Kolika će biti neto plaća nakon poreza i doprinosa

poruka: 6
|
čitano: 3.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Kolika će biti neto plaća nakon poreza i doprinosa

Moje ime je Greta i ja sam iz Njemačke. U sklopu sveučilišnog zadatka moram procijeniti koliki postotak osoba uzima kući od svoje bruto plaće u EU. Tražim online kalkulator bruto neto plaće sličan onom za Njemačku, gdje je detaljno opisano što se odbija od bruto plaće. Ako ne postoji, bio bih zahvalan da mi netko može direktno reći kolika bi bila neto plaća samca bez djece za sljedeće bruto mjesečne plaće: 500,0 €, 1.500,00 €, 3.000,00 €, 5.000,00 €.

Što odbitak uključuje osim poreza. Jesu li mirovinsko ili zdravstveno osiguranje uključeno u odbitak?

Koristio sam google da prevedem ovo izvješće, nadam se da je sve što sam gore napisao razumljivo. Greta

17 godina
Re: Kolika će biti neto plaća nakon poreza i dopri
Tu imaš neki kalkulatot, ne znam koliko detaljan
https://www.moj-posao.net/Kalkulator-Placa/
3 godine
neaktivan

Ovo je ono što sam tražio. Hvala!

13 godina
neaktivan

Samo kratke upute - pravi bruto iznos na tom online kalkulatoru je "Bruto 2".

"Bruto 1" je međukorak na kojeg se dodaje 16,5% doprinosa za zdravstveno osiguranje.

3 godine
neaktivan
Bobobo-bo Bo-bobo kaže...

Samo kratke upute - pravi bruto iznos na tom online kalkulatoru je "Bruto 2".

"Bruto 1" je međukorak na kojeg se dodaje 16,5% doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Tko plaća tih 16,5%. U Njemačkoj je zdravstveno osiguranje jednako podijeljeno između poslodavca i zaposlenika, a dio zaposlenika je uključen u bruto plaću. Je li to ovdje slučaj?

11 godina
neaktivan
Tih 16.5% za zdravstveno isplacuje poslodavac.

Neznam koliko je taj rad opsiran, to jest koliko podataka trebate al bih spomenuo jos ovo;

svaki grad za sebe ima i prirez koji varira od grada do grada, npr otoci su 0%. Tako da onaj iz zagreba (18%) i npr otoka krka (0%) nemaju isti neto iz istog bruta.

Nadalje mladji od 25 imaju 100% povrata poreza na dohodak, oni izmedju 25 i 30 50%.

Edit:
A imamo i isplatu na ruke najcesce ugostitelji i baustela.
so we agree? i wont tell anyone if you dont.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2022 21:53 (qwxy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice