Kako gledate na političke neistomišljenike? zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 1.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Kako gledate na političke neistomišljenike?
Kako gledate na vlastite neistomišljenike? Ljevica/desnica kojoj grani vi pripadate?
Ja sam desničar i ne nisam zatucan,radikalno konzervativan,neobrazovan,također ne živim na selu,ne vozim mercedesa i ne nosim debelu krunicu oko vrata i slicne predrasude.
Baš kao i svi ostali "moderni" ljudi idem na faks,bavim se sportom,putujem,imam prijatelje i volim svasta novo i nesigurno,"egzoticno" probati.
Zanimaju me mišljenja ljevičara o nama desničarima,te također mišljenja mojih istomišljenika o našim,zajedničkim neistomišljenicima.

P.S ova tema je prvenstveno otvorena da bi se otklonile politicke predrasude između ljevičara i desničara a ne za nikakvu diskriminaciju i slicno.
11 godina
neaktivan

Ne svrstavam se u nista, po svojim stavovima mogu bit i ekstremni ljevicar i desnicar. Nit mislim da bi se ljudi trebali samo tako kategorizirati, vec koristiti vlastito kriticko misljenje

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan
Re: Kako gledate na političke neistomišljenike?
Jerk kaže...
Zanimaju me mišljenja ljevičara o nama desničarima,te također mišljenja mojih istomišljenika o našim,zajedničkim neistomišljenicima.

Evo, ja kao zadrti ljevičar (premda i lijevoj i desnoj dam podjednak interval, priredim im  i kokice, i oboružam se mastilom pred čin, te ih odvedem u kino da ne misle da ih volim samo zbog...), mogu reći da ja i meni slični mrzimo desničare do te razine da pjevamo:

`Oćemo desničare na vrbe !

Al nema desničara kolko vrba

Nema veze

Može i na breze 

A kad se skupim s ekipom, i vidimo desničara kako prolazi cestom, skupimo se oko njega, prvo ga provociramo, a onda cipelarka.

Udri miško....

Općenito, desničari su najveća gamad ovog svijeta.

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Evo, ja kao zadrti ljevičar ...

Fer u elementu 

Iskreno mene zabole dal je netko ljevičar, desničar ili marsovac sve dok mi svoja uvjerenja ne gura kao ispravno mišljenje po kojem svi moramo plesati. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
8 godina
neaktivan
Htio sam zapravo reći da je bitno da ljudi imaju svoja mišljenja koja nužno moraju biti različita,jer ipak smo ljudi naravno.
No izrazito me živcira što me ljevičari(ne prozivam samo njih) gledaju ukrivo,nazadno.
Iz toga razloga sam htio pokrenuti malu raspravu o različitosti raznih razmišljanja.
8 godina
neaktivan
Htio sam zapravo reći da je bitno da ljudi imaju svoja mišljenja koja nužno moraju biti različita,jer ipak smo ljudi naravno.
No izrazito me živcira što me ljevičari(ne prozivam samo njih) gledaju ukrivo,nazadno.
Iz toga razloga sam htio pokrenuti malu raspravu o različitosti raznih razmišljanja.
15 godina

Mišljenja su ko guzica, svatko ih ima te nisu baš nešto na cijeni.

Mene zanima od kud ti ideja za ovako kompleksnu temu? Kako si se uspio sjetiti nečeg ovako kompleksnog i kako je to meni promaklo? Idem po čekić da si malo naravnam nožne palce, za kaznu.

Što s političkim neistomišljenicima, nemam pojma, mislim da su dečki iz Leta 3 rekli sve:

Stručnjak za odmaganje...
8 godina
neaktivan
A eto studiram pravo pa se svakodnevno susrecem s time
9 godina

ja samo zelim docekati mirovinu i nadam se trositi ustedjevinu na hedonizam a ne na  lijekove i bolnice

lijevo ili desno kad ode u krajnost je isto sranje ali razlicito pakovanje , imam prijatelje a i clanove obitelji na svim mogucim stranama;politickim,vjerskim,seksualnim...  naucio sam ih da mi ne promoviraju svoja sr**a ,tako da se druzimo i komuniciramo !

waaagh
13 godina
ddarknessfairyy kaže...

Fer u elementu 

Iskreno mene zabole dal je netko ljevičar, desničar ili marsovac sve dok mi svoja uvjerenja ne gura kao ispravno mišljenje po kojem svi moramo plesati. 

Upravo tako funkcionira demokracija. Na mikrorazini se možeš maknuti od neistomišljenika (dapače, ništa lakše od toga), ali na makrorazini se ne možeš nikako skloniti od utjecaja i posljedica njihovih političkih stavova.

Tvoji neistomišljenici ponekada direktno sudjeluju u krojenju tvojeg života, htjela ti to ili ne - ovisno o tome uspije li njihova najdraža politička opcija sklepati stabilnu većinu u parlamentu. Poslije toga se zna što slijedi, novi zakoni i propisi sukladni njihovoj ideologiji te delegiranje izvršnoj vlast koja poput odanog pseta vrši represiju.

Tako da plešeš poput svih nas - nekada valcer, nekada tango, a bogami tu i tamo Žikino kolo.

Misliš li da Hillaryini glasači neće plesati kako im Trump naredi? Hm...

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
8 godina
neaktivan

Pa ja ih najviše volim gledati preko optičkog nišana.

12 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Upravo tako funkcionira demokracija. Na mikrorazini se možeš maknuti od neistomišljenika (dapače, ništa lakše od toga), ali na makrorazini se ne možeš nikako skloniti od utjecaja i posljedica njihovih političkih stavova.

Tvoji neistomišljenici ponekada direktno sudjeluju u krojenju tvojeg života, htjela ti to ili ne - ovisno o tome uspije li njihova najdraža politička opcija sklepati stabilnu većinu u parlamentu. Poslije toga se zna što slijedi, novi zakoni i propisi sukladni njihovoj ideologiji te delegiranje izvršnoj vlast koja poput odanog pseta vrši represiju.

Tako da plešeš poput svih nas - nekada valcer, nekada tango, a bogami tu i tamo Žikino kolo.

Misliš li da Hillaryini glasači neće plesati kako im Trump naredi? Hm...

Pa i mislila sam na mikrorazinu. Na makrorazini je moje mišljenje ionako nevažno, neki drugi biraju vrstu glazbe.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
12 godina
neaktivan

Imam prijatelje koji su svaki od njih dosta različitih političkih podjela. Neki su ljevičari,neki desničari (poneki čak i članovi stranaka).

Po opredjeljenu sam CENTRIST pošto odbacujem svaku krajnost desnice i ljevice,tj. neki ekstremizam/ideologiju i sl.,a opet sam

odgajan u tom nekom smislu da "kako treba držati do tradicije tako treba držati i do ljudi".

Što se tiče neistomišljenika nemam nikakav razlog da se svađam s takvima. Većinom s takvim osobama raspravim ako se nađem u njegovom društvu o nekoj aktualnoj situaciji (ako se uopće da raspraviti pošto znam da ima i onih zadrtih i okorjelih).

A što se tiče raspravljanja o politici i tuđim mišljenjima to činim većinom kad nemam pametnijeg posla i kad sam u birtiji 

John Rambo
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 2:25 (Shumy).
17 godina

Ne davite s ovakvim temama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice