se tiče posla, a naši ljudi sve teže odlaze gore raditi. Tu nas ponajviše j... njemački sindikati koji se bune protiv uvoza jeftine radne snage kao što smo mi Hrvati, Bosanci ili sl. Time njihovi ljudi gube radno mjesto, a s obzirom da više ni tamo nije kako je bilo svako radno mjesto igra ulogu. Ono šta bi švabo radija za 3000 eura netko od nas će isto to raditi za 2000 eura. Uglavnom kužiš šta ti oću reći...

14 godina
neaktivan

Sve razumijem. Znam da moze biti u njemackoj 3 mjeseca i onda se mora vratiti nazad. I onda opet moze ici u njemacku nakon nekog vremena. Nisam ga isptivao za osiguranja, prijave i ostale stvari. Nije mi problem pitati ga da uslikam njegove uplate pa cu tu staviti slike. 

Drugo, ako i radi nesto drugo, od nekuda su se stvorili ti novci, jer ih prije nije imao. Nemam namjeru izmisljati, samo kazem sto sam cuo i vidio. 

14 godina
protjeran
Karlovac_047 kaže...

Sve razumijem. Znam da moze biti u njemackoj 3 mjeseca i onda se mora vratiti nazad. I onda opet moze ici u njemacku nakon nekog vremena. Nisam ga isptivao za osiguranja, prijave i ostale stvari. Nije mi problem pitati ga da uslikam njegove uplate pa cu tu staviti slike. 

Drugo, ako i radi nesto drugo, od nekuda su se stvorili ti novci, jer ih prije nije imao. Nemam namjeru izmisljati, samo kazem sto sam cuo i vidio. 

Ma ne trebaš ti meni slikavati niti uvjeravati me, samo ti govorim iz vlastitog iskustva. A prošao sam puno toga vjeruj mi... Sve da to je baš tako, to je onda velika iznimka i niti približno nije bajno i sjajno tamo raditi kako većina misli.

Može on biti i 2 god. u komadu, sve ovisi kako se s vlasnikom dogovori

16 godina
neaktivan

Koliko je tema pokrenulo jedno moje pitanje :) hehe... Ja sam svoj odgovor dobio i hvala prvim komentarima...sutra se ide u banku sa svim papirima koju su trazili i vidjeti koliki ce kredit odobrit...

gledajte ukratko, nije sve samo za auto... ako uspijem dobiti 10 000 eura na 7 godina bilo bi super.. jebiga dobro znate kakva je situacija i mozemo se zahvalit, moja obitelj da nismo trebali kredit i prije... 3000 eura bi islo na bratov racun dugovanja od Fine... drugih 3000 eura bi islo za auto, nisam lud da dajem vise, ne brinite, mozda slucajno ako se nade bas dobra ponuda za najvise 4000 eura i jos 500 eura ide za bratov vozacki... ostaje oko 3000 eura, koje nebi dirali trenutno za nista, jedino kroz par godina da imamo pokrivene troskove registracije i odrzavanja auta...

i s ostatkom place, 2 place u obitelji, zivjeli bi dalje, kao i do sad... pa mi nemojte govorit da takav novac trenutno mozemo skupit sami niti da ovo nije dobra ideja... opet kazem jebiga samo ta rijec kredit, ali tako je kako je :)

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan

A i ljudi moji, sta se svadate oko Svabije... svatko malo netko kaze kako je... ali sigurno nije isto kao i prije.. ali da vam kazem jos jednu stvar, puno puta je bolje nego kod nas i tako ce uvijek ostat.. koliko god govorili dobrih stvari o Hrvatskoj i nacinu zivota... tko voli radit to nije zivot, nikakav...

NIKAKAV kazem!

ja sam trenutno u Stuttgartu... na godisnjem kod cure... planiram doci ovdje i ostat, samo treba jos vremena, oko godinu dana da sve napravimo...

a za to sto ste pricali dosao neki lik ovdje i ima 2500 eura placu odmah.. nemoj pricat gluposti, molim te.... iz osobnog iskustva znam decka koji je dosao samo sa osnovnom skolom, poceo radit u tvornici stakla i ima 1500 eura placu, fixno...svaki vikend slobodan i radi se po 8 sati...

Znaci, dobro je. Opet kazem puno bolje nego kod nas... da je savrseno? nije... ali kod nas se radi isti posao za 500 eura... a vjerujte mi, kad su 2 place u obitelji ta malo veca stanarina se niti ne osojeti... tako da... racunajte sami

Proud to be adicted to WoW
14 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Koliko je tema pokrenulo jedno moje pitanje :) hehe... Ja sam svoj odgovor dobio i hvala prvim komentarima...sutra se ide u banku sa svim papirima koju su trazili i vidjeti koliki ce kredit odobrit...

gledajte ukratko, nije sve samo za auto... ako uspijem dobiti 10 000 eura na 7 godina bilo bi super.. jebiga dobro znate kakva je situacija i mozemo se zahvalit, moja obitelj da nismo trebali kredit i prije... 3000 eura bi islo na bratov racun dugovanja od Fine... drugih 3000 eura bi islo za auto, nisam lud da dajem vise, ne brinite, mozda slucajno ako se nade bas dobra ponuda za najvise 4000 eura i jos 500 eura ide za bratov vozacki... ostaje oko 3000 eura, koje nebi dirali trenutno za nista, jedino kroz par godina da imamo pokrivene troskove registracije i odrzavanja auta...

i s ostatkom place, 2 place u obitelji, zivjeli bi dalje, kao i do sad... pa mi nemojte govorit da takav novac trenutno mozemo skupit sami niti da ovo nije dobra ideja... opet kazem jebiga samo ta rijec kredit, ali tako je kako je :)

To je druga prica. Lijepo isplanirano. {#}

16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Sretno ti bilo ;)

...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
15 godina

Ako imaš priliku oženiti curu koja ima Deutsch papire nemaš što razmišljati. Bježi odavde. Najjači su mi ovi s pričama kako se Njemačka raspada i kako niti tamo nije kao što je nekada bilo. PA jasno da nije kad više ne možeš doći sa 100 maraka i glumiti frajere kako su prije mogli u bivšoj Jugi jer smo bili još veća sirotinja pa nisi imao ništa. Sad tih 100 maraka ne vrijedi ništa jer nam je standard porastao. Prije si za 10.000 maraka mogao kupovati placeve po moru a sad možeš kupiti 2 kvadrata.
A te priče kako je tamo loše slušam od naših gastarbajtera i ljudi koji tamo žive, a to pričaju kao da se plaše da mi ne bi otišli tamo i postigli više od njih, kao da su ljubomorni i ne žele da dođeš tamo.
Uglavnom tamo su tražena stručna zanimanja. Ako si programer ili doktor. Tu ćeš imati lovu. Ako preuzmeš odgovornost na poslu i zaradit ćeš više. Nije isto biti radnik ili voditelj.
Pekar ima 1200 Eura, Sestra u bolnici 1500 bez prekovremenih, PLSQL programer 3700E početna plaća, voditelj projekta u nekoj firmi 8000Eura itd. Radnik u Mercedesu oko 1800 plus bonusi koji su prošle godine bili dosta veliki.
Najskuplji je stan u Njemačkoj. računaj oko 1000 plus još neke režije. Najam im se kreće od 10 do 20 eura po kvadratu, a ovdje ne govorimo o exkluzivnom stanovima. A hrana je jeftinija nego kod nas. Jer imaš hrpu izbora, pa možeš jesti jeftinije a možeš plaćati i duplo skuplje. Uglavnom priče da Njemača propada su smiješne. Najjače gospodarstvo europe treba stručnu radnu snagu a ne bauštelce. To su uvezli iz Rumunjske i Bugarske pa su im sad cijene pale. Nije više kvadrat keramike 20 eura već 12 itd

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 18:18 (izzy007).
15 godina

Računaj da ti je nenamjenski kredit najskuplji (osim minusa po tekućem, lol). Tako da ćeš ukupno vratit puno više nego da uzimaš auto kredit. A dizanje 3 soma ekstra (za koje ćeš vratiti 4 ili više) mi se čini bezveze, jer se osiguranje i druge stvari mogu uzeti na kartice beskamatno...

s.f. - s.n.
14 godina
protjeran

@izzy007 ovo tvoje bi se trebalo odnositi na onaj moj komentar ili šta?

16 godina

NE UZIMAJ NIKAKAV KREDIT, POKRIVAJ SE ONIM ŠTO IMAŠ!

15 godina
Volume kaže...

@izzy007 ovo tvoje bi se trebalo odnositi na onaj moj komentar ili šta?

Ne. Samo općenito pričam. Fascinantno je da svi koji tamo žive kukaju kako to nije više kao što je bilo, ali ne NITKO ne vraća. Pa ako je tamo teško dođite u naš raj zvan Hrvatska {#}

Uglavnom ako možeš bez kredita nemoj to uzimati. Ako baš moraš uzmi i pridruži se 95% stanovništva Hrvatske u njihovoj agoniji.

16 godina

prije 30 godina si mogo otic u njemacku, radit 10 godina, i vratit se u hrvatsku i nista vise ne radit u zivotu, danas nema sanse da to napravis. danas mozes otic u njemacku i normalno zivit. u tom je razlika.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice